- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Evet 15. Ay canım. Ben 15. ay setini biraz basit buldum belki 18 daha iyidirB Brcbrcbrc84 canim sende ki adim adim seti 15.ay miydi.simdi kuzenim hediye gondermis iciminokumus gibi ama 18.ayguzel seyler var sanki ya giyisileri tanima renkler
Neler vardi onda sana zahmet olmazsa ? 16.ayi alirim olmadi direkEvet 15. Ay canım. Ben 15. ay setini biraz basit buldum belki 18 daha iyidir
Bir kitapçık var küp resimleri var. Küp de göndermişler. Küpleri üst üste dizmesi gerekiyor en azından 2 küpü.Neler vardi onda sana zahmet olmazsa ? 16.ayi alirim olmadi direkbahsettigim mevzular gerdi beni ya daha cok zaman ayirmak istiyorum
Ben şey olayini sevdim her ay ne verdigini biliyorsun inceledim seti mesela bir ay yiyecekler bir ay giyecekler o acidan takip etmem guzel olmus bir de bizimki cok heyecanla acti kutuyuBir kitapçık var küp resimleri var. Küp de göndermişler. Küpleri üst üste dizmesi gerekiyor en azından 2 küpü.
Sonra bir makarna bir içecek resmi var hangisini yer içeriz öğret diyor. Elma armut fotosu var hangisi elma hangisi armut gibi. Bir de sünger göndermişler suya sokup sıkacakmış falan. Yiyecekleri tanıtan küçük bir kitapçık da var. Bir de minik parmak kukla göndermişler. Öyle yani bakalım 16. ayda ne gönderecekler.
Ben önce bunları dezenfekte etmekle baya bir uğraştığımdan kutuyu ben açmış oldumBen şey olayini sevdim her ay ne verdigini biliyorsun inceledim seti mesela bir ay yiyecekler bir ay giyecekler o acidan takip etmem guzel olmus bir de bizimki cok heyecanla acti kutuyumikadonun kitabindan koymuslar alacaktim minik kitaplardan ben de sevdi baya onu da.. tsk ettim ❣
Bizim doktor da anne sütü alıyorsa gerek yok dedi, gece aciktiklarini pek sanmıyorum ya ... Ya alışkanlıktan ya da dişten filan uyaniyorlar. Benimki dün tuuum gece memedeydi mesela o kadar aç olamazAnne sütü alıyor bizimki de ama annem ara sıra vermem gerektiğini söyledi, emzirmeyi bıraktıktan sonra normal süte alışsın diyor benim de kafam karıştı. Bir de gece çok uyanıyor, acaba sütüm mü azaldı diyorum.Süt azalsa bile bu aylarda bebeğin karnının tok olmasında etkili midir kafamda deli sorular
Dün doktora msj attın aradı sağolsun cevapladı aklımdakileri. Anne sütü yetersiz geldiği için mi uyanıyor dedim yok gün içinde yoğurt falan yiyor anne sütünün yetersizlik durumu olmaz merak etme dedi. Diş dönemi de değil gece emmeyi alışkanlık yapmış gece beslemesini kesebilirsin dedi.Bizim doktor da anne sütü alıyorsa gerek yok dedi, gece aciktiklarini pek sanmıyorum ya ... Ya alışkanlıktan ya da dişten filan uyaniyorlar. Benimki dün tuuum gece memedeydi mesela o kadar aç olamaz
Çöpe bez atma olayı bizimkinde de var hata bezi atmak istemiyor arınca ağlıyor duygusal bir bağ kurmuş olsa gerekE Elwing6 valla bence Gülce bebek komutları anliyordur da pek işine gelmiyor olabilirbilge daha anne demiyor ama 2 ay önce bezini eline verip hadi çöpe at diyordum gidip atıyordu, sonra çöpten geri almaya çalışıp alamayınca feryat figan ağlıyordu yani bence her komutu anlamalari diye bir şey yok da bazılarını öğretmek mümkün olabilir. Yerden tanıdığı bir nesneyi isteyip, verirse aferin, alkış filan...
Bilge sanırım totalde 4 kere filan bensiz uyumustur... o dört sefer dışında hep benimle ve memede ... Aksi halde akıl sagligimi koruyamazdim. Gece emzirip 5 dk sonra yatırmak kolay evet, hii öte taraftan 15 aydır bu sorumluluğu üstlenmek hic kolay değil. Geceleri hadi emzirmeyeyim pispislayayim diyorum, uyanıyor. Yani memeden kesmeye hiç hazır değilimDün doktora msj attın aradı sağolsun cevapladı aklımdakileri. Anne sütü yetersiz geldiği için mi uyanıyor dedim yok gün içinde yoğurt falan yiyor anne sütünün yetersizlik durumu olmaz merak etme dedi. Diş dönemi de değil gece emmeyi alışkanlık yapmış gece beslemesini kesebilirsin dedi.
Gerçekten de kesmeyi düşünüyorum gece beslemesini çünkü gün içinde memeyi aramıyor ama gece emmeye kalkıyor. Sadece emmeye kalkıp uyusa sorun değil ama bir kaç gündür gece 2-3 te uyanıp 2 saat uyumuyor. Dün gece 3 te kalktı 5 te yattıHayır ben de bir noktadan sonra sinirli oluyorum yansıtmıyorum ama cidden sinirleri bozuluyor bir süre sonra insanın. Üstelik iştahı yerindeyken bir kaç gündür iştah da azaldı. Doktor bir süreçtir bu dedi ama bilemedim.
15 ayda toplam 4 kez sensiz uyumuşsa aslında fazla değil ama o 4 gün gece boyu sensiz uyumuşsa ve sen de deliksiz uyumuşsan muhteşemBilge sanırım totalde 4 kere filan bensiz uyumustur... o dört sefer dışında hep benimle ve memede ... Aksi halde akıl sagligimi koruyamazdim. Gece emzirip 5 dk sonra yatırmak kolay evet, hii öte taraftan 15 aydır bu sorumluluğu üstlenmek hic kolay değil. Geceleri hadi emzirmeyeyim pispislayayim diyorum, uyanıyor. Yani memeden kesmeye hiç hazır değilimbeni zorlu günler bekliyor farkındayım... Bir yandan da demek ki şu an buna ihtiyacı var diyorum. .. nasıl vakti gelince bezi birakacaksa, herhalde memeye duskunlugu azalır ya da kendi kendine uykuya dalma becerisi gelişir diyee umut ediyoruuuum.
İnşallah o beceriden bizde de vardırrrBilge sanırım totalde 4 kere filan bensiz uyumustur... o dört sefer dışında hep benimle ve memede ... Aksi halde akıl sagligimi koruyamazdim. Gece emzirip 5 dk sonra yatırmak kolay evet, hii öte taraftan 15 aydır bu sorumluluğu üstlenmek hic kolay değil. Geceleri hadi emzirmeyeyim pispislayayim diyorum, uyanıyor. Yani memeden kesmeye hiç hazır değilimbeni zorlu günler bekliyor farkındayım... Bir yandan da demek ki şu an buna ihtiyacı var diyorum. .. nasıl vakti gelince bezi birakacaksa, herhalde memeye duskunlugu azalır ya da kendi kendine uykuya dalma becerisi gelişir diyee umut ediyoruuuum.
Senin umudun var mı benim o konuda hiç umudum yokİnşallah o beceriden bizde de vardırrr
Al benden de o kadar.Senin umudun var mı benim o konuda hiç umudum yok
Benim dee. Meme görünce gözü parlıoSenin umudun var mı benim o konuda hiç umudum yok
Selamm..biz kendi kendimize uyuyoruz artik ama gece beslenmesini kesemedik maalesef.bizim avantajimiz bastan biberonu alistirmak oldu sanirim.sutumu bile sagip biberondam veriyorudm baslarda doydugunu gorebilmek adina sukur emmeyide birakmadi bir de mama destekli gittik sutum yetmediigi icin..dogmadan bilr arastirdgim konuydu uyku traccy hougla baslayip baya baya arastirma yaptim en son bebeginiz uykuyu cok sevecegi okudum..zamam zaman denemelerim oldu basarisiz oldum evimizde kalamadigimiz icin 12.ayda tam duzen oturttuk pandemiyle birlikte...egitimi kendi kendimi verdimKızlar selamlar. Bende Eylül annesiyim. Burayı geç farkettimBizim doğduğundan beri gece uykularımız hep problemdi zaten ama son 1 aydır artık sabaha karşı uykuya dalıyor. Daldıktan sonra zaten yarım saatte bir emmeye kalkıyor yetmiyor tekrar sallanmak istiyor bu döngü böyle sürüp gidecekmi. Sizinkiler ne alemde ya kendi kendine uyuyan az uyanan varmı bu hep böylemi gidecek. Doktorumuz emme devam ettiği süreçte böyle dedi. Gece emzirmeyi azalt su içir artık alışkanlık haline gelmiş senin yanına gelmek için memeyi kullanıyor dedi ama mümkünü yok emmeden uyumuyorki denedim kıyameti koparıyor artık komşulardan çekindiğimden mecbur emziriyorum. Gündüz uykumuzda 1 kere oda 45 dk geçmiyor zaten. Hatta hiç uyumadığı günler oluyor. Hayır emzirmeyi tamamen keseyim demiyorum ama artık vücudum isyan bayrağını çekti 15 aydır. İşte böyle sizde durumlar nasıl
Selam hoşgeldinKızlar selamlar. Bende Eylül annesiyim. Burayı geç farkettimBizim doğduğundan beri gece uykularımız hep problemdi zaten ama son 1 aydır artık sabaha karşı uykuya dalıyor. Daldıktan sonra zaten yarım saatte bir emmeye kalkıyor yetmiyor tekrar sallanmak istiyor bu döngü böyle sürüp gidecekmi. Sizinkiler ne alemde ya kendi kendine uyuyan az uyanan varmı bu hep böylemi gidecek. Doktorumuz emme devam ettiği süreçte böyle dedi. Gece emzirmeyi azalt su içir artık alışkanlık haline gelmiş senin yanına gelmek için memeyi kullanıyor dedi ama mümkünü yok emmeden uyumuyorki denedim kıyameti koparıyor artık komşulardan çekindiğimden mecbur emziriyorum. Gündüz uykumuzda 1 kere oda 45 dk geçmiyor zaten. Hatta hiç uyumadığı günler oluyor. Hayır emzirmeyi tamamen keseyim demiyorum ama artık vücudum isyan bayrağını çekti 15 aydır. İşte böyle sizde durumlar nasıl
Aynıı masada vermediğim şey yok. Kendi başına yemeye de çalışmıyor sadece kaşıkla oynuyor. Masadaki 1şey=1lokma.Kızlar yemek yedirme konusunda başta sorun yaşamayıp sonradan sorun yaşayan var mı?
Bir kaç gündür iştahı olmadığı gibi masada çığlık kıyamet her şeyi almak istiyor. Hatta bunu mu istiyorsun diyorum yok bağırıyor, ötekini uzatıyorum yok o da değil. Yani oynamak için bir şeylere uzanmaya çalışıyor ama ne istediğini de bilmiyor. Sürekli bir huysuzluk. Tabi bu arada istediği şey ona verilene kadar yemek de yemiyor ama ne istediği de belli değilMesela mayonez şişesi veriyorum oh be tamam bunu istiyormuş diyorum bir lokma yiyor hooop başka bir şeyi almak için yine başlıyor ıh ıh uzanarak mızırdanmaya. Bul bakalım ne istiyor Yemek yedirmek çok zor hal almaya başladı. Aslında kendi yemek istiyor artık. Çatal kullanmak istiyor, döküyor saçıyor. Bundan da olabilir yani kendi yiyene kadar bir süreç de olabilir ama yani yemiyor, uyumuyor, tutturuyor sanki 2 yaş sendromu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?