• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

normal kontroller de izin veremem dedi
yanlış mı anladı başka birşey mi anladı
bilmiyorum valla :) bu hastaneyi çok övdüler
doktorum da çok sıcak kanlı ilgili sormadan söylüyor
herşeyi anlatıyor yorumluyor usg de falan ama video vs izin vermedi
nedense. zaten sanırım detaylı ultrasonu başka doktor çekiyor diye biliyorum
daha üst düzey adını bilemedim randevu alırken söylemişlerdi ama
cd yi bilmiyorum valla veriyomu vermiyormu renkli usg değil zaten dimi
o 20.haftada falan çekiliyor.anladığım kadarıyla cd var herkes de benim gittiğim yerlermi
sıkıntı acaba :):):)
Evetbaşkası çekiyor detaylıyı.bebişin damarları kalbi yani aslında tüm organları uzuvları tek tek inceleniyor var mı bişi diye. Renkli de aynı zamanda. Kendi doktorun çekmeyeceğiiçin belki onda çekersiniz :) detaylı20-24. Haftalar arasında isteniyor. Doktorunu sevdiysen bırakma derim

yok yakınlar giriyor sorun yok da ekrana falan
yansımaz mı görüntü çekerken ne bilim bizimkiler
sesli söyledi çeksek diye oda olmaz dedi niye diye sormadım
radyasyon diye düşündüm sadece detaylı ultrasonda diycem
eşime çaktırmadan çek diye bakalım nolcak.
Bunun radyasyonla ilgisi yok. Tamamen doktorun gicikligimdan kaynakli diye dusundum ben de. Zaten ultrason makinesinden cekim yapmiyorsun. Cift ekran oluyor. Bir de monitor. Monitorden bakilabilir. Ve cekim de yapilabilir... cekinmezseniz neden izin vermedigini sorun. Ben tahmin ediyorum. Kendileri ifsa olmamak icin muhtemelen. Bir de sikayet falan oluyor kayit altina alinmamasi icindir.

Kızlar ben de bugün devlete gittim ama iyiki doktorum özelde dedim yani. Ultrasonda 10 sn anca baktı, o da çok kötü bir görüntü. 2 hafta önce özelde çok daha net görmüştük bebeği, her uzvu belliydi. Kapıda kavga etmeye hazır bir sürü sıra bekleyen hasta var o ayrı olay. Tahliller için mecbur gidicem arada devlete ama kendi özeldeki doktorumun kıymetini bi kere daha anladım. Ultrason kağıdı filan da vermedi.

Bu arada eşim özelde de, devlette de doktordan izin alıp videoya çekti sorun eden olmadı. Hatta özelde videoya çektiğimiz görüntü ultrason kağıdından daha güzel daha belirgin oldu.

Doktorum dedi bana burda yaptır demiyorum ama saglık ocagında yaptırma hastanede yaptır dedi
Saglık ocagında cunku alıyorlar sonucları toplu halde bi yere gönderiyorlar belki zaman farkı cıkıyor belki gönderilirken istenilen ısıda gitmiyor vs bende pek güvenmem
Bizim sirkette dısarıdan laboratuvar geliyor mesela saglık ocagıyla aynı sistem alıyor kanları bikaç saat sonra götürüyor
Sayelerinde troid hastası cıktım tsh deerim yüzünden sonra iki tam tesekküllü hastanede daha baktırdım degerlerime ikiser hafta arayla degerler gayet normaldi
Ben de yarın devlet hastanesinde baktırıcam canım bakalım kaç çıkacak.

Bunun radyasyonla ilgisi yok. Tamamen doktorun gicikligimdan kaynakli diye dusundum ben de. Zaten ultrason makinesinden cekim yapmiyorsun. Cift ekran oluyor. Bir de monitor. Monitorden bakilabilir. Ve cekim de yapilabilir... cekinmezseniz neden izin vermedigini sorun. Ben tahmin ediyorum. Kendileri ifsa olmamak icin muhtemelen. Bir de sikayet falan oluyor kayit altina alinmamasi icindir.
34ist 34ist radyasyonla alakası yok bence de. Bizim doktorumuz kendisi söylüyor videoya çekin diye. Güzel hatıra kalıyor özledikçe de bakıyoruz. Muhtemelen kanıt bırakmak istemeyen tedbirli bir doktor o :)

Hamileliğimi henüz kuaförüm haric kimse bilmiyor :)

alla alla neden ki anneler kardeşler vs bilirler aslında :)

Evetbaşkası çekiyor detaylıyı.bebişin damarları kalbi yani aslında tüm organları uzuvları tek tek inceleniyor var mı bişi diye. Renkli de aynı zamanda. Kendi doktorun çekmeyeceğiiçin belki onda çekersiniz :) detaylı20-24. Haftalar arasında isteniyor. Doktorunu sevdiysen bırakma derim

doktorumu sevdim çok ilgili önemli olan da bu zaten
bakalım her gitmeme çekmeye deniycem çok takıldım
bu konuya şuan buraya kadar hiç takılmamıştım aslında:):)

kendisi doktor sonuçta ifşa olsa nolcak ki
ama dediğin gibi bende ayrı bi ekran yok ondan mı acaba
izin vermedi.

Kızlar ben de bugün devlete gittim ama iyiki doktorum özelde dedim yani. Ultrasonda 10 sn anca baktı, o da çok kötü bir görüntü. 2 hafta önce özelde çok daha net görmüştük bebeği, her uzvu belliydi. Kapıda kavga etmeye hazır bir sürü sıra bekleyen hasta var o ayrı olay. Tahliller için mecbur gidicem arada devlete ama kendi özeldeki doktorumun kıymetini bi kere daha anladım. Ultrason kağıdı filan da vermedi.

Bu arada eşim özelde de, devlette de doktordan izin alıp videoya çekti sorun eden olmadı. Hatta özelde videoya çektiğimiz görüntü ultrason kağıdından daha güzel daha belirgin oldu.

ben ilk bebeğimi devlette doğurdum
ama 4 aya kadar falan özele gittim sonrasında devlete başladım
memnun kalmıştım ilgileri odaları vs tek sorunum yanımda kimsenin
olmamasaydı ziyaret saati dışında kimse gelemiyordu yanıma falan
bundan sıkılmıştım sadece birde çocuk küveze girdi normal olmasına rağmen
4 yattım hastane de her devlet aynı değil tabiki. valla video da bilemedim
tam anlamadı mı acaba bakıyorum kimse de sorun değil bu oyüzden çok takıldım şuan.

34ist 34ist radyasyonla alakası yok bence de. Bizim doktorumuz kendisi söylüyor videoya çekin diye. Güzel hatıra kalıyor özledikçe de bakıyoruz. Muhtemelen kanıt bırakmak istemeyen tedbirli bir doktor o :)

alla alla tam anlamadı diye düşünüyorum artık valla
ne kanıtı olabilir ki doktor sonuçta görüntülenmekten
çekiniyor desem.

izin vermedi.

tam anlamadı mı acaba bakıyorum kimse de sorun değil bu oyüzden çok takıldım şuan.

çekiniyor desem.
Tabiki her ildeki devlet hastanesi farklıdır benim şansıma bizimki pek iyi değil ama acil bi durum olursa filan giderim diye devletteki doktora da gidicem evime daha yakın çünkü, hem tahlillerimi de yaptırırım.

Tabiki her ildeki devlet hastanesi farklıdır benim şansıma bizimki pek iyi değil ama acil bi durum olursa filan giderim diye devletteki doktora da gidicem evime daha yakın çünkü, hem tahlillerimi de yaptırırım.

yani tahlil için randevu alırsın görünürsün
onun dışında gidersin kendi doktoruna bakma bende
özele gidiyorum herşeyi de orda yaptırıyorum eşim devlete gidip beklemeyi
sevmiyor bide çalışıyoruz devlet uymuyor işlemler uzun sürüyor ama bazende üzülüyorum
sgk mız boşuna mı var faydalanamıyoruz suriyeliler dolu bütün hepsi onlar faydalanıyor valla.

34ist 34ist bi kaybım var o zaman cok üzüldüm erken haber verdim herkese acıklama yapmak zorunda kaldım konusmak canımı cok yakmıstı o yok zdrn bu defa 3ay dolmadan paylasmak istemedim kimseyle

yani tahlil için randevu alırsın görünürsün
onun dışında gidersin kendi doktoruna bakma bende
özele gidiyorum herşeyi de orda yaptırıyorum eşim devlete gidip beklemeyi
sevmiyor bide çalışıyoruz devlet uymuyor işlemler uzun sürüyor ama bazende üzülüyorum
sgk mız boşuna mı var faydalanamıyoruz suriyeliler dolu bütün hepsi onlar faydalanıyor valla.
Çok haklısın canım. Bi de benim doktorumun çalıştığı yer sgk anlaşmalı değil tahliller ekstra pahalı. Devlette ücretsiz yaptırma hakkımı kullanmak istiyorum ben de.

Hamileliğimi henüz kuaförüm haric kimse bilmiyor :)
Ayy nasil dayandiniz ya :) ben herkese söyledim:halay: 5 haftalikken anneme soyledim esim annesine soyleyince esimin tarafi ögrendi:KK48: sonra is arkadaslarim ögrendi halimden:olamaz:

izin vermedi.

çekiniyor desem.

Ben kisaca soyle ornek vereyim sana. Babamin bir rahatsizligi var. Uzun suredir ayni doktora gidiyordu. Egitim ve arastirma hastanesi... Bir tahlilin acil yapilmasi gerekiyordu ve 25 gun sonraya gun verdiler acil olmasina ragmen. Biz de gidip ozel bir hastanede yaptirdik. 2 gun sonra sonuclari doktora goturduk. Baslamis soylenmeye doktor. Annem caktirmadan teli elindeyken video kaydina baslamis, adamin bir kufur etmedigi kalmis ozelde yaptirdi diye. Tahlil kagitlarini yuzune atmis. Biz bu video ile saglik bakanligina sikayette bulunduk ve senelerdir o hastanede gorevde olan adam, gorevinden alindi. Bize de ozur mektubu yollandi bakanlik tarafindan. Bu tarz seyler olabilir diye video cektirmeye izin vermemis olabilir. O yuzden ifsa olmak istemez diye dusundum. Cunku o an agzindan bir sey cikabilir ve aleyhine kullanabilirsin bu kaydi.. Allahim herkese merhamet versin.

Bende 2 saat sonra yavrumu gorucem ama bu yorumdan sonra cekindim cekeyimmindiye sormaya :)) izin vermezse kotu hissederim :)

Ayy nasil dayandiniz ya :) ben herkese söyledim:halay: 5 haftalikken anneme soyledim esim annesine soyleyince esimin tarafi ögrendi:KK48: sonra is arkadaslarim ögrendi halimden:olamaz:
Bilmem ki gecen ki hamileliğimde cok heyecanlıydım da düşürünce bu defa korku heyecan karısık korku daha agır bastı o yüzden gayet kolay saklayabiliyorum:)
Zaten annem konusmaz söylemez öyle ama eşimin annesi yakın akrabalarını bırak tüm müşterilerine komsularına herkese duyurmustu bi haftada ondanda biraz cekindim gerke yok diye
İştekiler anca göbekten anlar ama oda daha yeni yeni cıkıyor :)

34ist 34ist bi kaybım var o zaman cok üzüldüm erken haber verdim herkese acıklama yapmak zorunda kaldım konusmak canımı cok yakmıstı o yok zdrn bu defa 3ay dolmadan paylasmak istemedim kimseyle

haklısın şimdi ki gebelikler maalesef baya sıkıntılı çok kayıplar oluyor ama
bende söylemedim pek kimseye çalıştığım işyerindekiler mecbur öğrendi
kayınvalidem annem yengem ben söyledim 2 ayı geçince teyzeler vs
öğrendiler kayınvalidem kardeşleriyle alt üst oturuyor hastayım sürekli bide grip oldum
yeni yıla girmeden öyle öğrendim ben zaten araştırıyolar dı sürekli mecbur kaldık söylemeye
ama annelerde saklamadım tabi.

Çok haklısın canım. Bi de benim doktorumun çalıştığı yer sgk anlaşmalı değil tahliller ekstra pahalı. Devlette ücretsiz yaptırma hakkımı kullanmak istiyorum ben de.

valla ilk hastalandım gittim soğuk algınlığı bilmiyodum hamileliğimi
kanda çıktı tesadüf işten çıktım devlete gittim her oda suriyeli ve afedersin hakaret gibi
olmasın çingene dolu şimdi özeller bile nerdeyse devlet gibi kalabalık hep bizim milletimiz tercih
ediyor ama dediğin gibi tahlillerde vs gibi şeylerde kullanmak lazım çalışmıyor olsam
kesinlikle bunlar için giderdim.

Ben kisaca soyle ornek vereyim sana. Babamin bir rahatsizligi var. Uzun suredir ayni doktora gidiyordu. Egitim ve arastirma hastanesi... Bir tahlilin acil yapilmasi gerekiyordu ve 25 gun sonraya gun verdiler acil olmasina ragmen. Biz de gidip ozel bir hastanede yaptirdik. 2 gun sonra sonuclari doktora goturduk. Baslamis soylenmeye doktor. Annem caktirmadan teli elindeyken video kaydina baslamis, adamin bir kufur etmedigi kalmis ozelde yaptirdi diye. Tahlil kagitlarini yuzune atmis. Biz bu video ile saglik bakanligina sikayette bulunduk ve senelerdir o hastanede gorevde olan adam, gorevinden alindi. Bize de ozur mektubu yollandi bakanlik tarafindan. Bu tarz seyler olabilir diye video cektirmeye izin vermemis olabilir. O yuzden ifsa olmak istemez diye dusundum. Cunku o an agzindan bir sey cikabilir ve aleyhine kullanabilirsin bu kaydi.. Allahim herkese merhamet versin.

hımm bilmem tabiki olabilir ama o an kötü birşey yok ya
aklına öyle birşey gelmişmdir yada ne bilim önceden karşılaştığı bir durum
olmuştur ay bilemedim valla bu hafta deniycem sonra sorucam neden diye..

Bende 2 saat sonra yavrumu gorucem ama bu yorumdan sonra cekindim cekeyimmindiye sormaya :)) izin vermezse kotu hissederim :)

sende sor bakayım benim ki mi sıkıntılı başka varmı öyle :):)

Bilemiyorum ki canım, şimdi endokrinolog ilaç başlatsa doktora nasıl söylicem bunu, söylemesem sorun olur mu acaba.
Canım bana doktorum biraz yüksek ama diğer kontrolde tekrarlayalim demişti. Belki de arkadaşın dediği gibi 10. Haftada düşer diye düşündü. Bence bekleyelim 12. Haftada randevum var benim seninde vardir mutlaka o zaman tekrar bakarlar ben yine sağlık ocağında yaptırıp götürmeyi dusunuyorum sende de tekrarlar muhakkak bence stres yapmadan bekleyelim. Sonuçta doktorlarımız da biliyor bu bebeklerin bizim için ne kadar kıymetli olduğunu :anne:

Bize iki doktor da izin verdi canım video için, çekinme sor isteyenin bi yüzü kara :KK76:

hımm bilmem tabiki olabilir ama o an kötü birşey yok ya
aklına öyle birşey gelmişmdir yada ne bilim önceden karşılaştığı bir durum
olmuştur ay bilemedim valla bu hafta deniycem sonra sorucam neden diye..

sende sor bakayım benim ki mi sıkıntılı başka varmı öyle :):)
Kuzum yaninda biri olursa caktirmadan denesin. Doktorun arkasindan.. guzel ani olur hem sana hem bebisine :)

Back