Canım o kan akışının yaşla ilgisi pek yok, pıhtılaşma genleri ile alakalı. Benim önceki gebeliklerimde düşük olduğu için pıhtılaşma testlerin yapılmıştı, pıhtılaşma çıkmadı ama önlem olsun diye bir önceki gebeliğimde iğne verdiler, 3 ay kanamam oldu. Aspirin kanama riskini daha da arttırıyor, doktora sormadan kullanmamanı öneririm. Ben kesin gerekli olmayıp da önlem olsun diye verilen hiçbir şeyi kullanmayı düşünmüyorum. Mesela ben gebelik öncesinde de folik asit yerine bunun doğal formu olan metil folat kullanıyordum. Çünkü sentetik folik asidin otizm riskini arttırdığına dair kanıtlar var. Dr önceki düşük nedeniyle önlem olarak folbiol almanı istiyorum dedi ki folbiol hem sentetik hem de normal günlük dozun 12,5 katı. Ben onu kullanmam, doğal metil folat alıyorum dedim o zaman günde 3 tane al dedi. Yani demek istediğim bebeğimi kesin olarak gerekli olmayan hiçbir şeye maruz bırakmak istemiyorum.
Bu arada bazı arkadaşlar bulantılar başladı demiş, insan bulantıya özenir mi, ben özendim
çünkü bu 4.hamileliğim ve hiçbirinde bulantı kusmam olmadı, bende öyle bir iştah açılıyor ki kafam yiyecekten başka şeye çalışmaz oluyor. Şuanda da aynı durumdayım. Feci şiştim şimdiden
Bir de nefes darlığı sorunum var, telefonla konuşurken bile nefes nefese kalıp kapatıyorum