Seninki daha küçükmüş evet oturtma, biz 10güne 4 aylık olacağız.Erken daha ben oturtmuyorum bir arkadaşım vardı bebekken erken oturtmuşlar omurga eğriliği oluşmuştu ondan korkuyorum benimki yeni üç aylık oldu bu arada
Tamam teşekkür ederim
Benimkide 15 gun sonra 4 aylik oluyor, destekli oturmaya başlayabilir o zaman :)Bende aynı öyle yapıyorum 10 gün sonra 4 aylık olacağız 4 aylıkken yavaş yavaş oturtmaya başlayabilrsnz dedi izledğim bi doktor ..
Evet benim de bas agrisi cok oluyor ama sanki alisiyorum. Tek basima napcam diyordum ama 1 haftadir iyi idare ediyorum duzenimj kurdum gibi ama temizlik falan hak getireEvet baya bi benziyoruzBizimde öyle ilk uyuduğunda uyuyor sonra saatte bir 40 dkda bir uyanıyor benim hayatım tamamen çocuk oldu zaten ona endeksliyim bir tv izlemek istesem yok çünkü o sırada uyuyacağım uyku çok daha kıymetli.. bizim başta yanımızda yatıyordu sonra beşiğini(yatakla aynı hizada) yanımıza çektik orda uyutmaya çalışıyoruz bazen dayanamıyorum artık yanıma alıyorum yinede pek bişey değişmiyor.. bi ara daha iyiydi ama son haftalarda iyice sapıttı.. tek kalınca ne yapacağım bilmiyorum.. sabahtan dayanacak halim kalmıyor baş ağrısı bazen yığılacağım diye korkuyorum.. uyku eğitimi içinde erken.. yanlış hatırlamıyorsam memede skntı yaşıyormuydunuz? Bu ara bi kafasını çevirmeler memede tepişmeler bizim atak haftasıda bitti ondan desem değil
Benim de oglum oyle. Kollari usuyor uyurken ama sirti yatagi bile islatiyor. Ne yapacagimi sastim. Rabbime emanet uyutuyorum iste. Sut emerken de kafasi ve omuzlari cok terliyor ama bunun sebebi bebeklerin kafasinda damarlari mi biseyleri fazlaydi okumustum hatirlamiyorum. Normal yani kafasi ama bizimkinin ayaklari da sirti da su gibiBirşey soracağım güzel anneler.. oğlum uyurken yattığı yeri ıslatacak kadar kafası terliyor.. elleri ayaklarıda ıslanıyor gün içerisinde.. yaşayan var mı aramızda?
Benim oğlum tombul ben ona yoruyorum. Kızımda sıfır ter hatta elleri ayakları soğuk olur. Ama oğlum sizinkiler gibi kiloya yoruyorum. Doktorun dediğini bizede yazarsan sevinirim.Gidince doktora sorucam özellikle büyük insan gibi çarşafı ıslatıyor hayret ettim.. bn ayakları hep çoraplı bıraktım ondan mı hata yaptım bilmiyorum.. havada bi esiyor zaten bi bunaltıcı
Sütün azalmıyordur bence canım o buyuyor ve sut ıhtıyacı artıyorEvet benim de bas agrisi cok oluyor ama sanki alisiyorum. Tek basima napcam diyordum ama 1 haftadir iyi idare ediyorum duzenimj kurdum gibi ama temizlik falan hak getire3 aydir evde degildim diye dolap iclerini sileyim dedim. Sadece 1 odanin bitti bizim de gunduz uykularimiz idare ediyordu ama 4 gunduz sastik sanki. Videolari izledim 4. Ay uyku sorunu atagiymis. Sonrasinda cok daha guzel bi duzenleri oluyormus-inanmak istiyorum sadece- . Memedeki o durum tersine donustu memesiz uyumuyor 3 gundur sut icerken uyumasin diye ugrasiyorum ama sutum aksam uzeri vok az olunca yine ayni seyleri yapiyor ve ayaga kalkip emziriyorum son sutu de alsin diye. Sanki sutum azaliyor ama ona uzuluyorum.
evde tv yok almadım hiç bilgisayar acıkkende o uyurken izliyoruz yada onun görmeyeceği şekilde hızlı renkler ve gecişler otizime sebep oluyorrmuşBebekleriniz tv ye pür dikkat bakıyormu , hıç tv acmıyormusunuz onlar uyanıkken?
Karsilikli konusma olmamasi ve hizli gecisler yuzunden otizme sebep oluyor canim ve asla acmam diyordum ama aciyorum yalan yok. Tersine ceviriyorum ana kucagini ama bi tuvalete falan giderken mecburen tv ye döndürüyorum yoksa durmuyor. Kalabaliga alistigi icin surekli ilgilenmemi bekliyor ben de cok konusuyorum bebegimle bu yuzden odada tek kalinca huzursuz oluyor. Yine de tv ye arkasi dönük olsun yoksa oyle dikkatli izliyor ki biraksam 10 dakika izler herhaldeBebekleriniz tv ye pür dikkat bakıyormu , hıç tv acmıyormusunuz onlar uyanıkken?
Sen hala mama vermiyosun dimi? Yanlis hatirlamiyorum galibaSütün azalmıyordur bence canım o buyuyor ve sut ıhtıyacı artıyor
MasaAllah canim Rabbim nazarlardan korusun iyi uyuyorlar. Zorlukla beraber kolaylik vardir denilen bu olsa gerek.Ikizler cok zor olur uyumazlarsaBenim bebeklerim 3 aylık oldu. Yeni yeni huylarını çözdüm canım. Bebeklerim ikiz ve bambaşka huylara sahipler. Oğlum yemeyi çok severken kızım öyle değil. Kızım ayının gerektiği kiloda oğlum daha tombul. Yemeyi seviyor haliyle tombul olur dersen ilk günden böyle. Doğum yaptığım gün sütüm geldi iki bebek olunca üç saatte birde mama vermem söylendi. Oğlumu güzelce emzirdim üstüne 30 cc mama yedi o sıra rutin kontrol için çocuk doktoru geldi. Oğlumun şekeri düşmüş 50 ye açmı dedi doktorkızım güçsüzdü memeyi çok çekmedi sadece mama yemişti şekeri 86 dı. Yani tamamen bünye ile alakalı. Halen öyle devam ediyor. Oğlumu emziriyorum bazen hemen üzerine 60 cc de mama vermek zorunda kalıyorum. Doymazsa ortalığı yıkıyor. Kızım öyle değil sütüm ile doyuyor bir birbuçuk saat sonra da mama yer. Ben dün gece yaptığımı anlatayım akşam sekiz buçuktan sonra ikisini de emzirdim. Kızım emdikten sonra 60 cc mama yedi gece uykusuna yattı 9 du uyumuştu. Oğlum iki kez emdi bu süre içerisinde o da 9.30 da uyudu. Gece 11.30 da tekrar uyandı oğlum ama gözler açık değil ağlar mama yer geri uyur gece uykusunda beslenme şekli böyle. İkisine de 120 cc mama verdim geri uyumaya devam ettiler. Bu arada kızımı ben beslemezsem asla uyanma huyu yok. 6 saat kesintisiz uyusa uyur gece uykusunu çok seviyor gündüz tam tersi. Neyse oğlumu yedirince onuda besliyorum. Gece tekrar 3 saat sonra oğlum acıktı. Önce biraz emzirdim üzerine 60 cc mama yedi. Kızım sadece 60 cc yedi. Gece üç saatte bir uyanıyor oğlum sabah altı da emzirme saatim onlarında uyanma saati ikisini de sadece emzirdim biraz uyanık durup uyudular 7 gibi. 8.30 da uyandılar ikisini yine emzirdim sadece gündüzleri 2 saat uyanık durup tekrar uyuyorlar 10 gibi de mama verdim sadece geri şimdi uyudular. Yani duruma göre eğer sütü bol içtiyseler sadece süt veriyorum. Yok baktım kesmedi doymadı peşine mama veriyorum. Çok aç iseler süt yoksa sadece mama veriyorum. Tamamen onlara göre hareket ediyorum. Her emzirme sonrası mama vermeyi ilk bit ay yaptım. Yaklaşık 1.5 aydır bu dediğim şekilde yapıorum.
Ya çok dıkkat etmemiştim aslında . Gecen gun şey oldu , birden aglamaya başladı ne oldgunu anlayamadık, düşünduk sonra eşim tv yi kapatmıştı, sonra açtı aglaması geçti , sonra kapadı agladı açtı sustu falan, şok oldumm,aslında onuni hep tv yi gormıycek şekılde koyuyorum oyun halısına falan ben arada izlıyodumKarsilikli konusma olmamasi ve hizli gecisler yuzunden otizme sebep oluyor canim ve asla acmam diyordum ama aciyorum yalan yok. Tersine ceviriyorum ana kucagini ama bi tuvalete falan giderken mecburen tv ye döndürüyorum yoksa durmuyor. Kalabaliga alistigi icin surekli ilgilenmemi bekliyor ben de cok konusuyorum bebegimle bu yuzden odada tek kalinca huzursuz oluyor. Yine de tv ye arkasi dönük olsun yoksa oyle dikkatli izliyor ki biraksam 10 dakika izler herhalde
Yok canım vermıyorum,süt artırıcı şeyler yapıom habire işte ,sana şunu öneririm.1 litre suya 3 kayısı 3 hurma 3 incir,1 kaşık rezene, 5 adet karanfil, 1 çubuk tarçın koy kaynat , her emzirme oncesi bir cay bardagı iç ,benim akşama dogru azalıyo baya sütüm, diyet yapıodum bıraktım onu da azalmasın diye. Dr um bi de helva onermıştı ama helva cok kılo yapıyo , cok az yemek lazım, sen mama verıyomuydunSen hala mama vermiyosun dimi? Yanlis hatirlamiyorum galiba
Şoyle ki canim ben bazen bilerek aciyorum ses olsun diye ama arkasini dondurerek. Sesli ortam olunca mutlu oluyor ama zarari var midir bilmiyorum arastirmamiz gerek. Dun esimle sakin bir ortam bulup disariya ciktik. Oyle mutlu oldu ki resmen cesitlilik ve ses istiyor. Ince iscilik resmen bebek buyutmek. Her seyi arastirmak gerek mecburenYa çok dıkkat etmemiştim aslında . Gecen gun şey oldu , birden aglamaya başladı ne oldgunu anlayamadık, düşünduk sonra eşim tv yi kapatmıştı, sonra açtı aglaması geçti , sonra kapadı agladı açtı sustu falan, şok oldumm,aslında onuni hep tv yi gormıycek şekılde koyuyorum oyun halısına falan ben arada izlıyodumakşamda haber falan izlıyoduk işte ,ama o ucundan kıyısından görmuş demekki,daha dıkkatlı olucam
Veriyorum mama canim. Aksam uzeri ve gece uyumadan. Sutum hic kalmiyor. Gunduz cok uyumadigi icin ve sık emdigi icin azaliyor sutum. Aslinda sanki sutum hizla dolmuyor goguslerimde. Senin tarifi deneyeyim canim cok sag olYok canım vermıyorum,süt artırıcı şeyler yapıom habire işte ,sana şunu öneririm.1 litre suya 3 kayısı 3 hurma 3 incir,1 kaşık rezene, 5 adet karanfil, 1 çubuk tarçın koy kaynat , her emzirme oncesi bir cay bardagı iç ,benim akşama dogru azalıyo baya sütüm, diyet yapıodum bıraktım onu da azalmasın diye. Dr um bi de helva onermıştı ama helva cok kılo yapıyo , cok az yemek lazım, sen mama verıyomuydun
Önce meme veriyordum ben sonra mama canım bu şekilde alıştık .Derken biberon reddi yaşıyoruz artık mama istemiyor kerata.Devamli memeci olduk.Kizlar merhaba oğlum kilo almamaya basladi ve emerken hirslaniyordu gazdandir dedim ama gündüz uyumakta zorlanınca mamayi deneyeyim dedim. Ama çok tecrubrsizim. Her emzirmeden sonra mi vericem ne kadar vericem 75 gunluguz bu arada. Hem emzirip hem de mama veren anneler siz nasıl yapiyorsunuz
2 ay 29 günlüğüz erkek ben su hiç vwrmedim.. sapıttı bu ara iyice haşat ediyor göğüs ucumuDönem dönem oluyor bazen emzirme pozisyonuna alınca bağırmaya başlıyor bu ara yavan yaptı suyu biberonla veriyodum onu bile kaşığa döndüm korkudan benimki şuan 2 ay 25 günlükseninki ne kadarlıktı ve erkekmi?