Canim benim, bu forumda cocugunun istahsizligindan en cok yakinanlardanim. Ek gidaya basladigimiz gunden beri sinir stres. Artik bir sey hazirlamak bile icimden gelmiyordu. Bazen o kadar bunaliyordum ki, cok agladigim oldu. Neler cektim 6. Aydan beri bir ben bir Allah bilir. Her ogun benim icin kabustu. Elim gitmiyordu resmen. Memeyi birakinca anladim ki benim cocugum istahsiz falan degilmis, sadece cok sut iciyormus. cok sukur binlerce sukur istah sorunumuz bitti. Bazen sok oluyorum, durup durup mama istiyor benden. Uyanir uyanmaz mama diyor. Seciciligi hala var ama azaldi. Cok acsa yiyor daha once yemedigi seyi de. Demem o ki, az daha dayan, memeyi kesince duzelecek seninki de.

Bizde memlekete gideceğiz, bakalım arkalarından koşarken kaç kilo vereceğim
Biraz yeşillik biraz toprak biraz temiz hava göreceğiz
Gözünü açar açmaz dışarı isterse yandın sen de Peşinden koşmayınca düşüyorlar, yerlerde taş tuğla çubuk vs varsa Eve gelince de eski huyuna dönmesi bir haftayı buldu.

Sana katılıyorum. Babaannemiz de bu yaz alıştıralım geceleri bağlarsın diyor. Hayır dedim çocukta hiç sinyal yok, daha erken. Ben önümüzdeki ilkbaharı göze aldım. Tecrübeli arkadaşlarım da bu yönde tavsiye verdi.

inşallah dediğin gibi olur canım. Memeden nasıl keserim dite düşünürken senin kolaylıkla kesmenin bana moral oldu valla

Burada tuvalet eğitimi vermek henüz aklına bile gelmeyen bir tek ben varım galiba, böyle bir umursamamalar bir zamanı var hallolur demeler Her şeyi 2 yaş sonrasına sallamış durumdayım akılına bırakma durumları

Ben de hic dusunmuyorum. Hic belirti yok. Tuvalet egitiminde hep duydugum cocuk hazirsa cok kolay oldugu ama anne sirf kendi karar verdigi icin baslandiginda da cok sikintili oldugu.

Ben de hic dusunmuyorum. Hic belirti yok. Tuvalet egitiminde hep duydugum cocuk hazirsa cok kolay oldugu ama anne sirf kendi karar verdigi icin baslandiginda da cok sikintili oldugu.
Aynen öyle. Yakın bir örnek vereyim yeğenim 2 yaşını geçmişti, tam hatırlamıyorum kaç yaşında olduğunu. Dışarda bi çocuğun annesi tuvaletini yaptırmış Yeğenim de görmüş. Annem eve gelince çocuk nasıl tuvaletini yaptı bir göster sen de yap hadi demiş. Bu da yapmış Tabi annesi babası annem falan herkes şok. O günden sonra tuvaletini hep tuvalete yapmış. Yani her şeyin zamanı var, o zamana kadar tuvalet eğitimi falan da verilmemişti.

Günaydın kızlar Yine uyku başlıklı bir sorum olacak Gece gündüz toplam uyku saatiniz kaç? Gündüz 2 saat uyuyorsa gece 8,5 saat uyuyor. Bir de kaçta yatarsa yatsın 6 da ayakta. Dün mesela gece 22:30 da uyudu, o saate kadar uyumak istemedi ve sabah 6 da ayakta. Gündüz de iki saat uyumuştu. Toplam 9,5 saat. Gündüz uyuyamadığım için akşam yatırır yatırmaz ben de birlikte yatıyorum ama yok uykumu alamıyorum. Çocuk büyütürken en zorlayan kısmın uyku olduğundan kimse bahsetmemişti Ya çocukları uyuyor ondan bahsetmediler ya da ben uykuya düşkünüm

Aksam normalde 8, 8 bucuk uyku saatiydi ama hem havalar gec karardigi icin hem de boyle cok erken uyandigi icin 9'a kaydirmaya calisiyorum aksam uykusunu. 9'a dogru uyuyor. Sabah 5-6-7 gibi uyaniyor. Bazen done done tekrar uyuyor, bazen bitmis oluyor uykusu. Ozellikle gece uyanmadan uyumussa bitiriyor uykuyu. 8-10 saat arasi uyuyor yani gece. Gunduz de 1 ya da 2 saat. Bu da gece uykusunu ne kadar aldigina bagli olarak degisiyor. Ama genelde 1 saat 10 dk falan.

Gece kacta yatarsa yatsin ayni saatte uyanmasinin nedeni aliskanlik aslinda. Biz de oyle degil miyiz? Zamanla biyolojik saat ayarlaniyor. Birkac gun ayni saatte uyuyunca uyanma saati de ona gore ayarlanir.

Ben de cok zorlaniyorum uyku konusunda. Bana yetmiyor, ben de uykumu almayi seviyorum. Aslinda keyfim gelince kalkmaya alisigim, sallana sallana. Zorlayan o. Simdi uyanir uyanmaz ise girisiyoruz, yok altini degistir, yok kahvaltisini hazirla. Kostur kostur uyanmak yoruyor beni.

Gece uyanmadan uyumak mı maşallah Hiç diyor musun kendi kendine bir gün deliksiz uyuyacak deseler uyanmazdım diye Bunlar hep emzirmeyi kesmenin nimetleri
Biyolojik saat doğru gerçekten, o yüzden erken yatması benim işime geliyor. Ben de keyfim gelince kalkmaya alışık ve uykuyu seven biriyim. Ondan uykusuzluk zorlamış olabilir. Hamilelik öncesi gece 23 te yatıp sabah 7:30 kalkınca az uyudum diyordum. Haftasonu 9-10 saat uyuyordum Azıcık annesine çekseydi ya bizim oğlan

Biyolojik saat kesin doğru. Bilge 11 den önce uyumuyor, sürekli erkene çekmeye çalışıyorum, mesela bugün öğle uykusu uyumadı ama yine 11 gibi uyudu. Sabah da 9-10 gibi kalkıyor. Pek tabii deliksiz değil Normalde öğlenleri 2-2.5 saat uyuyor. 8 gibi uyansa sanırım gece erken uyur ama geç yatiigi için bu sefer de sabah uyanamiyor. Ben de kıyamıyorum.

Kizlar peki bebislerin hal ve tavırları nasıl? Bilge acayip hareketli evde bile zıplaya zıplaya yuruyo, dışarı çıktığımızda cok zor zaptediyorum. Kendi rizasi olmazsa ne altını degistirebiliyorum, ne eve getirebiliyorum. Sürekli kovalamaca halindeyiz. Geçen 5 dk gören biri, erkek çocukları aratmıyor dedi

Gündüz 1bucuk saat civarı.Gece de 10saat civarı.Aksam 10.00gibi uyuyup 8-8bucukda uyaniyor.Siyah perde kullanıyor musun? Karanlık sanıp uyuyabilir belki. Biz aldık bebekliginden beri kullanıyoruz.

Bizimki de öyle dışarı götürünce pertim çıkıyor.Kosarak yuruyoruz markete vs götüremiyorum altını üstüne getiriyor.Arkadasim da götür zamanla alışır alışveriş yapmayı öğrenir değişiklik olur diyor.Eve girerken hep ağlıyor,alt değiştirme de öyle eline farklı bişey vererek değiştiriyorum.Yengem, kayınvalidem bizimkiler böyle degildi çok hareketli diyorlar.Ya unuttular zaman geçti yada bizimki gerçekten yaramaz Erkek çocuğu hareketli olur diyor çoğu kişi ama bence çocuklar cinsiyet farketmeksizin hareketli oluyor.

Gündüz 1bucuk saat civarı.Gece de 10saat civarı.Aksam 10.00gibi uyuyup 8-8bucukda uyaniyor.Siyah perde kullanıyor musun? Karanlık sanıp uyuyabilir belki. Biz aldık bebekliginden beri kullanıyoruz.
Odada blackout stor perde var.olabilecek en karanlık oda Yok bizimki uykuyu sevmiyor napalım.

Pire gibi abartmıyorum bak 2 dk kıçının üstünde durmuyor. Altını zor ikna ederek genelde “geçen gün pencerene kuş kondu ne dedi biliyor musun” ile başlayan hikaye uydurarak dikkat dağıtarak değiştiriyorum. Markete ben gitmiyorum ki onu götüreyim gittiğimiz tek yer sitenin parkı o da kimse yokken. Kaydıraktan kaymak istiyor, kaydırak basamaklarını çıkarken elinden tutmamı istemiyor inatlaşıyor ve merdiveni emekleyerek kendi çıkıp kendi kayıyor
Çok inat ve tutturma dönemindeyiz, sinirleniyorum ara sıra panikle sesim yükseliyor ve pişman oluyorum. Bol sabır lazım. Karakterini, ruhunu şekillendiriyoruz.

Daha tam o asamaya geldik sayilmaz ama duzelme var kendi yatagina gectiginde insallah daha rahat edecegim. Simdi beraber uyuyoruz ve ben hareket edince uyaniyor. Bugun sabaha karsi dondum ve uyandi. Neyse sonra uyudu tekrar. Sabah da baktim uyuyor ben kalkayim dedim, dizimin citirtisina uyandi

Ayni bizim de. Ama ben cok hareketli oldugunu dusunmuyorum, dogalari geregi boyle olmalari lazim aksi tedirginlik verici olurdu. Bezini, hele kakali bezini, degistirmek kabus zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…