Yapılan bir araştırmaya göre 5 yaş altı çocuklarda üst kol kalınlığı ölçülüyormuş besin kilo orantısı için burda da paylaşmıştım instagramda bir doktorun postu vardı hatta.Yaaa sizin de çok güzel olmuş doğum gününüz. Her şey onlar için. Hayatları boyunca hep güzel sağlıklı mutlu ömürleri olsun.
Benim araştırmalarımda da anne sütünün diş çürüğüne neden olabilme yönünde idi. Nitekim doktor da aynı şeyi söyledi. Ama gece beslenmesini hiç bırakamadım bile bile. Çok vicdan yapıyorum bu konuda.
Kilo alması için geriye denemediğimiz tek yol sanırım emmeleri kesmemiz kalıyor. Allah'ın izniyle memeyi kesersek bir de öyle bakalım iştahları artacak mı.
Bizde de babamız çok zayıf ne yese kilo almayan cinsten. Herkes kilosu babaya çekmiş diyor. Ama babamız bebekliğinde tombikmiş. Ben ise çok zayıfmışım. Artık babaya mı bana mı çekmiş. Yoksa gerçekten beslenmeden mi kaynaklanıyor bilemedim.
9 aylıkken parmağında ufak bir yanık atlattık silverdin ve antibiyotikli krem vermişti doktor. Herhangi bir iz vs kalmadı.Değerli annelerimize iki sorum olacak. Cevap verenlere şimdiden teşekkür ediyorum
Yanık kremi ne kullanıyorsunuz? Özellikle kullanıp ağrıyı azaltan krem markası ne önerirsiniz?
Diğeri de bebeğinize yastık kullanmaya başladınız mı? Uzmanlar 2 yaşa kadar önermedigi için çok kullanmadım. Özellikle visko kullanmak istiyorum. Terletmeyen hava alan, bakteri içermeyen, sağlıklı, ortopedik marka öneriniz ne olur?
Teşşekkür ederim.Eşim destek oluyor akşamları sağolsun.4 yaşında düşünüyorum kreşi.Parka götürdüğümüzde de çocuklarla oynamaktan ziyade onların oyunlarını bozuyor. Benim diyerek toplarını alıp götürüyor, taş toprak atıyor oyun sanıyor.Kızımı gören Azra geliyor diyerek kaçıyorMC06 Allah kolaylık versin. Yaşa bağlı olarak zor olacağını tahmin ediyorum ilk çocukta da epey sıkıntı çektik sonradan geçip gidiyor. Zaman hızla akıyor yaşarken hissedemesek de. Yaş aralığı yakın kardeşlerde küçükken zor büyüdüklerinde daha kolay deniyor. Arkadaş olup oyun oynayacaklar beraber parka okula gidecekler. Daha keyifli olur sağlıkları yerinde olsun da.
Kızınız için oyun grubu veya kısa zamanlı kreş gibi ortamlar uygun olur mu? Akranlariyla olmak iyi gelir belki haliyle bebeklikten çocukluğa adım atıyorlar benlik duygusu gümbür gümbür geliyor. Özel ilgi zaman ikisine de lazım akşamları eşlerden destek bekleriz ya bu süreçte umarım desteğini esirgemez.
T Tanem001 2 aydır kullanıyorum.Kendi karar verdi yastıkla yatmaya.Yatakta çok fazla dönerek uyuyor ama yastıgın üzerine vs uzanmak hoşuna gidiyor:)9 aylıkken parmağında ufak bir yanık atlattık silverdin ve antibiyotikli krem vermişti doktor. Herhangi bir iz vs kalmadı.
Yastık henüz oğlum da kullanmıyor. Bazen benim yanimda yatarsa yastığıma yatıyor uyuyunca aşağı doğru iniyor döne döne uyuduğu için ne yastik ne battaniye kullanıyor. Doktora gidince soracağım bende.
Biz de dün havuzdayken saunaya da girdik. Sıcak taşa dokunmuş ben farketmedim. Eli çok hafif yandı. Su toplamadı Allah'tan.9 aylıkken parmağında ufak bir yanık atlattık silverdin ve antibiyotikli krem vermişti doktor. Herhangi bir iz vs kalmadı.
Yastık henüz oğlum da kullanmıyor. Bazen benim yanimda yatarsa yastığıma yatıyor uyuyunca aşağı doğru iniyor döne döne uyuduğu için ne yastik ne battaniye kullanıyor. Doktora gidince soracağım bende.
Selam canım bence sabahları bıraktırmak kolay hem kendi tecrübeme hem de bu konu hakkında paylaşım yapanlardan gördüğüm genellikle hep bu oldu.Selam hanımlar
Nasılsınız?
Emziren anneler meme bırakma sürecine başladınız mı? Kademeli olarak azalmıştım aksam ve gece seansı bitti. Şimdi sabah ve öğle uykusuna geçmeden emiyor 2 veya 3 kez. Yavaş yavaş teke düşürmek sonra da tamamen bırakmak istiyorum. İşe başladığımda sabahları ikimiz içinde zor olacak bu aralar sabah seansını bırakmaya hazırlanıyorum. Gece kendi uyuyabiliyor ama öğle uykusuna emmeden geçmiyor. Birkaç hafta zor olacak sanırım
Evet canım paylaşımını okumuştum. Sabah 6 da uyanip emmek istiyor tekrar uykuya dönüyor işe başladığımda 7 de servise bineceğim o yüzden zor olacak zamanlama açısından. Gece emzirmeyi kesmek zor olur diye düşünmüştüm ilk gün çok zorlanmıştık kabul etmesi kolay oldu 3 aydır emmiyor. Şimdi teke düşürme niyetindeyim bakalım şefkatle konuşa konuşa anlatıyorum koklayıp öpmek istiyorSelam canım bence sabahları bıraktırmak kolay hem kendi tecrübeme hem de bu konu hakkında paylaşım yapanlardan gördüğüm genellikle hep bu oldu.
O yüzden sabahı en sona bırakırsan daha kolay olabilir. İnşallah sevgi şefkatle sonlanır süreciniz
Ben de bıraktırdım günde iki kez emiyordu bire düşürmedik direkt bitti yazmıştım süreci belki okumuşsundur
ama hala emzirmek istiyorum o duygular o özel anlarbebemden çok ben etkilendim diyebilirim..
Öğle uykusuna geçişte Yekta da zorlanıyor. Gece uykusu çok daha sorunsuz.A April wind önerdiğin gibi oldu 3 gündür öğle seansını bıraktık aslında sabahı önce bırakma niyetindeyim. Kucakta uyumak istedi bende emzirmedim iyice yoruldu karnı da toktu kucağımda hemen uyudu. İkinci gün yine benzer şeyleri yapmaya çalıştım oyun yemek vs. Kucağımda uyudu yine. 3.gün artık yavaş yavaş yatakta kendi kendine uyumasını istedim gece rahatça uyuyor çünkü. Biraz zorlansa da uyumayı başardı hem de 3 saat uyudubizim için rekor bir süre. Umarım bundan sonrası da böyle devam eder. Bir hafta sonra sabah seansını da kaldırma düşüncem var.
Emzirmeyi böyle sakince bırakması güzelmiş. Bende deniyorum zaten çiş kaka yaptıktan sonra söylüyor. Gündüz takibi biraz sıkıntılı oyuna vs dalıyor bir de her dakika tuvalete gitmek istemiyor. Ama gece artık bezsiz yatırıyorum çişini tutuyor. Gece bir kez kaldırıp tuvalete götürüyorum. Birde sabah uyanır uyanmaz. En azından gece rahat uyuyor. Birazda alışmış olur. İlerisi içinde ön ayak olur.Anne şakacıktan emiyorum memeyi kokluyorum diye diye şefkatle ayrılış başladı memedenne güzel büyüdüler maşallah kuzulara
amadeusdegilsalieri bez bırakma surecine geçmek için biraz erken bizde daha. Konuşması iyi çiş kaka yaptığının farkında fakat lazimlik veya adaptör kabul etmiyor. Bez kötü oldu yeni tak diyor. Bende zorlamıyorum 2 buçuk yaşına doğru hazır hale gelir sanırım
Bizde emzirmeyi sonlandırdık. Ben devam etmeyi çok istiyordum kızımda istiyordu ama sutum kolostroma döndü bir hafta sonra tamamen kesildi.Tabi 1 aylık sürece yaydım azaltarak bıraktım.
Biz daha yastık kullanmaya başlamadık. Bir kaç defa yastık denemesi yaptım ama hiç istemeyince zorlamadim ve daha almadımDeğerli annelerimize iki sorum olacak. Cevap verenlere şimdiden teşekkür ediyorum
Yanık kremi ne kullanıyorsunuz? Özellikle kullanıp ağrıyı azaltan krem markası ne önerirsiniz?
Diğeri de bebeğinize yastık kullanmaya başladınız mı? Uzmanlar 2 yaşa kadar önermedigi için çok kullanmadım. Özellikle visko kullanmak istiyorum. Terletmeyen hava alan, bakteri içermeyen, sağlıklı, ortopedik marka öneriniz ne olur?
Teşekkür ediyorum yanıtınız için.Biz daha yastık kullanmaya başlamadık. Bir kaç defa yastık denemesi yaptım ama hiç istemeyince zorlamadim ve daha almadım
Bizde ki yastık ta ona benzer birsey. Kardesim ilk zamanlar yorgan yastık seti şeklinde almış onun içinden çıkan. Ona yatiriyorum misal 2 dakika sonra dönerek iniyor yastığı çekiştirip sarılıyor. Yatmaya değil sarılmaya kullandığı için bende daha araştırıp almadım. Ama aktif yastık kullanırsa elyaf yastık kullanmasını bende tercih etmem ona uygun birseyler arastiririm.Teşekkür ediyorum yanıtınız için.
Evde küçük elyaflı yastığı var arada ona yatırıyorum alışsın diye. Her dönmede iniyor yastıktan. Zorlamıyorum.
İnternetten de güvenip alamadım daha. Görüp almak lazım.