Gözün aydın sağlıkla büyütün. Buyüdükçe kabul edecektir hatta yardım bile eder bebeğe bakarken.Merhabalar kızlar Bayadır bakmamistim bende (20 Syf kadar ) korona olanlara geçmiş olsun elwing ise başlamışsın hayırlı olsun iyi yapmışsin bende baslayacaktim 2 yaşta ama 2.gebelik olunca süreç uzadı şuanda yine lohusayim ilkine göre çok daha kolay lohusalik daha iyi geçti ama ilk oğlum kıskançlık yapıyo bebegw vurmaya çalışıyor kafasını sıkıyor yapma etme demek istemiyorum ama bi yerden sonra mecbur kalıyorum kızınca da iyice kötü oluyo
. İlk oğlumla beraber yatıyordik şimdi mecbur ayrı bebek çok ağlıyo uyanır diye ama geceleri ağlıyo anne diye yanına gidiyorum bi büyüğüne bi küçüğüne arada kaldım..
Büyüğe ayrı küçüğü ayrı üzülüyorum
Büyük bağırıyor küçük uymaya çalışıyor
Eylülde bende başlamayı düşünüyorum işe..
Pircici canım sende doktora gitmissin inşallah çözersiniz kimi çocuk geç konuşuyo diğer bilissel özellikleri iyiyse yakın zamanda konuşur
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2019 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı
- Konu Sahibi tuboz
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Merhaba. Benim küçük kızım da 2019 eylül doğumlu. Prematüre bir bebekti. Kızımda da konuşma zayıf gidiyor. Bu konudaki doktor görüşmeniz nasıl geçti merak ettim? Ankara'dayım ve ben de gelişim üzerine bir doktora götürmeyi düşünüyorum. Cevaplayabilirseniz sevinirim, sevgiler.Merhaba, çoook uzun zaman oldu foruma girmeyeli. Son 1, 2 sayfayı okuyabildim. Covide yakalanan arkadaşlara geçmişler olsun, hafifce kolayca atlatırsınız umarım.
29 ayı devirdik biz. Hala konuşma yok. Öyle üzülüyorum ki, doktorumuz kreş önerdi. Yarım gün yazdırdık, 3.günü yüksek ateş ve 1 ay süren hastalık maceramız sonucunda göndermeme kararı aldım. Pandemi dolayısıyla sosyalleşemedik hiç. Çocuk da insan görmüyor anne ve baba dışında. Her işi beden diliyle anlatıyor. Biz de hiç zorlamadık, anlamamazlıktan gelmedik ve konuşma ihtiyacı duymuyor doğal olarak. Fiziken çok sağlıklı, algıları çok açık. Bilmediği halt yok. Taklit yeteneği çok iyi ama bana hala iiii iiii diyor anne yerine. Baba, dede, nene, hayvan sesleri çıkartıyor. Göz kontağı var, öpmekten, öpülmekten çok mutlu oluyor. Sarılmayı çok seviyor. 27 ay emdi. Bıraksam 5 yaşına kadar da emerdi. Uykuları düzenli. Tek sıkıntımız konuşmama. Umuyorum ki ters bir durum yoktur. 8 şubata bilgisine, tecrübesine çok güvendiğim ve faydalandığım, bir çocuk doktoruna randevu aldım. Ortalama 1 saat sürüyor muayene süresi. Sosyal, bilişsel, duyusal, fiziksel ne varsa inceliyor. Otizm demek istemiyorum çünkü tek eksikliğimiz konuşma tembelliği. uyaran eksikliği olduğunu düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı. Bizde durumlar böyle.. . Dilerim herkes iyidir, burda olan, olmayan. Sevgiler
- 11 Mayıs 2010
- 4.849
- 5.290
- 358
Biberondan olabilir, arkadaşımın çocuğu da öyle çünkü. 14 aylıkken kendisi bırakmıştı bizimki biberonu. Süt de içmiyor zaten, ayranı da pipetle içiriyoruz. Ama hastalıkla beraber iştah gittiyse zaman alıyor eskite dönmesi. Norovirüste bunu yaşadık. Eski kilosuna dönmesi 5 ayı buldu.Çok zor ya herşey çöpe gidiyor bu iştahsızlık böyle devam ederse ne yapacağım bilmiyorum. Biraz da biberon mu sebep oluyor diyorum süt sıvı şeyler icince yemiyor heralde.
Bu aralar düzeldi çok şükür ama yemek seçiyor begenmezse yemiyor.Sizinki prasa,brokoli, karnabahar, lahana falan yiyor mu?Bizimki sebze yemiyor yaaBiberondan olabilir, arkadaşımın çocuğu da öyle çünkü. 14 aylıkken kendisi bırakmıştı bizimki biberonu. Süt de içmiyor zaten, ayranı da pipetle içiriyoruz. Ama hastalıkla beraber iştah gittiyse zaman alıyor eskite dönmesi. Norovirüste bunu yaşadık. Eski kilosuna dönmesi 5 ayı buldu.
- 11 Mayıs 2010
- 4.849
- 5.290
- 358
Yemek seçme var evet, salçalı çorbaları yemiyor, mercimek çorbasını ek gıdadan beri istemiyor. Ben terbiyeli sebzeli köfte çorbası yapıyorum onu yiyor. Sebzeleri onun içine koyuyorum havuç patates vb. Brokoli yemiyor, karnabahar ve pırasayı da hiç denemedim. Havuç ve kapya biberi hemen hemen her yemeğine katıyorum ben, özellikle bulgur pilavına. Bir de pek sevmediği şeyleri yoğurtla karıştırıp veriyorum bazen, öyle yiyor. Arkadaşım pırasayı minik doğrayıp köfteye katıyormuş ama ben denemedim.Bu aralar düzeldi çok şükür ama yemek seçiyor begenmezse yemiyor.Sizinki prasa,brokoli, karnabahar, lahana falan yiyor mu?Bizimki sebze yemiyor yaa
- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Bizimki de sebze yemiyor. Makarna, pilav, köfte, erişte öyle gidiyoruz. Doktora söyledim vitamin takviyesi verdi. Bir de meyve yiyor mu dedi. Sebze piştiği için vitamini çok olmuyormuş. Onu meyveden alıyorsa da iyi dedi.Bu aralar düzeldi çok şükür ama yemek seçiyor begenmezse yemiyor.Sizinki prasa,brokoli, karnabahar, lahana falan yiyor mu?Bizimki sebze yemiyor yaa
- 8 Kasım 2018
- 5.735
- 13.828
- 248
Benimki de sebzelerin cogunu yiyor ama et, tavuk yemiyor, balik zorla. Peynir agzina bile surmuyor. Karnabahar disindaki butun sebzeleri yiyor. Eti de kiyma seklinde yedirmeye calisiyorum yemeklerinde. Kofte istemiyor. Yemekte bile tek tek seciyor bazen, ben et yimem diyorBu aralar düzeldi çok şükür ama yemek seçiyor begenmezse yemiyor.Sizinki prasa,brokoli, karnabahar, lahana falan yiyor mu?Bizimki sebze yemiyor yaa
- 17 Temmuz 2018
- 1.900
- 5.896
- 158
Merhaba herkese arkadaşlar nasılsınız?
Uzun zaman oldu görüşmeyeli
Sayfaları okumadım henüz neler oldu bilmiyorum
Biz full tempolu günler geçiriyoruz
Çok hareketli oldular benim kuzular
Düzgün akıcı bi şekilde hala konuşamıyor
Kelimeleri var derdini bi şekilde anlatıyor
Buna rağmen Bezi bıraktı oğlum iki hafta olacak
Kontrol için götürmedim henüz ama yememiz içmemiz iyi şükür zorlanmıyorum o konuda
Uzun zaman oldu görüşmeyeli
Sayfaları okumadım henüz neler oldu bilmiyorum
Biz full tempolu günler geçiriyoruz
Çok hareketli oldular benim kuzular
Düzgün akıcı bi şekilde hala konuşamıyor
Kelimeleri var derdini bi şekilde anlatıyor
Buna rağmen Bezi bıraktı oğlum iki hafta olacak
Kontrol için götürmedim henüz ama yememiz içmemiz iyi şükür zorlanmıyorum o konuda
Benim kızım da 35 haftalik doğdu.Merhaba. Benim küçük kızım da 2019 eylül doğumlu. Prematüre bir bebekti. Kızımda da konuşma zayıf gidiyor. Bu konudaki doktor görüşmeniz nasıl geçti merak ettim? Ankara'dayım ve ben de gelişim üzerine bir doktora götürmeyi düşünüyorum. Cevaplayabilirseniz sevinirim, sevgiler.
Biz de de tembellik var.
Daha yeni yeni açılmaya başladı.
Elma, armut, bazen kivi yiyor meyve olarak.Muz çok severdi şimdi yemiyor corba içmiyor hastalıktan sonra iyice huyu değişti bir de işe başladım perişan oldu çocukBizimki de sebze yemiyor. Makarna, pilav, köfte, erişte öyle gidiyoruz. Doktora söyledim vitamin takviyesi verdi. Bir de meyve yiyor mu dedi. Sebze piştiği için vitamini çok olmuyormuş. Onu meyveden alıyorsa da iyi dedi.
Bizimki de sebze yemiyor. Makarna, pilav, köfte, erişte öyle gidiyoruz. Doktora söyledim vitamin takviyesi verdi. Bir de meyve yiyor mu dedi. Sebze piştiği için vitamini çok olmuyormuş. Onu meyveden alıyorsa da iyi dedi.
Merhaba hidrosel için operasyon geçirdi mi bebeğiniz? 1 buçuk yaşında oğlum cerrah ameliyat olmalı dedi.Arkadaslar, bebeklerinizde ya da yakin cevrenizde hidrosele (su fitigi) rastlayaniniz var mi? Bebegimde su fitigi cikti sünnet olamiyor bu sebeple. Goturdugumuz cerrah 1 yasina kadar kendiliginden gecer buyuk ihtimal gecmezse 13. ya da 14. ayinda hem sunnet hem de fitigi ameliyat ederiz dedi.
Basit bir ameliyatmis ama yine de cok üzülüyorum, merak ettim kendiliginden gecme orani yuksek mi gercekten diye.
- 17 Temmuz 2018
- 1.900
- 5.896
- 158
Nasılsın canım? Ben bu nickini hep unutuyorum Nonamex olarak kaldın aklımdaBenimki de sebzelerin cogunu yiyor ama et, tavuk yemiyor, balik zorla. Peynir agzina bile surmuyor. Karnabahar disindaki butun sebzeleri yiyor. Eti de kiyma seklinde yedirmeye calisiyorum yemeklerinde. Kofte istemiyor. Yemekte bile tek tek seciyor bazen, ben et yimem diyor
Seninkinin ben et yimem demesine çok güldüm
Benimkine en sevdiğin yemek ne dediğimde hiç düşünmeden et diyor doğru dürüst konuşmadığı halde
- 17 Temmuz 2018
- 1.900
- 5.896
- 158
Gözünaydın Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsinMerhabalar kızlar Bayadır bakmamistim bende (20 Syf kadar ) korona olanlara geçmiş olsun elwing ise başlamışsın hayırlı olsun iyi yapmışsin bende baslayacaktim 2 yaşta ama 2.gebelik olunca süreç uzadı şuanda yine lohusayim ilkine göre çok daha kolay lohusalik daha iyi geçti ama ilk oğlum kıskançlık yapıyo bebegw vurmaya çalışıyor kafasını sıkıyor yapma etme demek istemiyorum ama bi yerden sonra mecbur kalıyorum kızınca da iyice kötü oluyo
. İlk oğlumla beraber yatıyordik şimdi mecbur ayrı bebek çok ağlıyo uyanır diye ama geceleri ağlıyo anne diye yanına gidiyorum bi büyüğüne bi küçüğüne arada kaldım..
Büyüğe ayrı küçüğü ayrı üzülüyorum
Büyük bağırıyor küçük uymaya çalışıyor
Eylülde bende başlamayı düşünüyorum işe..
Pircici canım sende doktora gitmissin inşallah çözersiniz kimi çocuk geç konuşuyo diğer bilissel özellikleri iyiyse yakın zamanda konuşur
İki sene sonra tam anlamıyla rahatlarsın açık ve net söylüyorum
Allah Bolca sabır ve güç versin arkadaşım
- 17 Temmuz 2018
- 1.900
- 5.896
- 158
morcivertkedi doğum yapmışsın sanırım gözünaydın
E Elwing6 işe dönüş olmuş Allah kolaylık versin minik öğrenci gülceyi öpüyorum
Pircici canım benim oğlumda doğru dürüst konuşmuyor, arada cümle kurmaya çalışıyor. Kelimelerle derdini anlatmaya çalışıyo genelde ama erkek çocukları geç konuşur derler ya hani bizimki de o durum gibi. Yakında iyice açılacak inşallah
B Brcbrcbrc84 çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsın?
limelemon Nasılsın canım
Pircici canım benim oğlumda doğru dürüst konuşmuyor, arada cümle kurmaya çalışıyor. Kelimelerle derdini anlatmaya çalışıyo genelde ama erkek çocukları geç konuşur derler ya hani bizimki de o durum gibi. Yakında iyice açılacak inşallah
limelemon Nasılsın canım
- 8 Kasım 2018
- 5.735
- 13.828
- 248
Cok iyiyiz cok sukur. Sen nasilsin? Ben de bayiliyorum bu yimemlere. Valla benimki sebzeci her gun ispanak, pirasa versem yok demez ama et yimemmmm gecen yemegine et suyu koydugumu gordu, ben et suyu yimem diyor ona bile. Tobe tobeNasılsın canım? Ben bu nickini hep unutuyorum Nonamex olarak kaldın aklımda
Seninkinin ben et yimem demesine çok güldüm
Benimkine en sevdiğin yemek ne dediğimde hiç düşünmeden et diyor doğru dürüst konuşmadığı halde
evet 2. kızımı kucağıma aldım çok şükür teşekkür ederimmorcivertkedi doğum yapmışsın sanırım gözünaydın
limelemon Nasılsın canım
O kadar zor ki.. Büyük oğluma tahammülüm azaldı çok canım sıkılıyor.. Uyku problemi var doğdu doğalı gece 2 ler 3 ler oluyo uyumuyo. Şuanda yine uyanıkGözünaydın Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
İki sene sonra tam anlamıyla rahatlarsın açık ve net söylüyorum
Allah Bolca sabır ve güç versin arkadaşım
Bebeğe şiddet uyguluyor..günler bile o kadar zor geçerken 2 yil inşallah çabuk geçer
- 11 Mayıs 2010
- 4.849
- 5.290
- 358
Canım ben de yazmak için girmiştim, etiketini gördümmorcivertkedi doğum yapmışsın sanırım gözünaydın
limelemon Nasılsın canım
Biz memeyi bıraktık nihayet, 10 gün oldu. Bir gün hiç aklına gelmeyince ben de fırsata çevirdim unutturdum galiba, günde bir kez aklıma geliyor ama eskisi gibi ağlamıyor, malum susturamıyorduk önceden. Biberonu kendi bıraktı, bunu da bırakır diye bekliyordum, o gün geldi
Siz nasılsınız canım?
- 11 Mayıs 2010
- 4.849
- 5.290
- 358
P Pink85 canım geçenlerde fırında patatesli havuçlu karnabahar yapmıştım, yani tencerede az su katıp bir iki karıştırınca borcama döküp fırınladım, sonra onu ezip yoğurtla karıştırdım ve yedi bizimki. Yoğurtla karıştırınca yiyor çoğu şeyi, benim sırrım bu. Hatta babaannesi ezo gelin çorbası yapmış, yoğurtla karıştırınca onu da yedi normalde yemez salçalı çorba.Yemek seçme var evet, salçalı çorbaları yemiyor, mercimek çorbasını ek gıdadan beri istemiyor. Ben terbiyeli sebzeli köfte çorbası yapıyorum onu yiyor. Sebzeleri onun içine koyuyorum havuç patates vb. Brokoli yemiyor, karnabahar ve pırasayı da hiç denemedim. Havuç ve kapya biberi hemen hemen her yemeğine katıyorum ben, özellikle bulgur pilavına. Bir de pek sevmediği şeyleri yoğurtla karıştırıp veriyorum bazen, öyle yiyor. Arkadaşım pırasayı minik doğrayıp köfteye katıyormuş ama ben denemedim.