2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Amacım ilk altı ay bu sertliği ve yeterliliği devam ettirmek kendi adıma. Çok okudum ikinci ayda terbıye oldu yazanı, çaresiz kabulleniş, ben dıyorum kı emek vererek, dkkat ederek öğrenilmiş çaresizliğin üstesinden gelinebilir. Terbiye olarak itham ettiğiniz sekılde altı ay sadece emerek besleneceğine de inanmıyorum. Makaleler moral olsun dıye yazılmaz tabıkı içerık hep aynı emzrmeye devam edilmeli. Tabıkı edilmeli hatta artrılabldgıni de yazmışlar bırcok yerde. Bnm için şehir efsanesi. Genetik faktörler, çevresel faktörler olur insanın elinde olmayabiliyor kesinlikle konu bu değil. Bnm takıldığım da yumuşak göğsün lıkır lıkır süt dolu olduğu. Yok demedim hıcbr yazmda. Belkı altncı aydan sonra ek gıdaya geçilrse sertlrşmez göreceğiz.

Kucakta görduklerm bır yasında vardr, hıc bana denk gelmedı. Verdiğiniz afaki bir örnek çünkü tabiki kabul etmesi kolay olmuyor.

Çok uzattık, kusura bakmasın diğer arkadaşlarım. Sizin düşüncenize saygı duyuyorum. Fakat düşüncelerim bu yönde. Yukarıda belırttım ama yazdım tekrar , muhabbeti uzatmayacagım.

Şu örnek sanırım konumuzla alakalı emzirme danışmanının konuyu anlamamız adına verdiği bir örnekti. Mesela bir küçük bir büyük balon düşünün. Elimizde 1 su bardagı su olsun. Küçük balona doldurdugumuzda bu suyu balon şişer taşar,ama büyük bir balona 1 su bardagı suyu doldursak bişeyi değiştirmez taşmaz şişmez.Miktar aynı.Diyelim sagınca 150 ml süt çıkan iki göğüs var. Biri küçük biri büy0k. İki bebekte 150 ml içecek ama küçük göğüs onu sertleşmiş hissedecek. Büyük göğüs için memeler yumuşak olacak. Benim göğüslerim büyüktür. Sadece sertliği ilk doğuöım zamanlarda bi şişlik oluyor süt salınamadıgı için sadece o zamanlarda hissediyorum mesela. Sanırım birbirimizi anlayamamamız bu sebepten.

Benim sütüm az geliyodu her emzirme sonrası mama verirdim. Sonra bi dönem oğlum memeden hiç ayrılmadı memeye yapışık yaşadı. Sadece eşim geldiğinde yemek yiyodum 15 kilo verdim bu dönemde ama sütüm çoğaldı. Bu yapışık dönem bittiğinde ben hala yemek yiyemez oldum kilo vermeye devam ettim ama günde sadece iki kez mama veriyorum o da akşamları ve gece dahasını istemiyorum. Yani yiyerek değil emzirerek sütün çoğaldığının kanıtı gibiyim burda bazen sütüm çoğalsın diye yiyorum yazanlar var müdehale edeyim diyorum sonra bırak karışma diyorum. Ayrıca göğsüm sadece uzun uyuduğum zaman sertleşiyo hep yumuşak onun dışında

Maşallah güzel almış estağfurullah terbiyesiz meme değilde zamanla oluyor şehir efsanesi dediğin için dedim bizimki şükür her ay güzel aldı sadece 3.5 aylıkken meme reddi oldu ama yinede şükür iyi aldı benim memeler yumuşadı ki bende kitleler var onlarda azaldı yumuşayınca yalan yok mutlu oldum ama halen kızım bir memeden emerken diğerinden akar halen sabah almış halde bulurum herkesin yapısı farklı

Aynen süt içtikçe gelir bu doğru olan canim

Bir uzmandan yardım mi alsan acaba gece gündüzu kavrayamamış onu algılasa rahatlicaksin ilk 6 aya kadar bu kavramı yakalamalari zor olurmuş
Uzman ne arar bazarda canım burda çocuk de bile yok ki. Ama online olabilir teşekkür ederim
Beraber yatıyorum canım. Öne çekeyim erken uyandırayım diyorum ama bende o kadar yoruluyorum ki gözümü açamıyorum. Gün içinde az uyusun diyorum uyanık tutmak ne mümkün uykusu geldi mi sıpayı

6. Aydan bildiriyorum. Düzeliyor. Merak etmeyin
Kaldı iki ay dayan saliha

Evet size göre saçma ozaman çünkü doğru bilgi okadar sağlıkçı yalan soyleyecek değil ya

Ay bunlar çok tatlıymış ya dün buraya yazdıktan sonra iki tane intrrnetten aldım. Bir gelsinler bakiim canım içime sinmezse dediğiniz gibi instagramdan bakarım. İnstagramı iyi ki söylediniz, hiç aklıma gelmemişti orada olabileceği. Benim de büyüğüm oğlan, onun zamanından var ama hep erkek model. Zaten benim kızın saçları yok, onları da giyince hepten erkeğe dönüyor

Evet size göre saçma ozaman çünkü doğru bilgi okadar sağlıkçı yalan soyleyecek değil ya
Son ay 300 gram almıstı dimi senınki? Bi de 5. Ayda almazsa ek gıdaya gecerız demişti doktorun? Tüm yazdıklarımdan sağlıkçıların yalan söyledgını ima ettiğimi mi çıkardın neyse herkesin memesi, bebesi kendine dıyorum banane ayol

Son düzenleme:
Ben de istiyorum ama kullanan var mı acaba fikir verirse çok iyi olur, kendinden haritalı olanını önerıyorlardı. Bi de yer silenini yapsalar

İki ayı bulmaz merak etme. Yeter ki başka sıkıntısı olmasın.

Evt düşünmesin ben yoktur demedim zaten. Yedikleriniz etkilemez demişsiniz hıc katılmıyorum, aksine çok etkiliyor. O zaman stres de etkılemez, uykusuzluk da..
Etkilemiyor yediklerimiz bu saat oldu ben hiçbişi yemedim kuzum emdi uyuyo kilosu çok iyi Allaha şükür.

Annem de çeyizime koymuş yün işi bebek yeleği falan.sadece bir tanesi erkek için diğerleri hep kız için.ben de üşümesinden iyidir diyerekten çiçekli böcekli yelekleri oğluşuma giydiriyordum.halası bu işe dur demek için almış yollamış saolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…