2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Ah hanımlar 4 buçuk yaşındaki kızım soğuk algınlığı geçiriyor parkta terledi sanırım doktora falan gittik ins kardeşine geçmez dedim ki oglusuma da geçti teyzeleri daha 2 aylık :KK43: şimdilik idare ediyoruz ama bilemedim kızım hiç bu kadar küçük hastalanmamıştı en geç 1 yaşındaydı ilk hastaliginda. Bugün pazar acile falan da götürmek istemedim malum ortalık virüs salgın çok beklemedeyim ins hafif atlatir

Sevgili haziran anneleri selamlar.Bebişlerinizi sağlıkla büyütün :KK200:
Vakit ayırıp cavap verirseniz çok sevinirim.
Slepy marka bez kullananlar memnunmusunuz .1 ve 2 numaralı bezden kaçlı paket almamı tavsiye edersiniz ilk ay için.
Şimdiden çok teşekkür ederim:KK200:
Teşekkür ederim 💞 ben kullanıyorum canım bir numara 20 gün belki biraz daha fazla zaman kullandım bayağı gitti şuan 50 günlük halen 2 numara kullanıyoruz. Kalıplar biraz dar. İkiz bebek için 6 paket 1 numara kullandım 80 tane içinde var. 2 numarada bir o kadar gitmiştir. Ben biraz fazla açıyorum orası ayrı 😂 senin tek bebek 4 er tane al bence tekte de gider. 3 kesin

Libalaks büyükler için değil mi ben öyle hatırlıyorum alışma yapar mı? Paranoks fitil küçük koymaya çalıştım ama bastı yaygarayı girişinde bıraktım ya küçücük popo deliği bile kıyamıyor insan

Küçükler için minik bi tüp zaten, bazen 1/3 bazen yarısını sıkıyoruz. İlk kizimda da kullanmistik, hic bir zaman 2 yada 3 günden fazla beklemeden yapıyorduk, alisma biraz yanlış anlaşılıyor, aslinda bunları kullanarak bagirsaklara hareket alışkanlığı kazandiriyorsun, yoksa bagirsaklar tembelliğe alisiyor, kizim suan 5 yaşında ve hiç kabizlik yaşamadı, gunde en az 1 kere tuvalete çıkar. Bebiste mesela ablam ise gitmeden sabahları 7-8 arası bi kac gun yaptı ust üste ve simdi bakiyorum kizim sabahları o saatte ıkinmaya başlıyor, boyle bi aliskanlik oldu bizim icin

Seninki niye azaldı canım benimki iştahsızlıktan hep azaldı

Daha hastanedeyken sutum yetmedi ilk orda mama verdik 1 kere, sonra ilk günlerde bi kac ogun yetecek kadar vardi yari mama yari meme veriyordum ama buyudukce talebini karsilayamadim, 6 kilo aldım 2 ayda süt olsun diye yedim içtim ama pek fayda etmedi. 2 ayin 1 haftası evime gittim 40imda o zaman evde biraz is yaptim yoruldum filan iyice azaldi. Normalde annemlerdeyim hep yiyorum içiyorum ama pek fayda etmiyor. Ilk kizimida 40 gun emzirmistim, aptamil ile büyüdü, erken doğduğu halde gelisimi cok onde, o yuzden mama karşıtı hic değilim ama biraz daha emsin isterdim

Daha hastanedeyken sutum yetmedi ilk orda mama verdik 1 kere, sonra ilk günlerde bi kac ogun yetecek kadar vardi yari mama yari meme veriyordum ama buyudukce talebini karsilayamadim, 6 kilo aldım 2 ayda süt olsun diye yedim içtim ama pek fayda etmedi. 2 ayin 1 haftası evime gittim 40imda o zaman evde biraz is yaptim yoruldum filan iyice azaldi. Normalde annemlerdeyim hep yiyorum içiyorum ama pek fayda etmiyor. Ilk kizimida 40 gun emzirmistim, aptamil ile büyüdü, erken doğduğu halde gelisimi cok onde, o yuzden mama karşıtı hic değilim ama biraz daha emsin isterdim
Aynen olmayınca olmuyor canım bence yorgunlukla alakası yok her doğuran kadın sürekli evinde uzanıp yatamıyor ki olsun o kadar emembilmiş yine bakalım bizimki nereye kadar dayanacak Bi gidişle giderse ikinci ay zor doldurur diye düşünüyorum

Aptamil kabız yapmıyor mu canım
Conformil pek yapmiyor, yaptığını düşünüyorsan zeytinyağı katabilirsin mamalara canim. Benim kizim reflusu var, reflü mamasida veriyorum arada koyu kivamli oluyor biraz, aslinda pek kabizlik sorunu yok ama ikinirken kustugu icin zorlanmasın diye arada lavman yapiyoruz

Conformil pek yapmiyor, yaptığını düşünüyorsan zeytinyağı katabilirsin mamalara canim. Benim kizim reflusu var, reflü mamasida veriyorum arada koyu kivamli oluyor biraz, aslinda pek kabizlik sorunu yok ama ikinirken kustugu icin zorlanmasın diye arada lavman yapiyoruz
Anladım canım teşekkür ederim o zaman elimdeki bitince bende ondan alayım ilk doğduğunda Aptamil vermiştik pek sevmemiş içmemişti bakalım bu sefer içeçek mi

Aynen olmayınca olmuyor canım bence yorgunlukla alakası yok her doğuran kadın sürekli evinde uzanıp yatamıyor ki olsun o kadar emembilmiş yine bakalım bizimki nereye kadar dayanacak Bi gidişle giderse ikinci ay zor doldurur diye düşünüyorum

Yani benim kadar dinlenen yoktur herhlde, evde tek yaptığım bebegi emzirmek o da olmadı. Anneminde pek sutu olmamış, bizde aptamil ile buyumusuz. Birde benim sutumu emdiginde, nerdeyse her seferinde cok kolay kusuyor, o da canımı sıktığı icin fazla emzirmedim, oyle azaldi. Biraz daha deniyicem ama olmazsa yapicak bisey yok

Yani benim kadar dinlenen yoktur herhlde, evde tek yaptığım bebegi emzirmek o da olmadı. Anneminde pek sutu olmamış, bizde aptamil ile buyumusuz. Birde benim sutumu emdiginde, nerdeyse her seferinde cok kolay kusuyor, o da canımı sıktığı icin fazla emzirmedim, oyle azaldi. Biraz daha deniyicem ama olmazsa yapicak bisey yok
Bende aynen şuan ailemin yanındayım gece uykusuzluk kalmam dışında hiç bişey yapmıyorm sen elinden geleni yap canım gerisi nasibi olduğu kadar ☺️

Anladım canım teşekkür ederim o zaman elimdeki bitince bende ondan alayım ilk doğduğunda Aptamil vermiştik pek sevmemiş içmemişti bakalım bu sefer içeçek mi

Aptamilin 3 çeşidi var, normali daha cok gaz yapar. Ben ilk prosyneo kullandim, sezaryenli bebekler icin olani, birde conformili denedim, o cok iyi geldi ama bi sure kullanmak gerekiyor, hemen etki gostermiyor

Aptamilin 3 çeşidi var, normali daha cok gaz yapar. Ben ilk prosyneo kullandim, sezaryenli bebekler icin olani, birde conformili denedim, o cok iyi geldi ama bi sure kullanmak gerekiyor, hemen etki gostermiyor
Eşim mama karşıtı bakalım nasıl aldırcam ona bende alıp denim sağol canım

Eşim mama karşıtı bakalım nasıl aldırcam ona bende alıp denim sağol canım
O biraz sıkıntı ama gerçekten mama kolaya kaçmak değil. Emzirmek kolay, herzaman ulaşılabilir, konforlu, masrafsiz. Herkes tabiki emzirmek ister ama olmuyorsa olmuyordur. Evet bazıları uzun mücadele sonucu mamayi biriktirip, memeye geçebiliyor ama uzun ve yorucu bir surec, herkesin mücadele etmeye gücü olmayabilir. O yuzden guzel bir dille anlat ve seni zorlamasin. Ama illaki ben mucadele edicem dersen, Facebook ta emzirme akademisi var. Herkese yardimci olup, emme planı hazırlıyorlar.

O biraz sıkıntı ama gerçekten mama kolaya kaçmak değil. Emzirmek kolay, herzaman ulaşılabilir, konforlu, masrafsiz. Herkes tabiki emzirmek ister ama olmuyorsa olmuyordur. Evet bazıları uzun mücadele sonucu mamayi biriktirip, memeye geçebiliyor ama uzun ve yorucu bir surec, herkesin mücadele etmeye gücü olmayabilir. O yuzden guzel bir dille anlat ve seni zorlamasin. Ama illaki ben mucadele edicem dersen, Facebook ta emzirme akademisi var. Herkese yardimci olup, emme planı hazırlıyorlar.
Benim bebeğim emiyor canım ama sütüm az doymuyor yetmiyor bende ara öğünlerde Bi kaç kez mama veriyorum ki biraz süt dolsun diye bu seferde gece meme reddi yaşıyoruz emmek istemiyor Ayy bilmiyorum çok zor keşke insan isterki sütü bebeğine yetsin de öyle uğraşmıyim mama meme

X