2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ah hadiya, cok gecmis olsun kuzucuga😔 peki 38 lere cikmis miydi atesi? Ben okuldan hastalik getiriyorum galiba.Hatta korkarim bit bile getirmis olabilirim,bakici bir kac tane sirke gormus kizimin sacinda😥 bin pisman oldum bu sene okula basladigima😔 Ulkenin durumu da ortada,kredi odedigimiz icin ucretsize de ayrilamadim😒
38 leke çıktığı oldu, ama hasta hali yoktu hep enerji dolu kıpır kıpır... birde diş ağrısı çektiği zamanlar direk şurubuna gidip alıp bize getiriyor. Verelim ona diye, ağrısı çok olduğunda kafasını vuruyor heryere, çenesine vuruyor ve kulak arkasındaki saçlarını çekiyor.

Dün geceyi bende hatırlamak istemiyorum 😡. Her saat uyandık sabah 6 da babası aldı öyle enerjikti ki oynadılar biraz 7 buçuktan 10 a kadar sızdı artık. Gece birde sağ meme ucumu ısırdı aman Allahım nasıl bir acıymış ya 😥. Umarım bu gece tekrarı yaşanmaz bu aralar uyku düzeni bozulmuştu 😟
Ya kabus gibi hafta geçiriyorum. Yani bu kadar uykusuz kaldığım bir dönem yok herhalde gun içinde uyumuyor, gece yatmıyor yatınca dalmiyor surekli memede mık mık mık, 10 dakikada bir kalkıp beni uyandırıyor, geçen akşam gece yatirmaya kqc kere uğraştım başarılı olamadım en son uyuduğunda saat 1.30 u geçiyordu, kac kere kalktım sayamadım çünkü tam dalıyorum mık pik uyan geri uyu ambole oldum resmen, en son saat 5 te pes ettim de kalkıp kendime bir kahve koydum. Oturdum balkona etrafı izledim..

herkese mutlu yıllar 🎉🎈

@MC06 evet her gun çıkartıyorum aslında. bazen yuruyerek bazen bebek arabasinda ama yagmur yoksa soguk bile olsa muhakkak çıkıyoruz.
Çıkartmak çocuk için çok iyi oluyor gerçekten. Hem bağışıklığı artıyor hemde yorulup enerjisini atıyor. Soğuklarda bende çıkartıyorum hatta o zamanlarda parkta bir tek biz oluyoruz gelen gelen çok cins cins bakıyorlar bu soğukta çocuğu çıkartmış diye 😂 daha önce sitem olarak burda da paylaşmıştım 😊

38.2 yi gorduk malesef,burun akintisi da var,bir sey yiyip icmiyor bogazdan kaynakli da olabilir😔
Çok geçmiş olsun, hicbir bebe hasta olmasın ama hastalık bu devirde olmazsa olmazimiz oldu resmen. Corbalarina muhakkak et suyu ve sarımsak koyuyorum ben her gun. Her gün 1 biberon da ıhlamur veriyorum ben, ceviz pekmez vs . Faydası oluyor.

Herkese mutlu, sağlıklı bir yıl dilerim. Umarım 2022 güzelliklerle anılacak bir yıl olur her birimiz için 🙏🏽

Kaç sayfa okudum sayamadım, bebeklerimiz hem ne kadar aynı hem de ne kadar farklı diye düşündüm okurken 😊
Bizim memesiz uyku yok, onun dışında çok düşkün değil artık, bu beni biraz umutlandırıyor. Ah bi de uykuya geçişte gerek kalmasa..
Geçen hafta çok hastandı, gece 40 a çıktı ateşi, şehir dışındaydık, otel odasını kabus gibi hatırlıyorum. Resmen seyahat fobim oluştu, 3 defa böyle ateşlendi, 3ünde de şehir dışındaydık. 2 gün boyunca hiçbir şey yemedi sadece emdi, gelince doktora gittik üsye geçirmiş atlatmış dedi, öksürüğü çok çok azdı. Ama şimdi öksürük arttı, yine gitmek lazım. İçim acıyor öksürdükçe :KK43:
Tabi biz de hastalandık bu arada, eşim de ben de ateşlendik kesin covid olduk dedik ama negatif çıktık neyse ki.
Velhasılıkelam, hastayken bebeğinin de hasta olması çok çok zormuş.

İşte bi de bu süreçte tv ye sardık, bizimki de peppa cı oldu. Çok abartmadan açıyorum artık, acayip keyif alıyor. Ama telefondan izlenebildiğini henüz bilmiyor.
Bir de bizim kız kalem kağıt hastası, ciddi derecede. Gözünü açar açmaz onların başına geçiyor, deliler gibi çiziyor karalıyor hiç mi usanmaz. Başka oyun oynamaya vakit kalmıyor resmen.

Ay ne yazdım, daha da yazarım da şarjım bitiyor dayanamadı bu kadar burada kalmama. 😁
Geçmiş olsun, biz bir ara çok güzel memesiz uyumaya alışmıştık ama sonra bir anda tepetaklak olup aşırı meme düşkünü oldu , memesiz ne saatimiz geçiyor ne uykumuz. Bakalım nereye kadar böyle devam edecek.

Biz de cook zor birkaç gece geçiriyoruz. Gece gunduz sürekli meme. Gece yarım saatte bir uyandik, belki daha sık, hatırlamıyorum. Birde ishal oldu kuzucuk 😔 bir şey yemiyor, ishaldendir ama içime hiic sinmiyor ki. 😔

10. Atak son atakmis. Uykusuz geceler onun sancısı herhalde. Ama son atakmis. Sanırım bundan sonra sıçrama şeklinde buyumeler olmayacak.

Herkese mutlu, sağlıklı bir yıl dilerim. Umarım 2022 güzelliklerle anılacak bir yıl olur her birimiz için 🙏🏽

Kaç sayfa okudum sayamadım, bebeklerimiz hem ne kadar aynı hem de ne kadar farklı diye düşündüm okurken 😊
Bizim memesiz uyku yok, onun dışında çok düşkün değil artık, bu beni biraz umutlandırıyor. Ah bi de uykuya geçişte gerek kalmasa..
Geçen hafta çok hastandı, gece 40 a çıktı ateşi, şehir dışındaydık, otel odasını kabus gibi hatırlıyorum. Resmen seyahat fobim oluştu, 3 defa böyle ateşlendi, 3ünde de şehir dışındaydık. 2 gün boyunca hiçbir şey yemedi sadece emdi, gelince doktora gittik üsye geçirmiş atlatmış dedi, öksürüğü çok çok azdı. Ama şimdi öksürük arttı, yine gitmek lazım. İçim acıyor öksürdükçe :KK43:
Tabi biz de hastalandık bu arada, eşim de ben de ateşlendik kesin covid olduk dedik ama negatif çıktık neyse ki.
Velhasılıkelam, hastayken bebeğinin de hasta olması çok çok zormuş.

İşte bi de bu süreçte tv ye sardık, bizimki de peppa cı oldu. Çok abartmadan açıyorum artık, acayip keyif alıyor. Ama telefondan izlenebildiğini henüz bilmiyor.
Bir de bizim kız kalem kağıt hastası, ciddi derecede. Gözünü açar açmaz onların başına geçiyor, deliler gibi çiziyor karalıyor hiç mi usanmaz. Başka oyun oynamaya vakit kalmıyor resmen.

Ay ne yazdım, daha da yazarım da şarjım bitiyor dayanamadı bu kadar burada kalmama. 😁
Geçmiş olsun damlanın etkisi olmadı mı kuzucuğa. Böyle hasta olduğunda iyi ki emiyor diye teselli bulurum. Ne yazık ki bizde seyahatlerde etkileniyoruz zaten yolculukta mide bulantısı kusma yaşıyor daha da perişan oluyor üzerine düzeni ister istemez bozuluyor. Tam bir düzen çocuğu birazcık değişiklik olsun belli ediyor kendini 😕.
Karalama merakının olması güzel 🧿. Çabuk sıkılıyor oğlum biraz oyalanıp başka yöne kayıyor.

Biz de cook zor birkaç gece geçiriyoruz. Gece gunduz sürekli meme. Gece yarım saatte bir uyandik, belki daha sık, hatırlamıyorum. Birde ishal oldu kuzucuk 😔 bir şey yemiyor, ishaldendir ama içime hiic sinmiyor ki. 😔

10. Atak son atakmis. Uykusuz geceler onun sancısı herhalde. Ama son atakmis. Sanırım bundan sonra sıçrama şeklinde buyumeler olmayacak.
Evet son ataktayız bende uykusuzluk huzursuzluğu ona bağlıyorum. İshal bizde de var diş döneminde oluyor genelde. Bu ara anlaşılan benzer şeyleri yaşıyoruz iştahsızlık huzursuzluk memeye düşkünlük uyku da duzensizlik....

Bizde çok yaptı ateş, tüm vucutta kırmızı döküntü, kusma , ishal, iştahsızlık, makat çatlağı deri döküntüsü biz hepsini yaşadık. Bünyeden bünyeye değişiyor tabikide benim kızım biraz hassas bir bebek.
😳😳😳 bunların hepsini diş döneminde mi yaşıyorsunuz 6.hastalık fln olmasın canım döküntü yüksek ateş diyince

Evet son ataktayız bende uykusuzluk huzursuzluğu ona bağlıyorum. İshal bizde de var diş döneminde oluyor genelde. Bu ara anlaşılan benzer şeyleri yaşıyoruz iştahsızlık huzursuzluk memeye düşkünlük uyku da duzensizlik....
Evet aynı şeyleri yaşıyoruz. İshali yediği bir şey mi dokundu diye düşünüyordum ama diş sıkıntısı da var şuan doğru. Bugün 3. Gün. Çok sık değil ama Yaptığı zaman atletine kadar çıkabiliyor, epeydir bunu yaşamamıştik.

Benzer şeyleri yaşadığımızı görünce halimize uzulsem de birazcik rahatlıyorum, geçecek bu da, dönemsel diye diye.

Evet aynı şeyleri yaşıyoruz. İshali yediği bir şey mi dokundu diye düşünüyordum ama diş sıkıntısı da var şuan doğru. Bugün 3. Gün. Çok sık değil ama Yaptığı zaman atletine kadar çıkabiliyor, epeydir bunu yaşamamıştik.

Benzer şeyleri yaşadığımızı görünce halimize uzulsem de birazcik rahatlıyorum, geçecek bu da, dönemsel diye diye.
Tabi iyi ki bu platformda paylaşabiliyoruz deneyimlerimizi 😍.

Ya kabus gibi hafta geçiriyorum. Yani bu kadar uykusuz kaldığım bir dönem yok herhalde gun içinde uyumuyor, gece yatmıyor yatınca dalmiyor surekli memede mık mık mık, 10 dakikada bir kalkıp beni uyandırıyor, geçen akşam gece yatirmaya kqc kere uğraştım başarılı olamadım en son uyuduğunda saat 1.30 u geçiyordu, kac kere kalktım sayamadım çünkü tam dalıyorum mık pik uyan geri uyu ambole oldum resmen, en son saat 5 te pes ettim de kalkıp kendime bir kahve koydum. Oturdum balkona etrafı izledim..
iste biz bunu 1 ayi gecti yasiyoruz. bagimlilar gibiyim goz altlarim falan coktu uykusuzluktan. mesela cumartesi gunu 6 saatle gun gecirdi. ama hic huysuzluk yok. enerjisi hic bitmiyor. surekli kostursun.
bu arada o garip garip bakan teyzeler her yerde var. disarida bebek arabasinda yoldan gecerken bebegi ortmeye calisanlar mi dersin. vay efendm sen bu cocuga neden bandana taktin zaten bebek dedigin guzel olur diyenler mi. o teyzeler her yerde. 👀

Ikili test zamaninda Ankara'da okucam bu sefer. Luna'da hiçbir test yaptiramamistik, burada yapmamalarindan mütevellit 😄
İçten içe düşünüyordum burada konuşurken, mirune ülkeye hiç gelmiyor mu ki diye 😁 hadi bakalım şimdiden hoş geliniz, güzel zamana denk gelmiş hem, daha da siner içine 😊
Kızlar herkese selam 🖐
Sanırım bebeler o kadar yoruyor ki çok aktif olamıyoruz artik. Şayet bizim kız öyle. Bu aralar ayrı gezemiyoruz ya kucağımda ya bacağımda yapışık halde. Gelen 4 azı var uyurken bile yapışığız o derece. Ufak ufak öfke nöbetleri bizde de oluyor özellikle istediği şey olmadığında çığlık atıp kendini yerden yere atıyor. Tepkisiz geçmesini bekliyorum ne yapayım. Neyse , bugün eczanelerde dolven bulamadık, artik tedarik edilemiyormus. Bulursanız eğer kullanıyorsanız birkaç tane stok yapın isterseniz. Dolven eşdeğeri pedifen diye bir ilaç önerdiler hep. Yarın gitmediğim bir kaç eczane daha kalmıştı onlara gidip bakicam dolven. Bilgi vermek istedim.

Geçmiş olsun, biz bir ara çok güzel memesiz uyumaya alışmıştık ama sonra bir anda tepetaklak olup aşırı meme düşkünü oldu , memesiz ne saatimiz geçiyor ne uykumuz. Bakalım nereye kadar böyle devam edecek.
Çok teşekkür ederim. Biz de hastalık zamanı aradık Dolven, piyasada olmadığını bile bile. Pedifen aldık geçtik artık, bi değişim olsun diye. Çok zor içti ama, hatta içti mi kustu mu anlamadım. Prospektüste de yazıyor ağızda yanma yapabilir gibi bir şeyler. Normalde şurubu güzel içer çünkü, anladım bi tuhaflık olduğunu.
Geçmiş olsun damlanın etkisi olmadı mı kuzucuğa. Böyle hasta olduğunda iyi ki emiyor diye teselli bulurum. Ne yazık ki bizde seyahatlerde etkileniyoruz zaten yolculukta mide bulantısı kusma yaşıyor daha da perişan oluyor üzerine düzeni ister istemez bozuluyor. Tam bir düzen çocuğu birazcık değişiklik olsun belli ediyor kendini 😕.
Karalama merakının olması güzel 🧿. Çabuk sıkılıyor oğlum biraz oyalanıp başka yöne kayıyor.
Çok teşekkür ederiz, vala yaramadı demek ki ya da daha beter olmasından korudu belki de bilemiyorum 🙄 ama hava ciddi soğuktu, girdiğimiz her yer de acayip sıcaktı. Gir çık gir çık sabahtan akşama dışarda, iyi bile dayandı dedim.
Bizde şimdilik bulantı kusma olmuyor ama büyüdükçe bile ortaya çıkabilir,napalım artık uyacağız onlara 😌

İçten içe düşünüyordum burada konuşurken, mirune ülkeye hiç gelmiyor mu ki diye 😁 hadi bakalım şimdiden hoş geliniz, güzel zamana denk gelmiş hem, daha da siner içine 😊

Çok teşekkür ederim. Biz de hastalık zamanı aradık Dolven, piyasada olmadığını bile bile. Pedifen aldık geçtik artık, bi değişim olsun diye. Çok zor içti ama, hatta içti mi kustu mu anlamadım. Prospektüste de yazıyor ağızda yanma yapabilir gibi bir şeyler. Normalde şurubu güzel içer çünkü, anladım bi tuhaflık olduğunu.

Çok teşekkür ederiz, vala yaramadı demek ki ya da daha beter olmasından korudu belki de bilemiyorum 🙄 ama hava ciddi soğuktu, girdiğimiz her yer de acayip sıcaktı. Gir çık gir çık sabahtan akşama dışarda, iyi bile dayandı dedim.
Bizde şimdilik bulantı kusma olmuyor ama büyüdükçe bile ortaya çıkabilir,napalım artık uyacağız onlara 😌
Çok teşekkürler. Eskiden 3-4 ayda bir gelirdim ama covid çıktıktan sonra hiç gelmedim. 2 yıldır bir ilk olacak. aslında özellikle ikili test zamanına ayarladık. 2 hafta kaldı, heyecan dorukta.

canım o gün çok yemek yedirdiysen reflü yapmış olabilir mi? benimki genelde çok yediği günlerin gecesinde bu davranışları sergiliyor. arada öksürüyor mu?
merhaba. gerçekten mümkün. eşim bundan da şüphelendi. tüm gün yiyor, mama mama diye ağlıyor biri bir şey yerken görünce. 2 tane mandalina ve kuzu eti yemişti o akşam şimdi hatırlıyorum. dün ağlamadı mesela. ama uyuması için hiç zorlamadık. kendi yatmak isteyene kadar yatırmadık özellikle.

😳😳😳 bunların hepsini diş döneminde mi yaşıyorsunuz 6.hastalık fln olmasın canım döküntü yüksek ateş diyince
Hayir canım diş döneminde yaşadık, hepsi aynı anda olmadı tabikide bazen biri bazen ikisi eşlik etti. Ben olağan dışı bir durum olduğunda anında doktoruyla iletişim kuruyorum zaten, gerekli gordugunde çağırıp test yapıyor mesela geçen hafta vücudu kabardı yüzü boyunları ense göğüs kol içleri benek benek çıktı ama ateş yok kaşıntı var. Ateş olsa el ayak ağız hastalığı diycem tüm vücudunda olsa kızamık diycem. Hemen gittik doktora hop bir parmaktan küçücük kan alıp enfeksiyon testi yaptı hepsi negatif, 1 saat inceledi çocuğu resmen sonuç dişler 🤭 çocuğun bunyesi de etkili tabi...

masal3487 masal3487 Allah yardımcın olsun 🙏 bende işe dönsem mi diye düşündüm aslında son zamlar sebebiyle 🙄. Kaldı yaklaşık 10 buçuk ayım işe başladıktan sonrasını daha çok düşünüyorum nasıl olacak diye sonra da aman şimdiden bugünleri mahvetme diyorum kendime
Bende düşünüyorum sonra eşim vazgeçiriyor hemen ama çalışmak güzel olurdu. Biraz daha büyütüp dönmeyi düşünüyorum bende..

Çok geçmiş olsun, hicbir bebe hasta olmasın ama hastalık bu devirde olmazsa olmazimiz oldu resmen. Corbalarina muhakkak et suyu ve sarımsak koyuyorum ben her gun. Her gün 1 biberon da ıhlamur veriyorum ben, ceviz pekmez vs . Faydası oluyor.
İhlamur ben de veriyorum,guvenilir bir siteden bal da aldim ekleyince daha iyi iciyor.Et ve et suyu da her gun veriyirum,sarimsagi arttirmam lazim.

Bu ara cocuklar arasinda ciddi bir salgin var,farkli viruslerle karsilasmalari bagisikliklari icin iyi aslinda ama iste anne yuregi dayanamiyor insan hasta olmalarina.

masal3487 masal3487 Allah yardımcın olsun 🙏 bende işe dönsem mi diye düşündüm aslında son zamlar sebebiyle 🙄. Kaldı yaklaşık 10 buçuk ayım işe başladıktan sonrasını daha çok düşünüyorum nasıl olacak diye sonra da aman şimdiden bugünleri mahvetme diyorum kendime
Mesleginiz ne bilmiyorum ama ben cok pisman oldum basladigima,sabah iyiydi diye okula geldim,yine atesi cikmis,su an aklim kizimda verimli bile olamiyorum😔

İki yasina kadar eger imkan varsa anne bebegiyle kalmali diye dusunenlerdenim.

X