Kızlar selam. Yaklaşık bir hafta önce memeden kesme sürecine girdiğimle ilgili birşeyler paylaşmıştım. Bu sürece hazır olmadığımıza kanaat getirerek geceyi bitirdim, gündüz de sadece gerçekten ihtiyaç duyduğu zamanlarda veriyorum işe giderken, işten dönünce, gece yatmadan vs. Tam 1 haftadır gece emzirmedim, uykular giderek düzene girdi. Artık gecede yalnızca bir defa uyanıyor. Fakat şöyle bir sıkıntı yaşıyoruz, bir gün uyanıp suyunu içip geri yatarken ertesi gece 1 saat kesintisiz meme diye ağlayabiliyor. Acaba acıkıyor mu diye düşünüp yatırmadan önce birşeyler yedirdiğim de oldu ama farkeden bir durum olmadı. Ben aslında ilk 3-4 gece sürekli ağlar fakat sonra alışır ve talep etmez diye bekliyordum ama bu değişkenlik beni biraz sarsıyor. Sizce olağan bir süreç mi yoksa yanlış yaptığım birşey mi var?

Bence olağan bir süreç, benim oğlum gece emmesini kendisi bıraktı ve çok oldu, ama ara ara huzursuz olduğu geceler ağlıyor emiyor çok nadir, ya da ben emmeyi teklif ediyorum, bakıyorum başka türlü sakinleşeceği yok. Ben yatırmadan 1-2 saat öncesinde bebek irmiği ve elma rendesini suyla pişirip ılıyınca bir çay kaşığı pekmez katıp yediriyorum, daha geç verirsen reflüyü sebep oluyormuş. Akşam yemeğini 16.00 gibi yediği için acıkır çünkü gece, aralarda da meyve gibi araöğün yapıyor.

Ben de yatmasına 1 saat kala biraz bebe bisküvisi verdim. Bazen meme aramayıp bazen de kriz halinde istemesine pek anlam veremedim açıkçası. Gerçi daha çok yeni süreç, umarım düzelir.

Kızlar aramızda sağlıkçı var mıydı? Annemin kan tahlilinde lenfosit değeri 1 çıkmış, çok düşük. Doktor önümüzdeki hafta görecek tahlil sonuçlarını, acil bir şey olmuş ve çıkmış hastaneden. Biz korktuk, kötü şeyler yazıyor internette.

Çok geçmiş olsun canım. T tuboz sağlıkçı mıydı ben mi yanlış hatırlıyorum
İnternete vakarsan yüzünde sivilce çıkan insanı öldürüyor. Sen internete bakıp canını sıkma. Doktor bana @ internete bakcaksan biz niye buradayız” demişti

yok canım ben müzik benim branşım / akademisyenim
limelemon
geçmiş olsun canım yaa
katiliyorum internete bakarsan hepimizi öldürecek bişey var

Merhaba oğlum 19.5 aylık ve aynı şeyleri yaşıyoruz şuan sizinle . Geceyi bitirdim neredeyse ama emerek uykuya geçiyor . Bence uyanıp o şekilde ağlıyor olmalarının sebebi bu . Mesela 18:30 da akşam yemeği yiyor . 19:45 yatakta oluyor 20:00 emip uyuyor . Sonra 12 civarı bazen uyanıyor su içip yatıyor sabah 5 civarı uyanıyor o zaman emmek istiyor 1 kere veriyorum emiyor uykuya devam ediyor o zaman .

Bizimki 22.00 gibi uyuyor (yaz döneminde saatleri gecikti), 4 gibi kalkıyor sabah. Ya su içip hemen uyuyor ya da ağlıyor ama vermiyorum meme. Sonra 6 da kalkıyor tekrar meme diye. Hava aydınlanmış olduğu ve oğluma sürekli sabah olunca meme vereceğim dediğim için emziriyorum. Bazen geri uykuya dalıyor, bazen uyanıp güne başlıyor. Bizimkinin gündüz uykuları çok uzun, 4 saat gibi uyuyor anneannesinde, çoğu zaman biz uyandırıyoruz hatta. Sanırım o yüzden gecesi kısaldı.

Gündüz uykusu en fazla 2.5 saat olmalı ben baktım uyuyor hemen uyandırıyorum

Nadiren oğlumun da gündüz 4 saat uyuduğu oluyor, gece uykusu gelmiyor bu defa. Genelde 2 saat uyuyor gündüz, bazen 2 buçuk, bazen 3.
O kadar erken kalkmasa emmeyi kahvaltıdan sonraya da bırakabilirdiniz. Bizimki de bazen tutturunca veriyorum ben de kahvaltıdan önce.

6 da uyandığında hiçbir şekilde ikna olmuyor içeriye gitmeye ya da geri uyumaya. Direk memeye kanalize şekilde kalkıyor yataktan, hava aydınlandığı için olduğunu düşünüyorum açıkçası. Sürekli sabah olunca meme vereceğim diye geçiştiriyorum çünkü gece uyandığında. Sabah 6 da uyanışı aslında gece uykusuna dahil edilebilir, tekrar uyuyup 8 de uyanma gibi ama memesiz beceremedik onu

Zamanla olacaktır. Oğlum da bir ara 6.30’da güne başlıyordu, 7.30’a çekti şimdi. Karartma perdeniz var mı? İşe yarıyor. Ben yatak odamıza geçici çözüm diye koyu renk polar battaniye asmıştım, kaldı öyle. Kendi odasına da karartma zebra perde aldım.

Gündüz uykusu en fazla 2.5 saat olmalı ben baktım uyuyor hemen uyandırıyorum
Bence uyandırmamalısın ama sen bilirsin. Onların da bir uyku ritmi var ve uyku düzenlerini kendileri zamanla sağlıyor. Sen müdahale edersen istediğin sonucu alamayabilirsin. Gündüz 3-3,5 saat uyuması normal eğer 22-23 aylıksa. Gündüz 3 saat uyuyı ca gece de 8 saate düşürüyor.
Memeden kesme için çocuğun hazır oldupu dönemş yakalamalı bence ve önceden yavaş yavaş konuşmalarla alıştırmalı. Seni anlayacak kdar büyüyünce ki 22-23 aylarda artık söyleneni anlıyor, o zaman anlatmalı artık büyüdün vs gibi. Siz bilirsiniz ama hazır değilse ve direniyorsa bence beklemekte fayda var. Tabi uzmanlar daha iyi bilir.

Ya şöyle bir durum var eğer 2.5 saatten fazla uyursa gece uyku saati İnanılmaz ileri gidiyor ve biz çok yoruluyoruz . Gece uykusuna geçince ben evde yapamadıklarımı yapıyorum eşimle 1 saat zaman geçiriyoruz yoksa hayatımız çok kötü oluyor . 19.5 aylık şuan bu kış gece uykusu 1 saat daha ileri kayar büyüdüğü için . Sabah 7 de kalkıyor mesela 12:15 civarı öğlen uykusu başlıyor en geç 14:45 te bitiyor ki birkaç gündür kendi 2 saat kadar uyuyor ben müdahale etmiyorum . Birde büyüme açısından 21:00 de uyumuş olması lazım . 11 saat gece uykusu yapmazsa gündüz uyusada sürekli mız mız oluyor zaten karakteri sürekli tutturan istediğini yaptıran karakter yapısında. Meme için çok haklısın o ışığı almak lazım aynı wc eğitimi gibi . Gece beslenmesi kestim gibi neredeyse . Dün 20:00 de uyudu arada 1 kez mızıldandı üzerini örttüm pış pışla daldı 05:30 a kadar uyudu . 05:30 da mızırdandı belki geri dönerdi uykuya ama emzirdim dün 2.doz aşıyı oldum sütten ona da geçsin diye . 07:00 ye kadar geri uyuduk . Bence iyi gibi durum .

11 saat gece uykusu 8 saate inmiş durumda bizim. Gündüz uykusu da şaştı anlamadım. Büyüdükçe uyanıklık süresi uzuyor galiba. Sabah 6:30 da ayakta max 7 de uyanıyor. Öğlen 3-3:30 da uyuyor Gece de 22:30.
Akşam 9 da uyuduğunda 2 saat kendime ayırırdım ben de ama şimdi yorgunluktan onunla birlikte uyuyorum.
Öğlen uyandırma işini öbceden 1-2 kez yapmışımdır ama gece acısını sık uyanarak çıkarıyordu. Ben de müdahale etmiyorum artık. Memeyi bırakalı çok şükür gece uyanmıyor ya da su içmek için uyanıyor. Gece sık uyanmasın da geç yatmaya razıyım Ama bende alışkanlık olmuş o uyanmasa da ben gece bir kaç kez uyanıyorum

Uyku saatleriniz bize benzemiş, tek fark gündüz uykusu 13.00 bizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…