- 5 Şubat 2020
- 1.640
- 1.679
-
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #37.881
Sleepy zaten hamileylen oh içerik temiz onu kullanırım dedim direk pişik yaptı goon çok güzel iyi geldi bize ama satış yapan marketlerin hepsi getirmez oldu 4aydn sonra kullanamadım netten de eşim getirtmiyor ısrarlarAh bir bez derdi de bende var . Sleepy natürel, biyosu, goon, canbebe hepsi alerji yaptı bacaklarına kadar. Goonun dokusu primaya en yakını bence , sleepy biosu da doku olarak güzel, yumuşak. Doğduğu günden beri prime püre kullanıyordum . Artık Prima premium careye geçtik.
Şubatta kreşe başlayacaktı. Orada tuvalet eğitimi veriliyor " oh be bezden kurtulacağım" diyorken , salgın iyice arttı galiba başlatmayacağım
Kreş için erken değil mi acabaAh bir bez derdi de bende var . Sleepy natürel, biyosu, goon, canbebe hepsi alerji yaptı bacaklarına kadar. Goonun dokusu primaya en yakını bence , sleepy biosu da doku olarak güzel, yumuşak. Doğduğu günden beri prime püre kullanıyordum . Artık Prima premium careye geçtik.
Şubatta kreşe başlayacaktı. Orada tuvalet eğitimi veriliyor " oh be bezden kurtulacağım" diyorken , salgın iyice arttı galiba başlatmayacağım
Erken. 4 bakıcı sonrası kvdem bakıyor fakat 2 aydan daha fazla bakamam dediKreş için erken değil mi acaba
Sabah kalkarken aynı şeyi düşündümkızlar sizinde bebekleriniz benimki gibi hareketli mi? gerçekten sürekli gözümüz üstünde ama hep bir aksiyon peşinde...yerdeki oyuncakları toplarken, koltuğun altından geçip sehpadakileri döküyor. Dökülenleri toplarken ayakkabılığa gidip ayakkabıları boşaltıyor. Hiç bir şey yapamazsa evdeki bütün ışıkları açıyor.boyu da ermeye başladı yatak odasındaki dolapları açıp içine giriyor. bir tek onlarda koruyucu yok. oturup güzel güzel oynuyorum da ama 24 saat oyun oynamama imkan yok ki. Yemin ediyorum eşşekten düşmüşe döndüm, ben ilk çocuğumdan böyle alışkın değilim, şoklardayım. Bir de bir huyu var, oyuncak kutularını ve çekmeceleri boşaltıp içlerine girmek istiyor. Bugün legolarını boşaltmış, zaten küçük bir kutu, ayakları girmiş ama poposu sığmıyor normal olarak. öyle ağladı ki, defalarca denedi..hiç müdahele etmedim, alsamda ağlayacak bari olmadığını görsün istedim. Bende dışarı çıkarmak, koşsun oynasında enerjisini atsın istiyorum ama salgın o kadar yaygın ki çok korkuyorum. Kendi anne-babam bile pozitif olduğu için ne dışarı çıkartabiliyorum ne birine götürebiliyorum. İnanın sabırla anlamayacağını bile bile izah ediyorum, düşebilirsin canın yanabilir diyorum, dikkatini de dağıtmaya çalışıyorum ama az başka bir işle ilgilensem hemen bir aksiyon yaratıyor.
ahh çok sevindim yalnız olmadığıma, benimki artık gündüzleri hiç emmiyor, sadece geceleri istiyor.. emme azalırsa yemesi artar diye düşündüm ama hiç etkisi olmadı. yememesine rağmen bu enerjiyi nerden buluyor merak ediyorum. Bir de öff'lemeyi öğrenmiş. Durup durup öff çekiyorSabah kalkarken aynı şeyi düşündümAcaba diğer bebeklerde bu kadar hareketli mi? Başım dönüyor artık hızından. En çokta her şeye el atması öldürüyor beni. Mutfakta ne bulursa ya alıyor, ya almak için ağlıyor Sanki bir yerden salıvermişler hiçbir şey görmemiş gibi. Babasına diyorum hani şu marketlerde, parkta yerde yatan tepinen çocuklar var ya hahh bizimki de ona aday
Koltuk tepesinden inmiyor zaten. Zıplamayı öğrendi orada. 2 kere uçtu ama akıllanmıyor. Benim kaldıramadığım minderlerini yere atıyor inip bir de orada zıplıyor
2 haftadır çıkaramadım bir yere sıkıntıdan ne yapacağını bilmiyor herhalde. Benim de delirmeme az kaldı. Babası geldiğinde biraz onunla olsun istiyorum yok yine bana geliyor. Zaten 2 dakika otursam hemen meme diye yapışıyor. Yok diyorum arada hem meme yok diyor hem açmaya çalışıyor. Kim almış diyorum keti hamm diyor
Benimki de emmek istiyo sürekli. Gecen hafta anestezi aldim 6 saat emzirmedim toplamda 90cc bile sütüm cikmadi ikisinden :/ahh çok sevindim yalnız olmadığıma, benimki artık gündüzleri hiç emmiyor, sadece geceleri istiyor.. emme azalırsa yemesi artar diye düşündüm ama hiç etkisi olmadı. yememesine rağmen bu enerjiyi nerden buluyor merak ediyorum. Bir de öff'lemeyi öğrenmiş. Durup durup öff çekiyor
Kayınvaliden neden bakmak istemiyor,2 ay baktığına göre aralarında bir duygusal bağlanma olması gerekiyor normal şartlarda.Neyse hakkında hayırlısı olsun,kreş yaşını dört gözle bekliyorum ben de.Bu dönem eşim idare etti yarım gün çalıştığım için ama ikinci dönem tam zamanlı çalışacam,kayınvalideye teklif sunacaz hiç istemesem de.Erken. 4 bakıcı sonrası kvdem bakıyor fakat 2 aydan daha fazla bakamam dedimecbur kalınca vereceğiz. Şansıma bizim kurumun anlaşmalı olduğu bir kreş. İş yerimin hemen karşısı
Biri benim bebeğimden bahsediyor.İlk çocuğum hiç böyle değildi çıldıracam.Buzdolabını ve bulaşık makinesini açmaya korkar oldum.Herşeye atlıyor herşeyi kendi yapmak istiyor, çorba dahil kendi yemek istiyor.kumandaları ve telefonları kaybediyor sürekli.canları sağolsun ama ben böyle bir bebek görmedimkızlar sizinde bebekleriniz benimki gibi hareketli mi? gerçekten sürekli gözümüz üstünde ama hep bir aksiyon peşinde...yerdeki oyuncakları toplarken, koltuğun altından geçip sehpadakileri döküyor. Dökülenleri toplarken ayakkabılığa gidip ayakkabıları boşaltıyor. Hiç bir şey yapamazsa evdeki bütün ışıkları açıyor.boyu da ermeye başladı yatak odasındaki dolapları açıp içine giriyor. bir tek onlarda koruyucu yok. oturup güzel güzel oynuyorum da ama 24 saat oyun oynamama imkan yok ki. Yemin ediyorum eşşekten düşmüşe döndüm, ben ilk çocuğumdan böyle alışkın değilim, şoklardayım. Bir de bir huyu var, oyuncak kutularını ve çekmeceleri boşaltıp içlerine girmek istiyor. Bugün legolarını boşaltmış, zaten küçük bir kutu, ayakları girmiş ama poposu sığmıyor normal olarak. öyle ağladı ki, defalarca denedi..hiç müdahele etmedim, alsamda ağlayacak bari olmadığını görsün istedim. Bende dışarı çıkarmak, koşsun oynasında enerjisini atsın istiyorum ama salgın o kadar yaygın ki çok korkuyorum. Kendi anne-babam bile pozitif olduğu için ne dışarı çıkartabiliyorum ne birine götürebiliyorum. İnanın sabırla anlamayacağını bile bile izah ediyorum, düşebilirsin canın yanabilir diyorum, dikkatini de dağıtmaya çalışıyorum ama az başka bir işle ilgilensem hemen bir aksiyon yaratıyor.
Sen de benim bebeğimden bahsediyorsun gibi geldiBiri benim bebeğimden bahsediyor.İlk çocuğum hiç böyle değildi çıldıracam.Buzdolabını ve bulaşık makinesini açmaya korkar oldum.Herşeye atlıyor herşeyi kendi yapmak istiyor, çorba dahil kendi yemek istiyor.kumandaları ve telefonları kaybediyor sürekli.canları sağolsun ama ben böyle bir bebek görmedim
4 aydır o bakıyor. 2 aya pilim biter dedi . Bu kadar bakması bile mucize. Bende bakmasını istemiyordum , kendi de istemiyordu. Mecbur kaldık ama bakıcıdan daha iyi oldu. Kızımın alerjisi sıkıntı oldu onlar için. Yemekleri yapıp gönderiyorum ama yinede kaçak yapıyorlar.Kayınvaliden neden bakmak istemiyor,2 ay baktığına göre aralarında bir duygusal bağlanma olması gerekiyor normal şartlarda.Neyse hakkında hayırlısı olsun,kreş yaşını dört gözle bekliyorum ben de.Bu dönem eşim idare etti yarım gün çalıştığım için ama ikinci dönem tam zamanlı çalışacam,kayınvalideye teklif sunacaz hiç istemesem de.
Benim oğlumda sürekli emiyor emmese kucağımda hiçbir iş yaptırmıyor. Benim olduğum odadan asla çıkmaz tuvalete bile hala beraber gidiyoruz. Babası varken bile oyalayamaz dan dun dalar tuvaleteBenimki de emmek istiyo sürekli. Gecen hafta anestezi aldim 6 saat emzirmedim toplamda 90cc bile sütüm cikmadi ikisinden :/
Ablasina sardı oyuncaklarını bozuyo, eline ne alsa almak istiyo, yemek tabağını dağıtıyo. Keske kardesim olmasaydi rahat rahat oynardim sen de rahatca islerini yapardin diyo ablasi
Esimi de birakmiyo telefon bilgisayar neyi alsa atliyo.
Ben zaten hic bisey yapamiyorum yapisik bana
Herkes evde ufakliktan kaciyo anlayacağınız
Pandemi olduğu için biz de bi yere gitmiyoruz cok zorlaniyoruz.. mart nisan gelse de birazcik rahatlasak bekliyorum
Ahh canım öyle bi konuya parmak bastın ki anlatamam ben iki büyüğümde görmediklerimi görüyorum gece beni yatırana kadar hiç bişekilde uyutamıyorum tin tin peşimde kanepeye çıkıyor yastıkları alta diziyor hoop ağız üstü üstüne atlıyor berjerimin kenarı ince orda ayağını sallandırıp dıkıdık yapıyor bugün çamaşır sepeti ni almış onun içine girip çıkıyor du ablasının da bebekliği tutmuş ana kucağına yatmış sallanıyorkızlar sizinde bebekleriniz benimki gibi hareketli mi? gerçekten sürekli gözümüz üstünde ama hep bir aksiyon peşinde...yerdeki oyuncakları toplarken, koltuğun altından geçip sehpadakileri döküyor. Dökülenleri toplarken ayakkabılığa gidip ayakkabıları boşaltıyor. Hiç bir şey yapamazsa evdeki bütün ışıkları açıyor.boyu da ermeye başladı yatak odasındaki dolapları açıp içine giriyor. bir tek onlarda koruyucu yok. oturup güzel güzel oynuyorum da ama 24 saat oyun oynamama imkan yok ki. Yemin ediyorum eşşekten düşmüşe döndüm, ben ilk çocuğumdan böyle alışkın değilim, şoklardayım. Bir de bir huyu var, oyuncak kutularını ve çekmeceleri boşaltıp içlerine girmek istiyor. Bugün legolarını boşaltmış, zaten küçük bir kutu, ayakları girmiş ama poposu sığmıyor normal olarak. öyle ağladı ki, defalarca denedi..hiç müdahele etmedim, alsamda ağlayacak bari olmadığını görsün istedim. Bende dışarı çıkarmak, koşsun oynasında enerjisini atsın istiyorum ama salgın o kadar yaygın ki çok korkuyorum. Kendi anne-babam bile pozitif olduğu için ne dışarı çıkartabiliyorum ne birine götürebiliyorum. İnanın sabırla anlamayacağını bile bile izah ediyorum, düşebilirsin canın yanabilir diyorum, dikkatini de dağıtmaya çalışıyorum ama az başka bir işle ilgilensem hemen bir aksiyon yaratıyor.
Ya eve tikildik gerçekten.Benim oğlumda sürekli emiyor emmese kucağımda hiçbir iş yaptırmıyor. Benim olduğum odadan asla çıkmaz tuvalete bile hala beraber gidiyoruz. Babası varken bile oyalayamaz dan dun dalar tuvaleteBazen hiç istemesemde vidyo açıyorum çünkü önceden dışarda onu gezdirirken nefes alabiliyodum şimdi tıkıldık eve ancak öyle rahatlıyorum bi müddet
Bakıcıdan ne açıdan iyi oldu acaba?Bazen diyorum kayınvalideye söyleyeceğime Bakıcı mı tutsam.Ama güvenilir Bakıcı nerden bulacam bilmiyorum.Kafam çok karışık bu konuda.Zaten çok hareketli bir bebek,yemek yemesi problemli belki benim kayınvalide 2 ay bile dayanamaz.4 aydır o bakıyor. 2 aya pilim biter dedi . Bu kadar bakması bile mucize. Bende bakmasını istemiyordum , kendi de istemiyordu. Mecbur kaldık ama bakıcıdan daha iyi oldu. Kızımın alerjisi sıkıntı oldu onlar için. Yemekleri yapıp gönderiyorum ama yinede kaçak yapıyorlar.
Benim oğlumda sürekli emiyor emmese kucağımda hiçbir iş yaptırmıyor. Benim olduğum odadan asla çıkmaz tuvalete bile hala beraber gidiyoruz. Babası varken bile oyalayamaz dan dun dalar tuvaleteBazen hiç istemesemde vidyo açıyorum çünkü önceden dışarda onu gezdirirken nefes alabiliyodum şimdi tıkıldık eve ancak öyle rahatlıyorum bi müddet
İkisi de benim bebeğimin aynısı odadan çıktığım an çığlık kıyamet.Sürekli memede olmak istiyor,tuvalete tek girmek benim için lüks zaten.kırılan bardakların tabakların haddi hesabı yok,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi buzdolabı kabusum zaten söylemeye hiç gerek yok.yalnız değilsiniz ben de aynıyım.Ahh canım öyle bi konuya parmak bastın ki anlatamam ben iki büyüğümde görmediklerimi görüyorum gece beni yatırana kadar hiç bişekilde uyutamıyorum tin tin peşimde kanepeye çıkıyor yastıkları alta diziyor hoop ağız üstü üstüne atlıyor berjerimin kenarı ince orda ayağını sallandırıp dıkıdık yapıyor bugün çamaşır sepeti ni almış onun içine girip çıkıyor du ablasının da bebekliği tutmuş ana kucağına yatmış sallanıyorkenarına düştü gözün altı yumruk atmışçasına mosmor oldu bide önce baba al eee üff mama meme teyze abi diyordu şimdi sadece anne anne anne çıldırıyorum
Bulaşık makinasının kapağını açtığım an tepesinde zıplıyor bardakları alıp bana verecekmiş kaç bardak kırdı bilmiyorum ne tesadüfki hepside ablasının özel bardaklarıkızımın etkinlik sandalyesiyle heryere tırmanıyor kaldırsam büyük ağlıyor ortaya koysam ecmel Düşüyor bide eğer ortada bi içecek unuttulduysa vay halime alıyor direk halıya çeviriyor wc ye asla tek giremiyorum bas bas bağırıyor eşime yalvarıyorum nolur az dikkatini dağıtta wc ye gidim diye evimde ne düzen kaldı ne temizlik kendimi aşırı daralmış bunalmış hissediyorum inşallah bu günlerde geçecek
Allah yardımcımız olsun ecmel emmiyor o konuda rahatım diyebilirim mamayı içirip uyutuyorum uyuduktan sonra uyanmıyor ama uyutmak eziyete döndü benim için sabahları asla dinlenmiş kalkamıyorum bide üşüttüm öksürük uyutmuyor birgün erkenden dinç kalkıp evimi havalandırıp temizlik yapmak istiyorum bu araki en büyük hayalim ama hergün pertimİkisi de benim bebeğimin aynısı odadan çıktığım an çığlık kıyamet.Sürekli memede olmak istiyor,tuvalete tek girmek benim için lüks zaten.kırılan bardakların tabakların haddi hesabı yok,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi buzdolabı kabusum zaten söylemeye hiç gerek yok.yalnız değilsiniz ben de aynıyım.
Benimde aklıma geldi geçen gün erken sendroma mı girdi acaba diye istediği birşey olmazsa bağırıp kendini yere atıp saatlerce ağlayabilir ve sadece bende susuyor 2ay öncesine kadar o kadar rahat bi bebektiki çok rahattık ki şimdi ise hergün daha kötü başlıyoruzYeni anneyi nasıl çıldırtabilirim eylemi yediklerini tükürmekEk gıdaya geçtiğimizde bile yapmamıştı. Yüzüme bakıp gülerek çıkarıyor Sevdiği şeyleri bile yemedi. 16 aydan başlayabiliyormuş 2 yaş sendromu. Daha zor günler bizi bekliyor
Ben de aynısını diyorum küçükkken daha rahatmışım diye.Herkes zor zamanlarını atlattın diyor ama bence bu dönem daha yorucu ve yıpratıcı.Allah sağlık versin,bugünümüze şükür ama ben de 2 yaş sendromundan şüpheleniyorum.Allah yardımcımız olsun ecmel emmiyor o konuda rahatım diyebilirim mamayı içirip uyutuyorum uyuduktan sonra uyanmıyor ama uyutmak eziyete döndü benim için sabahları asla dinlenmiş kalkamıyorum bide üşüttüm öksürük uyutmuyor birgün erkenden dinç kalkıp evimi havalandırıp temizlik yapmak istiyorum bu araki en büyük hayalim ama hergün pertim
Benimde aklıma geldi geçen gün erken sendroma mı girdi acaba diye istediği birşey olmazsa bağırıp kendini yere atıp saatlerce ağlayabilir ve sadece bende susuyor 2ay öncesine kadar o kadar rahat bi bebektiki çok rahattık ki şimdi ise hergün daha kötü başlıyoruz
Bakıcıdan ne açıdan iyi oldu acaba?Bazen diyorum kayınvalideye söyleyeceğime Bakıcı mı tutsam.Ama güvenilir Bakıcı nerden bulacam bilmiyorum.Kafam çok karışık bu konuda.Zaten çok hareketli bir bebek,yemek yemesi problemli belki benim kayınvalide 2 ay bile dayanamaz.