- 29 Ekim 2019
- 6.700
- 8.798
Benim oğlum mama artı meme ile 2 kilo aldı ayda yinede doktorlar azalt, obez olur demedi aksine ilk üç ay kilo alımı hızlı olur sonra zaten yavaşlayacak çok sağlıklı iki bebeğin de aynen devam et dediler. Hem kızım hem oğlum ilk üç ay doğum kilolarının 2.5 katı oldular. Hani mama vermeme rağmen hiçbir doktor bunu dememişte teyzeye ne oluyorSadece anne sütü alan bebek obez olmaz ki, ayda 2 kilo bile alsa (ki o kadar almaz) bi sorun görmüyor doktorlar
O döngü hiç bitmiyo. Bende şimdi sadece kaşıntılarının azalmasını istiyorum. Deli gibi kaşınıyo. Krem geldi bugün inşallah fayda ederde rahatlar çocukAh keşke canimgazimiz vardı olsun uyuyor en azından güzelce diyordum şimdi uykular da gitti. Kakasını kendi başına yapamıyor olsun en azından güzel emiyor kilo alıyor diye teselli ediyordum.kiko alımı azaldı sütüm azaldı hafiften manamaya başladım. Herşey ters düz oldu. Buyusunker artık ya çok zor böyle
Memeyle olan durumu nasıl çözmüştünüz? İnşallah çabuk düzeliriz.. bnde yardımcı birini bulmak istiyorum ama pandemiden dolayı korkuyorumEskiye nazaran bu hafta gece uykumuz cok sukur daha iyi senin de duzelecek insaAllah ama gunduzler malesef cozuttuben de temizlik kalsin diyorum ama eve bebek geldi temizlik sart oldu. Temizlikci ayarladim ama ogelmeden iclerini yapayim dedim. Sonra rahatlarim artik kendime vakit ayiririm bari.
Korkunç seviyo tvyi. Gündüzleri onuyurken izliyorum ya da oyun halısında arkası dönükken. Asla açmam diyordum ama tüm gün tekim sıkılıyorum. Telefonu elimde görsüm hemen ona dönüyor.gülüyorsa normalde mesela telefonu görünce bırakıyor gülmeyi merakla telefona bakıyor. Dehset bir şey. Olabildiğince uzak tutacağım ama nasıl bilmiyorum bende.Karsilikli konusma olmamasi ve hizli gecisler yuzunden otizme sebep oluyor canim ve asla acmam diyordum ama aciyorum yalan yok. Tersine ceviriyorum ana kucagini ama bi tuvalete falan giderken mecburen tv ye döndürüyorum yoksa durmuyor. Kalabaliga alistigi icin surekli ilgilenmemi bekliyor ben de cok konusuyorum bebegimle bu yuzden odada tek kalinca huzursuz oluyor. Yine de tv ye arkasi dönük olsun yoksa oyle dikkatli izliyor ki biraksam 10 dakika izler herhalde
Dedigim gibi istemeyince ayakta emziriyordum ve cok sık emzirdim oylece durdu ama meme duskunu oldu simdi de uyurken illa sut icecek yoksa uyumuyorMemeyle olan durumu nasıl çözmüştünüz? İnşallah çabuk düzeliriz.. bnde yardımcı birini bulmak istiyorum ama pandemiden dolayı korkuyorum
Ben de oyle esim gelene kadar cok sıkıcı oluyor ama dedigim gibi arkasini donduruyorum ana kucaginda. Yalniz bakiyorum da sanki engelleyemicez bu zaman cocuklari teknoloji caginda dogdular malesef. Elimizden geleni yapcaz insaAllahKorkunç seviyo tvyi. Gündüzleri onuyurken izliyorum ya da oyun halısında arkası dönükken. Asla açmam diyordum ama tüm gün tekim sıkılıyorum. Telefonu elimde görsüm hemen ona dönüyor.gülüyorsa normalde mesela telefonu görünce bırakıyor gülmeyi merakla telefona bakıyor. Dehset bir şey. Olabildiğince uzak tutacağım ama nasıl bilmiyorum bende.
vücutta ki bir hormon varmış adını unuttum spor yapınca o artıyomuş ve o da sütü azaltıyormuş haberin olsun canım. Bende normalde aşırı spor yapan biriyim o yüzden cardio yapamıyorumSezeryanlı olanlar spor yapam var mı? Yavastan başlayayım diyorum leslie yapıyordum ama daha hızlı kilo verdirecek cardio egzersizleri yapayım diyorum artık. Kilom eskisine döndü ama vücudum çok sarkıktavsiyesi olan var mı
Hayırlı olsun inşallahEvet merkezi
Ahh inşallah 1 ay yasak dedi doktor ama bu 1 ayla bitmez bana kalırsa emzirme bitene kadar devam
İnşallahhh ağzından olsunnİyi düşünelim iyi olsun kimisinin 1 ayda geçiyor seninki o gruptur inşallah
Yürüyorum ben sadece dikiş yerlerimi hala hiç hissetmiyorum arada iğne batması gibi açımalar hala devam o yüzden çok da bi şey yapamiyorumSezeryanlı olanlar spor yapam var mı? Yavastan başlayayım diyorum leslie yapıyordum ama daha hızlı kilo verdirecek cardio egzersizleri yapayım diyorum artık. Kilom eskisine döndü ama vücudum çok sarkıktavsiyesi olan var mı
Kızlar bebeklerinizin kulak içini temizliyor musunuz ben bugün farkettim içinde kurumuş akıntı var nasıl temizlenir acaba
Kızlar, sizlere bir sorum olacak. Ben agustos ayı annesiyim. Sizin tecrübenizden faydalanmak isterim. 2. Ay aşılarını doğumdan sonraki kaçıncı gün vurdurdunuz acaba ? Ben tam 60.gün vurduramayacagım. Doğumdan sonraki 75.gün falan vurduracağım. Gecikiyormuyum diye endişeliyim. 2.ay aşısını doğumdan sonraki kaçıncı günler arası yaptırabiliriz ?
Canım kesinlikle haklısın her çocuk çok farklı ama bence genel olarak biz türk geleneklerinin de çocuk yetiştirmede ciddi olumsuz faktörleri var.
Örneğin emzik konusu; çevremden gördüğüm kadarıyla ağzına ilk 1 hafta içinde hatta ilk 3 gün içinde emzik konmayan bebekler sonrasında emzik tutmuyor ya da zor tutuyor. Hatta geçenlerde instagram da görkem karman da bahsetti bundan. Ama bizim toplumda emzik, biberon öcü olduğundan çocuklar alıştırılmıyor sonra ceremesini anne çekiyor. Kızım ilk haftadan beri biberon da alıyor emzik de alıyor meme de emiyor. Tutturuyorlar meme reddi olur diye. Bana da söylediler, burdan da yazan oldu. Hiç de böyle bir şey yaşamadık. Memeyi reddedecek çocuk sırf meme alsa da reddediyor zaten. ayrıca her emzik alan biberon alan bebek memeden soğuyacak diye bir şey yok. Sağıp dışarda bebeğini biberonla beslemek ya da emzikle sakinleştirmek anne için ne büyük rahatlık oysa ki. Sonra ilk 2-3 sene anne için cehenneme dönüşüyor. Dönüşsün, bebeklerimizin canı sağ olsun ama neden onları bu psikolojiyle büyütelim en önemli yaşlarında.
Ya da mesela 40 ına kadar dışarı çıkmıyor çocuklar. Sanki 39. Gün çıksa ne olacak yani.Sonra 1,5-2 ay eve kapatılan çocuklar dışarıda olay çıkarıyor, huzursuz oluyor, pusette durmuyor. E Haklılar öyle alışmışlar.
Nazar olur diye insan içine karıştırmıyoruz, insanlardan kaçırıyoruz. Halbuki çocuk bu, nazar olmasa da düşecek, hasta olacak, huysuz olacak. Ayrıca bebekler sadece annenden bir şey öğrenmiyor. Her insandan bir şeyler öğreniyorlar.
ÜŞÜtür diye yaz günü cam kapı kapatıp çocuğun kat kat üstünü örtüyoruz. Sonra ileriki dönemde en ufak cereyanda çarpılıyor alışık olmayan çocuklar. 10 dk klimalı ortamda hemen hasta olur hale geliyorlar. İnsanlar fransa da 15-16 derecede çorapsız bebek gezdirirken türkiye de 20 derecede astronot tulum giydiriyor insanlar :))
Sana cevap olarak yazdım kuzum ama söylediklerim genel aslında. Tabi isteyen bebeğini istediği şekilde büyütür ama şu dediğin çok doğru ilk 3 ay sandığımızdan çoook daha fazla önemli. SOnrasında farkındalıkları çok geliştiği için bir şeye adapte olması, uyum sağlaması çok daha zor oluyor. Özellikle ilk 6 ay ileriki dönemi düşünerek nasıl rahat edeceksek o şekilde bir düzene sokmakta yarar var bence de.
Nasıl anladın ishal olsugunuKızlar bebeklerin ishal olması ciddi bi konumu yoksa normal mi
Ben doktoraishalinasıl anlarımsıvı olmasındanmı dedim, yoogenelde zaten hep sıvıdur bebek kakası dedi,kaka sıklıgı herzamankınden farklıysa vs pyle dusunulebılır dediKızlar bebeklerin ishal olması ciddi bi konumu yoksa normal mi
İshal mi oldu? Neyin ishal yaptığına göre değişir bence. Bu rota virüsü zımbırtısı olmasında diğeri mesele değil zaten bence. Emziriyomusun? Emziriyosan yediklerini bi gözden geçirebilirsin. Belki ishal yapıcak bişey yedin? Kayısı vs...Kızlar bebeklerin ishal olması ciddi bi konumu yoksa normal mi