Bıraktırma hep aklımdaydı ama nasıl bıraktırırım, ne zaman ikimiz de hazır oluruz bilmiyordum açıkçası. Hatta herhalde 2 yaşına kalır bu bıraktırma işi diyordum. Bir ara 1 haftalığına köye gitmiştik orada hiç meme aramadı ama uyurken emzirdim. Günde 2-3 e düşürmüştüm yani. Sonra eve elince yine sık emmek istedi, ben de bırakmayacak herhalde die her istediğinde emzirdim. Bu 1 hafta böyle sürdü. Her istediğinde emzirmesem emmek daha cazip geliyor çünkü.
1 hafta sonra akşam yatmasına 1 saat kala emmek istedi. Ben de birazdan uyuyacağız ya o zaman emersin şimdi emersen süt biter dedim. Açıkçası bunu emzirmeyi bıraktırmak için söylemedim. Hazır olmadığını düşündüğüm için bıraktırmayı 2 yaşa ertelemiştim. Gece uykusuna geçerken sütüm azalmasın diye söyledim o da emmedi ben şok
Gece uyku saati geldi uyutmak için emzirmek istedim emmek istemedi, sanırım süt biter dediğim için.
Ben de madem şu an emmek istemiyor yürü burdan dedim kendime
Emerek uyurdu nasıl uyuturum diye düşündüm. Köyde abi abi diye peşinden gezdiği bir çocuk vardı çok sever onu. “Bak aşkım abi emmeden uyuyormuş, sen de artık abisin emmeden uyuyabilirsin, sana masal anlatabilirim, saçımı okşayarak uyuyabilirsin. Emmeden uyursan baban da ben de seni bravooo diye alkışlarız” dedim. Bizimki biraz gazla çalışıyor
O gece uyudu ama 1 saat sürdü uyuması ama ben çok şaşırdım çünkü emmeden uyumayı bilmiyordu. Gece uyandı meme istedi verdim. Sabah uyanınca da istedi yine verdim. Yok bırakmayacak herhalde diye düşündüm ama öğlen uykusuna kadar hep oyaladım. Öğlen uykusunda yine abi emmiyormuş dedim uyudu
hem de daha kısa sürede uyudu. Gece de su içti yattı meme istemedi.Ondan sonra da hep bu şekilde emmeden uyudu
Ben yanına uzanıyorum, masal anlatıyorum, ninni söylüyorum saçımı okşayarak uyuyor. Meme derse abi emmiyormuş diyorum, o da tekrar sormuyor. Şimdi esprisine uykusu gelince meme diyor ben abi diyorum gülüyor
Bir de aklına gelmesin diye uyurken bile göğüs hizamda tutmadım başımı karnının hizasında tutarak yattım yanında. Meme kelimesini hiç kullanmadım o meme dedikçe ben abi emmiyormuş dedim. Meme hasta olmuş, memede süt yok gibi terimler belki onun gündem konusunu “meme” yapıyor ve aklında hep emmek oluyor. Gündüz hep oyaladım bırakana kadar padişahım çok yaşa modundayım evde
gece de “abi emmiyormuş” ile uyku
8 gün oldu bugün, şu ana kadar ağlamadı, tutturmadı çok şükür
Şimdiden sonra da istemez inşallah.
Biraz uzun oldu kusura bakma, mutluluktan çenem düştü