• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Super ya 🤍 sizin adiniza çok sevindim benim de en büyük dileğim böyle konuşa konuşa bırakmak. Umarım biz de sıkıntısız atlatırız. Aferin senin kuzucuga 🙃
İnşallah istediğin şekilde bırakırsınız🙂 Şu an tek sıkıntı akşam 10 dan önce yatmıyor ve sabah 5:30 ayaktayız.

Hic bilmiyorum. Benim kızım ilk günden beri kendi kararlarını kendi veriyor. 35 haftalik doğmak istedi. 4 buçuk ay boyunca memeyi reddetti.
Ben sabırla sütümü hergün beş kez pompaladim biberonla verdim. 4 buçuk ay boyunca böyle gitti.
Pes etmedim hergün memeyi vermeye çalıştım. Sonra birden aldı. Bu seferde biberonu istemedi.
Ben bile bu kadar uzun emzirecegimi tahmin etmemiştim. Şükürler olsun. Şimdi emzigini cok seviyor. Onu nasıl bırakacağız hiç bir fikrim yok. Insallah onu da kendi bırakır.
Yeni bebisi de bugün görmeye gittim. Kuzucuk bize süpriz yapti. Kızımı 7 yıl beklemiştim. Tedavisiz hamile kalacağımı hiç düsünmemistim. Bu da bize rabbimin bir hediyesi oldu.
Hayırlı olsun sağlıkla büyüsün kuzucuklar🌸 Benim de arkadaşımın 6 yıl bekledikten sonra kendiliğinden peş peşe bebişleri oldu😀

Bıraktırma hep aklımdaydı ama nasıl bıraktırırım, ne zaman ikimiz de hazır oluruz bilmiyordum açıkçası. Hatta herhalde 2 yaşına kalır bu bıraktırma işi diyordum. Bir ara 1 haftalığına köye gitmiştik orada hiç meme aramadı ama uyurken emzirdim. Günde 2-3 e düşürmüştüm yani. Sonra eve elince yine sık emmek istedi, ben de bırakmayacak herhalde die her istediğinde emzirdim. Bu 1 hafta böyle sürdü. Her istediğinde emzirmesem emmek daha cazip geliyor çünkü.
1 hafta sonra akşam yatmasına 1 saat kala emmek istedi. Ben de birazdan uyuyacağız ya o zaman emersin şimdi emersen süt biter dedim. Açıkçası bunu emzirmeyi bıraktırmak için söylemedim. Hazır olmadığını düşündüğüm için bıraktırmayı 2 yaşa ertelemiştim. Gece uykusuna geçerken sütüm azalmasın diye söyledim o da emmedi ben şok😀 Gece uyku saati geldi uyutmak için emzirmek istedim emmek istemedi, sanırım süt biter dediğim için.
Ben de madem şu an emmek istemiyor yürü burdan dedim kendime😀 Emerek uyurdu nasıl uyuturum diye düşündüm. Köyde abi abi diye peşinden gezdiği bir çocuk vardı çok sever onu. “Bak aşkım abi emmeden uyuyormuş, sen de artık abisin emmeden uyuyabilirsin, sana masal anlatabilirim, saçımı okşayarak uyuyabilirsin. Emmeden uyursan baban da ben de seni bravooo diye alkışlarız” dedim. Bizimki biraz gazla çalışıyor😀 O gece uyudu ama 1 saat sürdü uyuması ama ben çok şaşırdım çünkü emmeden uyumayı bilmiyordu. Gece uyandı meme istedi verdim. Sabah uyanınca da istedi yine verdim. Yok bırakmayacak herhalde diye düşündüm ama öğlen uykusuna kadar hep oyaladım. Öğlen uykusunda yine abi emmiyormuş dedim uyudu😀 hem de daha kısa sürede uyudu. Gece de su içti yattı meme istemedi.Ondan sonra da hep bu şekilde emmeden uyudu🧿 Ben yanına uzanıyorum, masal anlatıyorum, ninni söylüyorum saçımı okşayarak uyuyor. Meme derse abi emmiyormuş diyorum, o da tekrar sormuyor. Şimdi esprisine uykusu gelince meme diyor ben abi diyorum gülüyor😀🧿
Bir de aklına gelmesin diye uyurken bile göğüs hizamda tutmadım başımı karnının hizasında tutarak yattım yanında. Meme kelimesini hiç kullanmadım o meme dedikçe ben abi emmiyormuş dedim. Meme hasta olmuş, memede süt yok gibi terimler belki onun gündem konusunu “meme” yapıyor ve aklında hep emmek oluyor. Gündüz hep oyaladım bırakana kadar padişahım çok yaşa modundayım evde😀 gece de “abi emmiyormuş” ile uyku😀 8 gün oldu bugün, şu ana kadar ağlamadı, tutturmadı çok şükür🧿
Şimdiden sonra da istemez inşallah.
Biraz uzun oldu kusura bakma, mutluluktan çenem düştü😂🌸
Merhaba ayyy ne güzel bir hikaye darısı bize oğlum Aralık doğumlu . Gündüz öyle emmiyor ama sadece uykulara geçerken ve geceleri emiyor . Geceleri iyice abarttı emzik gibi kullanmama çalışıyordu . Bende artık çok uykusuz kalıyorum diye bir gün deneyeyim dedim . İşte meme de uyuyacak vs vs dedim yatağa yattık tabi meme meme diye sarıldı anlattım vs yok ağladı zaten ev çok sıcak ben onunla uğraşamadım emzirdim uyudu . Böylece emzirmeden uyutma işi yalan oldu gece de uyandı meme uyuyor hadi bizde sarılıp uyuyalım dedim çok ağladı öylece kaldı . Demekki hazır değilmiş dedim 2 yaşa doğru belki daha iyi olur hazır olur diye düşünüyorum. Birde memeden tamamen umudu kesmesi lazım diye düşünüyorum o zaman böyle olmaz sanki sizi tebrik ediyorum 😍

Merhaba ayyy ne güzel bir hikaye darısı bize oğlum Aralık doğumlu . Gündüz öyle emmiyor ama sadece uykulara geçerken ve geceleri emiyor . Geceleri iyice abarttı emzik gibi kullanmama çalışıyordu . Bende artık çok uykusuz kalıyorum diye bir gün deneyeyim dedim . İşte meme de uyuyacak vs vs dedim yatağa yattık tabi meme meme diye sarıldı anlattım vs yok ağladı zaten ev çok sıcak ben onunla uğraşamadım emzirdim uyudu . Böylece emzirmeden uyutma işi yalan oldu gece de uyandı meme uyuyor hadi bizde sarılıp uyuyalım dedim çok ağladı öylece kaldı . Demekki hazır değilmiş dedim 2 yaşa doğru belki daha iyi olur hazır olur diye düşünüyorum. Birde memeden tamamen umudu kesmesi lazım diye düşünüyorum o zaman böyle olmaz sanki sizi tebrik ediyorum 😍
Teşekkür ederim inşallah istediğiniz gibi bırakır😀 Bizimki de meneye çok düşkündü, 5 dk da bir meme dediği oluyordu hatta. Ama meme isterken benim yorgun olduğumdan gönülsüz olduğumu mu anladı bilmiyorum, vermeyecekmişim gibi tepkili istiyordu. O zaman da meme daha cazip geliyordu. Ben de bunu farkedince her istediğinde “oğlum istediğin zaman emziririm, tabi emziririm bu süt senin için” gibi kelimeler kullandım. Sonra tepkili değil normal istedi memeyi ama hala düşkündü.
Bence bırakmaya hazır olduğu bir dönemde bıraktırdım sanki. İlk emmek istemediğini anladığım an ordan yürüdüm😀 konuştum. Hazır olduğu bir zamanı beklemek doğrudur belki. Bir de sebep sonuç ilişkisi kurmayı öğrendiği an konuşma denenebilir. Sonra emzireyim, şimdi emme de süt bitmesin gibi.
Bence memeden umudu kesmesi bıraktırma yönünde sancılı olabilir. “Meme hala orada, istediği zaman emebilirim ama büyüdüm tercih etmeyeceğim” hissiyatı yaratılabilir belki konuşularak. Memeden umudu keserken hüzünlü olmasın diye böyle düşündüm. Sizinki de gazla çalışıyorsa😀 annem babam beni alkışlıyor, başarabilirim düşüncesiyle hareket eder belki😀
İnşallah kolay bırakır sizin kuzu da🌸

Son düzenleme:
Teşekkür ederim inşallah istediğiniz gibi bırakır😀 Bizimki de meneye çok düşkündü, 5 dk da bir meme dediği oluyordu hatta. Ama meme isterken benim yorgun olduğumdan gönülsüz olduğumu mu anladı bilmiyorum, vermeyecekmişim gibi tepkili istiyordu. O zaman da meme daha cazip geliyordu. Ben de bunu farkedince her istediğinde “oğlum istediğin zaman emziririm, tabi emziririm bu süt senin için” gibi kelimeler kullandım. Sonra tepkili değil normal istedi memeyi ama hala düşkündü.
Bence bırakmaya hazır olduğu bir dönemde bıraktırdım sanki. İlk emmek istemediğini anladığım an ordan yürüdüm😀 konuştum. Hazır olduğu bir zamanı beklemek doğrudur belki. Bir de sebep sonuç ilişkisi kurmayı öğrendiği an konuşma denenebilir. Sonra emzireyim, şimdi emme de süt bitmesin gibi.
Bence memeden umudu kesmesi bıraktırma yönünde sancılı olabilir. “Meme hala orada, istediği zaman emebilirim ama büyüdüm tercih etmeyeceğim” hissiyatı yaratılabilir belki konuşularak. Memeden umudu keserken hüzünlü olmasın diye böyle düşündüm. Sizinki de gazla çalışıyorsa😀 annem babam beni alkışlıyor, başarabilirim düşüncesiyle hareket eder belki😀
İnşallah kolay bırakır sizin kuzu da🌸
Memeden umudu kesmesi derken uyku için demeye çalıştım aslında . Bence siz doğru zamanda yapmışsınız . 2 arkadaşım bıraktırdılar ve ikisinin bebekleri de emerek uyuyordu 2 gece de sorun çözüldü . Ben istesem hemen bıraktırırım çünkü bir dönem emmek için sürekli geliyordu o zaman ben önünü kesmiştim azaltmıştım yani . Şimdi sorun uyku emmeyi bırakınca kurduğum uyku düzeni kaybolur diye korkuyorum 🙄 hayırlısı inşallah

Memeden umudu kesmesi derken uyku için demeye çalıştım aslında . Bence siz doğru zamanda yapmışsınız . 2 arkadaşım bıraktırdılar ve ikisinin bebekleri de emerek uyuyordu 2 gece de sorun çözüldü . Ben istesem hemen bıraktırırım çünkü bir dönem emmek için sürekli geliyordu o zaman ben önünü kesmiştim azaltmıştım yani . Şimdi sorun uyku emmeyi bırakınca kurduğum uyku düzeni kaybolur diye korkuyorum 🙄 hayırlısı inşallah
Biraz risk var cidden. Buradakiler bilir uyku konusunda en çok çekenlerdenim😀

Bir yerde okudum ne kadar doğru bilmiyorun, emzirmeyi bırakma sinyallerinden biri memeye her zamankinden daha düşkün olmasıymış yani o dönem yaklaştıkça memeye çok düşkün olurmuş bebekler. Çok düşkünse kısa bir zaman sonra eskisi kadar istemeyecek, bırakacağı günler yakın gibi anladım okuduğum şeyden ben ama ne kadar doğru bilmem.

Biraz risk var cidden. Buradakiler bilir uyku konusunda en çok çekenlerdenim😀

Bir yerde okudum ne kadar doğru bilmiyorun, emzirmeyi bırakma döneminden memeye çok düşkün olurmuş bebekler. Yani çok düşkünse kısa bir zaman sonra eskisi kadar istemeyecek, bırakacağı günler yakın gibi anladım okuduğum şeyden ben ama ne kadar doğru bilmem.
18 . Aydan sonra evet öyle bir düşkünlük oluyormuş doğru o . Benim oğlum tek göğüs beslenmek istemişti sağ tarafı istememişti zorla emzirdim aylarca çok sıkıntı geçtim hiç mama da kabul etmedi baya zordu yani . Tabi sağ göğsümde süt azaldı gittikçe 18 ay dayandı 2 haftadır o tarafı vermiyorum çünkü cidden bitti . Artık tek göğüs devam ediyoruz bakalım nereye kadar giderse dedim köpek dişleri kaldı onları tamamlasın zaten 24 aylık olur o zamana . Öyle bıraktırmayı düşündüm . Gece diş sancısı ile uyandığı zaman emip sakinleşiyor çünkü

18 . Aydan sonra evet öyle bir düşkünlük oluyormuş doğru o . Benim oğlum tek göğüs beslenmek istemişti sağ tarafı istememişti zorla emzirdim aylarca çok sıkıntı geçtim hiç mama da kabul etmedi baya zordu yani . Tabi sağ göğsümde süt azaldı gittikçe 18 ay dayandı 2 haftadır o tarafı vermiyorum çünkü cidden bitti . Artık tek göğüs devam ediyoruz bakalım nereye kadar giderse dedim köpek dişleri kaldı onları tamamlasın zaten 24 aylık olur o zamana . Öyle bıraktırmayı düşündüm . Gece diş sancısı ile uyandığı zaman emip sakinleşiyor çünkü
Tek göğüsse daha kolay olur bence. Evet çol güzel düşünmüşsün anne sütü en güzel ağrı kesiciymiş. Arkadaşım 17 aylıkken bıraktı, çocuk azı ve köpek olmak üzere 5 diş birden çıkardı, diş eti apse yaptı kuzunun. Çok zor geçti diş ağrı süreci. O dönem emseydi belki bir nebze daha rahat ederdi.

Tek göğüsse daha kolay olur bence. Evet çol güzel düşünmüşsün anne sütü en güzel ağrı kesiciymiş. Arkadaşım 17 aylıkken bıraktı, çocuk azı ve köpek olmak üzere 5 diş birden çıkardı, diş eti apse yaptı kuzunun. Çok zor geçti diş ağrı süreci. O dönem emseydi belki bir nebze daha rahat ederdi.
Ay benim oğlum zaten ilk 8 dişini çok zor çıkarttı dediğin gibi apse yaparak filan tükendik İnan ki . O yüzden şuan çok korkuyorum yine herşey öyle zor olur diye gece çığlıkları filan 🤭 çocuk doktoru bi diş hekimi görsün dedi hatta 😟 diş konusu bizim evde çok hassas olduğundan emzirmeyi asla bırakamam 🤭 diş olayı bitmeden önce. Birde sıcakta emzirmeyi bırakmak her zaman doğru olmuyormuş bağışıklık sistemi düşüp çocuk ishal vs oluyormuş burası 43 derece 😃 ki benim oğlum normalde günde 4 kaka yapıyor kesin metabolizma hızlı çalışıyor ve kg eksiği var . o yüzden sabırlı olayım diyorum . Gece uyanmaları bitti mi sizin

Ay benim oğlum zaten ilk 8 dişini çok zor çıkarttı dediğin gibi apse yaparak filan tükendik İnan ki . O yüzden şuan çok korkuyorum yine herşey öyle zor olur diye gece çığlıkları filan 🤭 çocuk doktoru bi diş hekimi görsün dedi hatta 😟 diş konusu bizim evde çok hassas olduğundan emzirmeyi asla bırakamam 🤭 diş olayı bitmeden önce. Birde sıcakta emzirmeyi bırakmak her zaman doğru olmuyormuş bağışıklık sistemi düşüp çocuk ishal vs oluyormuş burası 43 derece 😃 ki benim oğlum normalde günde 4 kaka yapıyor kesin metabolizma hızlı çalışıyor ve kg eksiği var . o yüzden sabırlı olayım diyorum . Gece uyanmaları bitti mi sizin
18-19. aylara kadar neredeyse saat başı uyanıyorduk ama o aylara kadar sürekli diş çıktı. Bu aydan sonra gece 1-2 kere uyanmaya başladı. Şimdi de su içip yatıyor.

18-19. aylara kadar neredeyse saat başı uyanıyorduk ama o aylara kadar sürekli diş çıktı. Bu aydan sonra gece 1-2 kere uyanmaya başladı. Şimdi de su içip yatıyor.
Gece 4 kere uyanıyor yaklaşık . 20:00 de uyuyor mesela her akşam . 21:30 da ezan okunuyor onun sesine kesin kalkıyor bi. 23:00 civarı emmek istiyor . 03:00 gibi kalkıyor . Yoruluyorum artık deliksiz uyumayı çok özledim ben 🤭

Gece 4 kere uyanıyor yaklaşık . 20:00 de uyuyor mesela her akşam . 21:30 da ezan okunuyor onun sesine kesin kalkıyor bi. 23:00 civarı emmek istiyor . 03:00 gibi kalkıyor . Yoruluyorum artık deliksiz uyumayı çok özledim ben 🤭
Biz de şu an gece 22:00 da yatıp sabah 5:30 da kalkıyoruz. Gece 7 max 8 saat uyuyor. Dişler çıktıkça daha rahat oluyor sabır..

Biz de şu an gece 22:00 da yatıp sabah 5:30 da kalkıyoruz. Gece 7 max 8 saat uyuyor. Dişler çıktıkça daha rahat oluyor sabır..
Oğlum da erken kalkıyordu çünkü burada güneş 4 te aydınlanmış oluyordu . Odaya karartma perde aldık aşırı işe yaradı sizde deneyin isterseniz .

Ben de eylül annesiyim sizleri hep takip ettim ama yazmamistim. Benim kızım da yaklaşık bir ay önce kendiliginden emmeyi bıraktı. Ve ben süpriz bir şekilde hamile oldugumu öğrendim.
Benim kızım aniden istemedi. Önce hafta da iki ye sonra bir düsürdü. Bazen aklına geliyor. Aciyor bakiyor sonra kapatip gidiyor.
Ama emzigine simdi daha düskün.
O nasil birakacagiz hic bir fikrim yok
Ne güzel, sağlıkla kucağınıza alın. Benim oğlum da emziği kabul etmemişti o yüzden kullanamadık. Gece ve uyku öncesi emmelerini kendi bırakmıştı, şimdi gün içinde ortalama dört kez emiyor, umarım sizin gibi kolay bırakır.

Oğlum da erken kalkıyordu çünkü burada güneş 4 te aydınlanmış oluyordu . Odaya karartma perde aldık aşırı işe yaradı sizde deneyin isterseniz .
Ben acil çözüm olarak koyu renk polar battaniye asmıştım yatak odasının camına, dışardan saçma görünüyor ama öyle kaldı valla 😅 Kendi odasına karartma zebra perde aldım bende, gündüz orda yatırıyorum güzel uyuyor.

Ben acil çözüm olarak koyu renk polar battaniye asmıştım yatak odasının camına, dışardan saçma görünüyor ama öyle kaldı valla 😅 Kendi odasına karartma zebra perde aldım bende, gündüz orda yatırıyorum güzel uyuyor.
Bende şuan oturma odasında klima orada uyuyoruz ailecek o yüzden o odaya içten fon karton yapıştırdım aşırı işe yaradı 😎

Kızlar nasil korunuyorsunuz ya :) aylardir spirale cesaret edemedim takilmasindan ziyade kaydi mi kaymadi mi telasi,haplada ilgili tedirginim emboli riski vs ailede öykü oldugu icin.boyle oluncada haliyle uzaklasoyoruz, her ay hamile kaldim mi stresi beni benden aliyor :)

Back