2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
2 tane 1 karma 1 zaturre. Yanlış bilmiyosam. Zaten bana sorarsan zaturre çok huysuz yaptı. Çünkü 2 ay karmasında böyle bişey yaşamadık. Ateş çok hafifti. Ama dehşet bela bi çocuk oldu. Şimdi biraz daha sakin. Vücut kendi kanını üretirken yardımcı olması içinmiş. Ama ne bileyim ben büyükte kullanmadım böyle bişey. İlla gerek var mı bilemedim.
Bebeklerde bu dönemde kansızlık oluşmaya başlıyor ve bu kanın beyine oksijen taşımasını azaltacagi için zeka potansiyeline ulaşmasını engelleyebiliyor. Devletler de geleceklerine yetenekli zeki güçlü çocuklar yetiştirmek için bu dönemde demir desteği başlatiyorlar artık 😅 şart mı değil ama işte hep en iyisi olsun isteriz ya ondan ..

Hayır kaşımıyordu, ama çok küçüktü zaten henüz öyle bir refleks oluyor mu bilmiyorum, çok huysuzdu o da korkuttu bizi, her şey aynı döneme denk gelince test yaptıralım dedi doktor, hepsi birden kesildi bir anda, bir daha da o şekilde kızarıklık olmadı hiç, normal hafif isilik oluyor ama arada
Bizimki de başta isilik gibiydi sonra yanık gibi bişey oldu ne yapacağımı şaştım saatlerce aç olmasına rağmen içmiyor o mamayı bende o kremi alıp kullanim bari belki bize de iyi gelir

3 ay 20 gunluk olana kadar uyurken asla yalniz birakamadim. Tukurugu arttikca uykuda bile bogazina kacip boguluyordu. Gece de duayla uyuyorduk 😁Sukur baya azaldi bu hafta. Memeyi cekip birakma olayimiz yine nuksetti malesef. Yine ayakta emziriyorum belim sirtim cok agriyor. Yorgunum gercekten
Ben de memeyi tutmak istemediğinde ayakta emziriyorum, özellikle çok uykusu geldiğinde öyle yapıyor, slinge koyuyorum ayakta emzirirken bana hiç yük olmuyor, evde dolaşıyorum o şekilde, hem yürüyüş yapmış oluyorum hem de tek elle yapılacak işim varsa onu yapıyorum, bulaşık Makinesi boşalttığım bile oluyor 🤪

Farketmiyo yani hiçbiri
Instagramdaki muhendisinoglu hesabı incelemisti canım mamaları. Ben ilk başta aptamil prosyneo kullandım ordan aptamil conformile geçtim ama gazını artırdı gibi geldi. Sonra muhendisinoglu hesabını inceleyip hipp'in organik combiotic mamasina geçtim. Anne sütüne en yakın o . Şeker olarak anne sütü şekeri içeriyor ve bu önemli bi ayrıntı

Bizimki de başta isilik gibiydi sonra yanık gibi bişey oldu ne yapacağımı şaştım saatlerce aç olmasına rağmen içmiyor o mamayı bende o kremi alıp kullanim bari belki bize de iyi gelir
Mamadan olabilir mi acaba? Hangi mamayı kullanıyorsunuz? Ben mamada deneyimli değilim oğlumda hiç kullanmadım ama mama veren arkadaşlarım söylüyordu bunu içmiyor şunu alıyorum diye, ben gece bazen veriyorum golden goat, hiç içmemezlik etmedi daha tadı anne sütüne çok benziyor

Mamadan olabilir mi acaba? Hangi mamayı kullanıyorsunuz? Ben mamada deneyimli değilim oğlumda hiç kullanmadım ama mama veren arkadaşlarım söylüyordu bunu içmiyor şunu alıyorum diye, ben gece bazen veriyorum golden goat, hiç içmemezlik etmedi daha tadı anne sütüne çok benziyor
Doktor alerji maması verdi onu kullan dedi onun kokusu ve tadı çok kötü içmiyor diğer mamaları içiyor ama o da inek sütü bulunduğu için yasak dedi doktor

MadamMaria MadamMaria tabloları inceledim daha öncede denk gelmişti bakmıştım. Kızım 75 oğlum 90 a denk geliyor boy kilo olarak. Baş çevresi kızımın 38.5 biraz küçük 😅😅 oğlum 50 ye denk geliyor. Kayıt ettim aşı gününe gidince tekrar kilo boy bakılır tekrar bi bakayım tabloya.

Doktor alerji maması verdi onu kullan dedi onun kokusu ve tadı çok kötü içmiyor diğer mamaları içiyor ama o da inek sütü bulunduğu için yasak dedi doktor
[/QUO
Golden goat da keçi sütlü mama, ama inek sütü alerjisi olanlarda genelde diğer hayvan sütlerine de alerji oluyormuş, süt alerjisine bir baktırsanız keşke yada başka bir doktor daha danışsanız daha iyi olmaz mı, alerji ne boyutta onu da öğrenmiş olursunuz.

Sabahtan beri agladi huysuzluk yapti sutum yetmeyince ama cok sukur az once mamayi icti. InsaAllah tekrarlamaz. Meme reddi de yasadik zamaninda,hepsi cok korkutucu ya. Evladin ac kalmasi anne icin uzuntu verici😕
Sütünüzü artırmak için düzenli sağma denediniz mi? Mochi pompa süt artırmak için çok başarılı bir ürün, denemediyseniz tavsiye ederim, diğer pompalara göre kullanımı çok daha kolay üstelik.

Golden goat da keçi sütlü mama, ama inek sütü alerjisi olanlarda genelde diğer hayvan sütlerine de alerji oluyormuş, süt alerjisine bir baktırsanız keşke yada başka bir doktor daha danışsanız daha iyi olmaz mı, alerji ne boyutta onu da öğrenmiş olursunuz.
Oturduğumuz şehirde öyle Bi imkanımız yok Malesef ama çok aşırı olursa yine götürcez kaka testi kan temiz çıkmıştı bizim sadece cilt de bakıp alerji dedi

Instagramdaki muhendisinoglu hesabı incelemisti canım mamaları. Ben ilk başta aptamil prosyneo kullandım ordan aptamil conformile geçtim ama gazını artırdı gibi geldi. Sonra muhendisinoglu hesabını inceleyip hipp'in organik combiotic mamasina geçtim. Anne sütüne en yakın o . Şeker olarak anne sütü şekeri içeriyor ve bu önemli bi ayrıntı
Canım aptamil conformil acı diyorlar doğru mu bebeğin severek içiyor muydu

Ben de memeyi tutmak istemediğinde ayakta emziriyorum, özellikle çok uykusu geldiğinde öyle yapıyor, slinge koyuyorum ayakta emzirirken bana hiç yük olmuyor, evde dolaşıyorum o şekilde, hem yürüyüş yapmış oluyorum hem de tek elle yapılacak işim varsa onu yapıyorum, bulaşık Makinesi boşalttığım bile oluyor 🤪
ahahaa super anne gibisin masaAllah😂😂Iyi yontem gercekten

Sütünüzü artırmak için düzenli sağma denediniz mi? Mochi pompa süt artırmak için çok başarılı bir ürün, denemediyseniz tavsiye ederim, diğer pompalara göre kullanımı çok daha kolay üstelik.
Oglum cok sık emiyor sagarsam biberondan vermek zorunda kaliyorum bu defa meme reddi yasiyoruz. Gerci dun biberon reddi de yasadik . Ayy valla cozemiyorum ben bebek bakimini. Her seyi zor bi sevmesi kolay😍😍 Mochi alacaktim dogmadan ama elektrikli alinca kaldi oyle. @pamukseker11❤ in tavsiyesiyle hosaf yapip iciyorum biraz daha artti sukur.

Her çocuk farklı oluyor canım. Benim bebeklerim ikiz. Oğlum kızımdan daha iştahlı ayından büyük gösteriyor maşallah. Oğlum üç gündür dönmek için çıldırırken kızım sadece aşağı doğru kayarak yer değiştirmeye çalıyor. Oğlum kafasını döndörse tamamdır. Diğer tarafları hallediyor. Benim iki bebek aynı anda ilk bir neden o yapmıyor oluyorum sonra kilo boy ve gelişim alanının farklılığını sürekli tekrar ediyorum. Bugün tam 3.5 aylık oldu bebeklerim ve ikisi birbirinden çok farklı. Mesela kızımın motor becerisi çok iyi oysa erkek bebek için bunu derler. Kızım Bayadır oyuncaklarını bilinçli tutuyor sallıyor hatta iki defa sağ elinden sol eline kaydırarak aktarma yaptı şık şık oyuncağını. Kaba motor becerisi çok yüksek. Zaten kendi eline hayran üstüne benimkilerde dikkatini çok çekiyor. Oğlum kızıma göre daha geç kavrama tutma işini yaptı. Diğer tarafta oğlum sürekli hoppa yaptırılmasını istiyor sırtım yere gelmesin diyor ki bunun için iki gündür dönmek için uğraşıyor. Kabul ettim ki kızımın ve oğlumun gelişim yönleri farklı ve aynı anda olmayacak üstüne eğitimciyim. Üni de bunun eğitimini almış olmama rağmen annelik acaba geçmi kaldı neden yapmadı diyebiliyorum 🤷

Aynen öyle haklısın canım. Rabbim hayırlısıyla evlatlarımızı bize bağışlasın 🥰 çok teşekkür ettim 💖

Merak etme bizde 11haziran doğduk oglusta karın üstü güzel duruyor yan dönme vs şu an rastlamadık ama kafa bildiğin 360derece dönüyor oyuncaklar tutmaya başlıyor ses bağırma konuşma başladı numaradan ağlamalar ☺😄 daha neler gorcez.Sag sol vücut olarak donduruyorum ben yatak üstünde veya yerde yuvarliyorum alışsın bilsin diye.Her bebek farklı gelişir acele etme sadece takip et yeterli bebeğini.☺herşey sırayla.saglikli olsunlar da inşaallah 🤲

Çok teşekkür ederim canım ben de egzersizlere devam edicem sanırım sadece tummy time yaparken hep kusuyoruz 😅

X