• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
10 sene kadar beklemez eşim en fazla 4 sene sonra tekrar ister canım ki ikinciyi düşünüyoruz eşim 18 yaşına kadar tek büyümüş hep der keşke kardeşim olsaydı hep dışarda aradım arkadaşlığı diye , ama işte arasi kaç yaş olmalı onu bilemiyorum 😄

Zaman ilerledikçe bende cesaret edemem diye korkuyorum canım 😒 o zamanda 2 yaş sendromu sonra rahata alışmak filan kafam baya karışık
o zaman çok bekletme canım.. evet yorulursun ama beraber büyümüş olurlar, bir de isteyince de hemen olmama durumu var, sen iki sene koyarsın da o üçüncü sene gelir. o zaman hala buralarda olursak bize de haber ver canım🥰

10 sene kadar beklemez eşim en fazla 4 sene sonra tekrar ister canım ki ikinciyi düşünüyoruz eşim 18 yaşına kadar tek büyümüş hep der keşke kardeşim olsaydı hep dışarda aradım arkadaşlığı diye , ama işte arasi kaç yaş olmalı onu bilemiyorum 😄

Zaman ilerledikçe bende cesaret edemem diye korkuyorum canım 😒 o zamanda 2 yaş sendromu sonra rahata alışmak filan kafam baya karışık
Evet cnm ben de aynı sebepten.hazır uykusuz yorgunum varsın ikinci de olsun kafasındayım valla.rahata alışırsam oğlumu kardeşsiz bırakırım diye düşünüyorum 🤣🤣

Evet cnm ben de aynı sebepten.hazır uykusuz yorgunum varsın ikinci de olsun kafasındayım valla.rahata alışırsam oğlumu kardeşsiz bırakırım diye düşünüyorum 🤣🤣

Aynı kafa bende de var ama erken gibi geliyor hala ayy zor bu işler

20'li yaşlarda olsam ikinciyi, birinci liseye başladığında düşünürdüm😄 Ancak unuturdum eskiyi, yeniye enerji toplardım😉Zaten zor yollardan geçtik.Allah bebeğime sağlık versin. Ve isteyenlere nasip etsin.
Arası 2-2.5yaş civarı olsun diyenlere örnek vereyim. Kardeşiminkiler öyle ama çok zorlanıyorlar. Küçük sakin yavrum ama her fırsatta ablasının hışmına uğruyor. Hiçbir şey yapmazsa geçerken itekliyor. Sonrasında belki rahat olacak ama şimdi zor. Büyük hep ilgi çekme peşinde. Her çocuk aynı değil belki ikiside sakin olur. Riskli bir karar😃

Olabilir bak canım dediğin gibi banada 3 yaş artık kendini baya ifade edebilen çocukluğa geçen bir insan gibi ama 2 yaş daha ufak geliyor gözüme daha bebeğimsi
İşte canım kimsenin değil senn kendini hazır hissettiğin Bi zaman yap bence
Kuzum ya ben böyle genellemeleri hiç sevmiyorum. Yani iki kardeş arası şu kadar olmalı gibi.. çünkü her çocuğun fıtratı ve ihtiyaçları farklı. Senin hazır olman, eşinin sana hem fiziken hem psikolojik olarak ne kadar destek verdiği, maddi koşullarınız, daha sayamadığım bir sürü etken. Bak mesela benim büyüğümle araları 10 yaş. Bana sorarsan , iki kardeş arası 10 yaş olmalı 😁😁 şaka değil, gerçek söylüyorum. Kıskançlığa dair hiç birşey yaşamadık, banyosunu kendi yapıyor, yemeğini kendi hazırlıyor, rica ettiğimde evi süpürüyor, bana bir yükü yok hatta üstümdeki yükü hafifletiyor. Allah razı olsun oğlumdan. Yani genellemeler yanıltabilir diye söylüyorum. Kendi fikrim araları ya 1,5-2 yaş olsun ya da benim gibi aç açabildiğine arayı😂
Benim 10yaşındaki oğlumda bana yardım eder çok şükür odalarını ve oturma odasını toplar dik süpürgeyle süpürür bazen halim olmayınca kardeşleriyle ilgilenir baya yükümü hafifletiyor ama hep diyorum şimdi yaş aralıkları fazla olduğu için ilerde tutkun olmazlarsa birbirlerini anlamazlarsa

20'li yaşlarda olsam ikinciyi, birinci liseye başladığında düşünürdüm😄 Ancak unuturdum eskiyi, yeniye enerji toplardım😉Zaten zor yollardan geçtik.Allah bebeğime sağlık versin. Ve isteyenlere nasip etsin.
Arası 2-2.5yaş civarı olsun diyenlere örnek vereyim. Kardeşiminkiler öyle ama çok zorlanıyorlar. Küçük sakin yavrum ama her fırsatta ablasının hışmına uğruyor. Hiçbir şey yapmazsa geçerken itekliyor. Sonrasında belki rahat olacak ama şimdi zor. Büyük hep ilgi çekme peşinde. Her çocuk aynı değil belki ikiside sakin olur. Riskli bir karar😃
Benim kuzenimin 3cocugu var araları 1.5yas 2yas benim kilerin 3 4yas o da zorlanıyor ben de araya bı 30yil koymayı düşünmüyorsan uzatmanın manası yok 😂

Kızlar cevremdekiler 2.yi Ne zaman düşünüyorsun diyince benimde aklıma geldi cidden ne zaman düşünüyorum ben diye 😂 Tek çocuklu olanlar ne zaman dusunuyorsunuz, iki ve daha fazla olanlar aralarında kaç yaş var az yaş farkı olanların avantaj ve dezavantajları neler çok yaş farkı olaarin neler birinci ağızdan dinleyelim sizden 🥰 ona göre kafamda plan yapmak istiyorum aralarında bu kadar olsun diye cevaplarınızı bekliyorum 😂
bu soruya cevabım ektedir.

En büyük ablamın 3 çocuğu var.herbir çocuğunun arasında 6 yaş var.iki büyük kızı 3.kardeşlerine hiç tahammül edemediler.ablam 3. Doğduğunda da ilk zamanlar neden üçüncüyü yaptığını çok sorguladı.kızlarını büyütmüş rahata ermişti çünkü.büyük yiğenim ergenliğe yeni girmişti iki numara da okula yeni başlamıştı yanii her ikisi de evde sessizlik olmasını isterken evde bebekten kaynaklanan sesler koşturmaca mevcuttu.ailece çok zorlanmışlardı.tabii olumlu yönü de var büyükler ablama her konuda yardımcı da oluyorlardı.çıkardığım sonuç ise çocuk her yaşta her durumda çok zor 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kızlar sizle güzel bir duygumu paylaşmak istiyorum içim dolu dolu sevince öncelikle kızıma duyduğum aşk okadar olumsuz şeye yorgunluğa rağmen tavan yaptı. Ve bir buçuk sene sonra ilk kez ailem yanıma gelebilecek dün ablam whatsapptan biletlerini attı hüngür hüngür ağladım nasıl bir duygu hissettim anlatamam resmen yapayalnız hissediyormuşum ve içim içime sığmıyor kendi kendime gülüyor şarkı söylüyorum Eylül uzun süreden sonra azda olsa dün uzun uyudu ama ben gidip başında bekledim uyuyamadım mutluluktan😍😍😍

Kızlar sizle güzel bir duygumu paylaşmak istiyorum içim dolu dolu sevince öncelikle kızıma duyduğum aşk okadar olumsuz şeye yorgunluğa rağmen tavan yaptı. Ve bir buçuk sene sonra ilk kez ailem yanıma gelebilecek dün ablam whatsapptan biletlerini attı hüngür hüngür ağladım nasıl bir duygu hissettim anlatamam resmen yapayalnız hissediyormuşum ve içim içime sığmıyor kendi kendime gülüyor şarkı söylüyorum Eylül uzun süreden sonra azda olsa dün uzun uyudu ama ben gidip başında bekledim uyuyamadım mutluluktan😍😍😍
ben de böyleyim gideceğim için. kabıma sığmıyorum 😍

o zaman çok bekletme canım.. evet yorulursun ama beraber büyümüş olurlar, bir de isteyince de hemen olmama durumu var, sen iki sene koyarsın da o üçüncü sene gelir. o zaman hala buralarda olursak bize de haber ver canım🥰
Valla bilmiyorum artık ne zaman gelir buralarda olursam zaten söylerim sizlere 😂🥰
Bende öyle düşünüyorum 4 yaş desem bu defa 4 yaşına gelince hadi vazgeçersem rahata alışıp 😂 birde tam büyük okula başlayacak küçük 2 yaş sendromuna girecek evde oyun mu oynayalım alfabe mi öğrenelim ödev mi yapalım 😂
İşte canım kimsenin değil senn kendini hazır hissettiğin Bi zaman yap bence

Benim 10yaşındaki oğlumda bana yardım eder çok şükür odalarını ve oturma odasını toplar dik süpürgeyle süpürür bazen halim olmayınca kardeşleriyle ilgilenir baya yükümü hafifletiyor ama hep diyorum şimdi yaş aralıkları fazla olduğu için ilerde tutkun olmazlarsa birbirlerini anlamazlarsa
Zaten kendi içime sinmezse kim derse desin resti çekerim canım ama aklıma da koyarsam kimse ikna edemez vazgeçmem için aslan burcuyum da biraz sabit fikirliyim😂
Benim kuzenimin 3cocugu var araları 1.5yas 2yas benim kilerin 3 4yas o da zorlanıyor ben de araya bı 30yil koymayı düşünmüyorsan uzatmanın manası yok 😂
Çocuk her yaşta zor ve sorumluluk istiyor diyorsun canım ama araya çok uzun yıllar girince hiç olmuyor eşim ve kardeşi 18 yaş var ama hiç bir bağ yok gibi zaten doğmuş üniversiteye git işe gir derken çocukla aynı evde durmamış doğru dürüst şimdide farklı şehirdeyiz senede 2 3 kere kardeş görüyor eşimden çok benim kardeşim gibi kız çocuğu zaten oda ilk tanıştığımızda bol bol evcilik oynuyordum gorumcemle 😂
bu soruya cevabım ektedir.

Ahahhaha sesli güldüm valla 😂 çok iyi bu video😂

Anneler merhaba. Benim bebeğim henüz 8. Ayını doldurdu. Haftaya bebekle beraber özel araçta 10 saatlik bir yolculuğa çıkma ihtimalim var ama bebek için endişe ediyorum. Acaba bu konuda tecrübesi olan var mı nelere dikkat etmeliyim

Anneler merhaba. Benim bebeğim henüz 8. Ayını doldurdu. Haftaya bebekle beraber özel araçta 10 saatlik bir yolculuğa çıkma ihtimalim var ama bebek için endişe ediyorum. Acaba bu konuda tecrübesi olan var mı nelere dikkat etmeliyim
Biz 2 hafta önce çıktık 8 aylıkken, ilk dogdugunda 9 günlükken de çıktık bu gidisimizde otokoltugunda oturdu biraz biraz kucağıma geldi emzirme örtüsü ile emzirdim arabada , çantasında her zaman ki gibi yedek kıyafet bez ne varsa onlar vardı

En büyük ablamın 3 çocuğu var.herbir çocuğunun arasında 6 yaş var.iki büyük kızı 3.kardeşlerine hiç tahammül edemediler.ablam 3. Doğduğunda da ilk zamanlar neden üçüncüyü yaptığını çok sorguladı.kızlarını büyütmüş rahata ermişti çünkü.büyük yiğenim ergenliğe yeni girmişti iki numara da okula yeni başlamıştı yanii her ikisi de evde sessizlik olmasını isterken evde bebekten kaynaklanan sesler koşturmaca mevcuttu.ailece çok zorlanmışlardı.tabii olumlu yönü de var büyükler ablama her konuda yardımcı da oluyorlardı.çıkardığım sonuç ise çocuk her yaşta her durumda çok zor 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
aynen öyle canım, o yüzden böyle genellemeleri sevmiyorum ben. Arada çok yaş farkı olmasınında, az yaş farkı olmasınında farklı avantaj ve dezavantajları var. Anne olunca rahat yok valla 🙈

Bende iki hafta sonra gidicem nasıl geçtiğini lütfen yaz bizim de okadar saat sürecek yol hatta belki otubusle gidicem ablamla umarım sorunsuz geçer🙏

Back