Evet canım tombik, tatilde direkt newborn deniz ayakkabısı (22-23 numara) , ya da havuza gidecekse slipstop’larını (21-23 numara) giydirdim. İkisi de ayağına tıka tık oluyor şuan, ama bir numara büyük alsam çok büyük gelebilirlerdi. Akşamları sandaletlerini giyiyordu, vicco leo bebe phylon modeli 22 numara onlar da. Ben crocs ve benzerlerinden çok aldım ama ayağı tombik diye üstten hep sıktı, en son sıradan bir terlikçiden markasız 25 numara denedik, üstü ancak girdi, ayağına bol geldi ama balkonda giyiyor şuan, onları yanımda götürdüm ama gerek olmadı kullanmadık. Gideceğiniz yer taşlı ise deniz ayakkabısı öneririm, havuzda ıslak zeminde biraz kayabiliyor ama.limelemon canım senin kuzunun da ayakları tombikti diye hatırlıyorum küçükken sanki Hala öyle mi? Hangi terliği kullandın tatilde?
Sağol canım not ettimEvet canım tombik, tatilde direkt newborn deniz ayakkabısı (22-23 numara) , ya da havuza gidecekse slipstop’larını (21-23 numara) giydirdim. İkisi de ayağına tıka tık oluyor şuan, ama bir numara büyük alsam çok büyük gelebilirlerdi. Akşamları sandaletlerini giyiyordu, vicco leo bebe phylon modeli 22 numara onlar da. Ben crocs ve benzerlerinden çok aldım ama ayağı tombik diye üstten hep sıktı, en son sıradan bir terlikçiden markasız 25 numara denedik, üstü ancak girdi, ayağına bol geldi ama balkonda giyiyor şuan, onları yanımda götürdüm ama gerek olmadı kullanmadık. Gideceğiniz yer taşlı ise deniz ayakkabısı öneririm, havuzda ıslak zeminde biraz kayabiliyor ama.
Bizim yataklar hala ayrı. Eşim alarm kurduğu için salonda yatıyor, zaten ne zaman yanımızda yatsa oğlumuz gecenin bir yarısı ağlayarak bizim yatağa gelmek istiyor, o zaman kalkıp gitmek zorunda kalıyor. Havalar da aşırı sıcak. Yani biz de eskiye dönemedik. Bir çocuk daha olsa demek ki komple bitecek.Kızlar merhaba. Biraz özel bir soru olacak ama, eşinizle karı koca ilişkiniz eskiye dönebildi mi? Bizim durumumuz doğum öncesi ve sonrası olarak çok farklı, bu durum ister istemez bir soğukluk yaratıyor ve üzülüyorum. Yani yaşlı çiftlere döndük biraz
Valla bizde de farklı degil. İlk aylarda beni yalnız biraktigi için içten içe kızıyordum ama artık ben de sadece Bilgeyle yatmak istiyorumBizim yataklar hala ayrı. Eşim alarm kurduğu için salonda yatıyor, zaten ne zaman yanımızda yatsa oğlumuz gecenin bir yarısı ağlayarak bizim yatağa gelmek istiyor, o zaman kalkıp gitmek zorunda kalıyor. Havalar da aşırı sıcak. Yani biz de eskiye dönemedik. Bir çocuk daha olsa demek ki komple bitecek.
Bizde anca ancaaa dönüyoruz diyebilirim.berbattiKızlar merhaba. Biraz özel bir soru olacak ama, eşinizle karı koca ilişkiniz eskiye dönebildi mi? Bizim durumumuz doğum öncesi ve sonrası olarak çok farklı, bu durum ister istemez bir soğukluk yaratıyor ve üzülüyorum. Yani yaşlı çiftlere döndük biraz
Canım uzun kollu mayoyu nerden almıştın? Oğlumun teni benim gibi çok beyaz güneş kremine rağmen pancar gibi olmasın dedimKendi deneyimlerime gore,
1.crocs ya da benzer terlikler: giydirmesi çıkarması kolay, bebeklere çok yakışıyor, ıslandı ıslanmadi derdi yok, kaymiyor. Yaz başından beri başka hiç bir şey giydirmedim.
2. Uzun kollu mayo (eğer erken vakitte denize, havuza gireceksiniz)
3 güneş kremi elbet.
4. Doğal sinek kovucu
5. Mayo bez ( kizlar ben bunları tekrar tekrar kullanıyorum, kaka yapmadigi müddetçe, su tutmadığı için kuruyunca tekrar kullanılıyor) yani paket paket almanıza gerek yok.
6. Takarsa şapka, güneş gözlüğü
7. İnce muslin örtü: yeri geldiğinde havlu niyetine, yeri geldiğinde battaniye, her işe yarıyor
8. Kıyafet çok sık kirleniyor. Cicili bicili şeyler yerine hafif, birbiriyle uyacak rahat kıyafetler. Çok koşturup düşen bir çocuksa, dizlerini örtecek ince penye altlar.
9. Oyuncak
10. Arabayla uzun yolculuk yapılacaksa araba camına takılan güneşi kesen siyah bez koruyucular
Aklıma gelenler bunlar. Geldikçe eklerim
Evet benim de rahatım bozuluyor kesinlikleValla bizde de farklı degil. İlk aylarda beni yalnız biraktigi için içten içe kızıyordum ama artık ben de sadece Bilgeyle yatmak istiyorumyani şikayetçi değilim. Eşim gelince rahatım bozuluyor. Yani karı koca ilişkisi çocukla evriliyor bence. Öncesine dönmek zor. Her ilişki özen istiyor ama niyeyse Türkiye de bu kısmı sadece kadınlar düşünüyor. Erkeklerin umru değil. Herhalde bir kaça yıla toparlar, yani umarım.
Ya ben bu mesajı yeni farkettim, decathlondan almistimCanım uzun kollu mayoyu nerden almıştın? Oğlumun teni benim gibi çok beyaz güneş kremine rağmen pancar gibi olmasın dedim
Teşekkür ederimYa ben bu mesajı yeni farkettim, decathlondan almistim
SuperKızlar emzirmeyi bıraktık, bugün 7 gün oluyor
Ben de eylül annesiyim sizleri hep takip ettim ama yazmamistim. Benim kızım da yaklaşık bir ay önce kendiliginden emmeyi bıraktı. Ve ben süpriz bir şekilde hamile oldugumu öğrendim.Supersüreci de anlatır mısın ?
Bıraktırma hep aklımdaydı ama nasıl bıraktırırım, ne zaman ikimiz de hazır oluruz bilmiyordum açıkçası. Hatta herhalde 2 yaşına kalır bu bıraktırma işi diyordum. Bir ara 1 haftalığına köye gitmiştik orada hiç meme aramadı ama uyurken emzirdim. Günde 2-3 e düşürmüştüm yani. Sonra eve elince yine sık emmek istedi, ben de bırakmayacak herhalde die her istediğinde emzirdim. Bu 1 hafta böyle sürdü. Her istediğinde emzirmesem emmek daha cazip geliyor çünkü.Supersüreci de anlatır mısın ?
Çok güzel yönetmişsin süreci tebrikler. Benimki söz dinlemiyor gitgide aksileşiyor.Bıraktırma hep aklımdaydı ama nasıl bıraktırırım, ne zaman ikimiz de hazır oluruz bilmiyordum açıkçası. Hatta herhalde 2 yaşına kalır bu bıraktırma işi diyordum. Bir ara 1 haftalığına köye gitmiştik orada hiç meme aramadı ama uyurken emzirdim. Günde 2-3 e düşürmüştüm yani. Sonra eve elince yine sık emmek istedi, ben de bırakmayacak herhalde die her istediğinde emzirdim. Bu 1 hafta böyle sürdü. Her istediğinde emzirmesem emmek daha cazip geliyor çünkü.
1 hafta sonra akşam yatmasına 1 saat kala emmek istedi. Ben de birazdan uyuyacağız ya o zaman emersin şimdi emersen süt biter dedim. Açıkçası bunu emzirmeyi bıraktırmak için söylemedim. Hazır olmadığını düşündüğüm için bıraktırmayı 2 yaşa ertelemiştim. Gece uykusuna geçerken sütüm azalmasın diye söyledim o da emmedi ben şokGece uyku saati geldi uyutmak için emzirmek istedim emmek istemedi, sanırım süt biter dediğim için.
Ben de madem şu an emmek istemiyor yürü burdan dedim kendimeEmerek uyurdu nasıl uyuturum diye düşündüm. Köyde abi abi diye peşinden gezdiği bir çocuk vardı çok sever onu. “Bak aşkım abi emmeden uyuyormuş, sen de artık abisin emmeden uyuyabilirsin, sana masal anlatabilirim, saçımı okşayarak uyuyabilirsin. Emmeden uyursan baban da ben de seni bravooo diye alkışlarız” dedim. Bizimki biraz gazla çalışıyor O gece uyudu ama 1 saat sürdü uyuması ama ben çok şaşırdım çünkü emmeden uyumayı bilmiyordu. Gece uyandı meme istedi verdim. Sabah uyanınca da istedi yine verdim. Yok bırakmayacak herhalde diye düşündüm ama öğlen uykusuna kadar hep oyaladım. Öğlen uykusunda yine abi emmiyormuş dedim uyudu hem de daha kısa sürede uyudu. Gece de su içti yattı meme istemedi.Ondan sonra da hep bu şekilde emmeden uyudu Ben yanına uzanıyorum, masal anlatıyorum, ninni söylüyorum saçımı okşayarak uyuyor. Meme derse abi emmiyormuş diyorum, o da tekrar sormuyor. Şimdi esprisine uykusu gelince meme diyor ben abi diyorum gülüyor
Bir de aklına gelmesin diye uyurken bile göğüs hizamda tutmadım başımı karnının hizasında tutarak yattım yanında. Meme kelimesini hiç kullanmadım o meme dedikçe ben abi emmiyormuş dedim. Meme hasta olmuş, memede süt yok gibi terimler belki onun gündem konusunu “meme” yapıyor ve aklında hep emmek oluyor. Gündüz hep oyaladım bırakana kadar padişahım çok yaşa modundayım evdegece de “abi emmiyormuş” ile uyku 8 gün oldu bugün, şu ana kadar ağlamadı, tutturmadı çok şükür
Şimdiden sonra da istemez inşallah.
Biraz uzun oldu kusura bakma, mutluluktan çenem düştü
Sağol canım. Söz dinlememe bu döneme has bir şey sanırım ama çok inatlaşmazsan sinir durumunun geçmesini bekledikten sonra yumuşak bir sesle konuşunca yelkenleri suya indirebiliyorlar. Mesela bir şeyi almak istiyor ve vermemek gerek. O an inatlaşmıyorum çok tehlikeli bir şeyi almak için ağlıyorsa gözüne bakarak beni bir dinle bak bir şey söyleyeceğim, bir sakin ol diyorum. Dinler gibi olunca hemen anlatıyırum. Elini keser, elinin acımasını istemem vs. Sonra sakinleşiyor. Her şeyi anldıkları bir dönemde anlaşılmamak sinirlendiriyor sanırım onları. Bu yüzden hırçınlaşıyor en çok. Anladığını hissettirdiğin an sakinleşiyor. 3 yaşında iyice dillenince kendilerini daha iyi anlatıp daha sakin olurlar herhalde.Ç
Çok güzel yönetmişsin süreci tebrikler. Benimki söz dinlemiyor gitgide aksileşiyor.
Super yaBıraktırma hep aklımdaydı ama nasıl bıraktırırım, ne zaman ikimiz de hazır oluruz bilmiyordum açıkçası. Hatta herhalde 2 yaşına kalır bu bıraktırma işi diyordum. Bir ara 1 haftalığına köye gitmiştik orada hiç meme aramadı ama uyurken emzirdim. Günde 2-3 e düşürmüştüm yani. Sonra eve elince yine sık emmek istedi, ben de bırakmayacak herhalde die her istediğinde emzirdim. Bu 1 hafta böyle sürdü. Her istediğinde emzirmesem emmek daha cazip geliyor çünkü.
1 hafta sonra akşam yatmasına 1 saat kala emmek istedi. Ben de birazdan uyuyacağız ya o zaman emersin şimdi emersen süt biter dedim. Açıkçası bunu emzirmeyi bıraktırmak için söylemedim. Hazır olmadığını düşündüğüm için bıraktırmayı 2 yaşa ertelemiştim. Gece uykusuna geçerken sütüm azalmasın diye söyledim o da emmedi ben şokGece uyku saati geldi uyutmak için emzirmek istedim emmek istemedi, sanırım süt biter dediğim için.
Ben de madem şu an emmek istemiyor yürü burdan dedim kendimeEmerek uyurdu nasıl uyuturum diye düşündüm. Köyde abi abi diye peşinden gezdiği bir çocuk vardı çok sever onu. “Bak aşkım abi emmeden uyuyormuş, sen de artık abisin emmeden uyuyabilirsin, sana masal anlatabilirim, saçımı okşayarak uyuyabilirsin. Emmeden uyursan baban da ben de seni bravooo diye alkışlarız” dedim. Bizimki biraz gazla çalışıyor O gece uyudu ama 1 saat sürdü uyuması ama ben çok şaşırdım çünkü emmeden uyumayı bilmiyordu. Gece uyandı meme istedi verdim. Sabah uyanınca da istedi yine verdim. Yok bırakmayacak herhalde diye düşündüm ama öğlen uykusuna kadar hep oyaladım. Öğlen uykusunda yine abi emmiyormuş dedim uyudu hem de daha kısa sürede uyudu. Gece de su içti yattı meme istemedi.Ondan sonra da hep bu şekilde emmeden uyudu Ben yanına uzanıyorum, masal anlatıyorum, ninni söylüyorum saçımı okşayarak uyuyor. Meme derse abi emmiyormuş diyorum, o da tekrar sormuyor. Şimdi esprisine uykusu gelince meme diyor ben abi diyorum gülüyor
Bir de aklına gelmesin diye uyurken bile göğüs hizamda tutmadım başımı karnının hizasında tutarak yattım yanında. Meme kelimesini hiç kullanmadım o meme dedikçe ben abi emmiyormuş dedim. Meme hasta olmuş, memede süt yok gibi terimler belki onun gündem konusunu “meme” yapıyor ve aklında hep emmek oluyor. Gündüz hep oyaladım bırakana kadar padişahım çok yaşa modundayım evdegece de “abi emmiyormuş” ile uyku 8 gün oldu bugün, şu ana kadar ağlamadı, tutturmadı çok şükür
Şimdiden sonra da istemez inşallah.
Biraz uzun oldu kusura bakma, mutluluktan çenem düştü
Aaa acaba sütun tadı farklı mi geldi? Yeni bebiş de hayırlı olsun, sağlıcakla gelsinBen de eylül annesiyim sizleri hep takip ettim ama yazmamistim. Benim kızım da yaklaşık bir ay önce kendiliginden emmeyi bıraktı. Ve ben süpriz bir şekilde hamile oldugumu öğrendim.
Benim kızım aniden istemedi. Önce hafta da iki ye sonra bir düsürdü. Bazen aklına geliyor. Aciyor bakiyor sonra kapatip gidiyor.
Ama emzigine simdi daha düskün.
O nasil birakacagiz hic bir fikrim yok
Aaa acaba sütun tadı farklı mi geldi? Yeni bebiş de hayırlı olsun, sağlıcakla gelsin
Hic bilmiyorum. Benim kızım ilk günden beri kendi kararlarını kendi veriyor. 35 haftalik doğmak istedi. 4 buçuk ay boyunca memeyi reddetti.Aaa acaba sütun tadı farklı mi geldi? Yeni bebiş de hayırlı olsun, sağlıcakla gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?