• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım Allah gönlüne gore versin. Ben de kiz istiyordum ama ilk gebelikte de onceligimiz sağlıklı ve hayırlı evlat olması. Kiz isteme sebebim ilerde birbirlerinin doğumlarına falan destek olurlar diye.

Kızlar doktor çok kilo almamam gerektigini söyledi. Ben 77 kıloyum ya ondan fazla kilo alma dedi. Zararı olur dedi.
Ve suyu 1.5 litre içebiliyorum dedim. Onu arttır dedi. Şu bebeğin suyunu da arttırır dedi. Ay çok tatlıydı ayaklar eller. Ayaklar fok balığı gibiydi.
Zor uyandı zor döndü ama doktor baya uğraştı onu dürtüp cevireceğim diye. Yüzü göbeğime doğru yatıyordu. Inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucaklarimiza
Oy masallah sağlıkla doğsun miniğiniz. Benimde kızım var. Bir yanım sizin gibi düşünüyor. Biz 5 kız kardeşiz. Ne zaman olsa ihtiyaç halinde birbirimize koşarız. Kızımında kardeşi kız olsun isterim. Ama bir yanımda kızım var birde oglum olsun diyor. Allah her şeyin hayırlısını versin. Sağlıkla doğsunlar inşallahhhhh

good morning everybody. bugün doctor kontrolum var, 9 haftalikken doktor neye bakiyor aceba? tahliller felanmi yapilacakki, bilemedim
9. Hafta dönüm noktası tatlım. Bebek artık plesantadan beslenmeye geçiş yapıyor. Bu haftayı atlattın mı düşük riski çok azalıyor. Kalp atışından sonraki ikinci dönüm noktası bu. Sonra da 12 geliyor ztn :) güzel haberlerle gel inşallah

Oy masallah sağlıkla doğsun miniğiniz. Benimde kızım var. Bir yanım sizin gibi düşünüyor. Biz 5 kız kardeşiz. Ne zaman olsa ihtiyaç halinde birbirimize koşarız. Kızımında kardeşi kız olsun isterim. Ama bir yanımda kızım var birde oglum olsun diyor. Allah her şeyin hayırlısını versin. Sağlıkla doğsunlar inşallahhhhh
Aynen Allah hayırlısını versin. Sagliklisini versin. Çok kiz istiyorum erkek istiyorum dememek lazım sipariş verir gibi.

9. Hafta dönüm noktası tatlım. Bebek artık plesantadan beslenmeye geçiş yapıyor. Bu haftayı atlattın mı düşük riski çok azalıyor. Kalp atışından sonraki ikinci dönüm noktası bu. Sonra da 12 geliyor ztn :) güzel haberlerle gel inşallah
Kuzum bizim yediğimiz besinler artık direk bebeğe geçiyor mu yoksa depolardan mı besleniyor? Bu noktada kafam karışık. Sağlıklı şeyler yemeye çalışsam da çoğu şeyi yiyemiyorum

Canım çok tatlıydı gerçekten de. Insan hep izlemek istiyor. En sevdiğin film gibi.
Doğum son adete göre 5 eylül. Ultrason göre ise 1 eylül cıktı. Kiz senden önce doguruciyim.:))
Icme doğdu sanki senin de kiz olacak gibi.
Agzın bal yesin inşallah cok isterim kız olsun hayırlısıyla :)
Videoya falan cektiniz mi durup durup izlersin valla :KK200:
Benim doktora göre daha ilerdeydi zaten bakalım bu cumartesi görüş günümüz ne diyecek ne görücez :)

Agzın bal yesin inşallah cok isterim kız olsun hayırlısıyla :)
Videoya falan cektiniz mi durup durup izlersin valla :KK200:
Benim doktora göre daha ilerdeydi zaten bakalım bu cumartesi görüş günümüz ne diyecek ne görücez :)
Devlet hastanesindeki doktoruma gittim ultrason kalitesi iyi degil diye çekmedim. Yarın da özele gideceğim o doktorumdan flaş belleğe kaydetmesini isteyeceğim. Ilk gençliğimde eşim gelemedi demiştin ve kaydedip vermişti. Cihazları da çok yeni. Siyah beyaz tv ile renkli tv gibi aradaki fark.
Kızımda 20 haftalık renkli ultrason görüntüsü vermişti bebek doğduğunda ultrason ile aynıydı.

Devlet hastanesindeki doktoruma gittim ultrason kalitesi iyi degil diye çekmedim. Yarın da özele gideceğim o doktorumdan flaş belleğe kaydetmesini isteyeceğim. Ilk gençliğimde eşim gelemedi demiştin ve kaydedip vermişti. Cihazları da çok yeni. Siyah beyaz tv ile renkli tv gibi aradaki fark.
Kızımda 20 haftalık renkli ultrason görüntüsü vermişti bebek doğduğunda ultrason ile aynıydı.
Aa aynı doktora mı gidiyorsun ne güzel :)
Bende sonunda ablama bin türlü yalanla söyledim hamile oldugumu farketmedim su oldu bu oldu vs diye diye kızardı cünkü herkese deme tamam ama bana söyleyebilirdin diye :)
Haftasonu gelicek nasipse yanımda o benden daha duygusaldır ama ceker insallah kameraya :)
Bide tok ac bişey demedimi sana Pircici Pircici tok gitmişti kıpır kıpırdı onunkide :)

ayy mesajini okuyunca nasil sevindim canim. insallah bu haftayida hayirlisiyla atlatirim. daha önce düsük yaptigim icin insan ister istemez korkuyor, rabbim kimseyi korktuguna ugrastmasin. Dua edin kizlar.

Kuzum bizim yediğimiz besinler artık direk bebeğe geçiyor mu yoksa depolardan mı besleniyor? Bu noktada kafam karışık. Sağlıklı şeyler yemeye çalışsam da çoğu şeyi yiyemiyorum
Tatlım 12. Haftya kdr depodan besleniyor sonra bizden süzülerek plesanta yoluyla bebişe gidiyor. Ondan pek ilk üç ay önemli diil derler kusarsan da. Ama esas 5. Ay ve sonrası önemli.

merhaba kızlar ✋☺️ ben 11+5 günlük hamileyim. ve çoğu şeyden tiksinir oldum, et yemeklerinden bir çok çorbadan, yumurtadan, hatta salçalı yemeklerden bile. tek yediğim zeytin ekmek ve meyve:KK51: var mı böyle olan, ne zaman geçer acaba:bicak::KK15:
Ben öyleyim , normal yemek yemeyi bırak görmeye tahammülüm yok, peynir, ekmek ve zeytin yiyorum birde meyvelerden tiksinmedim şükür.

Aa aynı doktora mı gidiyorsun ne güzel :)
Bende sonunda ablama bin türlü yalanla söyledim hamile oldugumu farketmedim su oldu bu oldu vs diye diye kızardı cünkü herkese deme tamam ama bana söyleyebilirdin diye :)
Haftasonu gelicek nasipse yanımda o benden daha duygusaldır ama ceker insallah kameraya :)
Bide tok ac bişey demedimi sana Pircici Pircici tok gitmişti kıpır kıpırdı onunkide :)
Canım bende tok git benimki de açken hiç hareket etmedi. Doktor kötü dedi ben tırstım bi. Ne kötü dedim. Pozisyonu kötü dedi.
Idrara sıkışık gelseydin keşke dedi. Ac tok farkediyor mu ben ac geldim dedim. Farketmiyor dedi. Idrara sıkışık olunca görüntü net oluyormuş.

Tatlım 12. Haftya kdr depodan besleniyor sonra bizden süzülerek plesanta yoluyla bebişe gidiyor. Ondan pek ilk üç ay önemli diil derler kusarsan da. Ama esas 5. Ay ve sonrası önemli.
Süper teşekkürler , işte emin olmak istediğim şey buydu. Çok rahatladım :KK49:

Süper teşekkürler , işte emin olmak istediğim şey buydu. Çok rahatladım :KK49:
20. Haftadan itibaren gebe okuluna gidiliyormus. Ben katılmayı düşünüyorum. Ilk hamilelikte hiç bir şey bilmiyordum rahattım. Şimdi çok şey biliyorum ama çok şey de bilmiyorum. Mesela dün gittiğin kursta öğrendim artık devlet hastanelerinde dogumhanede değil de hasta kendi odasında ve kendi yatağında doğum yapıyormuş. Hatta doğuma eşinde giriyormuş.
Sağlık ocağındaki ebenize sorun gebelik kursu olursa katilmak istiyorum deyin. Insanı acayip rahatlatiyorlar. Dün doğuma yakın yapılmak 8c8n masaj da gösterdiler.
Benim ilk bebek çok tombik diye ağlamıştım ve çok şey de yemedim neden şişko oldu diye doktora sormuştum. O da yapı meselesi sen yemeden bile o sendeki depolardan alır kiloyu demişti.
Gebelikle ilgili bildigim tek ve en önemli şey annenin rahat ve stressiz olması gerektiği. Rahat ol canım.

20. Haftadan itibaren gebe okuluna gidiliyormus. Ben katılmayı düşünüyorum. Ilk hamilelikte hiç bir şey bilmiyordum rahattım. Şimdi çok şey biliyorum ama çok şey de bilmiyorum. Mesela dün gittiğin kursta öğrendim artık devlet hastanelerinde dogumhanede değil de hasta kendi odasında ve kendi yatağında doğum yapıyormuş. Hatta doğuma eşinde giriyormuş.
Sağlık ocağındaki ebenize sorun gebelik kursu olursa katilmak istiyorum deyin. Insanı acayip rahatlatiyorlar. Dün doğuma yakın yapılmak 8c8n masaj da gösterdiler.
Benim ilk bebek çok tombik diye ağlamıştım ve çok şey de yemedim neden şişko oldu diye doktora sormuştum. O da yapı meselesi sen yemeden bile o sendeki depolardan alır kiloyu demişti.
Gebelikle ilgili bildigim tek ve en önemli şey annenin rahat ve stressiz olması gerektiği. Rahat ol canım.
Kuzum sana mi cinsiyet soylediler? Kiz mi geliyormus yine? :))) Saglikla sihhatle gelsin insallahhh hayirli olsun:KK200:

Back