• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz de de olagan disi durumlar var mi dis asi yer degisikliigi..bizimki duzen disina cikarsa deliriyor..gece kalkarsa besliyorum..bazen kokuma ihtiya duyuyor bence.. son donemde 1 yada 2 uyaniyordu..dedigim gibi bu ara dis asi..dun gece kotuyduk mesela.
Bizde kesintisiz uyuması olağandışı bir şey😂 Şaka bir yana gece uykularının kesintisizi olduğu çok çok nadir bir durumdur o da 6 saat falandır yani. Bir iki bilemedin 3 kez olmuştur bu 6 saat kesintisiz uyuması 9 ayda. Acaba diyorum ben çok dönerim gece uyurken, benim sesime mi uyanıyor ki. Odasını ayırsam daha mı iyi uyur ki diye düşünüyorum.

Bizde kesintisiz uyuması olağandışı bir şey😂 Şaka bir yana gece uykularının kesintisizi olduğu çok çok nadir bir durumdur o da 6 saat falandır yani. Bir iki bilemedin 3 kez olmuştur bu 6 saat kesintisiz uyuması 9 ayda. Acaba diyorum ben çok dönerim gece uyurken, benim sesime mi uyanıyor ki. Odasını ayırsam daha mı iyi uyur ki diye düşünüyorum.
Ben de oyle dusunuyordum ama bu aralar hep ayni saatlerde uyaniyor. Biyolojik saati boyle su anda galiba. Ayrica 6 saat kesintisiz uykuyu gormeyeli cooook oldu. En son ne zamandi hatirlamiyorum. Gerci benim hafizam cok kotu artik. Cocuk dun ne yedi diye sorsan hatirlamayabilirim...iste bunlar hep uykusuzluk.

Ben de oyle dusunuyordum ama bu aralar hep ayni saatlerde uyaniyor. Biyolojik saati boyle su anda galiba. Ayrica 6 saat kesintisiz uykuyu gormeyeli cooook oldu. En son ne zamandi hatirlamiyorum. Gerci benim hafizam cok kotu artik. Cocuk dun ne yedi diye sorsan hatirlamayabilirim...iste bunlar hep uykusuzluk.
İnternette seride samurkaş diye bir uyku koçunu gördüm araştırırken, çok ilginç bilgiler veriyor 9 ay için. Mesela gece beslemesini doktorunuza danışarak kesebilirsiniz diyor eğer doktor izin verirse. Bu gece beslemesi de uyanmasını tetiklermiş. Sonra gündüz uykusu için iki uykuya düşer ve her uykusu en az 1 saat olmalı, 1 saatten az uykuya felaket uykusu diyor ve uyku başına 1 saatten az uyuyorsa gece yorgunluktan sık uyanır diyor.
E Elwing6 gece beslemesi yapıyor musun?

Ya valla yorgunluktan, bel boyun ağrısından tükendim. 6 saat kesintisiz uyuması 9 ay içinde toplasan en fazla 4-5 kezdir o da farklı günlerde yani peş peşe değil.
Gece beslemesini kestin mi? Acaba diyorum ondan mı uyanıyor. En fazla kesintisiz 2 saat uyumuş genelde saat başı uyanmış dün gece de. Bu durum kendisini de yoruyor. Bu kadar sık uyanmak bebeğimi de yoruyor beni de. Sonra tüm gün mız mız oluyor bugünkü gibi.
Sanırım o bir karakter canım ben de aynen bu durumdayım 10 yıl da 2. yi yap diyene gülümseyerek baktım 😬
2. öyle deil tabi onun da müthiş mükemmel başka zorları var ama kabullenmeye çalış geçecek ama biraz daha var 😔
biz en fazla 8 ya da 9 saat uyuyoruz genelde 2
bazen 3 kez kalkıyoruz gün icinde de biri kısa (40dk) biri uzun(1.5saat )
iki kez uyuyoruz
1.5 saat olanda da bir kez mutlaka kalkıyor 😁😬
sağlıklı olsunlar da...

Sanırım o bir karakter canım ben de aynen bu durumdayım 10 yıl da 2. yi yap diyene gülümseyerek baktım 😬
2. öyle deil tabi onun da müthiş mükemmel başka zorları var ama kabullenmeye çalış geçecek ama biraz daha var 😔
biz en fazla 8 ya da 9 saat uyuyoruz genelde 2
bazen 3 kez kalkıyoruz gün icinde de biri kısa (40dk) biri uzun(1.5saat )
iki kez uyuyoruz
1.5 saat olanda da bir kez mutlaka kalkıyor 😁😬
sağlıklı olsunlar da...
Tabi en önemlisi sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil. Gündüz 1 saatten az uyursa gece sık uyanırmış. Bahsettiğim videoda gündüz 1 saatten az olan uykulara felaket uykuları diyor ve bunu uzatmanın yollarını gösteriyor. Gündüz iki uyku uyumalı ve her biri kesintisiz 1 saatten az olmamalıymış. Bir de gece uykusu bu aylarda 10 saatten az, 12 saatten fazla olmamalıymış. Dün baya araştırdım 🤓 Bizim gündüz uykuları fena değil Ama gündüz uykusu ile gece uykusu arasını biraz açtığım için yoruluyor ve gece bu yüzden sık uyanıyor olabilir. Dün gece hep 21:00 da yatarken ilk kez 20:00 a doğru yatırdım ve ben de ilk kez aynı odada yatmadım denemek için ve maşallah uzun süreden sonra ilk defa gece boyunca iki kez emzirdim 🧿 Acaba odasını ayırsam mı diyorum bunu araştırcam. Aynı odadayız ama kendi yatağında yatırıyor. Ben uyku konusunda uyku saatlerini bebeğimin kendi ritmine bırakarak bu zamana kadar yanlış bir yol izlemişimdir belki de..Araştırcam bakalım. Bir de gece besleme konusunu doktora danışmam gerek. Belki de gece emzirmemek gerekiyor ki uykusu bölünmesin.

İnternette seride samurkaş diye bir uyku koçunu gördüm araştırırken, çok ilginç bilgiler veriyor 9 ay için. Mesela gece beslemesini doktorunuza danışarak kesebilirsiniz diyor eğer doktor izin verirse. Bu gece beslemesi de uyanmasını tetiklermiş. Sonra gündüz uykusu için iki uykuya düşer ve her uykusu en az 1 saat olmalı, 1 saatten az uykuya felaket uykusu diyor ve uyku başına 1 saatten az uyuyorsa gece yorgunluktan sık uyanır diyor.
E Elwing6 gece beslemesi yapıyor musun?
12de mama veriyordum artik mamayi itiyor.bazen kalkarsa veriyorm meme bazende kalkmiyor..ama bence meme istemesi tamamen ozlemekle alakali..dis cikartiyo su sira mesela tok olsada meme istiyo:) memeyide birakacakmi bir gunnnnn 😂🤦‍♀️ ziraaaaa cok sıkıldım 😂 kucagma almaya korkuyorm hemen gomuluyo istiyorki memede yasayayim

12de mama veriyordum artik mamayi itiyor.bazen kalkarsa veriyorm meme bazende kalkmiyor..ama bence meme istemesi tamamen ozlemekle alakali..dis cikartiyo su sira mesela tok olsada meme istiyo:) memeyide birakacakmi bir gunnnnn 😂🤦‍♀️ ziraaaaa cok sıkıldım 😂 kucagma almaya korkuyorm hemen gomuluyo istiyorki memede yasayayim
Diş çıkarınca daha çok emiyorlar ama diş döneminde dahi güzel uyuyorsa şanslısın😀

Biz de uyuyoruz hatta gecen hic uyanmadan uyumusuz ama kizamik asisi sonrasi duzen sasti biraz yine anneemlere geldim falan duzen degisince cocukta hircinlik basladi kesinlikle dogru...döngü bozulunca cocugumda degisiyor 😊 gunduz uykularimiz sorunluydu hep ama en son onlarda duzene girmisti dis cikti bir de birgun cok iyiysek bir gece 3 4 kez kalkiyoruz yinede sukur tabiiki belli bir duzen var cunku..ayni saatlerde uykusu gelir hatta gecen sacma sapan bir saatte uyudu aksam uykusunu eyvah dedim gece ne yapacagm 8de yine uykusu geldi ve uyudu😊💕
Geçen hafta annemlerdeydik oğlum çok sevdi orayı, gündüz uykularını yatakta uyumaya başladı. Ama dönüşte mastit oldum, uyku öncesi emmeyi reddetti çoğunlukla. Antibiyotik kullanıyorum şuan.
Kızlar mastit için ultrason çekildi ve aynı memede iki zararsız kist bulundu. Ancak bir de lezyon saptandı, yüzde doksanbeşin üzerinde iyi huylu dedi doktor, takip edilecekmiş 6 ayda bir ultrasonla. Düşük ihtimal de olsa moralim bozuldu, elime gelen bir şey vardı ama emzirme kaynaklı diye düşünüyordum ben.

Son düzenleme:
H honey bunch veg&bones un kemik sulu tarhanasından verdim, sonradan kokusundan anladım ki domatesliymiş. Oğlumun kollarında kızarıklıklar oldu, aynı dönemde kol içlerinde isilik de çıkmıştı sıcaktan. Şimdi domates vermeye korkuyorum o zaman ayırdına varamamıştım sıcaktan mı yoksa domatesten mi diye. Köfteyi domatesli sarımsaklı bulgurlu suda pişiren bir video gördüm uygulamak istiyorum bakalım.

A azizan selam, gecmis mesajlarda bir sey ararken bebeginizin boyunun 81 cm oldugunu okudum. Yazim hatasi mi acaba diye dusundum. Eger dogruysa sizin ve esinizin boyu kac acaba? Ve diger cocuklarinizin boylari?

Geçen hafta annemlerdeydik oğlum çok sevdi orayı, gündüz uykularını yatakta uyumaya başladı. Ama dönüşte mastit oldum, uyku öncesi emmeyi reddetti çoğunlukla. Antibiyotik kullanıyorum şuan.
Kızlar mastit için ultrason çekildi ve aynı memede iki zararsız kist bulundu. Ancak bir de lezyon saptandı, yüzde doksanbeşin üzerinde iyi huylu dedi doktor, takip edilecekmiş 6 ayda bir ultrasonla. Düşük ihtimal de olsa moralim bozuldu, elime gelen bir şey vardı ama emzirme kaynaklı diye düşünüyordum ben.
Gecmis olsun canim, canini sikma. Bende onlardan cok var yillardir takip ediliyor. Bir sorun cikmadi cok sukur simdiye kadar. Zaten bircok kadinda var aslinda.

A azizan selam, gecmis mesajlarda bir sey ararken bebeginizin boyunun 81 cm oldugunu okudum. Yazim hatasi mi acaba diye dusundum. Eger dogruysa sizin ve esinizin boyu kac acaba? Ve diger cocuklarinizin boylari?
Aa evet A azizan benim de dikkatimi çekmişti. Kilosu nasıl bir de?bizim persentillerde aşağıda kalmamızı siz mi sağlıyorsunuz😄

Gecmis olsun canim zararsiz kistleri olan yakinim var.sorun yapma hic takipte oldugun surece insallah birseycik olmaz

Back