• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

T tuboz evet canım teşekkür ederim ateş ve kızarıklık çok sürmedi fakat iştahı geç toparladı. Hava öyle maalesef bayramda içimiz gitmedi en azından dışarı bakıp havası olmadı 😁 Bu arada benim bebeğim gece çok sık uyanmaya başladı emerek uyur ama babası biraz tur atıncada evin içinde uykuya dalardı ama artık açlığına ağlıyor yatırdığı an uyanıyor sütün geldiğini görüyorum sıkınca ama yetmiyor mu anlamıyorum ek gıda olarak kahvaltı ara öğün akşam yemeğini veriyorum bunların dışında takviye yapan var mı hazır mama ve ya devam sütü olarak.
Biz 19 eylül dogumluyuz
Oğlum doğduğundan beri gece sık uyandı
Hatta 4-5aylik olana dek gece uyumadı diyebilirim çünkü 5-6 gibi uyuyordu
Ve hep memede durmak istiyor
Ek gıda çok yoğun vermiyorum çünkü kakasini yapmıyor o yüzden yüklenmek istemiyorum.
Sut olayına gelince şimdiye dek kilo alımınız nasıldı bilmiyorum sütünün yetip yetmediğini durumunuza göre sen değerlendirebilirsin ama ben kendi tecrübemi paylaşayım
3.çocuğum ve hiç bir çocuğumda sütümü sağmadım ve hiç ama hiç sütümün yetmediğini düşünmedim.Goguslerimin bom boş göründüğü zamanlar çok oldu ama oğlum emerken sütümün indiğini hissettim hep.Kilo alimi hep iyi oldu masallah.
En son 7 aylık 1 haftalıkken 9.300 civarı idi kilosu.
Sabah biraz kahvaltı yapıyor
Öğlen yoğurt
Akşam da bizimle birlikte yiyor
Çorba varsa çorba veriyorum ona yoksa bizim yemeklerin suyundan ve tanesinden ezerek veriyorum öyle çok çok yemiyor
Dışten dolayi iştahı gitmişti yeni yeni açılıyor
Bunların dışında hep emiyor sayısız kez
Oyun oynarken bile arkasında oluyorum donup 2 fırt çekip oyuna devam ediyor 😃

ona yedirdigimde yine kötü olmuştu karni ben de bu kez ona yedirmedim kendim yedim yine aynı
bilmiyorumki demekki oluyor
Kiraz cidden metabolizmada değişik bir etki yapıyor
Ilk oğlumda 24 haftalik hamile iken eşim minik bi kasa kiraz almıştı doğalindan
Evde 2 kişiyiz bende bozulmasın diye fazla kaçırmışım
Ertesi gün okulda bir sanci başladı oluyorum sandım izin alıp eve gittim
Eşim de okulda,okulu uzak ve arabamız yok
Arkadaşına rica etmiş dra gittik ama arabada çığlık atmamak için dişlerimi sıkıyorum öyle bir sanci
Dr gaz sıkışmasi dedi 🤦‍♀️🤦‍♀️
Esimin matrak arkadaşları kiraz yediğimi öğrenince hep kiraz yedirilir mi biraz da muz yedireceksin ki dengelesin demişti 😃o gün bu gündür korkarım kirazdan

az sonra bebek sütlacı yapacam bakalim sevecek mi
L lavinyyaa mamalari attım çöpe sevmedi
bir tek hip sütlü elmalı gece var onu yapip içine muz ve pekmezle verirsem yiyor...
zaten reflüsü az da olsa devam ediyor bakalim sütlacı beğenip yerse onu vericem
bizde de mız mız lık 😑 hat safhada yere bıraksam sürekli önünden bişeyler kaldiriyorum
özgür cocuk yetiştirme fikrimden heran vazgeçebilirim ama bağlasan durmaz benimki
fişi elinden alsam peçete bulup ağzına sokuyor
ne var ne yok çekiyor sürekli bi tırmanma hevesi var yuvarlanıyor
dümdüz yer varken o sehpa arasındaki çıtaların uzerinden geçiyor arabasiyla oynamayi seviyor binecem derken pat küt yuvarlanıyor kafayı vuruyor
bahçeye inip çimenlere atasim var bu kez de çımen yer eminim🤪🤣
Sütlacı kendi sütünle mi yapıyorsun?
Sen böyle anlatıyorsun kızımı görüyorum 😆 kıpır kıpır ordan oraya hoppala zıppala yatakta yerde birşeylere tutunarak hep ayakta nerde sehpa kablo priz var bizim kızım orda. Zorlanmadığım kadar zorlanıyorum artık.
Biz 19 eylül dogumluyuz
Ek gıda çok yoğun vermiyorum çünkü kakasini yapmıyor o yüzden yüklenmek istemiyorum.
Sut olayına gelince şimdiye dek kilo alımınız nasıldı bilmiyorum sütünün yetip yetmediğini durumunuza göre sen değerlendirebilirsin ama ben kendi tecrübemi paylaşayım
3.çocuğum ve hiç bir çocuğumda sütümü sağmadım ve hiç ama hiç sütümün yetmediğini düşünmedim.Goguslerimin bom boş göründüğü zamanlar çok oldu ama oğlum emerken sütümün indiğini hissettim hep.Kilo alimi hep iyi oldu masallah.
Öğlen yoğurt
Çorba varsa çorba veriyorum ona yoksa bizim yemeklerin suyundan ve tanesinden ezerek veriyorum öyle çok çok yemiyor
Aslında bende düşünmemiştim ama artık yeterli mi gelmiyor acaba diyorum büyüdükçe gece emmeden uyumaz emerek uyuyordu zaten ama uyanma aralığı çok kısaldı gündüz daha iyi ama gündüz kahvaltı ara öğün yemek derken hem beni emiyor acaba gecede takviye mi lazım diye düşünmeye başladım büyüdükçe

Cok daha farkli sesler cikartmaya basladi bizimki nen neen neee 😂 zzzz ssssss falan dilini surtturuyo peltek peltek,babasi ayy ayy die seviyo o da ayy ayyy demeye basladi degisik degisikte sesler kus gibi😍😍😍 kendi kendine emekleme stili gelistirmis bi ayagini bukup biri uzatmisken toto ustunde ilerliyo ittire ittire oturur vaziyette sabah cok guldüm 🤪😂🤭 istahimiz azaldi yemek secmeye basladik saniirm yinede acikinca ortaligi yikiyor korkumdan uyurlen onden onden hazirliyorum 🤭🤦‍♀️ buyuyorrlar ya 😍

Kiraz cidden metabolizmada değişik bir etki yapıyor
Ilk oğlumda 24 haftalik hamile iken eşim minik bi kasa kiraz almıştı doğalindan
Evde 2 kişiyiz bende bozulmasın diye fazla kaçırmışım
Ertesi gün okulda bir sanci başladı oluyorum sandım izin alıp eve gittim
Eşim de okulda,okulu uzak ve arabamız yok
Arkadaşına rica etmiş dra gittik ama arabada çığlık atmamak için dişlerimi sıkıyorum öyle bir sanci
Dr gaz sıkışmasi dedi 🤦‍♀️🤦‍♀️
Esimin matrak arkadaşları kiraz yediğimi öğrenince hep kiraz yedirilir mi biraz da muz yedireceksin ki dengelesin demişti 😃o gün bu gündür korkarım kirazdan
ay canim iyiki bisey olmamış kanı sulandırıyor ya bir de hamileyken ciddi tehlikeli💆‍♀️
sadece komik bir anı olarak kalmış şükürki

Biz 19 eylül dogumluyuz
Öğlen yoğurt
nasıl dayaniyorsun canim
koronadan önce okula dönmüştün dimi

Kizlar doktorumuzla konustuk, bilge surekli kulaginin arkasindaki saclarini cekistirdigini soyledik. Dis cikarirken kulakta odem olusur, ondan yapar dedi. Burnunun tikali olup olmadigini sordu. Yani burnu tikali degil ve kulaklarini, saclarini cekistiriyorsa odemden olurmus, normalmis.

Sütlacı kendi sütünle mi yapıyorsun?
Sen böyle anlatıyorsun kızımı görüyorum 😆 kıpır kıpır ordan oraya hoppala zıppala yatakta yerde birşeylere tutunarak hep ayakta nerde sehpa kablo priz var bizim kızım orda. Zorlanmadığım kadar zorlanıyorum artık.

Aslında bende düşünmemiştim ama artık yeterli mi gelmiyor acaba diyorum büyüdükçe gece emmeden uyumaz emerek uyuyordu zaten ama uyanma aralığı çok kısaldı gündüz daha iyi ama gündüz kahvaltı ara öğün yemek derken hem beni emiyor acaba gecede takviye mi lazım diye düşünmeye başladım büyüdükçe
yok canım yarı yariya inek sütü su
pirinç biraz şeker iyi geldiğini düşünüyorum
reflüsüne de yedi şükür beğendi sanırım...
bundan sonra da kaşık maması hiç almam

Cok daha farkli sesler cikartmaya basladi bizimki nen neen neee 😂 zzzz ssssss falan dilini surtturuyo peltek peltek,babasi ayy ayy die seviyo o da ayy ayyy demeye basladi degisik degisikte sesler kus gibi😍😍😍 kendi kendine emekleme stili gelistirmis bi ayagini bukup biri uzatmisken toto ustunde ilerliyo ittire ittire oturur vaziyette sabah cok guldüm 🤪😂🤭 istahimiz azaldi yemek secmeye basladik saniirm yinede acikinca ortaligi yikiyor korkumdan uyurlen onden onden hazirliyorum 🤭🤦‍♀️ buyuyorrlar ya 😍
Bizimki de dunden beri gel, neen gibi seyler soyluyor. Eliyle de gel yapmaya calisiyor ama beceremiyor 😆

nasıl dayaniyorsun canim
koronadan önce okula dönmüştün dimi
Bazen çok zorlandığım oluyor diğer Çocuklar da ilgi bekleyince ama en fazla 1 yilimiz kaldi biliyorum geçecek o yüzden fazla kasmıyorum.
Başlamadım canım 1 ay sonra başlıyorum göreve
Sen de izindesin değil mi

Bazen çok zorlandığım oluyor diğer Çocuklar da ilgi bekleyince ama en fazla 1 yilimiz kaldi biliyorum geçecek o yüzden fazla kasmıyorum.
Başlamadım canım 1 ay sonra başlıyorum göreve
Sen de izindesin değil mi
aynen izindeyim 🤣
ucresiz ucretli izinlilerle izindeyiz🤪☺️

Ben de ilk kez duydum ama bir çok bebek geçiriyormuş, bu hastalığı geçirdikten sonra da ömür boyu bağışıklık kazanıyormuş. Tahliller temiz çıkınca hiç bir ilaç antibiyotik vermediler. Sadece Allah korusun havale riskine karşı ateşi kontrol altında tutun dediler. 3. gün ateş düşer dediler bugün 3. gün çok şükür ateşi düştü 🤲 Ateşi 39 ları görmüştü.
Canım çok çok geçmiş olsun. Ben duymuştum bu hastalığı. Allah beterini yaşatmasın. 💕

kızlar temizlik için yardimci calistiriyor musunuz ?
korona açısından nasıl yapiyorsunuz ?
Mart'tan beri ara vermistik. Gecen hafta cagirdim. Ama yasadigim ilde vaka sayisi cok azaldi. Yasakli listeden de cikti. Istanbul'da olsaydim cagirmazdim sanirim. Bir de bel agrisi cekiyorum, artik temizlik cok zor gelmeye baslamisti.

Biz 19 eylül dogumluyuz
Öğlen yoğurt
Maşallah çok iyi kilosu☺ 3850 dogdu benimki şimdi de evdeki tartıya göre 8300 civarında ne zamandır doktora da gidemedik.Bu ara bizde de dişten dolayı istahsizlık var öyle çok meme meraklısı da değil uykudan uykuya emiyor.Su virüs geçse de bir doktora gidecez ☺

Mart'tan beri ara vermistik. Gecen hafta cagirdim. Ama yasadigim ilde vaka sayisi cok azaldi. Yasakli listeden de cikti. Istanbul'da olsaydim cagirmazdim sanirim. Bir de bel agrisi cekiyorum, artik temizlik cok zor gelmeye baslamisti.
ay canim inan pencereler balkonlar v.s. feci halde ben yapamıyorum eşim zaten yapamaz sürekli yardımcımız vardı ama korkuyorum sonuçta dediğin gibi ama kaça kaça artık haftaya bi temizlik gerek
sonra yine bi ara verrirz artik umarim bitmiş olur

Maşallah çok iyi kilosu☺ 3850 dogdu benimki şimdi de evdeki tartıya göre 8300 civarında ne zamandır doktora da gidemedik.Bu ara bizde de dişten dolayı istahsizlık var öyle çok meme meraklısı da değil uykudan uykuya emiyor.Su virüs geçse de bir doktora gidecez ☺
Tesekkurler canim .
Masallah kuzucuga
Doğum kilonuz guzelmis sizin
Biz de 3600 doğduk
Benim çocuklarım 1 yaşına kadar güzel alır sonra durur almaz kolay kolay bakalım bu kızım nasıl olacak.
Diş her çocukta farklı etki ediyor ,kiminde iştahsızlık,kiminde uykusuzluk,huysuzluk,meme düşkünlüğü vs vs
Ama sonra rahatliyorlar
Inşallah ortalık sakinleşince gidersiniz dr.
Ya benim 3.olunca sanırım bayağı bi rahatlık var düzenli dr kontrolü yok bizde
En son 2 aylıkken gitmiştik çocuk dr.na😃

ay canim inan pencereler balkonlar v.s. feci halde ben yapamıyorum eşim zaten yapamaz sürekli yardımcımız vardı ama korkuyorum sonuçta dediğin gibi ama kaça kaça artık haftaya bi temizlik gerek
sonra yine bi ara verrirz artik umarim bitmiş olur
Aynen ben de pencere ve balkon icin cagirdim en cok. Insallah biter de normale doneriz.

Back