2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Maşallah bebişlere.Aynı şekilde ben de pek giremiyorum koşturmadan.Aşılar bizde de sıkıntı yapmadı.Kızımın kilosu 9700 gr boyu 74 cm olarak ölçüldü.Boyu pek uzamıyor sanki:KK43: Dr normal dedi ama ben mi kafaya takıyorum?Yoğurt ve peynir asla yemiyor çok şey denedim ama süt içiyor.Emmesine rağmen haftada 3 gün süt vermeyi düşünüyorum.Yoğurt ve peynir yemediği için.İştahımız yeni yaşımızla birlikte iyice azaldı günde 1 öğün yiyor diyebilirim:KK43:İlk adım ayakkabısı aldım polarisin ortopedik olarak.Ayakkabı giymek istemiyor giydirdiğim zaman çığlık atarak ağlıyor.Pek düzgün de yürüyemiyor iade edip vicco marka bakacağım.Sizler aldınız mı ilk adım ayakkabısı?

Kesinlikle ben de oyle düşünüyorum. Az yiyor diyorum bakiyorlar toparlak 😂😂😂 yalan soyluyorum saniyolar ama az yiyor yani. Emzirmeye devam tabi. Onun da etkisi vardir. Emzirmede skinti yok. 136183 ögün versem ona uyar
Bu arada bizim kiz muzik duymasin hemen oynamaya basliyor. Eller havaya basini falan sag sol oynatiyor kalca salliyor etrafinda donuyor 😅😅 surekli muzik aciyoruz evde.
Aynen canım, evde sürekli bir müzik açık.
Hele abisinin piyanosunu kendince çalıp oynayisi komedi :KK70:

Maşallah bebişlere.Aynı şekilde ben de pek giremiyorum koşturmadan.Aşılar bizde de sıkıntı yapmadı.Kızımın kilosu 9700 gr boyu 74 cm olarak ölçüldü.Boyu pek uzamıyor sanki:KK43: Dr normal dedi ama ben mi kafaya takıyorum?Yoğurt ve peynir asla yemiyor çok şey denedim ama süt içiyor.Emmesine rağmen haftada 3 gün süt vermeyi düşünüyorum.Yoğurt ve peynir yemediği için.İştahımız yeni yaşımızla birlikte iyice azaldı günde 1 öğün yiyor diyebilirim:KK43:İlk adım ayakkabısı aldım polarisin ortopedik olarak.Ayakkabı giyimek istemiyor giydirdiğim zaman çığlık atarak ağlıyor.Pek düzgün de yürüyemiyor iade edip vicco marka bakacağım.Sizler aldınız mı ilk adım ayakkabısı?
Benim kızım da azcık, kısa.
10 aylıkken 70.5 cm di.
Şuan kaç bilmiyorum ama çok da uzamamistir.
Canları sagolsun.

Maşallah bebişlere.Aynı şekilde ben de pek giremiyorum koşturmadan.Aşılar bizde de sıkıntı yapmadı.Kızımın kilosu 9700 gr boyu 74 cm olarak ölçüldü.Boyu pek uzamıyor sanki:KK43: Dr normal dedi ama ben mi kafaya takıyorum?Yoğurt ve peynir asla yemiyor çok şey denedim ama süt içiyor.Emmesine rağmen haftada 3 gün süt vermeyi düşünüyorum.Yoğurt ve peynir yemediği için.İştahımız yeni yaşımızla birlikte iyice azaldı günde 1 öğün yiyor diyebilirim:KK43:İlk adım ayakkabısı aldım polarisin ortopedik olarak.Ayakkabı giymek istemiyor giydirdiğim zaman çığlık atarak ağlıyor.Pek düzgün de yürüyemiyor iade edip vicco marka bakacağım.Sizler aldınız mı ilk adım ayakkabısı?
10. Ayda aldım ben, 10,5 aylık yürüdü zaten.
ilk başlarda ayakkabıyı giyince ağlıyordu bizimkide. Alışkın olmadıkları bir şey doğal olarak 🤍
Her gün dışarı çıkıyoruz. Dışarı çıkarken ayakkabıyı önce göstererek anlattım kendim giydiğimi de gösterdim. “Bak dışarı çıkarken herkes ayakkabı giyer, sen de giymelisin” diyerek. Sonra kendi ayakkabısını giydirdim. Yürümeyecek dahi olsa (markete çıktığımızda dahi) giydirdim yani.
Bir iki haftaya alıştı. Şimdi ağlamıyor ama hala arada çıkarmaya çalıştığı oluyor. Bir de farklı şeyler ilgisini çekiyor, dolayısıyla ayakkabı da. Ayakkabıyla oynamasına ve keşfetmesine izin verdim temizken.
Vicco kullanıyoruz bu arada, ben aşırı memnun kaldım.

10. Ayda aldım ben, 10,5 aylık yürüdü zaten.
ilk başlarda ayakkabıyı giyince ağlıyordu bizimkide. Alışkın olmadıkları bir şey doğal olarak 🤍
Her gün dışarı çıkıyoruz. Dışarı çıkarken ayakkabıyı önce göstererek anlattım kendim giydiğimi de gösterdim. “Bak dışarı çıkarken herkes ayakkabı giyer, sen de giymelisin” diyerek. Sonra kendi ayakkabısını giydirdim. Yürümeyecek dahi olsa (markete çıktığımızda dahi) giydirdim yani.
Bir iki haftaya alıştı. Şimdi ağlamıyor ama hala arada çıkarmaya çalıştığı oluyor. Bir de farklı şeyler ilgisini çekiyor, dolayısıyla ayakkabı da. Ayakkabıyla oynamasına ve keşfetmesine izin verdim temizken.
Vicco kullanıyoruz bu arada, ben aşırı memnun kaldım.
Haftasonu ben de bakacağım.Konuşmam pel işe yaramadı ama illa ki alışacak zamanla.

Bugün burnumuz akarak uyandık hafif ateş var. Doktora götürdüm üşütmüş dedi aynı zamanda da diş çıkarıyor dedi.Ikisi bir araya gelince aşırı huysuz bir bebiş çıktı ortaya:KK43:Antibiyotik ve ateş düşürücü verdi.Muzdarip olduğumuz durum burun tıkanıklığı ılık duş aldırdım biraz geçti ama gece zorlayacak gibi emerken zorlanıyor çünkü.Eczaneler de kapandı. Serum fizyolojik dışında evde doğl usullerle nasıl açıyorsunuz bebişlerin burnunu kızlar?

Canm minipicco aldım ben. Adam kendi basina 4-5 adim atmalı demisti. 11 ayi doldurmamiza 1 hafta vardi yurumeye basladi gittim aldim. Ama mumkun oldugu kadar ciplak ayakla basmali diye biliyorum. Disarida bazen yuruyoruz o zaman sadece giydiriyorum.

İlk adım ayakkabısını birkaç ay önce almıştım. Vicoo. Bir normal bir tane de sandalet aldım. Sandalet çok seviyor. Hatta dışarı çıkmak istediğinde hemen ayakkabısını alıp bana getiriyor diydireyim de dışarıda gezelim diye 😂

Bugün burnumuz akarak uyandık hafif ateş var. Doktora götürdüm üşütmüş dedi aynı zamanda da diş çıkarıyor dedi.Ikisi bir araya gelince aşırı huysuz bir bebiş çıktı ortaya:KK43:Antibiyotik ve ateş düşürücü verdi.Muzdarip olduğumuz durum burun tıkanıklığı ılık duş aldırdım biraz geçti ama gece zorlayacak gibi emerken zorlanıyor çünkü.Eczaneler de kapandı. Serum fizyolojik dışında evde doğl usullerle nasıl açıyorsunuz bebişlerin burnunu kızlar?
Ah şu burun tıkanıklığı ahhhh. Şu 1 haftadır ne çektim kendisinden. Bizde diş çıkartmaya çalışıyoruz üst damarlar şiş ama bir türlü patlamadı. Ara ara vücut hararet yapıp ateşi çıkıyor ve burunları tıkalı. Serumla temizledim bazen 1 saatte 2 defa falan, yakasına cold mix damlattim yastığına da damlattim 1 saat sonra hop yeniden tıkandı. Ilık duş aldırıp küvette önüne oyuncak koyup oynattın yer çekimi etkisiyle baya aktı ama duştan çıkınca hemen geri tıkandı vs vs. Son çare olarak doktor gözetiminde burun spreyi kullandım. Gerçi tüm yolları deneyip etki alamadığımız anda son çare olarak 1 kez kullandım.

Herkese selaam 👋🏽 1 ayı geçmiştir buraya girmeyeli, gerçekten özlediğimi hissettim 😊
Umarım herkes iyidir, bebişler güzel güzel büyüyordur :)
Doğum günleri de başladı, Allah sağlıklı uzun ömürler versin hepsine 🤗 Nasıl da geçmiş aylar hatta yıllar, hamilelikti doğumdu derken.

Biz 9 gün kadar erken bir doğum günü yaptık, iyi ki de yaptık güzel anılar birikti. Bizim kız acayip eğlendi, iyi ki doğdun şarkısında bile oynadı 😁 ama hiç bir şey yapmayacağız desek bile bi ton şey çıktı, resmen yordu tantanası.

onun dışında, 4 diş olarak kaldık, patır patır çıktılar kaç ay önce sonra kalakaldı. Yeme içme de zaman zaman değişiyor, bi gün iştahlı bir gün değil gibi.
Aşıları da haftaya olacağız, tatildi şuydu buydu derken doktora da gidemedik ama tahminim 9 kilo filandır.

Geçmiş olsun . Burun tıkanıklığı için antibiyotik mi verdi 😬benim oğlan bayağı kötüydü yine de doktor antibiyotik vermemişti. İburamin zero vermişti. Zaten gribin her türlüsü 7-10 günde bir şekilde geçiyor. Kış olsaydı belki zor olurdu ama hava sıcak çabuk toparlanıyorlar.

Geçmiş olsun . Burun tıkanıklığı için antibiyotik mi verdi 😬benim oğlan bayağı kötüydü yine de doktor antibiyotik vermemişti. İburamin zero vermişti. Zaten gribin her türlüsü 7-10 günde bir şekilde geçiyor. Kış olsaydı belki zor olurdu ama hava sıcak çabuk toparlanıyorlar.
Teşekkür ederim.Boğazda da iltihap var.Inşallah toparlar

Bizim de mama sandalyesi bebek arabasi ve oto koltugu fobisi oldu. Asla oturmak istemiyor. İzmir istanbul gittik bayramdan once. Ordan da istanbul edremit. Ve izmir donus. Cok cok zor oldu. Ama ısrarla oturtuyorum. Ne yaparsam yapaym ikna olmuyor bayagi agliyor.
Yeniden hoşgeldin 🎊
Bebek arabasını da sevmiyor sadece mama sandalyesi ile arası iyi orda da birseylerle oyalanırsa duruyor. Uzun yolculuğa çıkacağız araba ile gidelim dedik. Cumartesi çıkmayı düşünüyoruz bakalım. Evde bir odada puseti duruyordu onu göz önüne koydum. Ya senin ne kadar güzel koltuğun var dedim cici cici yapıp sevdim 😅 önceleri ağlayarak uzaklaşıyordu pusetten yanında emzirdim yemek yedirdim derken hep gözünün önünde oldu. Ufak ufak oturtup aldım sonra kendi de sevmeye başladı içine oyuncaklarını koyduk falan yavaştan alıştı. Hafif uykusu varken bebek arabası ile tura çıktık yanıma kanguruyu da almıştım ışık ve ağaç hastası aaa bak ışık aaa ağaç derken uyudu arabasında. Sıra oto koltuğuna geldi deneme yaptım yine çok ağladı kucağıma aldım. Eşim oturmayacak söküp eve mi koysak dedi. Alışacak dedim güvenlik için önemli. Kısa süreli yokculukta sürekli denedim sevdiği kitabını yanımıza aldık biraz kitap biraz camdan baka baka uyudu. İnşallah zamanla daha iyi alışır.

Kızlar doğumdan sonraki ilk adetiniz nasıl oldu.
Ben dün adet görecekmişim gibi oldu, sadece lekelenme oldu.
Bel ağrısı var, ama başka da gelen giden yok..
Ya ben lohusa kanamasini 55 gunde filan noktaladim aradan 10 gun gecmeden asiri yogun adet. Ve tekrar ve tekrar. İyot kullandim birkac ek vitaminle duzene girdi adet sancim da kalmadi
sürekli yürümek istiyor diye yürüme arkadaşı aldık. aman allahım ne hızlı gidiyor o alet. bunun yavaşı yok muymuş? bu sorunu yaşayan ve çare bulan oldu mu? silikon mu yapsak tekerlerine? tüm hevesimiz kursağımızda kaldı valla.
Ilk arabam oyuncağı var ya o hem yürümesine katki yaptı hem cok sevdi egleniyor gecis asmasinda deneyebilirsin
Kefir tavsiye edebilirim benimki cok seviyor sütten ziyade daha sağlıklı olur bu dönemde

Oyy ne zamandır giremiyordum, bazı doğumgünleri yapılmış bile telden alıntılayamadım, hepsinin güzel yaşları olsun 🌸 bol oyunlu çocukluk hatıraları olsun 🐥🐥
Bizim de bu pazar aile arası kahvaltılı bir kutlama yapacağız amaç bizd hatıra ona ileri de güzel fotğraflar bırakmak 🐱🐱

1 yaş aşılarımızı olduk. Hafif ateş yaptı sıcaktan bile olabilir. Huysuzluk yapmadı. 74 cm boyumuz 8 kilo da kilomuz. Ufak bebeklerden biriyiz, 2.5 kilo doğduğu için pek sorun etmediler.
Doğum günümüzü de kutladık. Evde ve 2 defa 3 ayrı pastayla.🤦 Ben kızım yesin diye muzlu pasta, eşimle biz (gelen olursa onlar da yer) yeriz diye çikolatalı bisküvi pastası yapmıştım. Kayınpederim de illa pasta alacağım diye tutturdu. Eşim de bana senin pastanı beğenmezler diye tembihledi. Gıcık oldum. Benim çocukluğum bisküvi pastası ile geçti kuzenlerimle pek eğlenirdik. Kimse de pastayı hor görmezdi. Neyse, biz de kızım eşim ben benim yaptığım pastaları mum yaktık üfledik. Beraber yedik. Yere örtü serdim. Eline muzlu pastadan verdim kirlene kirlene mutlu mutlu yedi. Çok eğlendik.
Akşam da kayınpederin pastasına mum yaktık üfledik. Eşimin akrabaları ile yedik. Daha pasta görmek istemiyorken annem aradı bugün neli pasta alayım dedi. Pasta alma pasta görmek istemiyorum dedim. Ne pastaymış böyle, el kadat çocuğun yiyeceği bir yudum. Herkesin kendi pasta yiyesi gelmiş galiba
İlk kez uzun yazıyorum. Doğum günü geçince bir rahatladım. Kızım da uyurken uzun uzun anlatayım dedim.

1 yaş aşılarımızı olduk. Hafif ateş yaptı sıcaktan bile olabilir. Huysuzluk yapmadı. 74 cm boyumuz 8 kilo da kilomuz. Ufak bebeklerden biriyiz, 2.5 kilo doğduğu için pek sorun etmediler.
Doğum günümüzü de kutladık. Evde ve 2 defa 3 ayrı pastayla.🤦 Ben kızım yesin diye muzlu pasta, eşimle biz (gelen olursa onlar da yer) yeriz diye çikolatalı bisküvi pastası yapmıştım. Kayınpederim de illa pasta alacağım diye tutturdu. Eşim de bana senin pastanı beğenmezler diye tembihledi. Gıcık oldum. Benim çocukluğum bisküvi pastası ile geçti kuzenlerimle pek eğlenirdik. Kimse de pastayı hor görmezdi. Neyse, biz de kızım eşim ben benim yaptığım pastaları mum yaktık üfledik. Beraber yedik. Yere örtü serdim. Eline muzlu pastadan verdim kirlene kirlene mutlu mutlu yedi. Çok eğlendik.
Akşam da kayınpederin pastasına mum yaktık üfledik. Eşimin akrabaları ile yedik. Daha pasta görmek istemiyorken annem aradı bugün neli pasta alayım dedi. Pasta alma pasta görmek istemiyorum dedim. Ne pastaymış böyle, el kadat çocuğun yiyeceği bir yudum. Herkesin kendi pasta yiyesi gelmiş galiba
İlk kez uzun yazıyorum. Doğum günü geçince bir rahatladım. Kızım da uyurken uzun uzun anlatayım dedim.
Afiyetler olsun, güzel yaşları olsun.
Ekmek yoksa pasta yiyin sözü geldi aklıma :)

X