Ay biz de öyleydik. Sulu köfte dışında et yemezdi, kıymaları bile yemeğin içinden ayıklardı. Kuru köfte asla yemezdi. Bir gün eşim yemek yerken yanlışlıkla yere bir köfte düşürdü ve o an köfteyi bulamadık. O sırada bizimki sen bul o köfteyi, at ağzına, bir güzel yeBenimki de sebzelerin cogunu yiyor ama et, tavuk yemiyor, balik zorla. Peynir agzina bile surmuyor. Karnabahar disindaki butun sebzeleri yiyor. Eti de kiyma seklinde yedirmeye calisiyorum yemeklerinde. Kofte istemiyor. Yemekte bile tek tek seciyor bazen, ben et yimem diyor
Mrb bebeğiniz nasl şuan umarım bir sıkıntısı yokturBen 37+4 te doğum yaptım 12 gün kaldı küvezde kan sulandırıcı kullanıyordum aşırı kan kaybedince kendimden geçmişim ıkınamadım çocuk kanalda dönemedi oksijensiz kaldı o sırada işte. İşitme testinden geçti duymadığını düşünmüyorum o yüzden. Ani seslerde irkiliyor vs ama bilinçli tepki yok beni endişelendiren de bu. Göz testinden kimse bahsetmedi bize. Sağ olun doktoruna soralım. Şu sıra ailemin yanında kalıyorum misafirler agucuk yaptığında çocuk hiç sallamıyor doğumun zor olduğu da biliniyor. Oğlum sallamadıkça da “Aaa tepki yok, hadi ya tüh bak görüyor musun yazık” gibi şeyler söylüyorlar ben daha da kaygılanıyorum. Umarım diğer arkadaşın dediği gibi bir süre sonra benimki de bilinçli tepkiler vermeye başlar
benim kızımda en etkili yöntem en sevdiği bebeğiyle gerçek bir insanmış gibi konuşmam oldu. yani şu şekilde tuvalette bebeğini alıyordum karşıma ama hiç kızıma bakmıyorum bu sırada, “bak şimdi gör x nasıl çişini/kakasını yapacak sen bebeksin bak sende öğren” vs gibi cümlelerle bilinçaltına yerleştiriyordum gaza gelip bak bak böyle yapılır diye lafımıza karışıp yapıyordu :) onun dışında ben çok zorlanmadığım için çok tavsiyem yok maalesef bi bu geldi aklımaKızlar selam. Tuvalet eğitimine başladık dün itibariyle. 2. gündeyiz ama hiçbir şekilde klozete ya da lazımlığa yapmıyor. Yapmayacağım, çişim yok diye kalkıyor ama 5 dk sonra altına yapıyor. Denemediğim şey kalmadı, ayıcığına külot giydirip ona çiş yaptırdık, ödül sticker denedim, birşeyler izlerken yapması için destekledim, klozette otururken oyunlar oynadım, hikaye anlattım ama elde var sıfır. Direncin kırılıyor, bir defa da olsa yapsa lazımlığa hadi inşaallah diyeceğim. Aslında hazır olduğunu da düşünüyordum, saklanarak yapıyordu, uzun saatler kuru kalıyordu, sabah kuru uyanıyordu vs.
Var mı tavsiyeniz?
Bunu da denedim ama yok. Bir defa bile tuvalete yapmadı. Dünden bu yana tek gelişme, biraz ısrarla da olsa oturuyor lazımlığa. Bir de biraz daha çişini tutuyor muhtemelen, dün geldiği an bırakıyordu ama bugün saat 6 oldu sadece bir defa çiş yaptı. Bilemiyorum çok kafam karışıkbenim kızımda en etkili yöntem en sevdiği bebeğiyle gerçek bir insanmış gibi konuşmam oldu. yani şu şekilde tuvalette bebeğini alıyordum karşıma ama hiç kızıma bakmıyorum bu sırada, “bak şimdi gör x nasıl çişini/kakasını yapacak sen bebeksin bak sende öğren” vs gibi cümlelerle bilinçaltına yerleştiriyordum gaza gelip bak bak böyle yapılır diye lafımıza karışıp yapıyordu :) onun dışında ben çok zorlanmadığım için çok tavsiyem yok maalesef bi bu geldi aklıma
Kolaylıklar diliyorum canım biz henüz başlamadık, gizlenip yapıyor ama sabahları kuru kalkmıyor, hatta bu sabah tulumu ıslanmıştı. Denemediğim için tavsiye veremeyeceğim ama istemiyorlarsa yapmıyorlarmış tuvalete genelde. Ben haziranda başlamayı istiyorum ama bakalım o da isteyecek miKızlar selam. Tuvalet eğitimine başladık dün itibariyle. 2. gündeyiz ama hiçbir şekilde klozete ya da lazımlığa yapmıyor. Yapmayacağım, çişim yok diye kalkıyor ama 5 dk sonra altına yapıyor. Denemediğim şey kalmadı, ayıcığına külot giydirip ona çiş yaptırdık, ödül sticker denedim, birşeyler izlerken yapması için destekledim, klozette otururken oyunlar oynadım, hikaye anlattım ama elde var sıfır. Direncin kırılıyor, bir defa da olsa yapsa lazımlığa hadi inşaallah diyeceğim. Aslında hazır olduğunu da düşünüyordum, saklanarak yapıyordu, uzun saatler kuru kalıyordu, sabah kuru uyanıyordu vs.
Var mı tavsiyeniz?
Ben daha başlamadım. Başlamayı düşünüyorum ama sanırım hazır değil. Bugün anneannesindeydi bez kalmamış, ben bez getirdim altını değiştirmek için kucağıma aldım ve pijaması+benim üstüm çiş olduKızlar selam. Tuvalet eğitimine başladık dün itibariyle. 2. gündeyiz ama hiçbir şekilde klozete ya da lazımlığa yapmıyor. Yapmayacağım, çişim yok diye kalkıyor ama 5 dk sonra altına yapıyor. Denemediğim şey kalmadı, ayıcığına külot giydirip ona çiş yaptırdık, ödül sticker denedim, birşeyler izlerken yapması için destekledim, klozette otururken oyunlar oynadım, hikaye anlattım ama elde var sıfır. Direncin kırılıyor, bir defa da olsa yapsa lazımlığa hadi inşaallah diyeceğim. Aslında hazır olduğunu da düşünüyordum, saklanarak yapıyordu, uzun saatler kuru kalıyordu, sabah kuru uyanıyordu vs.
Var mı tavsiyeniz?
Çok şükür iyiyiz canım sen nasılsınmorcivertkedi doğum yapmışsın sanırım gözünaydın
@Elwing6 işe dönüş olmuş Allah kolaylık versin minik öğrenci gülceyi öpüyorum
@Pircici canım benim oğlumda doğru dürüst konuşmuyor, arada cümle kurmaya çalışıyor. Kelimelerle derdini anlatmaya çalışıyo genelde ama erkek çocukları geç konuşur derler ya hani bizimki de o durum gibi. Yakında iyice açılacak inşallah
B Brcbrcbrc84 çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsın?
limelemon Nasılsın canım
Bizimki de gece 8 saat uyuyor. Uzun bir süre gece 11 de yatıp sabah 7 de kalkıyordu, bşr gündür çok şükür akşam 10 da yatıp sabah 6 gibi uyanıyor.Merhaba kızlar uzun zamandır yazamıyorum bir şey sormak için geldim gece uykusu nasıl miniklerin yani gece kaç saat uyuyolar gece 12 uyuyup sabah 8de ayakta benimki bazende 7de öğlen uykusuna yatıyor iki saat kadae uyuyor ama gece uykusu bana az geliyo sanki sizin nasıl uykularınız ?
Kolaylıklar diliyorum canım biz henüz başlamadık, gizlenip yapıyor ama sabahları kuru kalkmıyor, hatta bu sabah tulumu ıslanmıştı. Denemediğim için tavsiye veremeyeceğim ama istemiyorlarsa yapmıyorlarmış tuvalete genelde. Ben haziranda başlamayı istiyorum ama bakalım o da isteyecek miArkadaşım en uygun 33 ay demişti.
Evet kızlar ben de hazır olmadığı kanaatine vararak bıraktım açıkçası, temmuz gibi tekrar deneyeceğim. Süreç boyunca bir kere bile tuvalete yapmadı çünkü. Seneye için anaokuluna kayıt ettirdik, eylüle kadar öğrenmesi gerekBen daha başlamadım. Başlamayı düşünüyorum ama sanırım hazır değil. Bugün anneannesindeydi bez kalmamış, ben bez getirdim altını değiştirmek için kucağıma aldım ve pijaması+benim üstüm çiş olduEvet ne kadar hazırız siz düşünün artık
Ya ne yalan söyleyeyim ben de uyku olayını kafama çok takiyordum, sizinkilerin de farklı olmaması içimi rahatlattıMerhaba kızlar uzun zamandır yazamıyorum bir şey sormak için geldim gece uykusu nasıl miniklerin yani gece kaç saat uyuyolar gece 12 uyuyup sabah 8de ayakta benimki bazende 7de öğlen uykusuna yatıyor iki saat kadae uyuyor ama gece uykusu bana az geliyo sanki sizin nasıl uykularınız ?
Tam 8 saat uyuyor bizimki de. Gündüz ise 2 saat. Gece bazen uyanmıyor, bazen de 1-2-3 defa uyanıyor.Ya ne yalan söyleyeyim ben de uyku olayını kafama çok takiyordum, sizinkilerin de farklı olmaması içimi rahatlattı8 saat gece uykusu mu olur yaa, bebeksiniz siz, bebek bebek! Benimkinin uykusu doğduğundan beri sıkıntılı zaten. 12 gibi uyuyup sabah da 8-9 gibi uyanıyor. Öğle uykusunu 2-3 saat uyuyor öyle olunca da akşam uyuyamiyor. Öğlen uyutmasam, dediğin gibi 18-19 da pili bitiyor, uyuyor ve ta taam 22 de uyanıyor. Bizimki hala emiyor, herkes memeyi kes uykusu düzene girer diyor ama hiç sanmıyorum. Memede bile uykuya dalması bazen 1-2 saat sürüyor, meme olmasa nasıl uyuyacak bu çocuk? Gece de 4 kere uyanıyor ama ben alıştım artık.
Gece 23’te yatıp sabah 8.30’da kalkıyordu. Şimdi aynı saatlerde yatıp sabah 7’30’a doğru uyanıyor. Gündüz uykusu da iki saat ama bugün uyumadı. Akşam canımıza okuyacak.Gunler uzamaya basladigindan beri 9'a dogru uyutmaya goturuyorum. Sabah 6.30-7 gibi uyaniyor. Ama gunduz uykusu yok. Bana da cok erken uyaniyor gibi geliyor. Kisin 8-8:30 gibi uyuyup 7-8 arasi uyaniyordu sabah.
Canım ne güzel haber gözünüz aydın, sağlıkla gelsin inşallahKızlar merhaba, ben hamileyim. Bhcg değerleri itibariyle biraz şüphe uyandırıyor geç döllenme mi yoksa sıkıntılı bir durum mu anlamında ama doktorum artışın iyi olduğunu söyledi, haftaya kontrole gideceğim. Hemen Ocak annelerine dahil oldum, ama kimse siz gibi değil
İnşallah canımCanım ne güzel haber gözünüz aydın, sağlıkla gelsin inşallah
Benim de genç döllenmeydi, artışın düzenli olması iyi doktorun da dediği gibi.
hayırlı olsun sağlıkla ilerlesinKızlar merhaba, ben hamileyim. Bhcg değerleri itibariyle biraz şüphe uyandırıyor geç döllenme mi yoksa sıkıntılı bir durum mu anlamında ama doktorum artışın iyi olduğunu söyledi, haftaya kontrole gideceğim. Hemen Ocak annelerine dahil oldum, ama kimse siz gibi değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?