• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Ne kimseyi kırmak istedim ne de birisiyle dalga geçmek. Bu şekilde algı oluşturmak istemem, istemedim. Israrla yemeye takılmış ve bunun üstünden yorum yapıyorsunuz beni de üzen bu oldu. Uzatmayacagım, normalde asla olumsuz bır yorum yapmam, olumlu olmayı hayat felsefesi yapmaya çalışan biriyim. Beni de geren yemeğe takılmış olmanızdı kısaca, ki asla bunu söylemedim tek başına. Bir bütün olarak anlatmaya çalıştım. Ne kafada bitirdim, ne sağlıkçılara laf ettim, ne kendimi çok bilmiş biriyim, ne de hakaret etmeyi tercih ederim. Gercekten ne kendime yakıştırıyorum ne de böyle bi cevap verecek kadar enerjim var. Kırdıysam tüm annelerden özür diliyorum. İyi geceler.

Bebeği yüz üstü yatanlar halen öyle yatıyor mu bizimki bı kaç gündür yatağında dönüp yüz üstü yatıyor hiç öyle yatirmadim yüzü yatağa gömer nefes alamaz diye hep korktuğumdan bir sıkıntı yasadiniz mi

Bebeği yüz üstü yatanlar halen öyle yatıyor mu bizimki bı kaç gündür yatağında dönüp yüz üstü yatıyor hiç öyle yatirmadim yüzü yatağa gömer nefes alamaz diye hep korktuğumdan bir sıkıntı yasadiniz mi
Yok yaşamadım ben 1 aylık filandı galiba hep öyle uyudu ancak öyle uyutabiliyodum. Dün sırtüstü yatırdım dönemeyen çocuk dönmüş yüzüstü uyumuş yine

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için gerçekten çok doğru demişsiniz benimde demek istediğim o benim göğüslerim hep sert ve sisiyordu ağrıdan uyuyamazdim çok şükür şuan öyle değil yinede süt miktarim yeterli düzeyde ve benimde amacım bunu anlatmak meme terbiyesi adı altında
sütun olup olmadigino serlikle bagdastiramayiz demek,
göğüstete süt olsa bebek emmek istemesse işe yaramıyor ve hiçbir çözümü yok üzerine bide biberonuda kabul etmezse hiç bişey yapamıyorsun aç ağlıyor fakat emmiyorda mama versende yok hep bir koşturma çözüm ariyorsun. bebek süt istese ve süt gelmeyince şükür alternatif yolu var mama ama meme reddi+biberon reddi sonunda az kilo alımı ve bu üzüntü anneyi mahveder 😔😔 ama şuan biraz daha iyi ve kilo alimi düzelmeye başladı Allah yavrularımıza sağlık versin bizede onları buyuturken sabır🥰 uzun da olsa güzel anlatmışsınız kimseyi kırmak üzmek değildi niyetim sadece yanlış bulduğum düşünceyi savundum tabi herkesin kendince dogrulari var o ayrı☺️
Maşallah güzelce de kilo başlamış çok sevindim☺️ Yolumuz uzun ve zor Allah sabrımızı ve gücümüzü arttırsın. Yavrularımıza, onlara güzel bakıp büyütebilmek için bize sağlık versin en Allah önemlisi o☺️

Ne kimseyi kırmak istedim ne de birisiyle dalga geçmek. Bu şekilde algı oluşturmak istemem, istemedim. Israrla yemeye takılmış ve bunun üstünden yorum yapıyorsunuz beni de üzen bu oldu. Uzatmayacagım, normalde asla olumsuz bır yorum yapmam, olumlu olmayı hayat felsefesi yapmaya çalışan biriyim. Beni de geren yemeğe takılmış olmanızdı kısaca, ki asla bunu söylemedim tek başına. Bir bütün olarak anlatmaya çalıştım. Ne kafada bitirdim, ne sağlıkçılara laf ettim, ne kendimi çok bilmiş biriyim, ne de hakaret etmeyi tercih ederim. Gercekten ne kendime yakıştırıyorum ne de böyle bi cevap verecek kadar enerjim var. Kırdıysam tüm annelerden özür diliyorum. İyi geceler.
Ben dediğinizi anladım. Sizin dediğiniz de bir nevi memenin terbiye olması aslında Bebeğiniz iri bir bebekse doyması için gereken süt miktarı doğal olarak daha fazla ve arada sağıyormuşsunuz da meme o miktarda süt üretiyor haliyle. Bu miktara göre memeniz biraz küçükse daha dolgun bir his olması çok normal şeklinde yorumladım ben. Annenin kendini iyi hissedeceği şeye inanmasında bir sakınca yok - zarar verici bir düşünce olmadığı sürece tabiki- . ama bu düşüncenizi mutlak doğru olarak paylaşmanız doğru gelmemişti bana sadece. iyi geceler..

Siz de benim gibi erken doğum yapmistiniz. Benimki de 6 aylik ama biz duzeltilmis yaşa göre hareket ediyoruz. Ek gidaya neden doktorunuz bu kadar erken baslatti acaba?
Biz kızım çok hevesli olunca biz biraz acele ettik. Doktor değil. Siz doktorununuzu dinleyin.

Evt düşünmesin ben yoktur demedim zaten. Yedikleriniz etkilemez demişsiniz hıc katılmıyorum, aksine çok etkiliyor. O zaman stres de etkılemez, uykusuzluk da..

Valla ben de yediklerimizin süt miktarını arttırdığını düşünüyorum zira kendimde o şekilde gözlemledim. safirrhm safirrhm dediğin gibi herkesin kendi sütü kendi bebeği bu da benim fikrim mesela ıspanak yediğimde resmen doluyor, bende olan bu yani

Valla ben de yediklerimizin süt miktarını arttırdığını düşünüyorum zira kendimde o şekilde gözlemledim. safirrhm safirrhm dediğin gibi herkesin kendi sütü kendi bebeği bu da benim fikrim mesela ıspanak yediğimde resmen doluyor, bende olan bu yani
Yediklerimizin süte etkisi konusunda benimde kafam karışık🙈 çikolata nasıl ki mutluluk hormonu salgılanmasına sebep oluyorsa ıspanakta prolaktin artışa sebep oluyor olabilir Benimki düz mantık tabi🙈

Şöyle söyleyeyim sesi diğer süpürgeler gibi değil. Bir odada çalışırken kapısını kapattığın da diğer odadan duyulmuyor. Ben de Dyson şarjlı süpürge var. Mesela onunla kıyas yaparsam tabiki Dyson derim. Ha robot süpürge bana hediye geldi bu arada ;)
Dysonla süpürdüğümde toz hemen hemen hiç olmuyor. Ayrıca konsol, TV , sehpa ,kapı ,duvarı da süpürebiliyorsun. Dysonu neden anlattım philipsmaroton almayı düşündüğünüzü yazmışsınız ondan anlattım. :) Robota gelince evet kendi kendine süpürmesi avantaj. Aynı yeri 2-3 kere süpürüyor. Haritalama yapıp kendi başına bırak süpürüyor. Wifi anlık çekmezse kafayı yiyor. Yön bulamıyor. Tozları güzel çeker. Benim salon sandalyelerinin arası dar . Geçen salonu süprecek diye her şeyi kaldırdık. Eşim diyor ki ne anladım. Her yeri topladı
K:) günlük kullanım için ideal. Fiyat performans olarak yok fiyat pahalı ya. Dysona versen o kadar parayı halının rengi değişiyor süpürünce . Xiaomi f9 için konuşuyorum. Ama diyorsan ki vaktim yok süpüremiyorum. Hayat kurtarıyor. Kanepe altlarını alıyor. Yemek yedin döküldü hemen çalıştır. Philips yazınca tam karar vermedim.çünkü marotonun çekim gücünğü bekleme. Ha silmeden bahsedeyim. Biraz nemli bırakıyor güzel yanı halının da üzerinden geçip onu da siliyor. Hafif nemli kalıyor ama kusmuk kokusu gidiyor . Dyson reklamı yaptım bari saç şekillendirici setini yollasalar bana 🤣🤣
canım peki normal süpürge gibi ses yapıyor mu? çekim gücü iyi olanlar 3500 ₺ civarı değil mi? fiyat- performans değerlendirmesi yapsan hakediyor diyor musun?

ben uzun süre philips marathon almak istedim. O da bütçemi zorlayacak fiyatlarda ama kullananlar çekim gücünü o kadar methettiler ki evdeki tozlanmayı bile yarı yarıya azaltıyormuş. Ama evimde çalışır durumda bir süpürge varken israf yapmak istemedim. böyle bir şey alsam yine de aklım philips'te kalır mı diye araştırıyorum.keşke İnstamom olsam da denemem için bana da gönderseler 😜 takip ettiğim bütün instamom'lar hikayelerinde paylaştı 🙈

Mila'yı sırt üstü yatır anında uyanır. 40 ı çektı çıkalı yüz üstü yatar. Kafasını yüz üstü yattığında kaldırabiliyorsa korkma .kendilerini kurtarıyorlar. Uyurken sağa sola çeviriyor başını.yüzünü kapatmıyor.
Yüz üstü uyurken gazı daha kolay çıkıyor, sıçrayıp kendini uyandıramıyor.

Yediklerimizin süte etkisi konusunda benimde kafam karışık🙈 çikolata nasıl ki mutluluk hormonu salgılanmasına sebep oluyorsa ıspanakta prolaktin artışa sebep oluyor
Yediklerimizin süte etkisi muhakkak oluyor. Etkisi olmaması imkansız. Çünkü bebegi süt alerjisi olan annelrr süt ürünlü gıdalar yediğinde bu bebege yansıyor mesela. Ya da yediklerimiz sütğn miktar ve kalitesini elbet etkiler. Ama zaten var olan sütü kısmi miktarda etkiler. Yani sen o gün beslenemedin, üzüldün su içemedin göğsün yumuşadı diyelim bebek emdikçe süt gelir bebek yine alcagını alır.Bu demek değilki bebek aç kaldı. Besleyemedin. Ama süt arttıran şeyler yediğinde sütün fazlalaşır memende. Yani memende birikme yapmasa da bebek emse yine gelir. Afedersiniz ineklerde bile normal otlayan inek günde 5 6 kilo süt werirken, süt yemi yiyince süt 8 9 kglara çıkıyor süt. Ama süt miktarı fazlalaşınca süt daha sulu oluyor. O gün az süt verdiyse sütü daha yaglı oluyor ineklerin 😂İnek bakmıştık ta biara

Ben dediğinizi anladım. Sizin dediğiniz de bir nevi memenin terbiye olması aslında Bebeğiniz iri bir bebekse doyması için gereken süt miktarı doğal olarak daha fazla ve arada sağıyormuşsunuz da meme o miktarda süt üretiyor haliyle. Bu miktara göre memeniz biraz küçükse daha dolgun bir his olması çok normal şeklinde yorumladım ben. Annenin kendini iyi hissedeceği şeye inanmasında bir sakınca yok - zarar verici bir düşünce olmadığı sürece tabiki- . ama bu düşüncenizi mutlak doğru olarak paylaşmanız doğru gelmemişti bana sadece. iyi geceler..
Ben ilk cocıgumda bazı hatalar yaptım. Ikıncıde kuzenimi örnek aldım, sağ olsun bircok seyi denedim, dua ediyorum kendisine. Mutlak dogru olarak degıl de benm yaptgmı yapmama tavsıyesı vermek ıstedım buradakı arkadaşlara. Su an tekınden yuz ellı cc cıkıyo emdkten uc saat sonra. Bu imkansz degl dıe anlatırken tuhaf bır hal aldı durum. Bu masum melekler için en iyisini ister biliyorum her anne. O yuzden bu konu kapanmıştır bnm ıcn. Tekrar kusura bakmasın herkes.

Şöyle söyleyeyim sesi diğer süpürgeler gibi değil. Bir odada çalışırken kapısını kapattığın da diğer odadan duyulmuyor. Ben de Dyson şarjlı süpürge var. Mesela onunla kıyas yaparsam tabiki Dyson derim. Ha robot süpürge bana hediye geldi bu arada :KK66:
Dysonla süpürdüğümde toz hemen hemen hiç olmuyor. Ayrıca konsol, TV , sehpa ,kapı ,duvarı da süpürebiliyorsun. Dysonu neden anlattım philipsmaroton almayı düşündüğünüzü yazmışsınız ondan anlattım. :) Robota gelince evet kendi kendine süpürmesi avantaj. Aynı yeri 2-3 kere süpürüyor. Haritalama yapıp kendi başına bırak süpürüyor. Wifi anlık çekmezse kafayı yiyor. Yön bulamıyor. Tozları güzel çeker. Benim salon sandalyelerinin arası dar . Geçen salonu süprecek diye her şeyi kaldırdık. Eşim diyor ki ne anladım. Her yeri topladı
K:) günlük kullanım için ideal. Fiyat performans olarak yok fiyat pahalı ya. Dysona versen o kadar parayı halının rengi değişiyor süpürünce . Xiaomi f9 için konuşuyorum. Ama diyorsan ki vaktim yok süpüremiyorum. Hayat kurtarıyor. Kanepe altlarını alıyor. Yemek yedin döküldü hemen çalıştır. Philips yazınca tam karar vermedim.çünkü marotonun çekim gücünğü bekleme. Ha silmeden bahsedeyim. Biraz nemli bırakıyor güzel yanı halının da üzerinden geçip onu da siliyor. Hafif nemli kalıyor ama kusmuk kokusu gidiyor . Dyson reklamı yaptım bari saç şekillendirici setini yollasalar bana 🤣🤣
Çok çok teşekkür ederim❣️ Çok güzel anlatmışsınız, kafamdaki bütün sorulara cevap olmuş bu yazınız. Bu arada halının rengi bile değişiyor Dyson süpürünce diye okuyunca, Dyson’da bi aklıma girdi☺️☺️

Biz kızım çok hevesli olunca biz biraz acele ettik. Doktor değil. Siz doktorununuzu dinleyin.
Bizimki de çok hevesli. Arada portakal veriyorum ben de. Suyunu pek seviyor. 1 aya gececegiz ek gıdaya. Düzeltilmiş 5.5 ayda geçeriz demisti doktor. Hatta kesinlikle tadim yaptirmayin dedi ama ben coktan elma ve portakal tattirdim.🙃🙃

Bizimki de çok hevesli. Arada portakal veriyorum ben de. Suyunu pek seviyor. 1 aya gececegiz ek gıdaya. Düzeltilmiş 5.5 ayda geçeriz demisti doktor. Hatta kesinlikle tadim yaptirmayin dedi ama ben coktan elma ve portakal tattirdim.🙃🙃
İnsan dayanamıyor ağız oynatmalarına.

Çok çok teşekkür ederim❣️ Çok güzel anlatmışsınız, kafamdaki bütün sorulara cevap olmuş bu yazınız. Bu arada halının rengi bile değişiyor Dyson süpürünce diye okuyunca, Dyson’da bi aklıma girdi☺️☺️
Günlük kullanım için süpürge arıyorsunuz değil mi ? Başka süpürge var evde ? Dyson V8 bizim ki. 2 hız ayarı var. Max a getirdiğiniz de 25 dk gidiyor şarjı. Normalde 30 dk. Kullanımla süre azalabiliyor. Dysonla süpürdüğümde diğer süpürgeyi 2 haftada bir açıyorum . Benim aklım şurada karıştı. Eğer genel temizlik olarak bakıyorsanız maraton bence. Ama elimin altında olsun hemen süpürgeyim istiyorsanız Dyson . Kablosuz pratik oluyor.

Back
X