Kreş gerçekten olumlu etkiliyormus arkadaşım gönderdi 2.5yaşinda iken çok faydasını görmüştü.Çocuklar yaşıtlarından çok fazla şey öğreniyor.Tabiki oranın da hastalık riski çok fazla.Yakinda koşarak Anneee diye gelir inşallah kuzucuk içinizi ferah tutun.Merhaba, çoook uzun zaman oldu foruma girmeyeli. Son 1, 2 sayfayı okuyabildim. Covide yakalanan arkadaşlara geçmişler olsun, hafifce kolayca atlatırsınız umarım.
29 ayı devirdik biz. Hala konuşma yok. Öyle üzülüyorum ki, doktorumuz kreş önerdi. Yarım gün yazdırdık, 3.günü yüksek ateş ve 1 ay süren hastalık maceramız sonucunda göndermeme kararı aldım. Pandemi dolayısıyla sosyalleşemedik hiç. Çocuk da insan görmüyor anne ve baba dışında. Her işi beden diliyle anlatıyor. Biz de hiç zorlamadık, anlamamazlıktan gelmedik ve konuşma ihtiyacı duymuyor doğal olarak. Fiziken çok sağlıklı, algıları çok açık. Bilmediği halt yok. Taklit yeteneği çok iyi ama bana hala iiii iiii diyor anne yerine. Baba, dede, nene, hayvan sesleri çıkartıyor. Göz kontağı var, öpmekten, öpülmekten çok mutlu oluyor. Sarılmayı çok seviyor. 27 ay emdi. Bıraksam 5 yaşına kadar da emerdi. Uykuları düzenli. Tek sıkıntımız konuşmama. Umuyorum ki ters bir durum yoktur. 8 şubata bilgisine, tecrübesine çok güvendiğim ve faydalandığım, bir çocuk doktoruna randevu aldım. Ortalama 1 saat sürüyor muayene süresi. Sosyal, bilişsel, duyusal, fiziksel ne varsa inceliyor. Otizm demek istemiyorum çünkü tek eksikliğimiz konuşma tembelliği. uyaran eksikliği olduğunu düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı. Bizde durumlar böyle.. . Dilerim herkes iyidir, burda olan, olmayan. Sevgiler
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2019 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı
- Konu Sahibi tuboz
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?3 arkadaşım cocukları konuşmuyor diye psikologa götürdü. Hepsinin dediği cocuk sosyalleşsindi. Kreş olur oyun evi olur. Bide bi arkadaşım konuşma terapistine götürdü doktorun tavsiyesi ile onun cok faydasını gördü. Benim konuşma için önerebileceğim ise minimum ekran sürekli kitap okuman. Kitap inanılmaz işe yarıyor cocuk duydugunu söylüyor, cümle kurmayı kitap sayesinde öğreniyorlar çünkü.Merhaba, çoook uzun zaman oldu foruma girmeyeli. Son 1, 2 sayfayı okuyabildim. Covide yakalanan arkadaşlara geçmişler olsun, hafifce kolayca atlatırsınız umarım.
29 ayı devirdik biz. Hala konuşma yok. Öyle üzülüyorum ki, doktorumuz kreş önerdi. Yarım gün yazdırdık, 3.günü yüksek ateş ve 1 ay süren hastalık maceramız sonucunda göndermeme kararı aldım. Pandemi dolayısıyla sosyalleşemedik hiç. Çocuk da insan görmüyor anne ve baba dışında. Her işi beden diliyle anlatıyor. Biz de hiç zorlamadık, anlamamazlıktan gelmedik ve konuşma ihtiyacı duymuyor doğal olarak. Fiziken çok sağlıklı, algıları çok açık. Bilmediği halt yok. Taklit yeteneği çok iyi ama bana hala iiii iiii diyor anne yerine. Baba, dede, nene, hayvan sesleri çıkartıyor. Göz kontağı var, öpmekten, öpülmekten çok mutlu oluyor. Sarılmayı çok seviyor. 27 ay emdi. Bıraksam 5 yaşına kadar da emerdi. Uykuları düzenli. Tek sıkıntımız konuşmama. Umuyorum ki ters bir durum yoktur. 8 şubata bilgisine, tecrübesine çok güvendiğim ve faydalandığım, bir çocuk doktoruna randevu aldım. Ortalama 1 saat sürüyor muayene süresi. Sosyal, bilişsel, duyusal, fiziksel ne varsa inceliyor. Otizm demek istemiyorum çünkü tek eksikliğimiz konuşma tembelliği. uyaran eksikliği olduğunu düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı. Bizde durumlar böyle.. . Dilerim herkes iyidir, burda olan, olmayan. Sevgiler
- 11 Mayıs 2010
- 4.849
- 5.290
- 358
Çok geçmiş olsun. Nasıl oldunuz?Evet boğazı dolmuştu.Kar kış derken usuttu yada o da covid oldu.2gun önce ben de rahatsizdim teste gittim pozitifim iyiyim ayakta atlatiyorum.İstahsizlik dışında bebiş iyi çok şükür Siz nasıl oldunuz.
- 11 Mayıs 2010
- 4.849
- 5.290
- 358
Canım beden dili bizde de öne geçiyor malesef. İstediğim ya da beklediğim düzeyde değil konuşma. Anne bak ne güzel ya da baba bak ağaç gibi cümleler kuruyor ama bir süre sonra bakıyorum onları da söylemiyor. Renkleri hayvanları meyveleri arkadaşlarının isimlerini vs söylüyor ama cümleyle derdini anlatmak yok, beden diliyle anlatıyor. İki kelimelik cümle var mı peki? En çok bunun üstünde duruyor uzmanlar ama genetik ve uyaranlar da çok çok etkili. İyi haberler getirirsin umarım. Bana da uyaran eksikliği gibi geldi, pandemi dönemi çocuklarında yaygınmış. Kitap oku diyor herkes ama çocuk dinlemeyince istediğin kadar oku dur. Ben kitap dinletemiyorum malesef. Hevesini bir dakika dolmadan alıp başka bir şeye odaklanıyor.Merhaba, çoook uzun zaman oldu foruma girmeyeli. Son 1, 2 sayfayı okuyabildim. Covide yakalanan arkadaşlara geçmişler olsun, hafifce kolayca atlatırsınız umarım.
- 11 Mayıs 2010
- 4.849
- 5.290
- 358
Canım beden dili bizde de öne geçiyor malesef. İstediğim ya da beklediğim düzeyde değil konuşma. Anne bak ne güzel ya da baba bak ağaç gibi cümleler kuruyor ama bir süre sonra bakıyorum onlara da söylemiyor. Renkleri hayvanları meyveleri vs söylüyor ama cümleyle derdini anlatmak yok, beden diliyle anlatıyor. İki kelimelik cümle var mı peki? En çok bunun üstünde duruyor uzmanlar ama genetik ve uyaranlar da çok çok etkili. İyi haberler getirirsin umarım. Bana da uyaran eksikliği gibi geldi, pandemi dönemi çocuklarında yaygınmış. Kitap oku diyor herkes ama çocuk dinlemeyince istediğin kadar oku dur. Ben kitap dinletemiyorum malesef. Hevesini bir dakika dolmadan alıp başka bir şeye odaklanıyorMerhaba, çoook uzun zaman oldu foruma girmeyeli. Son 1, 2 sayfayı okuyabildim. Covide yakalanan arkadaşlara geçmişler olsun, hafifce kolayca atlatırsınız umarım.
3. doz beni hiç. Etkilemedi. İlk iki doz mahvetmişti.Geçmiş olsun.Asi olmuşsundur kolay atlatırsın inşallah.Ben de 3.dozu olmadım daha aşı sonrası 2-3gun kafamı kaldıramıyorum diye.Bebis ateşlendi dün gece bugün acildeydik antibiyotik başladı doktor
- 11 Mayıs 2010
- 4.849
- 5.290
- 358
B Brcbrcbrc84 siz nasıl oldunuz canım?
- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Çok şükür iyiyiz canın ama bugün de baba pozitifB Brcbrcbrc84 siz nasıl oldunuz canım?
Çok şükür iyiyiz ben iyilestim.Bebiş iştahsız ne yapsam yemiyor süt içiyor komposto falan içiyor umarım geçer kısa zamandaÇok geçmiş olsun. Nasıl oldunuz?
- 11 Mayıs 2010
- 4.849
- 5.290
- 358
Çok normal annesi. Hastalık durumları iştahı altüst ediyor. Bir an önce normale dönmenizi diliyorum.Çok şükür iyiyiz ben iyilestim.Bebiş iştahsız ne yapsam yemiyor süt içiyor komposto falan içiyor umarım geçer kısa zamanda
- 11 Mayıs 2010
- 4.849
- 5.290
- 358
Beklenen şeyler canım. Bir eve girince herkese geçiyor bu virüs çoğunlukla. Babanız da hafif atlatır inşallah.Çok şükür iyiyiz canın ama bugün de baba pozitif
Selam herkese yazmayali uzun zaman oldu hastalara sifa diiliyorum..ben radikal bir kararla işe basladim,gülce'yi de ayni sokagimda krese yazdirdim,babamizda bir alt sokakta evden 3muz cikiyoruz:) gulcosun zaten adapte olacagina emindik nitekim ilk gun bay bay yapmama kalmadan arkasina bakmada sinifa kosarak gitti 3.gunumuzdu bugun 4gun gidecek..bu 3 gun bile inanilmaz fark var resmen buyudu.tek korkum hastaliklar ama bununlada ,kendi korkularimlada basa cikmam gerektgini dusunerek telkin ediyorum kendimi.annelik duygum az once bile sızım sızım sızlatti vicdanimi cunku aglayarak uyandi kabus gördü,uzak kalmak mi, gun icinde yasadigimi korkuttu diye uykum kacti :) ahh analik hep vicdan azabi....
Onun disinda giyinip cikmak,eskisi gibi birilerine faydali olmak bana iyi geldi.özel egitim alanima yonelmistim her gun minik ozel cocuklarim oluyor❣ aksam 7de ailecek eve girmemiz disinda sorun yok ama yaza dogru duzene gireriz hava bu kadar kararmis olmaz psikoolojik olarak daha iyi hissederim diye dusunuyorum
Onun disinda giyinip cikmak,eskisi gibi birilerine faydali olmak bana iyi geldi.özel egitim alanima yonelmistim her gun minik ozel cocuklarim oluyor❣ aksam 7de ailecek eve girmemiz disinda sorun yok ama yaza dogru duzene gireriz hava bu kadar kararmis olmaz psikoolojik olarak daha iyi hissederim diye dusunuyorum
- 11 Mayıs 2010
- 4.849
- 5.290
- 358
Hayırlı olsun, güzel bir karar almışsın. Kreş yolu bize de eylülde görünebilir, babaannemiz daha ne kadar dayanabilir bilmiyorumSelam herkese yazmayali uzun zaman oldu hastalara sifa diiliyorum..ben radikal bir kararla işe basladim,gülce'yi de ayni sokagimda krese yazdirdim,babamizda bir alt sokakta evden 3muz cikiyoruz:) gulcosun zaten adapte olacagina emindik nitekim ilk gun bay bay yapmama kalmadan arkasina bakmada sinifa kosarak gitti 3.gunumuzdu bugun 4gun gidecek..bu 3 gun bile inanilmaz fark var resmen buyudu.tek korkum hastaliklar ama bununlada ,kendi korkularimlada basa cikmam gerektgini dusunerek telkin ediyorum kendimi.annelik duygum az once bile sızım sızım sızlatti vicdanimi cunku aglayarak uyandi kabus gördü,uzak kalmak mi, gun icinde yasadigimi korkuttu diye uykum kacti :) ahh analik hep vicdan azabi....
Kabusla uyanıp kalktığı oluyor bizimkinin de, ona takılma çok. Kreşe veren arkadaşlarım da gayet mutlu ve memnun. Düzen iyi oluyor çalışmaya başlayınca. Kolaylıklar diliyorum.
- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Saol canım şimdi daha iyi şükür.Beklenen şeyler canım. Bir eve girince herkese geçiyor bu virüs çoğunlukla. Babanız da hafif atlatır inşallah.
- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Aynen iştahı hala düzelmedi.Çok şükür iyiyiz ben iyilestim.Bebiş iştahsız ne yapsam yemiyor süt içiyor komposto falan içiyor umarım geçer kısa zamanda
- 11 Mayıs 2010
- 4.849
- 5.290
- 358
Zaman alıyor.Aynen iştahı hala düzelmedi.
Bizimki de öyle .Ekmek birde meyveli yoğurt yiyor. Makarna çok severdi makarna bile yemiyor artikAynen iştahı hala düzelmedi.
Merhabalar kızlar Bayadır bakmamistim bende (20 Syf kadar ) korona olanlara geçmiş olsun elwing ise başlamışsın hayırlı olsun iyi yapmışsin bende baslayacaktim 2 yaşta ama 2.gebelik olunca süreç uzadı şuanda yine lohusayim ilkine göre çok daha kolay lohusalik daha iyi geçti ama ilk oğlum kıskançlık yapıyo bebegw vurmaya çalışıyor kafasını sıkıyor yapma etme demek istemiyorum ama bi yerden sonra mecbur kalıyorum kızınca da iyice kötü oluyo
. İlk oğlumla beraber yatıyordik şimdi mecbur ayrı bebek çok ağlıyo uyanır diye ama geceleri ağlıyo anne diye yanına gidiyorum bi büyüğüne bi küçüğüne arada kaldım..
Büyüğe ayrı küçüğü ayrı üzülüyorum
Büyük bağırıyor küçük uymaya çalışıyor
Eylülde bende başlamayı düşünüyorum işe..
Pircici canım sende doktora gitmissin inşallah çözersiniz kimi çocuk geç konuşuyo diğer bilissel özellikleri iyiyse yakın zamanda konuşur
. İlk oğlumla beraber yatıyordik şimdi mecbur ayrı bebek çok ağlıyo uyanır diye ama geceleri ağlıyo anne diye yanına gidiyorum bi büyüğüne bi küçüğüne arada kaldım..
Büyüğe ayrı küçüğü ayrı üzülüyorum
Büyük bağırıyor küçük uymaya çalışıyor
Eylülde bende başlamayı düşünüyorum işe..
Pircici canım sende doktora gitmissin inşallah çözersiniz kimi çocuk geç konuşuyo diğer bilissel özellikleri iyiyse yakın zamanda konuşur
Çok zor ya herşey çöpe gidiyor bu iştahsızlık böyle devam ederse ne yapacağım bilmiyorum. Biraz da biberon mu sebep oluyor diyorum süt sıvı şeyler icince yemiyor heralde.