• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana bir Dr yüzde 50 doğruluğu var demişti strese girme hiç çocuğu down sendromlu doğacak diye aldıran biliyorum dedi çocuk sapasağlammis 3 çocuğumda da yaptırmadım sadece 3 boyutlu ultasona girmiştim o da yüzlerini net göreyim diye herkesin kendi tercihi tabi içiniz rahat edecekse yaptırın :)
Bir arkadasimin arkadasina down sendromlu demisler tamamen babasi gibi iri kafali ve yuzlu dogdu diyo..gelisimin etkisi ne derece aslinda onu ogrenmek lazim

Yaaa deme öyle valla korkuyorum :KK43:

korkma canım o an ne soksalar hiç farketmiyosun:):)
sancılı oluyor tabi dayanılmayacak kadar ama
çocuk çıktığı anda herşey okadar güzelki sanki okadar sancıyı
sen çekmemişsin gibi sonrasında rahat rahat bebekle ilgilenebiliyorsun..
rabbim veriyor herşeyin kolaylığını

merhaba kızlar ✋☺️ ben 11+5 günlük hamileyim. ve çoğu şeyden tiksinir oldum, et yemeklerinden bir çok çorbadan, yumurtadan, hatta salçalı yemeklerden bile. tek yediğim zeytin ekmek ve meyve:KK51: var mı böyle olan, ne zaman geçer acaba:bicak::KK15:

olmaz mı canım hepimiz öyleyiz daha da kötüydüm ben
ne halim ne canım vardı 6 kilom gitti bi anda sadece yediğim
meyve ye başladım şimdi ara ara da işte salata ızgara türü yiyebiliyorum
geçecek herşey merak etme rabbimin izni ile.

Benim de canım kuru şeyler çekiyor sulu yemek falan hiç yiyemiyorum kahvaltı tost salata ve börek cesitleri:)

aynen canım salata ızgara meyve peynir zeytin böyle
şeyler iyi gidiyor şuan da geçiyor hepsi bu seferde
boğazına dur artık demek zorunda kalıyorsun:):):)

Bir arkadasimin arkadasina down sendromlu demisler tamamen babasi gibi iri kafali ve yuzlu dogdu diyo..gelisimin etkisi ne derece aslinda onu ogrenmek lazim
İlk hamilelikte hep Bir tedirginlik oluyor yani risk var dedikleri bile doğru çıkmıyor Dr bile söylemişti yüzde elli doğru diye bence hiç canını sıkma bebeğinin hicbirseyi yok kafası büyüktü benim kiziminda mesela boşuna strese girip üzme kendini de bebisi de üzme bence hersey duayla hep olumlu bak beyin neyi düşünürsen onu gerçekleştirmeye ugrasirmis pozitif ol insallah

Cok cok haklisin..nerdeyse onu bile yaptirmak istemiyorum suan..keske bana soylemeseydi diyorum gorsede..simdi deger artar mi iner mi dusun dusun dur.. kuzenimle aradamda bir hafta var 3.2 cm bebisin boyu bizimki 3.58 10.haftada. acaba bunun etkisi var mi önden mi gidiyor ne bileyim ne dusuncegmi sasirdim..kuzenim genetik testi yaptircakmis 2li yaptirmicam dedi.bir seferde belkide rahatlar daha iyi gibi..beslenmeme cok dikkat etmiyordum bugun guzel kahvalti yaptim..
Benim okuduğum bir gebelik sayfasında bebeklerin iri ufak olacağı 20. Haftadan sonra belli olur yazıyordu. 20. Haftaya kadar bütün dünyadaki ve bütün ırklardaki bebekler aşağı yukarı aynı gorunuyorm7s. 20. Haftadan sonra anne ve babanın ve ırkının genetik özellikleri de reye giriyormus ve bebekler daha uzun veya kısa olabiliyormuş.
Şimdiden ense kalınlığı vs kafana takip canını sıkma. Ilerde boşuna uzuldugune yanarsın. 12. Hafta olsun herşey yoluna girer. Çok erken daha.
Gebelikte stressiz ve rahat nak lazım. Sen mutlu benbegin mutlu dedilerdun gebelik kursunda. Bebeğinizle konuşun dediler. Olumlu düşünün dediler.

Kizlaaar. 2li tarama yaptırdım. 2 dk önce. Hemen size yazıyorum. 2nin altında olması lazimmis ense kalınlığının. 1.6 cıktı bizim. Karından ultrason ile baktı ve sonrasında kan verdim. Yaşım yüzünden riskli çıkabilirmiş. Sonucu 2 hafta sonra çıkacak.
Bebiş ben ac susuz gittiğimden uyuyormuş. Doktor amcası ultrason ile dürte dürte uyandırdı. 2li tarama için ac veya tok farketmiyormus. Keşke idrara sıkışık gelseydin dedi.
Cinsiyeti için k8z gibi görünüyor dedi. Muhtemelen 2. Kızımız olacak. Eller ayaklar oynuyordu. 2 hafta sonra daha net belli olur dedi. Tam 12 haftayız bugün. Ama 12arti 4 cıktı. Boyu uzun dedi. 6cm olmuş. Darısı size.
Hiç korkutmayın kendinizi vajinal ultrason diye. Karından ultrason ile bakıldı.
Benim ilk gebelikte 1 kez bile vajinal bakilmamisti

Kizlaaar. 2li tarama yaptırdım. 2 dk önce. Hemen size yazıyorum. 2nin altında olması lazimmis ense kalınlığının. 1.6 cıktı bizim. Karından ultrason ile baktı ve sonrasında kan verdim. Yaşım yüzünden riskli çıkabilirmiş. Sonucu 2 hafta sonra çıkacak.
Bebiş ben ac susuz gittiğimden uyuyormuş. Doktor amcası ultrason ile dürte dürte uyandırdı. 2li tarama için ac veya tok farketmiyormus. Keşke idrara sıkışık gelseydin dedi.
Cinsiyeti için k8z gibi görünüyor dedi. Muhtemelen 2. Kızımız olacak. Eller ayaklar oynuyordu. 2 hafta sonra daha net belli olur dedi. Tam 12 haftayız bugün. Ama 12arti 4 cıktı. Boyu uzun dedi. 6cm olmuş. Darısı size.

Kese yorumu yapmış mıydık canım

çevremde hiçkimse benim gibi çok olmamış herkese tuhaf geliyor ne nazlısın diyorlar ama görmek bile istemiyorum ya :KK43: hayırlısı 13.haftada geçmedi inşallah geçer bi yerden sonra beslenemiyorum diye korkuyorum :olamaz:

kuru şeylerrrr aynen öylee :anne: inşallah hemen geçer şöyle canı bi şeyler çeken iştahlı hamişlerden oluruz:anneadayı::hamarat:
Yok yok çok daha beter olanlar bile var, sen milleti boşver. Doktora sordum dün sorun olmaz dedi, sanırım biz beslnemesek bile bebek depolardan alacağını alıyor. Biz de eksilenleri artık 12.haftadan sonra tamamlarız.

Bana bir Dr yüzde 50 doğruluğu var demişti strese girme hiç çocuğu down sendromlu doğacak diye aldıran biliyorum dedi çocuk sapasağlammis 3 çocuğumda da yaptırmadım sadece 3 boyutlu ultasona girmiştim o da yüzlerini net göreyim diye herkesin kendi tercihi tabi içiniz rahat edecekse yaptırın :)
Ben de yaptırmak istemiyordum ama doktorum herşeye önceden hazırlıklı olmak lazım diye ikna edici bir konuşma yapınca tamam dedim.

Cok cok haklisin..nerdeyse onu bile yaptirmak istemiyorum suan..keske bana soylemeseydi diyorum gorsede..simdi deger artar mi iner mi dusun dusun dur.. kuzenimle aradamda bir hafta var 3.2 cm bebisin boyu bizimki 3.58 10.haftada. acaba bunun etkisi var mi önden mi gidiyor ne bileyim ne dusuncegmi sasirdim..kuzenim genetik testi yaptircakmis 2li yaptirmicam dedi.bir seferde belkide rahatlar daha iyi gibi..beslenmeme cok dikkat etmiyordum bugun guzel kahvalti yaptim..
Kesinlikle etkisi olabilir canım iri olmasının da. Zaten bu haftanın özelliklerinde yazıyor bebeğinizin kafası kocaman ama zamanla normal oranlara gelecek diye.

Ohhh ne güzel maşallah . İnşallah kan sonucu da iyi çıkar canım. :KK200::nazar:

Hayırlı olsunnn :)
Kıyamam ya uyuyo dedin ya ne tatlı bir duygudur :)

ohh ohh ne güzel rabbim o kızdan bana nasip etsin inşallah çok isityorum.
benimd cumartesi günü 2 li testim bakalım hayırlısı inşallah.

ohh ohh ne güzel rabbim o kızdan bana nasip etsin inşallah çok isityorum.
benimd cumartesi günü 2 li testim bakalım hayırlısı inşallah.
Canım Allah gönlüne gore versin. Ben de kiz istiyordum ama ilk gebelikte de onceligimiz sağlıklı ve hayırlı evlat olması. Kiz isteme sebebim ilerde birbirlerinin doğumlarına falan destek olurlar diye.

Kızlar doktor çok kilo almamam gerektigini söyledi. Ben 77 kıloyum ya ondan fazla kilo alma dedi. Zararı olur dedi.
Ve suyu 1.5 litre içebiliyorum dedim. Onu arttır dedi. Şu bebeğin suyunu da arttırır dedi. Ay çok tatlıydı ayaklar eller. Ayaklar fok balığı gibiydi.
Zor uyandı zor döndü ama doktor baya uğraştı onu dürtüp cevireceğim diye. Yüzü göbeğime doğru yatıyordu. Inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucaklarimiza

Hayırlı olsunnn :)
Kıyamam ya uyuyo dedin ya ne tatlı bir duygudur :)
Canım çok tatlıydı gerçekten de. Insan hep izlemek istiyor. En sevdiğin film gibi.
Doğum son adete göre 5 eylül. Ultrason göre ise 1 eylül cıktı. Kiz senden önce doguruciyim.:))
Icme doğdu sanki senin de kiz olacak gibi.

Back