• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk dusugumde karnim 5 aylik hamileler gibi olmustu ama bunda pek bisey yok disardan gorunen ama hic bir pantolonum olmuyor esofmanlarla cikiyorum disari simdidende hamile pantolonu almak istemiyorum zaten pek bisey belli degil
Aynı ben :halay:ben de hamile pantolonu mu alsam diye düşünüyordum. Normal kotlat karnımı sıktıkça zararı olur mu diye korkuyorun

Benim ilk gebelikte 6. Ayda çıkmaya başlamıştı.5 aylıkken 3 kilo almıştım cok güzeldi herşey. Zaten göbek çıkmaya başladıktan sonra birden büyüyor.
Yani ben simdi bir iki kilo verdim zaten kilolu değilim 54-55kilo arası gidip geliyorum ama göbek var görüyorum göbek değil gaz aslında ama hamile oldugum aynaya baktıkca net belirgin

Kızlar gece yatarken sağa ya da sola yatmak vs konusunda birşey biliyor musunuz ?
Bebeği rahatsız eder miyiz
Yoksa bu konu bebek büyüdüğünde mi önemli malum şu an çok minikler ya
Bebek biraz büyüdügünde sanırım 4aydan sonra sola yatmak hatta bacak arasına bi yastıkla yatmak gerekiyor
Ama suanda cok kücük oldugu icin öyle bir sınırlama yok

Ben normalde Karatay usulü besleniyordum ama bulantı ve mide yanması beni mahfetti :KK43: mideyi bi anda doldurursam korkunç işkence çekiyorum. Az az sık sık yersem daha rahat oluyor midem. Mesela sabah 1 yumurta 1-2 dilim peynir yiyorum 1 lokma daha fazla alsam çıkıyor zaten. Bi kaç saat sonra ceviz, fındık, badem. Mide çok üzün süre boş kalınca da çok bulantı yapıyor o yüzden bi kaç saat sonra da çorba içiyorum 1 kase. Akşam yemeğini de çok az yiyorum saat 6 gibi. Saat 8 gibi de 1 muz veya 1 elma veya yarım ayva yiyorum. :deli: 2 öğün olayı sanırım bu mide ile şuan benim için imkansız :olamaz:
Tabi tabi ztn ilk üç ay imkansız o. Yıllardır ekmek yemem şimdi yiyorum mecbur yoksa yumurta yiyemicem. Ben de az az yiyorum öyle tamamen yedim mi çıkıyo yoksa. Ama şu bulantı acı ağız bitsin karataya döncem. Gebelikte öyle illa iki öğün yiyin demiyor onun kitabı başka. Ara ara ceviz badem fln var yani daha rahat. Aslında olay aynı şeker ve undan uzak durcaz mide geçsin. Başka da bişi diil

Herkese merhaba
SAT 20 Aralik. Sonrasinda agir grip gecirdim doktor gebelik sinifi c olan bir antibiyotik verdi. 10 ocak ta test yaptim erken gosterenlerden negatifti. 4 gun kullandim ilaci bir tabletini sonra biraktim. 20 ocak ta adet olmayinca test yaptim ve pozitifti. Hemen doktora gittik kese göründü ilaclar icin ilk ayda bi sey yapsalardi bebek oluşmazdı ya hep ya hic dedi doktorum. Ama yine de Cerrahpasa da Getam diye bir birim varmis oraya git ilaclarinla birlikte dedi. Tam 11 gundur uzuntuden yemek yiyemiyorum uyuyamiyorum tam 4 kilo verdim. Nolur basina gelen varsa yazsin hamileligin ilk haftalarinda hamile oldugunu bilmeden c sinifi antibiyotik kullanan veya getam a gitmis olan var mi. Bu uzuntuyle yasayamiyorum. Hamile olduguma bile hic ama hic sevinemedim. Lutfen bana bi seyler diyin.
Hamileliğimin 3ve 4. Haftası antibiyotik kullandım iki hafta üst üste hamile oldugumu bilmeden sacımı boyattım 5.hafta neredeyse her aksam alkol aldım vs
Gecen haftada gene enfeksiyon cıktıgı icin kanımda yani 8.haftamda gene antibiyotik kullandım
Cok sükür simdilik bebegim benimle
Sende moralini bozma inşallah bişey olmayacaktır

Yani ben simdi bir iki kilo verdim zaten kilolu değilim 54-55kilo arası gidip geliyorum ama göbek var görüyorum göbek değil gaz aslında ama hamile oldugum aynaya baktıkca net belirgin
Benim ilk gebeliğimde öyleydi. 2 aylıkken 6 aylıktım gazdan. Geçmiyordu bir türlü o gaz. Maalesef hormonlar yapıyor onu. Bakliyat, kakao, çiğ soğan, gazlı içecekten uzak durmak lazım. Kıs sebzeleri de hep gaz yapıyor. Bir de yemekle beraber sıvı alma. Yavaş ye hava yutmadan. Şekerli şeyler de gaz yapıyor. Benim karnım 4 aylıklen biraz rahatlamıştı inmişti

Bende merak ediyorum bu mevzuyu yaa yüzüstü yatmak filan veya sırtüstü dümdüz yatmak filan. Annemler dikkat et diyorlar ama çok ta tehlikeli değildir diye düşünüyorum ileriki aylarda daha dikkatli olunmalı galiba
3 aydan sonra sola yatmak gerekiyor. Hatta bakın alıntıladım burda dursun bu da
Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.

Benim ilk gebeliğimde öyleydi. 2 aylıkken 6 aylıktım gazdan. Geçmiyordu bir türlü o gaz. Maalesef hormonlar yapıyor onu. Bakliyat, kakao, çiğ soğan, gazlı içecekten uzak durmak lazım. Kıs sebzeleri de hep gaz yapıyor. Bir de yemekle beraber sıvı alma. Yavaş ye hava yutmadan. Şekerli şeyler de gaz yapıyor. Benim karnım 4 aylıklen biraz rahatlamıştı inmişti
Allahım herşey 4 aya bakıyor :)

Hamileliğimin 3ve 4. Haftası antibiyotik kullandım iki hafta üst üste hamile oldugumu bilmeden sacımı boyattım 5.hafta neredeyse her aksam alkol aldım vs
Gecen haftada gene enfeksiyon cıktıgı icin kanımda yani 8.haftamda gene antibiyotik kullandım
Cok sükür simdilik bebegim benimle
Sende moralini bozma inşallah bişey olmayacaktır
Umarim bebeginizi saglikla alirsiniz kucaginiza. Korkum esasinda antibiyotigin sinifi. Eger b sınıfı olsa sikinti yoktu benim kullandigim c imis. B sinifi olanlari hamilelere veriyorlarmis ama c sinifi icin zorunda kalmadikca hamilelikte kullanilmamalidir yaziyor prospektuste :(

Tabi tabi ztn ilk üç ay imkansız o. Yıllardır ekmek yemem şimdi yiyorum mecbur yoksa yumurta yiyemicem. Ben de az az yiyorum öyle tamamen yedim mi çıkıyo yoksa. Ama şu bulantı acı ağız bitsin karataya döncem. Gebelikte öyle illa iki öğün yiyin demiyor onun kitabı başka. Ara ara ceviz badem fln var yani daha rahat. Aslında olay aynı şeker ve undan uzak durcaz mide geçsin. Başka da bişi diil
Evet canım kesinlikle. Gebelik içinde kitabı vardı zaten galiba dimi alayım bari. Aksi gibi canım da hep yoğurtlu pilav, sade makarna, haşlama patates tarzı şeyler çekiyor :deli: yememeye çalışıyorum bende

Umarim bebeginizi saglikla alirsiniz kucaginiza. Korkum esasinda antibiyotigin sinifi. Eger b sınıfı olsa sikinti yoktu benim kullandigim c imis. B sinifi olanlari hamilelere veriyorlarmis ama c sinifi icin zorunda kalmadikca hamilelikte kullanilmamalidir yaziyor prospektuste :KK43:
Valla üc farklı antibiyotik kullandım
Hangisi hangi sınıf bilmiyorum bakmadım sadece birini hamileliğim kesinleşince atesim düşmedigi icin agumentin verdi 1000mg günde iki defa 7 gün
Hatta iciceksin diye üstüne basa basa diretti
Ama diğer iki antibiyotik kulak burun bogazcı vermişti
Birini kullandım işe yaramadı baska türden dalalım mikroba diye baska tür bi antibiyotik verdi
Bence korkma ve bebegine sarıl hamile oldugunu bilmeden ilk 5 hafta yaptıkların bebege olumsuz etkiyle dönmüyor diyorlar

Ay bide bikaç doktor videosu izledim rezene zararsız diyorlar halbuki zararlı biliyordum :/
Hic icen var mı ya gercekten patlayacak gibiyim

Umarim bebeginizi saglikla alirsiniz kucaginiza. Korkum esasinda antibiyotigin sinifi. Eger b sınıfı olsa sikinti yoktu benim kullandigim c imis. B sinifi olanlari hamilelere veriyorlarmis ama c sinifi icin zorunda kalmadikca hamilelikte kullanilmamalidir yaziyor prospektuste :KK43:
Gebelik kategorisi c insanlarda etkisi bilinmiyor demek stres yapmayın bence bu stres size daha çok zarar verir, biraz rahatlayın olumlu düşünün :)
Geçen hafta damaryolu alınan bilaçtan dolayı anaflaxi gelişti bende ve prednol kullanmak zorunda kaldım heran her şey olabilir şu an ikimiz de iyiyiz diye şükrediyorum alınan ilaç alınmıştır artık yormayın çok kafanızı :) :anne:
Kategori d olan bi antibiyotik de kullanmış olabilirdiniz
Bence bu zamanların keyfini çıkarın:anneadayı:

Back