2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Yapılan bir araştırmaya göre 5 yaş altı çocuklarda üst kol kalınlığı ölçülüyormuş besin kilo orantısı için burda da paylaşmıştım instagramda bir doktorun postu vardı hatta.

Bende kendimi bildim bileli ne yersem yiyeyim kilo alamayan gruptayım oğlum ortalamanın altında rakamsal olarak uzun ince bir oğlan sık sık hastalanmaz iştahı da fena değil o yuzden rahatım

Değerli annelerimize iki sorum olacak. Cevap verenlere şimdiden teşekkür ediyorum

Yanık kremi ne kullanıyorsunuz? Özellikle kullanıp ağrıyı azaltan krem markası ne önerirsiniz?

Diğeri de bebeğinize yastık kullanmaya başladınız mı? Uzmanlar 2 yaşa kadar önermedigi için çok kullanmadım. Özellikle visko kullanmak istiyorum. Terletmeyen hava alan, bakteri içermeyen, sağlıklı, ortopedik marka öneriniz ne olur?

MC06 Allah kolaylık versin. Yaşa bağlı olarak zor olacağını tahmin ediyorum ilk çocukta da epey sıkıntı çektik sonradan geçip gidiyor. Zaman hızla akıyor yaşarken hissedemesek de. Yaş aralığı yakın kardeşlerde küçükken zor büyüdüklerinde daha kolay deniyor. Arkadaş olup oyun oynayacaklar beraber parka okula gidecekler. Daha keyifli olur sağlıkları yerinde olsun da.

Kızınız için oyun grubu veya kısa zamanlı kreş gibi ortamlar uygun olur mu? Akranlariyla olmak iyi gelir belki haliyle bebeklikten çocukluğa adım atıyorlar benlik duygusu gümbür gümbür geliyor. Özel ilgi zaman ikisine de lazım akşamları eşlerden destek bekleriz ya bu süreçte umarım desteğini esirgemez.

9 aylıkken parmağında ufak bir yanık atlattık silverdin ve antibiyotikli krem vermişti doktor. Herhangi bir iz vs kalmadı.

Yastık henüz oğlum da kullanmıyor. Bazen benim yanimda yatarsa yastığıma yatıyor uyuyunca aşağı doğru iniyor döne döne uyuduğu için ne yastik ne battaniye kullanıyor. Doktora gidince soracağım bende.

Teşşekkür ederim.Eşim destek oluyor akşamları sağolsun.4 yaşında düşünüyorum kreşi.Parka götürdüğümüzde de çocuklarla oynamaktan ziyade onların oyunlarını bozuyor. Benim diyerek toplarını alıp götürüyor, taş toprak atıyor oyun sanıyor.Kızımı gören Azra geliyor diyerek kaçıyor Biraz cadı benim kızım.

T Tanem001 2 aydır kullanıyorum.Kendi karar verdi yastıkla yatmaya.Yatakta çok fazla dönerek uyuyor ama yastıgın üzerine vs uzanmak hoşuna gidiyor:)

Ben de sadece grip olduğunda burun tıkanıklığı kolay olsun diye çok ince elyaflı yastık kullanıyordum o da 1 2 defa. Yastığa alışsın artık diyorum. O yüzden ortopedik yastık arayışı içerisindeyim.

Biz de dün havuzdayken saunaya da girdik. Sıcak taşa dokunmuş ben farketmedim. Eli çok hafif yandı. Su toplamadı Allah'tan.
Çok küçükken elini sıcak olan yerlere hafifçe dokundurup bak burası çok sıcak dokunursan elin yanar, canın çok acır oğlum dedim. Ne zaman sıcak olan yerlere değmek istese oooof çok sıcak annem deyip hatırlatma yapınca o da ooof deyip uzak dururdu. Bu zamana kadar hiç yaşamadık. İleride yine bu tarz bir durum yaşarız diye elimde olsun istiyorum. O yüzden sordum. Teşekkür ediyorum. Silverdin alayım bende o zaman.

Selam hanımlar
Nasılsınız?
Emziren anneler meme bırakma sürecine başladınız mı? Kademeli olarak azalmıştım aksam ve gece seansı bitti. Şimdi sabah ve öğle uykusuna geçmeden emiyor 2 veya 3 kez. Yavaş yavaş teke düşürmek sonra da tamamen bırakmak istiyorum. İşe başladığımda sabahları ikimiz içinde zor olacak bu aralar sabah seansını bırakmaya hazırlanıyorum. Gece kendi uyuyabiliyor ama öğle uykusuna emmeden geçmiyor. Birkaç hafta zor olacak sanırım

Selam canım bence sabahları bıraktırmak kolay hem kendi tecrübeme hem de bu konu hakkında paylaşım yapanlardan gördüğüm genellikle hep bu oldu.
O yüzden sabahı en sona bırakırsan daha kolay olabilir. İnşallah sevgi şefkatle sonlanır süreciniz
Ben de bıraktırdım günde iki kez emiyordu bire düşürmedik direkt bitti yazmıştım süreci belki okumuşsundur
ama hala emzirmek istiyorum o duygular o özel anlar bebemden çok ben etkilendim diyebilirim..

Evet canım paylaşımını okumuştum. Sabah 6 da uyanip emmek istiyor tekrar uykuya dönüyor işe başladığımda 7 de servise bineceğim o yüzden zor olacak zamanlama açısından. Gece emzirmeyi kesmek zor olur diye düşünmüştüm ilk gün çok zorlanmıştık kabul etmesi kolay oldu 3 aydır emmiyor. Şimdi teke düşürme niyetindeyim bakalım şefkatle konuşa konuşa anlatıyorum koklayıp öpmek istiyor .
Anne için de hiç kolay değil tabi bazen usansak da özel anlardı. Ama gelişimlerinin bir parçası elbette ayrılık yaşanacak. Onlar için de zor ilk güven duydukları belki de ilk arkadaşlarıydı memeler bir anda güle güle demek kolay değildir.

A April wind önerdiğin gibi oldu 3 gündür öğle seansını bıraktık aslında sabahı önce bırakma niyetindeyim. Kucakta uyumak istedi bende emzirmedim iyice yoruldu karnı da toktu kucağımda hemen uyudu. İkinci gün yine benzer şeyleri yapmaya çalıştım oyun yemek vs. Kucağımda uyudu yine. 3.gün artık yavaş yavaş yatakta kendi kendine uyumasını istedim gece rahatça uyuyor çünkü. Biraz zorlansa da uyumayı başardı hem de 3 saat uyudu bizim için rekor bir süre. Umarım bundan sonrası da böyle devam eder. Bir hafta sonra sabah seansını da kaldırma düşüncem var.

Merhaba hanımlar, emzirmeyi kesmek isteyenler sütten kesebildi mi? Ne yaptınız? Ben tuvalet alışkanlığına başladım. Çişler fena değil kakayı klozete pek yapmak istemiyor. Ama takip edersek hemen öğrenecek gibi. Benim oğlan tam konuşuyor. Ama yaşıtı olan hiç konuşmayan komşu çocuğu da üç günde öğrendi. İlla konuşması gerekmiyor. Öğrense çok rahatlayacağım o da rahatlayacak bakalım. Daha ilk gündeyiz.

Öğle uykusuna geçişte Yekta da zorlanıyor. Gece uykusu çok daha sorunsuz.
Bazen kendi kendine dönerek uyuyor bazen ne kadar çabalasa da dalamıyor uzun sürüyor öğlenleri. Yavaş yavaş yeni düzene alışacaklardır.

Umarım planladığın gibi olur canım üstesinden gelirsiniz bunun da

Anne şakacıktan emiyorum memeyi kokluyorum diye diye şefkatle ayrılış başladı memeden ne güzel büyüdüler maşallah kuzulara

amadeusdegilsalieri bez bırakma surecine geçmek için biraz erken bizde daha. Konuşması iyi çiş kaka yaptığının farkında fakat lazimlik veya adaptör kabul etmiyor. Bez kötü oldu yeni tak diyor. Bende zorlamıyorum 2 buçuk yaşına doğru hazır hale gelir sanırım

Emzirmeyi böyle sakince bırakması güzelmiş. Bende deniyorum zaten çiş kaka yaptıktan sonra söylüyor. Gündüz takibi biraz sıkıntılı oyuna vs dalıyor bir de her dakika tuvalete gitmek istemiyor. Ama gece artık bezsiz yatırıyorum çişini tutuyor. Gece bir kez kaldırıp tuvalete götürüyorum. Birde sabah uyanır uyanmaz. En azından gece rahat uyuyor. Birazda alışmış olur. İlerisi içinde ön ayak olur.

Biz daha yastık kullanmaya başlamadık. Bir kaç defa yastık denemesi yaptım ama hiç istemeyince zorlamadim ve daha almadım

Biz daha yastık kullanmaya başlamadık. Bir kaç defa yastık denemesi yaptım ama hiç istemeyince zorlamadim ve daha almadım
Teşekkür ediyorum yanıtınız için.
Evde küçük elyaflı yastığı var arada ona yatırıyorum alışsın diye. Her dönmede iniyor yastıktan. Zorlamıyorum.
İnternetten de güvenip alamadım daha. Görüp almak lazım.

Bizde ki yastık ta ona benzer birsey. Kardesim ilk zamanlar yorgan yastık seti şeklinde almış onun içinden çıkan. Ona yatiriyorum misal 2 dakika sonra dönerek iniyor yastığı çekiştirip sarılıyor. Yatmaya değil sarılmaya kullandığı için bende daha araştırıp almadım. Ama aktif yastık kullanırsa elyaf yastık kullanmasını bende tercih etmem ona uygun birseyler arastiririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…