- 3 Ağustos 2012
- 1.069
- 1.327
- 333
- Konu Sahibi Gebelikaski
-
- #2.481
ben tedaviye ilk başladığımda kitap yazmaya başlamıştım.. blog da açabilirim diye iğnelerin ilaçların fotoğrafını bile çekmiştim. sonra hep olumsuz olunca bıraktım. evde olduğum şu 4 - 5 aydır gene aklıma geliyordu tedaviye hazırlandığım süreçte. hem kafam dağılır hemde belki bir farkındalık yaratmaya katkım olur. gene yazmaya başlayayım diyorum. Daha önce kısa öykü birinciliklerim vardı. zaten çok severim yazmayı da.. dene kızım diyorum, sayısı da derdi de küçümsenen bu kadınların bence milyonların acısı belki hafifler.O kadar haklısın ki o kadar haklısın ki sapına kadar katılıyorum .. yani zaten hamile kalmış istediklerini almış insanların bu kadar desteğe ihtiyacı varsa bizi neden kimse düşünmemiş aklım almıyor.. yaşam koçları, psikologlar o kadar antin kuntin meselelere eğilmişler bu duruma neden en ufacık bir özlü söz bile söylememişler tek kelam etmemişler pes doğrusu
O kadar haklısın ki sapına kadar katılıyorum. Canım çok canıyor içim acıyor ofiste herkese gülümsüyorum ama içim kan ağlıyor. Neden bu kadar zor olmak zorundaydı diyorum kendime. Neden eşimle ilişki sonrası hamile kalan şanslı insanlardan olamadım diyorum. İnsanlar göz göre göre korunmadan hamile kalıp çocuğu istemeyip aldırırken, biz bu kadar istediğimiz halde fedakarlıklardan kaçınmadığımız halde neden olmuyor diyorum. Canım çok yanıyor.ben tedaviye ilk başladığımda kitap yazmaya başlamıştım.. blog da açabilirim diye iğnelerin ilaçların fotoğrafını bile çekmiştim. sonra hep olumsuz olunca bıraktım. evde olduğum şu 4 - 5 aydır gene aklıma geliyordu tedaviye hazırlandığım süreçte. hem kafam dağılır hemde belki bir farkındalık yaratmaya katkım olur. gene yazmaya başlayayım diyorum. Daha önce kısa öykü birinciliklerim vardı. zaten çok severim yazmayı da.. dene kızım diyorum, sayısı da derdi de küçümsenen bu kadınların bence milyonların acısı belki hafifler.
insanların regl gecikmesini bile farketmeyip, bulantı başlayınca amanda noolluyo deyip bi testle 5 dakikada öğrendiği o çift çizgi için biz aylarca önceden yarış atı gibi hazırlanmaya başlıyoruz, yemekler uyku düzenleri ilaçlar folik asitleri, herseyin organiği olsun yoğurt evde mayalansın ,pişmemiş iyi yıkanmamış bişi yenmesin aman sigara alkole dikkat , falan filan ..bunlar en basitleri.. iğneler muayneler testler operasyonlar.. aylar yıllar süren çabalar sonrasında bi çift çizgi arayışı..ay sinirlerim bozuldu gene gözlerim doldu. millet gelmiş sonrasında şımarık şımarık saçma sapan şeylerle uğraşıyo biz toplumun en çok kanayan yaralarından biriyiz ve kimsenin el attığı yok
Ne kadar iyi olur yazsana arkadaşım biziben tedaviye ilk başladığımda kitap yazmaya başlamıştım.. blog da açabilirim diye iğnelerin ilaçların fotoğrafını bile çekmiştim. sonra hep olumsuz olunca bıraktım. evde olduğum şu 4 - 5 aydır gene aklıma geliyordu tedaviye hazırlandığım süreçte. hem kafam dağılır hemde belki bir farkındalık yaratmaya katkım olur. gene yazmaya başlayayım diyorum. Daha önce kısa öykü birinciliklerim vardı. zaten çok severim yazmayı da.. dene kızım diyorum, sayısı da derdi de küçümsenen bu kadınların bence milyonların acısı belki hafifler.
insanların regl gecikmesini bile farketmeyip, bulantı başlayınca amanda noolluyo deyip bi testle 5 dakikada öğrendiği o çift çizgi için biz aylarca önceden yarış atı gibi hazırlanmaya başlıyoruz, yemekler uyku düzenleri ilaçlar folik asitleri, herseyin organiği olsun yoğurt evde mayalansın ,pişmemiş iyi yıkanmamış bişi yenmesin aman sigara alkole dikkat , falan filan ..bunlar en basitleri.. iğneler muayneler testler operasyonlar.. aylar yıllar süren çabalar sonrasında bi çift çizgi arayışı..ay sinirlerim bozuldu gene gözlerim doldu. millet gelmiş sonrasında şımarık şımarık saçma sapan şeylerle uğraşıyo biz toplumun en çok kanayan yaralarından biriyiz ve kimsenin el attığı yok
Arkadaşım üzülme diyemiyorum üzülmemeye çalış. Seni çok iyi anlıyorum. Akşama ben de kan vericem belki şuan tam senin hissettiklerini hissedicem ama eminim ki önünde sonunda bebeğimiz olacak. Kendimizi bırakmayalım ki geldiklerinde bizi güçlü bulsunlar.Benim sonuç 1,20 negatif malesef
kesinlikle aklımda çok fazla şey var, tanıdığım bazı insanlar var kimileri senaryo kısımlarında kimileri de kamera önünde yer alan kişiler.. biraz elle tutulur birşeyler çıkarınca onlarla paylaşmayı düşünüyorum. Çünkü dediğin gibi kadının yeri sadece annelik değil. ben şuan anne olamayarak sadece görevlerimden birini yapmıyorum.. iyi bir eşim ben, iyi bir evkadınıyım, işinde çok başarılı kariyerini elde etmiş bir yöneticiyim, iyi bir ablayım, bir gönüllüyüm yüzlerce sokak hayvanına yardım ettim, yüzlerce lösemili çocuğun tedavisine katkıda bulundum ailelerini bilinçlendirdim.. ne yani sadece anne olamadığım için karanlıklara gömülüp ışığımı mı kaybedeyimNe kadar iyi olur yazsana arkadaşım bizihem daha önce konuştuğumuz gibi bizim tek misyonumuz anne olmak mı, anne olunca mı tamamlanıyor insanlık.. başka başka bir sürü misyonlarımız olabilir .. senin kalemin de kuvvetli bence yap süper bir fikir.. bizlerin hikayesini de ekleyebilirsin kısa kısa bölüm bölüm.. dua uzmanlardan randevu alıp konuyla ilgili görüşlerini istersin.. o kadar çok fikir var ki aklımda yapmak istersen uzun uzun yazarım sana .. bir hastanenin negatif alanlarında bir psikologla ortak çalışabilirsin o makale yayınlar senin kitabına katkı olur.. gibi gibi çok heyecanlandım
E sizde dogru cikmis olmuyormu 7nci negatif cikinca pek anlamadim canim6.gün kan testi mi verdiniz?Çok erken zaten.Bi de idrarsa boşuna uzuluyorsunuz.Lütfen bunu kendinize yapmayın.Benim düşük olduğunda 7.gün idrarda negatif çıkmıştı.
Canım Doğum yapamadım ama son başarısız denememden sonra doktorum tek tüpüm olmasına rağmen kendin dene dedi. (Bu arada tüp bebek doktorum değil kendi jinekoloğum ) ben de bu aşamada ara verir vermez ona danışarak coenzyme q10 kullanmaya başladım.. Ayrıca ona danışmadan arı prropolisi aldım saf 100 %. Arı sütü ve poleniyle karıştırdım kahvaltıdan önce bir tatlı kaşığı kullanmaya başladım. Düşüğün (başarısız dediğim bebek tutmuştu kalp atmadığı için ilaçla düşürdük) 3. Ayında kendim hamile kaldım fakat dış gebelik oldu.. ama yaradılar bence işe. Bir de günde yirmi dk yürüyüş çok işe yarıyormuş yumurtalıkları uyarıyormuş..Kizlar cuma opu oldum.bugun regl oldum.doktora gidip korkup.yani regl degil de ohss kaynakli bi sorun diye dusunup.cunku reglime daha 10 gun falan var.dr de regl olmussundur ilaclar yuzunden dedi ama probiyotik ilaca basla dedi.alicam netten.bi de burda bikac kisiden tup bebek oncesi takviye alma konusunu konustuk,okudum falan.simdi soru şu: yeni bi tup bebek deneme oncesi hangi takviyeleri kullanmaliyim? Ozellikle pozitifi gorenler ve blast a embriyosu gidenlerden yorum bekliyorum
Ben de dediklerine çok katılıyorum. Bu konuda psikologlar psikiyatrisler bile çok çok yetersiz. İlk gittiğim psikolog kız yaşadıklarımı anlatınca öyle suratıma bakakalıp ne diyeceğimi bilemiyorum demişti. Yabancı filmlerde terapi grupları görüyorum sürekli. Yaklaşık bir senedir ben de neden bizim için terapi grupları yok diye düşünüyorum. Çünkü karşısındakinin ne yaşadığını anlamayan ona asla yardımcı olamaz. Belki tüp bebek merkezlerinde filan vardır böyle gruplar biz bilmiyoruzdur.ben tedaviye ilk başladığımda kitap yazmaya başlamıştım.. blog da açabilirim diye iğnelerin ilaçların fotoğrafını bile çekmiştim. sonra hep olumsuz olunca bıraktım. evde olduğum şu 4 - 5 aydır gene aklıma geliyordu tedaviye hazırlandığım süreçte. hem kafam dağılır hemde belki bir farkındalık yaratmaya katkım olur. gene yazmaya başlayayım diyorum. Daha önce kısa öykü birinciliklerim vardı. zaten çok severim yazmayı da.. dene kızım diyorum, sayısı da derdi de küçümsenen bu kadınların bence milyonların acısı belki hafifler.
Düşük derken hamile kaldım 1800 betaya ulaştı ama sonra malesef düştü.7. Gün idrarda negatif görmüştüm onu anlatmaya çalıştım. Ama siz nasıl algılamak isterseniz tabi.E sizde dogru cikmis olmuyormu 7nci negatif cikinca pek anlamadim canim
canım geçmiş olsun üzme kendini biliyorum çok zor ama herşeyin hayırlısı bak ben sevinemiyorum da üzülemiyorum da herşeyin hayırlısıBenim sonuç 1,20 negatif malesef
NEDEN , cevabını aradığımız aradıkça daha da bulamadığımız dipsiz bir kuyu bizim için. çünkü hiçbir zaman bizi tatmin edecek tek , basit ve çözümü olan bir cevabı olmayacak, eğer somut bir yanıt ararsak. Tıbbi açıdan gelecek her yanıt başka bir soruyu ve yeni tedavi arayışlarını karşımıza çıkaracak ve gene NEDEN diyebileceğimiz durumlarla karşılaşabileceğiz. bunların tam tersi de olabilirO kadar haklısın ki sapına kadar katılıyorum. Canım çok canıyor içim acıyor ofiste herkese gülümsüyorum ama içim kan ağlıyor. Neden bu kadar zor olmak zorundaydı diyorum kendime. Neden eşimle ilişki sonrası hamile kalan şanslı insanlardan olamadım diyorum. İnsanlar göz göre göre korunmadan hamile kalıp çocuğu istemeyip aldırırken, biz bu kadar istediğimiz halde fedakarlıklardan kaçınmadığımız halde neden olmuyor diyorum. Canım çok yanıyor.
şimdi uçan terlik gelecek.. şu nikine bak, all is well :) git o filmi izle bi kez daha.az gül. sesli msj bırakılsa sana buraya hintli ingilizcesi taklidi yapardım:)canım geçmiş olsun üzme kendini biliyorum çok zor ama herşeyin hayırlısı bak ben sevinemiyorum da üzülemiyorum da herşeyin hayırlısı
izledim zaten de ondan yazdım :) ne düşüneceğimi bilmiyorum mal gibi kaldım.şimdi uçan terlik gelecek.. şu nikine bak, all is well :) git o filmi izle bi kez daha.az gül. sesli msj bırakılsa sana buraya hintli ingilizcesi taklidi yapardım:)
Bende 4 kez hamile kaldim dusuk dis gebelik oldu o yuzden tup bebek yaptirdim sizde son durum ne ve bebekleri kaybetme sebebiniz ne?Üzülme daha çok erken.. eğer herkesinki kesin 6. Günde çıkıyor olaydı doktorlar neden 10. Günü beklesinler hem de kan testi için .. beklemeden yaparlardı bir sürü önlem için en erken öğrenmek onlar için de önemli.. demekki bu değer bünyeden bünyeye değişken .. ben 4 ker hamile kaldım birini bile doğurmadık her 10 gün testimde değerler farklı çıktı kiminde 80 kiminde 190. Demek vücut bazen geç bazen erken salgılıyor..
Tabii sen yine de ne tavsiye alırsan al güvendiğin bir doktorla paylaş ki mesela insülin direncin vardır biri sana ballı ballı ürünler öneriyordur sende işe yaramayabilir .. doktor da ayrıca değerlendirsin.. bu aşamada ben tüp bebek doktorları hariç kadın doğumlularla da görüştüm. Çünkü tüp bebek doktorları ya kendi anlaşmalı takviyecelerine yönlendirebilirler ya da takviyeyi boşver gel hemen başlayalım diyebilirler diye..Kizlar cuma opu oldum.bugun regl oldum.doktora gidip korkup.yani regl degil de ohss kaynakli bi sorun diye dusunup.cunku reglime daha 10 gun falan var.dr de regl olmussundur ilaclar yuzunden dedi ama probiyotik ilaca basla dedi.alicam netten.bi de burda bikac kisiden tup bebek oncesi takviye alma konusunu konustuk,okudum falan.simdi soru şu: yeni bi tup bebek deneme oncesi hangi takviyeleri kullanmaliyim? Ozellikle pozitifi gorenler ve blast a embriyosu gidenlerden yorum bekliyorum
Canım üzücü evet ama bu yolda yılmak yok. Canını sıkma demek eminim sinir bozucu oluyor senin için ama sonuçta Buda bir ihtimaldi. Allah’ım önce sana sağlık versin sonra da sağlıklı evlat. Üzülme nolurBenim sonuç 1,20 negatif malesef
Ahhh o kadar çok neden niye ben niye o değil dedimki size anlatamam ben 4 bebek kaybettim ustelik hepsi dogal yolla oldu her neden dedigimde bi sonraki gebeligim daha zor gecti ve daha kotu sonlandi en son dis gebelik gecirdim muayeneye gitmistim doktor kalp atisi var dedi o kadar mutlu oldumki anlatamam digerlerinin olmamisti ama bu bebek seni öldurecek acil ameliyata aliyoruz seni dedi ben şok oldum hem seviniyorum hem uzuluyorum kan sulandirici kullandigin icin ameliyat riskli imza at dedi ben tekrar bi sok yasadim o an aklima gelen tek sey yasamak istiyorum Allahim bu bebegi de al benden tamam ama canimi bagisla dedim tek basima ameliyata girdim ameliyattan ciktigimda doktor artik % 50 kisir bi kadinsin sol tupunu aldik dedi bende film orda koptu artik neden nicin demiyorum yasadigim nefes aldigim her ana sukrediyorum demem o ki hayati kendinize zindan etmeyin icinizde annelik duygusu varsa ve fiziksel olarak olmuyosa isyan etmeyin ben 40 yasima kasar bekliycem ugrasicam olmazsa evlat edinicem cunku sirf toplum baskisi yuzunden icimdeki annelik hissini öldurmek isyemiyorumNEDEN , cevabını aradığımız aradıkça daha da bulamadığımız dipsiz bir kuyu bizim için. çünkü hiçbir zaman bizi tatmin edecek tek , basit ve çözümü olan bir cevabı olmayacak, eğer somut bir yanıt ararsak. Tıbbi açıdan gelecek her yanıt başka bir soruyu ve yeni tedavi arayışlarını karşımıza çıkaracak ve gene NEDEN diyebileceğimiz durumlarla karşılaşabileceğiz. bunların tam tersi de olabilir
bize acı yaşatan bu kaybımız aslında daha büyük acıları önlemek için yaşanıyor, dünyanın ve hayatın döngüsü böyleymiş aslında ama biz insanoğlu pek kabul edemiyoruz. Sakın beni mutluyum yada bunu aştım sanma, 40 yaşındayım ve son denememi de yaptım. gerçekten tüm hayatım elimden alınmış gibi. öyle hissediyorsan neden son deneme de deme. Benim bu kainatta ki rolüm ve görevim demekki buymuş diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?