- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Seninki dağcı olacak bellidüzenden kastın ne bilmiyorum
ama bizimki de defalarca kalkıp emiyor
gece uykusu ortalama 9 saat ama kaçta uyur kaçta uyanir düzensiz hala
ben de bıraktım peşini yoksa çok geriliyorum çünkü
öğle uykusu da 1.5 saat civarı
total 11 saat civarı oluyor öğle uykusu saati de değişken...
çok hareketli bir çocuk hava güzelse parka çıkarıyorum
geçen kıyafetleri katlarken babasının tshirt unu baba baba dedi sevindim
oyuncaklardan ziyade koltuga tirmanmak
sandalyeden konsol ya da masanın üstüne geçmek koltuklar arasında zıplamak gibi deneyimler daha çok sevdiği şeyler diş olayı bitti gibi ama meme olayı daha devam edecek sanırım bişey yemek istemiyor...
bugün koca bir kahve kavanozu devirdi tototusundan bile kahve çıktı
çilek almaya başladık muzdan uzaklaştı çileği görünce sevinç ten aaaaa diye bağırıyor
geçen taxiyle bi yere gitmek zorunda kaldık normalde arabada zabtetmek mümkün değil
kucağıma yapıştı adetaiyi oldu bu yabancilama son hız devam ...
valla çaresiz gibiyiz yemeyince yemiyor yani aç bırakmak falan hikayeSeninki dağcı olacak belliKahve olayına bittim Bizimki de muz ve çilek delisi. Çileği minik doğrayıp tabakla önüne koyuyorum, bitirip boş tabağı bana uzatıyor tekrar ver diye
Emip uyusa neyse de uyandıktan sonra 2 saat uyumadı dün.
Bu arada telefon veriyor musun ben vermediğim halde almak için çok ağlıyor ve bu ara her istediğini ağlayarak yaptırma eğilimi var. Her istediğini yapmıyorum ama ağlayınca çok üzülüyorum.
Yemek seçme olayı devam. Yemediği için sevdiği yemekleri yapıyorum ama bu sefer de bir hamur işi, et ve bulgur ağırlıklı besleniyor.
2 yaşına kadar tv den uzak tutmaya çalışıcam 2 den sonra da kontrollü izletirsem fransız kalmaz diye düşünüyorum.valla çaresiz gibiyiz yemeyince yemiyor yani aç bırakmak falan hikaye
ben ablasindan antremanliyim o da istedigini yapip yedirmesem zorlamsam vermesem ac kalirdi ve kaç kez denediysem sonu hastalanarak bitti ve ben pes ettim
bunda denemiyorum bile
tel den kastın ne
biz bazen beraber maharetli instos bebeklerini izliyoruz tel de
tv açık çoğu zaman bakmıyor
bazen tv ona ait miniyo nun eğitici şarkılarını açıyoruz
çok uzak tutamam tutamiyorum
toplu göç olsa da 90lara gitsek
ablamizda tv. acmadik v.s.
okula gittiğinde herseye fransiz kaldığından baya ezildi diyebilirim
o sebeple bunda oluruna biraktim
eşimle de yoruldum tv. yi kapat v.s. diyip her şeyi yönetmekten zaten bir yere de çıkamıyoruz
...
valla esin tv izlemiyor ve tv evde acilmiyorsa helal yani ne diyim ne yapıyorsunuz peki bütün gün yani tv açık olmadığında evdeki o sessizlik benim iyice psikolojimi bozmaya başladı evde kaldım kalalı2 yaşına kadar tv den uzak tutmaya çalışıcam 2 den sonra da kontrollü izletirsem fransız kalmaz diye düşünüyorum.
Telefondan kastım şu mesela elimde telefon görüyor istiyor, ağlıyor. Son çare bi keresinde uçuş moduna alıp ekran kilidini açmadan vermiştim bin pişman oldum. Ekranı açmamı istedi bu sefer de ona ağladı
İsteklerini ağlayarak yaptırma döneminde. Anneannesi telefon konusunda olmasa da bir çok isteğini kıyamadığından yapıyor. Ben hayır dediğimde ağlıyor kendimi kötü hissediyorum. Hani derler ya hayır deme nedenleriyle anlat. Onu da yapıyorum yok inat illa olacak.
Bugünlerde anneanneye götürüp getiriyorum orda dede, anneanne anne derken kalabalıkta çok mutlu, üstelik çok oyuncağı da yok orada ama evde oraya gidene kadar bir sıkılma durumları bir mızmızlanmalar.
1-2 ay sonra annemler bahçeye gidecek ve 6 ay gelmeyecekler. O zaman ne yapıcam da oyalıcam bilmiyorum. Çok alıştı. Şimdi uyuyor ama uyuyana kadar canıma okudu. Huzursuz, mutsuz bir ortamı da yok. Bilemedim. Ben de pek dertliymişim bugün
O inatlasmalar bizde de de var. Telefonu çok vermiyorum da tv 1saat kadar seyrediyor. İstedigini yaptırmaya çalışıyor dün akşam acayip huysuzdu. Bazen su içmeye bile inat ediyor biberonu veriyorum içsin diye inat ederek almıyor.Zor valla sakin kalmaya çalışıyorum ama birkaç kez dayanamayıp bağırdım üzüldüm sonra da.16. disi de çıkıyor o da huysuz yaptı sanırım2 yaşına kadar tv den uzak tutmaya çalışıcam 2 den sonra da kontrollü izletirsem fransız kalmaz diye düşünüyorum.
Telefondan kastım şu mesela elimde telefon görüyor istiyor, ağlıyor. Son çare bi keresinde uçuş moduna alıp ekran kilidini açmadan vermiştim bin pişman oldum. Ekranı açmamı istedi bu sefer de ona ağladı
İsteklerini ağlayarak yaptırma döneminde. Anneannesi telefon konusunda olmasa da bir çok isteğini kıyamadığından yapıyor. Ben hayır dediğimde ağlıyor kendimi kötü hissediyorum. Hani derler ya hayır deme nedenleriyle anlat. Onu da yapıyorum yok inat illa olacak.
Bugünlerde anneanneye götürüp getiriyorum orda dede, anneanne anne derken kalabalıkta çok mutlu, üstelik çok oyuncağı da yok orada ama evde oraya gidene kadar bir sıkılma durumları bir mızmızlanmalar.
1-2 ay sonra annemler bahçeye gidecek ve 6 ay gelmeyecekler. O zaman ne yapıcam da oyalıcam bilmiyorum. Çok alıştı. Şimdi uyuyor ama uyuyana kadar canıma okudu. Huzursuz, mutsuz bir ortamı da yok. Bilemedim. Ben de pek dertliymişim bugün
Bence bu dişten değil 2 yaş sendromu çünkü bizde diş yok şu an.O inatlasmalar bizde de de var. Telefonu çok vermiyorum da tv 1saat kadar seyrediyor. İstedigini yaptırmaya çalışıyor dün akşam acayip huysuzdu. Bazen su içmeye bile inat ediyor biberonu veriyorum içsin diye inat ederek almıyor.Zor valla sakin kalmaya çalışıyorum ama birkaç kez dayanamayıp bağırdım üzüldüm sonra da.16. disi de çıkıyor o da huysuz yaptı sanırımGeceleri de çok uyaniyo maalesef pilim bitik benim de
Ben de ücretsiz izindeyim. Evde sessizlik mivalla esin tv izlemiyor ve tv evde acilmiyorsa helal yani ne diyim ne yapıyorsunuz peki bütün gün yani tv açık olmadığında evdeki o sessizlik benim iyice psikolojimi bozmaya başladı evde kaldım kalalı
ücretsiz izindeyim ve dört gözle islerime dönmeyi bekliyorum
bizimki derin sessizlik eğer extrem bir gürültüyle yirtilirsa çok korkuyor bizde anane v.s. yok telefonla konusuyoruz sık sık o da elinden geleniyapiyor sabote etmek içinBen de ücretsiz izindeyim. Evde sessizlik miMümkün mü onun sesi yeter maşallah Akşama kadar baba, dede, gaga, anne..
Annemle bile konuşamıyoruz onun yanında çünkü ilgi istediğinden araya bağırarak giriyor, benimle ilgilenin diyor
Valla ben televizyonu unuttum. Gerçi eskiden de pek izlemezdim. İşten gelince bir kaç saat internette takılır sonra yatardım. Şimdi de gündüz uykusunda 1,5 saat boşluğum var, gece uykusuna yattıktan 2 saat sonra da ben yatıyorum hadi ordan da 2 saat toplam gün içinde kendine 3,5 saat ayırmışsan ya kitap okuyorum ya internette takılıyorum. Haftada 1 ya da iki dizim var onu da yarım yamalak telefondan kulaklıkla izliyorum. Eşim de netflix izliyor laptop tan. Yani televizyon hiç açılmıyor. Uyuyunca ya uyanırsa sese diye korkumuzdan netflix dizisini de tv den izleyemiyoruz
Allah kolaylık versin hepimize. Bazen bizimki de bize kızıyor çok komikler yaBence bu dişten değil 2 yaş sendromu çünkü bizde diş yok şu an.
Valla bugün yanında ağlamamak için zor tuttum kendimi ama o uyuyunca ağladım bu çocuk beden huysuz, ben yetmiyor muyum neden sıkılıyor, yetersiz miyim diye. Ben de sakin kalmaya çalışıyorum ama bir kaç defa sesimi yükselttiğimi farkettim ve üzüldüm. Gerçi o beni pek sallamadı, umursamaz tavır takındı hatta o da bana sesini yükseltti ne dediği anlaşılmaz kelimelerle
O bağırma bizde de var. Anne, baba diye bir bağırışı var. Yanındaysak bile onu dinlemiyorsak vay halimize. Boğazı ağrıyacak bağırmaktan. Hele sabah odasından babasına seslenişi var ki, babası isterse uyanmasınBen de ücretsiz izindeyim. Evde sessizlik miMümkün mü onun sesi yeter maşallah Akşama kadar baba, dede, gaga, anne..
Annemle bile konuşamıyoruz onun yanında çünkü ilgi istediğinden araya bağırarak giriyor, benimle ilgilenin diyor
Valla ben televizyonu unuttum. Gerçi eskiden de pek izlemezdim. İşten gelince bir kaç saat internette takılır sonra yatardım. Şimdi de gündüz uykusunda 1,5 saat boşluğum var, gece uykusuna yattıktan 2 saat sonra da ben yatıyorum hadi ordan da 2 saat toplam gün içinde kendine 3,5 saat ayırmışsan ya kitap okuyorum ya internette takılıyorum. Haftada 1 ya da iki dizim var onu da yarım yamalak telefondan kulaklıkla izliyorum. Eşim de netflix izliyor laptop tan. Yani televizyon hiç açılmıyor. Uyuyunca ya uyanırsa sese diye korkumuzdan netflix dizisini de tv den izleyemiyoruz
Canım benimki de iştahsız. Kansızlık çıktı. Yemezse yemesin diyemiyorum, çok üzülüyorum. Demir şurubunu da içmiyor.valla çaresiz gibiyiz yemeyince yemiyor yani aç bırakmak falan hikaye
ben ablasindan antremanliyim o da istedigini yapip yedirmesem zorlamsam vermesem ac kalirdi ve kaç kez denediysem sonu hastalanarak bitti ve ben pes ettim
bunda denemiyorum bile
tel den kastın ne
biz bazen beraber maharetli instos bebeklerini izliyoruz tel de
tv açık çoğu zaman bakmıyor
bazen tv ona ait miniyo nun eğitici şarkılarını açıyoruz
çok uzak tutamam tutamiyorum
toplu göç olsa da 90lara gitsek
ablamizda tv. acmadik v.s.
okula gittiğinde herseye fransiz kaldığından baya ezildi diyebilirim
o sebeple bunda oluruna biraktim
eşimle de yoruldum tv. yi kapat v.s. diyip her şeyi yönetmekten zaten bir yere de çıkamıyoruz
...
Uykumuz hep gitgelli canım18. ay uyku gerilemesi oluyormuş. 1 aydır uykuları düzene girdi herhalde derken 2 gündür yine uykuları bozuldu. Sizde de var mı bu durumlar? Bu arada diş yok.
daha ben korkudan kan testine goturemedim bende supheleniyorumCanım benimki de iştahsız. Kansızlık çıktı. Yemezse yemesin diyemiyorum, çok üzülüyorum. Demir şurubunu da içmiyor.
Full meme versem yok demez. Ama artik gunduz uyuyacagi zaman disinda vermeneye basladim, aglasa da vermiyorum. Alisti biraz fazla ustelemiyor. Doktoru da birak dedi, ben de Mayis gibi biraktirmayi dusunuyorum. Bizim de aksam 8- 8 bucukta yatiyor ve dedigin gibi saat 4'ten sonra mizmiz ve sabah kalkana kadar memede geciyor.daha ben korkudan kan testine goturemedim bende supheleniyorum
canim benim eşim veriyor bazen ve o hep miniyo kukuli v.s. ile yediriyor çorbasını
hep emmek istiyor süt de yetmiyor 12de yatiyor zaten gece 4ten sonra mzmzmz sürekli bi sağ bi sol
siz de meme durumu nasıl
bugünlerde beni baya depresyona sürüklemisti evden hiç çıkmıyorum zaten meme vermeyince çığlık çığlık ağlamalar yemeğe karşı inatFull meme versem yok demez. Ama artik gunduz uyuyacagi zaman disinda vermeneye basladim, aglasa da vermiyorum. Alisti biraz fazla ustelemiyor. Doktoru da birak dedi, ben de Mayis gibi biraktirmayi dusunuyorum. Bizim de aksam 8- 8 bucukta yatiyor ve dedigin gibi saat 4'ten sonra mizmiz ve sabah kalkana kadar memede geciyor.
Bizim dis donemi bir ay kadar boyleydi, bakicim da hastaydi gelemedi kafayi siyiracaktim. Meme icin atletimi yirtmisligi var, az once emzirmeme ragmen. Hic kapatayim da istemiyor, emmese de acik kalacak bakacak arada gelip emecek. Gunduz vermemeye baslayinca duzeldi. Yine istiyor meme meme diye aglamakli geliyor ama ben kesin kararli hayir, simdi meme yok diyorum oyaliyorum. Daha once mumkun degildi ama, ustumu basimi cekistiriyordu ve cok bunalmistim. Hatta cocuk psikiyatrina sordum birakmamda sakinca var mi diye. 18 ay civari birakmayi onermedi anneye baglanma tavanmis bu donem. Gercekten de oyle. Mayis gibi birden kesmende sakinca yok dedi. O zamani bekliyorum.bugünlerde beni baya depresyona sürüklemisti evden hiç çıkmıyorum zaten meme vermeyince çığlık çığlık ağlamalar yemeğe karşı inat
eşim de kriz anında tvden you tube sarılıyor ben kapatıyorum falan...
bi de benim kızım hırçınlasti diye düşünüyorum
elimden tutup isteği yere götürmeler bişeylere ağlayarak israrla sarılmalar umarım bi dönemdir yoksa ruh sağlığımı yitiricem
Biz ferrum kullandık severek içiyordu tadını begeniyordu.Doktoruna sorup onu deneyebilirsin uygun görürse.Kivinin yada mandalina üstüne damlatıp falan vermeyi denedin mi?Kızlar, oğlumda kansızlık çıktı. Zaten aşırı iştahsızdı her zaman. Tırnakları da beyazladı son zamanlarda. Doktorumuz ferro sanol şurup verdi ama içirmek ne mümkünNefret ediyor, ne yaptıysam içiremedim. Meyve suyuna karıştırdım, çocuk meyve suyundan nefret etti artık onu bile sevmiyor. Doktoruna söyledim o da microfer verin dedi. Yarın ilk kez onu deneyeceğim ama microfer tedavi amaçlı kullanılıyor mu emin değilim. Eczacı çok etkili falan dedi ama kutusunda bile ilaç değildir, tedavi edici değildir falan yazıyor. Doktoruna sordum, tatmin edici bir cevap alamadım. Kullananınız var mı bu damlayı? Ferro sanol'u içirmeyi başaranınız varsa taktik de alabilirim ama hiç umudum yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?