2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Sizinde bebeğime bişey olacak korkunuz var mı Nerdeyse 2 aylık olacak bebeğim ama hala geçmedi şu korkum. Ya gelişimi durursa ya kafasına bişey olursa biri kucağına aldığında içim gidiyor. Kafasını çarpacak biyerine bişey yapacak diye. Ne zaman gidecek bu korkular cidden bunları düşünmek çok rahatsızlık verici 😔anne olmak çok zormuş güzel ama zor

Ben doğduktan sonra 2. Gün emzik verdim, şuan hiç sıkıntı yaşamıyorum. Emzik denediniz mi
Emzik vermeye çalışıyorum ama olmadı bir türlü. Damaklı emzik almışım onda hep midesi bulandı. Geçen hafta damaksiz aldım ilk gün çok güzel emdi ben tutarken, ama sonra beceremedi ögurur gibi yaptı. Ben de kıyamadım zorlamadim ama kararlı olmam gerekiyor galiba.

Emzik vermeye çalışıyorum ama olmadı bir türlü. Damaklı emzik almışım onda hep midesi bulandı. Geçen hafta damaksiz aldım ilk gün çok güzel emdi ben tutarken, ama sonra beceremedi ögurur gibi yaptı. Ben de kıyamadım zorlamadim ama kararlı olmam gerekiyor galiba.

Ben aventin ultra air olanı almıştım onu tutuyor, arada öğürür gibi yaparsa alıyorum 2 dk sonra yine veriyorum. Emzirirkende göğüslerim boşaldıysa alıyorum memeden ağlarsa emzikle devam ediyor çünkü başka türlü olmaz yani sinirlerin bozulur ona da yansır. Alışınca emziğe o da rahatlar çünkü emme refleksi var sadece öyle rahatlatabiliyor. Doğum yaptığım ilk gece çok ağladığında yenidoğan hemşiresi söyledi emziği varsa verelim diye yanımızda yoktu. Eve çıkınca hemen başladım bende

Hepimiz hemen hemen aynı dertten muzdaribiz. 32 günlük oldu oğluşum
Gündüz hep meme istiyor, emerken uyuyor yatiriyorum 5 dakika bile sürmüyor geri uyanıyor. Hep gün boyu emmek istiyor. Gece de iki saatte bir uyanıyor. Gündüz hep memede tuvalete gitmek bile lüks oldu, sadece bende sakinleşiyor. Dün gündüz hep böyleydik, gece de 3 e kadar uyumadı. Basım ağrıyor uykusuzluktan.. yanımda kimse de yok eşim ve ben bakıyoruz sadece yardım isteyebilecegim kimse yok.. dün bir sitede okudum 16-18 saat uyuması gerekiyormuş bir aylık bebeğin, benimki 16 saat uyanık.
.
Benımkkide hep uyanık sallanma hastası oldu sallamayı bırakınca uyanıyor

Ben doğduktan sonra 2. Gün emzik verdim, şuan hiç sıkıntı yaşamıyorum. Emzik denediniz mi
Benim kızım 50 günlük o da memede uyumak istiyor hala:KK43:

Avent in emzigini deneyin. Biz onunla careyi bulduk. Ha hala memede uyumak istedigi oluyor ama o emzik en azindan arada beni dinlendiriyor.
2 emzik 54.90tl fakat degiyor.

Benimki şöyle sütüm geliyo ama alt kısımlardan geliyo sağarken görüyorum üst kısımdan akmıyor orası tıkalı yani masaj falan da yapıyorum aslımda ama hiç açılmadı emzirirken acıyor ucu öyle dayanılmayacak bi acı değil ama acıyor yine de. Lesitini ben de deneyim
Sütimü inceltti pompa ile sağarken bile 20 da sağdığom sütü 5 dakikada sağdım k8zimda rahat cekiyor sütü çok sik sağ neresi tıkalı ise parmak ucunla dairesel acota acıta masaj yap sonrasonda hemen sağ sıcak kompres yap ardından hemen sağ soğuk yap bunları pes peşe yap sık yap seni yorar ama ikigüne gelir elinle sık gelsin diye zorla ucunda birsey varsa temizle tıkaniklok belortisi belki sarı akıntı olur baska birşey olur

Sütimü inceltti pompa ile sağarken bile 20 da sağdığom sütü 5 dakikada sağdım k8zimda rahat cekiyor sütü çok sik sağ neresi tıkalı ise parmak ucunla dairesel acota acıta masaj yap sonrasonda hemen sağ sıcak kompres yap ardından hemen sağ soğuk yap bunları pes peşe yap sık yap seni yorar ama ikigüne gelir elinle sık gelsin diye zorla ucunda birsey varsa temizle tıkaniklok belortisi belki sarı akıntı olur baska birşey olur
Tamam canım çok teşekkür ederim inşallah en kısa zamanda iyileşir

Kizlar sut artmasi icin ne yapiyorsunuz?
Su iciyorum, bestak damla kullaniyorum. Su iciyorum bol bol.. ama sut yok :KK43:
Bi buçuk aydır okuduğum anladığım kadarıyla sütü artıran tek şey göğüslerin sık sık boşaltılması. Yani bebeğin sık sık aktif bi şekilde emmesi gerekiyor. Bunun dışında yemeyle içmeyle hiçbişey olmuyor onu tecrübe ettim. Mama yiyorsa bebek zaten direk kısır döngüye giriyosun. Bebek mama yiyo karnı doyuyo daha az emiyo ve süt azalıyo...

Bir de mastit olan göğsünü emziriyor mudun? Bana doktor emzir dedi ama acaba orda birikmiş sütün bi sakıncası olur mu

Selam kızlar, benim küçük bey de 27 günlük oldu, gaz sancıları başlamıştı sürekli emmek istiyordu ben de ne zaman istese emziriyordum sonra da daha fazla gazı oluyor veya kusuyordu çok huzursuzdu yani. Doktru nbl drops die bir damla verdi prebiyotikmiş, 6 gündür fln kullanıoruz gaz işini çözdü gibi ama kakayı yapamıor 36 saat yapmadığı oldu. Sizin bebişler ne kdr kaka yapıor günde?
Süt benim de ilk 10 gün azdı hep emzirip ardından manayı verdim, mama power içeceklerden içtim tahin yedim sabahları bir kase ve bol dereotu yedim, hergün duş alıp sıcak su tuttum göğüslerime, bir süre sonra mamayı kusmaya başladı artık vermiorm, hatta dru kızdı çok emzirmişim çok kilo almış obez olmuş bu çocuk dedi. Kilosu da 2700 doğmuştu 3800 olmuş. Emerken tıkanıyor dedim, çok emzirdiğin için vücut ikiz bebeğe göre süt üretiyormuş, artık 2 saatte bir 10 dk emzirmeye çalışıorum. Sonra emzikle pışpışlayıp uyutuorum yatağında, aventin ultra airini almıştm tuttu Allahtan onu. Böyle işte durumlar. Burayı hep takip ediyorum ama kimse birşey yazmıor keşke biraz daha aktif olsak ☺️

Bir de mastit olan göğsünü emziriyor mudun? Bana doktor emzir dedi ama acaba orda birikmiş sütün bi sakıncası olur mu
Yok canom tadı değisiyor sadece zararı yok olsa normalde antibiyotik bile vermezler bende emziriyordum lesitin bana çok iyi geldi süt akışı değişti zorla çıkan süt sanki musluktan akar gibi akıyor öncesinde tek deliktsn zoa süt gelirdi şimdi 4 tane falan geliyor açıldı galiba baya

Selam kızlar, benim küçük bey de 27 günlük oldu, gaz sancıları başlamıştı sürekli emmek istiyordu ben de ne zaman istese emziriyordum sonra da daha fazla gazı oluyor veya kusuyordu çok huzursuzdu yani. Doktru nbl drops die bir damla verdi prebiyotikmiş, 6 gündür fln kullanıoruz gaz işini çözdü gibi ama kakayı yapamıor 36 saat yapmadığı oldu. Sizin bebişler ne kdr kaka yapıor günde?
Süt benim de ilk 10 gün azdı hep emzirip ardından manayı verdim, mama power içeceklerden içtim tahin yedim sabahları bir kase ve bol dereotu yedim, hergün duş alıp sıcak su tuttum göğüslerime, bir süre sonra mamayı kusmaya başladı artık vermiorm, hatta dru kızdı çok emzirmişim çok kilo almış obez olmuş bu çocuk dedi. Kilosu da 2700 doğmuştu 3800 olmuş. Emerken tıkanıyor dedim, çok emzirdiğin için vücut ikiz bebeğe göre süt üretiyormuş, artık 2 saatte bir 10 dk emzirmeye çalışıorum. Sonra emzikle pışpışlayıp uyutuorum yatağında, aventin ultra airini almıştm tuttu Allahtan onu. Böyle işte durumlar. Burayı hep takip ediyorum ama kimse birşey yazmıor keşke biraz daha aktif olsak ☺️
Ben sürekli yazıyorum da kız müsade ettikçe bol kayısı ye ikigüne düzelir :KK66: benimki ikigün yapmadığ8 oldu müdahale ettik zeytin yağı icirdik popoya sürsük zorla yaptı onun sancısıda ayrı bir dertti şimdi cok şükür bazen her 4 saatte bi bazen günde iki değişiyor benim yediklerime bağl8 yani

Süt benim de ilk 10 gün azdı hep emzirip ardından manayı verdim, mama power içeceklerden içtim tahin yedim sabahları bir kase ve bol dereotu yedim, hergün duş alıp sıcak su tuttum göğüslerime, bir süre sonra mamayı kusmaya başladı artık vermiorm, hatta dru kızdı çok emzirmişim çok kilo almış obez olmuş bu çocuk dedi. Kilosu da 2700 doğmuştu 3800 olmuş. Emerken tıkanıyor dedim, çok emzirdiğin için vücut ikiz bebeğe göre süt üretiyormuş, artık 2 saatte bir 10 dk emzirmeye çalışıorum. Sonra emzikle pışpışlayıp uyutuorum yatağında, aventin ultra airini almıştm tuttu Allahtan onu. Böyle işte durumlar. Burayı hep takip ediyorum ama kimse birşey yazmıor keşke biraz daha aktif olsak ☺

Benim oğlumda 3100 doğdu, 30 günlük iken 4230 du kilosu. maşallah aynen devam et emzirmeye dedi bizim doktorumuz. El kadar bebek neden obez olsun anlamadım

Kızlar az önce yemek yaparken azıcik k8zimla uzanayım dedim iyikide gitmisim beş dakika geçti nefes borusuna tikrüğü gitti galiba yavrüm cok korkuttu beni hal böyle iken nasıl yanlız koyup bir iş yapalom çok dikkat etmeliyiz zira cok hassas dönemlerdeyiz Rabbim korusun onları yoksa biz nekada dikkat etsekte ev işi derken baya yoğun oluyoruz onlar uyurken çok korktum

Kızlar az önce yemek yaparken azıcik k8zimla uzanayım dedim iyikide gitmisim beş dakika geçti nefes borusuna tikrüğü gitti galiba yavrüm cok korkuttu beni hal böyle iken nasıl yanlız koyup bir iş yapalom çok dikkat etmeliyiz zira cok hassas dönemlerdeyiz Rabbim korusun onları yoksa biz nekada dikkat etsekte ev işi derken baya yoğun oluyoruz onlar uyurken çok korktum
Yan yatır canım her zaman Allah korusun ben de çok korkuyorum

Süt benim de ilk 10 gün azdı hep emzirip ardından manayı verdim, mama power içeceklerden içtim tahin yedim sabahları bir kase ve bol dereotu yedim, hergün duş alıp sıcak su tuttum göğüslerime, bir süre sonra mamayı kusmaya başladı artık vermiorm, hatta dru kızdı çok emzirmişim çok kilo almış obez olmuş bu çocuk dedi. Kilosu da 2700 doğmuştu 3800 olmuş. Emerken tıkanıyor dedim, çok emzirdiğin için vücut ikiz bebeğe göre süt üretiyormuş, artık 2 saatte bir 10 dk emzirmeye çalışıorum. Sonra emzikle pışpışlayıp uyutuorum yatağında, aventin ultra airini almıştm tuttu Allahtan onu. Böyle işte durumlar. Burayı hep takip ediyorum ama kimse birşey yazmıor keşke biraz daha aktif olsak ☺
İlk bebeğim 2550 gr doğdu 1. Ayın sonunda 2 kilo almıştı. Bizim doktor da kızmıştı bu kadar emzirirsen 6 ay gaz sorunu yaşarsınız dedi. Ben yine de emzirmeye devam ettim 3. Ayın sonunda hiç gazı kalmamıştı. Doktorlardan emzirmeyin 2 saatten önce gibi söylemler duymak bana çok tuhaf geliyor

bizimki de 2 gece önce uyurken kusmuş ve kusmuğu genzine kaçmış, 10 dk ağladı morarıp çok korktuk, ilk defa gözyaşıyla ağladı yavrum çok kötüydü😢 çok dikkatli olmak lazım, Allah korusun yavrularımızı

X