- 1 Temmuz 2009
- 5.728
- 5.870
Regl olunca bir kavanoz aldırdım ya... dayanamadım.Kızlar, benim kocam tam bi nutellacı. Nutella bizim evin demirtaşı, kahvaltıların olmazsa olmazı. Buna rağmen ben nutellaya direniyorum. Birer tebriğinizi alırım artık
Kereviz, bal kabağı, patates, normal kabak, havuç. Bir kaçının karışımı oluyor bunlardan. Soğan, sarımsak da ekliyorum. Brokoli de severek yerdi de mevsimi geçti.oyyy minnoş yaaa
bizimkinde de hep bir çiğneme isteği var bu ara yumurtasını da püre haline getirmiyorum
sebzelere kıyma ekliyordum sağolsun canım kızım yemediği için kıymalar hep ziyan oldu bende napayim köfte yaptım
bir kez sebzeli bir kezde bildiğin ekmek soğanlı
eskiden sofraya oturunca yemek yiordum rahatca oyuncakla oyanalanıyordu şimdi mamamamamamamama diye söyleniyor
çok mu yior derseniz kesinlikle hayır
neler yapıyorsun kuzum sebze olarak
Ya canım köfteyi nasıl veriyorsun? Ne boyutta nasıl yapıyorsun, kıvamı falan nasıl oluyor? Ediz kıyma yemiyor yaa. Bu arada Ediz de somona bayıldı. Ama ben biraz çekindim çok yağlı gelir mi acaba diye korktum az yedirdimoyyy minnoş yaaa
bizimkinde de hep bir çiğneme isteği var bu ara yumurtasını da püre haline getirmiyorum
sebzelere kıyma ekliyordum sağolsun canım kızım yemediği için kıymalar hep ziyan oldu bende napayim köfte yaptım
bir kez sebzeli bir kezde bildiğin ekmek soğanlı
eskiden sofraya oturunca yemek yiordum rahatca oyuncakla oyanalanıyordu şimdi mamamamamamamama diye söyleniyor
çok mu yior derseniz kesinlikle hayır
neler yapıyorsun kuzum sebze olarak
lila6 kahvaltı için çeşit olsun diye muhallebi verirsin belki arada. Bak Ediz şu şekilde çok severek yiyor, belki senin minnak hanım da sever.
Elma armut ya da ayvayı buharda pişirerek ya da giç pişirmeden cam rendede eziyorum. 1 günkurusu, 1 hurma buharda pişiriyorum. Haşlanmış Yumurta sarısı ve labneyi karıştırıyorum (sen yumurta koymazsın) sonra bu buharda pişirdiğim kuru meyve ve yaş meyveleri de ekliyorum. 3 çay kaşığı bebek irmiği ya da yulaf ununu çok azıcık suyla pişiriyorum, piştikten sonra içine azıcık tereyağı ve pekmez ilave ediyorum. Biraz soğuyup ılıklaşınca diğer karışıma ekliyorum.
Somon'dan yarım dilim yior heralde Ada Ediz ne kadar yediYa canım köfteyi nasıl veriyorsun? Ne boyutta nasıl yapıyorsun, kıvamı falan nasıl oluyor? Ediz kıyma yemiyor yaa. Bu arada Ediz de somona bayıldı. Ama ben biraz çekindim çok yağlı gelir mi acaba diye korktum az yedirdim
Denicem mutlaka canım, çok sağol. İnşallah Ediz de yer köfteyi. 3 top köfte yese Ediz öpüp başıma koyarım...Somon'dan yarım dilim yior heralde Ada Ediz ne kadar yedi
1 dilim bitiremedi zaten
Havuç, kabak, pattes kıyma karıştırıp harç yapıp su da haşlamıştım ve tost makinasında basmıştım ( suda daha iyi oldu )
geçende soğan, 2 dilim tam buğday ekmek içi, 90 Gr kıyma, yiyorsa kimyon
sonra üstünü kaplayacak şekilde su 1yk zeytinyağı ile
Ada da ne yaptı isem kıyma yiyemiyor sebze ile
bende böyle denedim bence 3 top köfte gayet yeterlidir diye düşündüm
boyutu kabuklu cevizden az büyük
heyecanla bekliyorummmmm kuzum haber edersinDenicem mutlaka canım, çok sağol. İnşallah Ediz de yer köfteyi. 3 top köfte yese Ediz öpüp başıma koyarım...
Yaaa kuzum benimmm yerim minnak ayakkarı. Çok tatlı bi foto olmuş sabah sabah içim açıldı
Günaydıııınnnn , son tombik bacaklar bunlar
Artık zayıflıyor bacaklarıGünaydıııınnnn , son tombik bacaklar bunlar
Evet o arı sokmuş poğaça ayaklarda yokArtık zayıflıyor bacaklarıne de güzellerdi...
yemeyi hiç bi şekilde durduramıyordum bu yüzden doktora gittim 3 aylık şekerime baktılar daha doğru ben talep ettim diyetisyenimin önerisiydi, orddan çıktı ortaya , baktırın derim böyle bir belirti var ise sizde deHoşgeldiniz, bende de gestasyonel diyabet vardı ama gebelikten sonra baktırmadım. Nasıl kalıcı olduğunun farkına vardınız?
Anladım hbA1c bakmışlar. Şimdilik bir sıkıntım yok. Ama tabi bakılsa iyi olur. Teşekkürler.yemeyi hiç bi şekilde durduramıyordum bu yüzden doktora gittim 3 aylık şekerime baktılar daha doğru ben talep ettim diyetisyenimin önerisiydi, orddan çıktı ortaya , baktırın derim böyle bir belirti var ise sizde de
Canım çok zor... Ediz 2 gündür iyi gibi. Ama 2 gün öncesine kadar ben de çoook fenaydım. Hem fizyolojik hem psikolojik bitmiştim. Aynı senin gibi benim de 5 dk bakacak kimse yok. Sağolsun eşim yardımcı oluyor ama uyutma konusunda (özellikle geceleri uyandığında) çok bişey elinden gelmiyor. Allah yardımcımız olsun hiç kolay değil.Selam kizlar. Eskiden her gun girerdim yazardim. Sonra girip okumaya basladim yazamaz oldum. Simdi foruma bile giremiyorum. Herkes iyidir insallah. Ben de diyet yok ama kilo veriyorum cok perisanim. Alin e 5 dk bakacak kimse bile yok. Uykularimiz duzensiz. Yemek desen zaten yemiyor. Bu sabah degisiklik olsun die ona da yulaf muz ceviz yaptim 1 kasik yiyor kufreder gibi suratima bakiyor ve asla agzini acmiyor. Benm varya belim ayaklrim sirtim bacaklarim heryerim agriyor. 30 bin bakimina girmem lazm. Surekli ah oram ah buram modundayim. Çamaşıri utusu temizligi hic bitmiyor evin. Yazliklari cikartamadm gunlerdir heryer kazak heryer mont.
Bu arada benim de çok acil 30 bin bakımına ihtiyacım var. Pandemi başladığından beri daha hiç kuaföre gitmedim. Saçlarımın cildimin ve diğer yerlerimin bakıma ihtiyacı var. Kendim için yaptığım tek şey peeling yapıp nemlendirici sürmek sabahları.Selam kizlar. Eskiden her gun girerdim yazardim. Sonra girip okumaya basladim yazamaz oldum. Simdi foruma bile giremiyorum. Herkes iyidir insallah. Ben de diyet yok ama kilo veriyorum cok perisanim. Alin e 5 dk bakacak kimse bile yok. Uykularimiz duzensiz. Yemek desen zaten yemiyor. Bu sabah degisiklik olsun die ona da yulaf muz ceviz yaptim 1 kasik yiyor kufreder gibi suratima bakiyor ve asla agzini acmiyor. Benm varya belim ayaklrim sirtim bacaklarim heryerim agriyor. 30 bin bakimina girmem lazm. Surekli ah oram ah buram modundayim. Çamaşıri utusu temizligi hic bitmiyor evin. Yazliklari cikartamadm gunlerdir heryer kazak heryer mont.
Ben de bugün dünyaları yedim. Evde güllaç yaptık...Kızlar ben bgn ve dün çıldırmışçasına yedim ve pişmanım. Buraya yazarsam belki işe yarar umuduyla diyorumki; önümüzdeki 2 hafta boyunca sağlıklı küçük porsiyonlarla beslenicem ve mutlaka hergün spor (ya min. 4 km yürüyüş ya da bölgesel hareketler) yapıcam. Bayramda da tatlı yiyeceksem günde en fazla 1 dilim!