• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
2. Saate canım. Bu aylar da 2 uyku 2 ser 3 er saatlik uyku yeter diyorlar. En fazla 3 kuş sonra gece uykusunda alıyormuş. Gece uykusuna 7.30 gibi geçmeliymiş. 4.30 dan sonra gündüz uykusu olmamaliymis
Benim kız zaten 4-4.30dan sonra uyumamayı adet edindi. 7.30 gibi yatıyor akşam. Sabah geç kalkıyordu son zamanlarda 7-7.30 gibi kalkıyor. Gündüzde toplam 4-5 saat uyuyor. Son zamanlarda değişti herşeyi.

Sabahtan beri takip ediyorum siz uyku eğitimini konuşunca 9 a 10 kala kalktı yarım saat oyalandi sonra tekrar uyudu 1 saat uyudu 10.30 kalktı şimdi tekrar uyudu yani 1 buçuk saat sonra bakalım kaçta kalkucak normal herhalde düzeni dimi kizlar

Bide kızlar şu salya olayina napiyonuz bir an gaflet dalıp önlük takmasam üstü sırılsıklam kaç kere onluk üst degistiriyorum

Benim kız zaten 4-4.30dan sonra uyumamayı adet edindi. 7.30 gibi yatıyor akşam. Sabah geç kalkıyordu son zamanlarda 7-7.30 gibi kalkıyor. Gündüzde toplam 4-5 saat uyuyor. Son zamanlarda değişti herşeyi.
Benimki de son 4-5 gündür akşamüstü uykusunu uyumuyor bu yüzden mi acaba? Bende huysuz oluyor diye uyutmaya çalışıyordum o da 10 dk. falan uyuyup geri uyanıyordu. Sonra 6 gibi uyutuyordum 6:40 gibi uyanıyordu gece uykusuna 21:30 da geçmeye başladı ki öne çekmişti 8 gibi uyuyordu. Çocuğun zorla düzenini bozdum sanırım 🥲Bayram sonuna kadar babası evde artık 2 kişi daha rahat oyalayabiliriz o yüzden bugün uyusun diye zorlamayacağım bakalım akşam kaçta uyuyayacak.

Bide kızlar şu salya olayina napiyonuz bir an gaflet dalıp önlük takmasam üstü sırılsıklam kaç kere onluk üst degistiriyorum
Ben henüz önlük takacak aşamaya gelmedim mendille siliyorum ama 1,5 aydır falan kehribar kolye kullanıyorum onu taktığımdan beri salyası azaldı.

Ben henüz önlük takacak aşamaya gelmedim mendille siliyorum ama 1,5 aydır falan kehribar kolye kullanıyorum onu taktığımdan beri salyası azaldı.
Kolye eşim hayatta kullandirmaz bogazini sıkar diye ya ben kızlarda böyle bişey hoc yasamadim bu ilk oldu

Kolye eşim hayatta kullandirmaz bogazini sıkar diye ya ben kızlarda böyle bişey hoc yasamadim bu ilk oldu
Benim ilk bebeğim olduğu için salyası az mı çok mu kestiremiyorum ama kolyeyi kullanıyorum yine de. Bende boğazını sıkar diye boynuna takmıyorum canım 2 kat yapıp ayağına takıyorum.

Benimki de son 4-5 gündür akşamüstü uykusunu uyumuyor bu yüzden mi acaba? Bende huysuz oluyor diye uyutmaya çalışıyordum o da 10 dk. falan uyuyup geri uyanıyordu. Sonra 6 gibi uyutuyordum 6:40 gibi uyanıyordu gece uykusuna 21:30 da geçmeye başladı ki öne çekmişti 8 gibi uyuyordu. Çocuğun zorla düzenini bozdum sanırım 🥲Bayram sonuna kadar babası evde artık 2 kişi daha rahat oyalayabiliriz o yüzden bugün uyusun diye zorlamayacağım bakalım akşam kaçta uyuyayacak.
İlk birkaç gün kızımda huysuzlandı ama sonra gayet rahat geçirir olduk o 3-4 saatlik etabı. Hatta artık uyutmak istersek kıyamrt kopuyor canım.

Bu ayda gündüz uykusu toplam uyuması gereken süre 4 max 5 saat olmalıymış. Bana uyandır falan demedi zaten benimkisi uyumadığı için 🤦🏻‍♀️ Sadece 5 saat gündüz uykusu olmalı dedi gece ve gündüzü ayırt edebilmesi için
Uyku eğitimi ne durumda canım ben de gaza geldim de biraz😄 5 yıl once kizima vermiştim ama oğlumda biraz cesarete ihtiyacım var

Kızlar şöyle söylüyüm sürekli not tutuyorum şu saatte uyudu uyandı şeklinde. Dün biraz huzursuzdu çünkü tam ilgilenemedim uykusuyla dışarı falan çıkmak zorunda kaldık akşamda en son ki uyku aralığına göre ayarladım 9:30 10 gibi yattı. Gece iki kez uyandı sabah da 8 de günaydın. 2 saat sonra tekrar uyudu 30 dakika sonra uyandı tekrar uyuttum tekrar uyandı zorladım uyuttum 1.5 saat uyudu 2 saat ayakta kaldı şimdi tekrar uyudu. Şimdilik çok bişey anlamıyorum çünkü hala destekli uyuyor. Sadece 2 saatte bir uyuması gerektiğini öğretmeye çalışıyoruz ve 30 dakikadan önce uyanırsa yeniden uyuması gerektiğini öğretiyoruz. Bi kaç gün geçsin bebeğimdeki değişiklikleri paylaşcam sizinle. Tuttuğum notu da ekliyorum.

Eklentiler

• ECF40D55-3D50-41C2-B1A1-05C195B4E399.png
    ECF40D55-3D50-41C2-B1A1-05C195B4E399.png
    255,9 KB · Görüntüleme: 42
Kızlar şöyle söylüyüm sürekli not tutuyorum şu saatte uyudu uyandı şeklinde. Dün biraz huzursuzdu çünkü tam ilgilenemedim uykusuyla dışarı falan çıkmak zorunda kaldık akşamda en son ki uyku aralığına göre ayarladım 9:30 10 gibi yattı. Gece iki kez uyandı sabah da 8 de günaydın. 2 saat sonra tekrar uyudu 30 dakika sonra uyandı tekrar uyuttum tekrar uyandı zorladım uyuttum 1.5 saat uyudu 2 saat ayakta kaldı şimdi tekrar uyudu. Şimdilik çok bişey anlamıyorum çünkü hala destekli uyuyor. Sadece 2 saatte bir uyuması gerektiğini öğretmeye çalışıyoruz ve 30 dakikadan önce uyanırsa yeniden uyuması gerektiğini öğretiyoruz. Bi kaç gün geçsin bebeğimdeki değişiklikleri paylaşcam sizinle. Tuttuğum notu da ekliyorum.
Kolaylıklar diliyorum canım umarım güzel sonuçlar alırsınız 🙏
Bende yaklaşık 1 aydır her gün not alıyorum ama şu 3-4 gündür yeni düzene geçiyor sanırım uyku aralıkları saçma sapan bir hal aldı 😅 5. ay düzenine göre uyutmaya çalışıyorum bakalım düzene sokacağım inşallah 🙏

Kolaylıklar diliyorum canım umarım güzel sonuçlar alırsınız 🙏
Bende yaklaşık 1 aydır her gün not alıyorum ama şu 3-4 gündür yeni düzene geçiyor sanırım uyku aralıkları saçma sapan bir hal aldı 😅 5. ay düzenine göre uyutmaya çalışıyorum bakalım düzene sokacağım inşallah 🙏
Ya daha çok küçükler ben çok skmıyorum açıkcası az daha büyürse düzene girer diye düşünüyorum benim tek sorunum gündüz uykularındaki sallama. Allah yardımcımız olsun hepimizin. Ya benim kızmda sürekli sallanıyordu sonradan unutturrdum ama o çok uysaldı bu biraz fena 🤣

Ya daha çok küçükler ben çok skmıyorum açıkcası az daha büyürse düzene girer diye düşünüyorum benim tek sorunum gündüz uykularındaki sallama. Allah yardımcımız olsun hepimizin. Ya benim kızmda sürekli sallanıyordu sonradan unutturrdum ama o çok uysaldı bu biraz fena 🤣
Aynen canım biraz da kendi düzenlerini kendileri oluşturuyorlar. Seninki kaç aylık şuan?
bende kucakta bazen ninni bazen masal uydurarak uyutuyorum bizim ki genelde konuşulunca uyuyor anlamadım bu işi 😅 Mesela ne zaman uyuyacağı az çok belli 1 aydır not aldığım için ama yatağına koyunca yine de uyumuyor kucağıma alıyorum kapıyor gözünü. Bende şu kucaktan kurtulsam çok güzel olacak ama önce 5. ay düzenini oturtmam lazım

Kızlar merhaba benim oğlanın ilk dişini gördük masallah suphanallah ama çok zorlanıyor surekli dişlerini kaşımak istiyor surekli ağlıyor mizirdaniyor zaten uyumuyordu simdi daha da beter oldu ne yapicam bilmiyorum 🥺🥺🥺
Ay maşallah suphanallah 😻 azcık ağrı kesici verebilirsin biraz rahatlatır o inşallah Allah kolaylık versin 🙏🏻

Back