• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 EKiM TÜP BEBEK

Sakin kanamaya aldanip tahlilini yapmamazlik yapma ustune basarak diyorum
Ben adet oldum test gununden sora da olsa degerim artmaya devam etti halada ugrasiyorum diş gebelikmi vs diye. Tedbirini almis olursun
Sakin ihtmal etme...
Testimi yaptırdım canım o mecbur doktor kanda görmeden negatif demiyor ama sonuç negatif çıktı doktor iki ay ara verelim dinlen dedi benim baya yumurta toplanmıştı 19 tane rahim yorulmuş olabilir dedi 2 tane embriyom var dondurulmuş beklicem 2 ay kısmet herşey

Ahhh o kadar çok neden niye ben niye o değil dedimki size anlatamam ben 4 bebek kaybettim ustelik hepsi dogal yolla oldu her neden dedigimde bi sonraki gebeligim daha zor gecti ve daha kotu sonlandi en son dis gebelik gecirdim muayeneye gitmistim doktor kalp atisi var dedi o kadar mutlu oldumki anlatamam digerlerinin olmamisti ama bu bebek seni öldurecek acil ameliyata aliyoruz seni dedi ben şok oldum hem seviniyorum hem uzuluyorum kan sulandirici kullandigin icin ameliyat riskli imza at dedi ben tekrar bi sok yasadim o an aklima gelen tek sey yasamak istiyorum Allahim bu bebegi de al benden tamam ama canimi bagisla dedim tek basima ameliyata girdim ameliyattan ciktigimda doktor artik % 50 kisir bi kadinsin sol tupunu aldik dedi bende film orda koptu artik neden nicin demiyorum yasadigim nefes aldigim her ana sukrediyorum demem o ki hayati kendinize zindan etmeyin icinizde annelik duygusu varsa ve fiziksel olarak olmuyosa isyan etmeyin ben 40 yasima kasar bekliycem ugrasicam olmazsa evlat edinicem cunku sirf toplum baskisi yuzunden icimdeki annelik hissini öldurmek isyemiyorum
sevgili dilek, gerçekten yaşadıklarına çok üzüldüm. hepimiz kendimizden bir parça bulmuşuzdur okurken eminim buna. kayıpların için çok üzgünüm arkadaşım. Allah beterini yaşatmasın.
bu süreçte sağlığının ve birey olarak SEN' in ne kadar önemli olduğunu gördün. hayat kısa ve bir tek şansımız var yaşamak için. Eğer yolumuzda anne baba olmadan yürümek varsa bunu da en mutlu olacağımız şekilde layığı ile yapmamız gerek. bu ruha bu bedene yazık.

evlat edinebilirsin, koruyucu aile olabilirsin ya da ben gibi çeşitli derneklere üye olup orada yardıma muhtaç çocuklara destek olabilirsin. ne güzel düşünmüşsün sende. Toplumun ve bu derdi yaşamayanların bizi yıldırmasına izin vermeyeceğiz.. hadi kızlar, tekrar tekrar deneyende ben gibi tedaviyi bir daha yapmak istemeyende kimsenin boş sözlerine kulak asmasın. Yürüyelim be özgüven pıtırcıkları, kim tutar bizi :) Şişko göbekleriyle sosyal medyada boy gösterenlerden biz daha özgüvenliyiz :)

Ar

Ben de dediklerine çok katılıyorum. Bu konuda psikologlar psikiyatrisler bile çok çok yetersiz. İlk gittiğim psikolog kız yaşadıklarımı anlatınca öyle suratıma bakakalıp ne diyeceğimi bilemiyorum demişti. Yabancı filmlerde terapi grupları görüyorum sürekli. Yaklaşık bir senedir ben de neden bizim için terapi grupları yok diye düşünüyorum. Çünkü karşısındakinin ne yaşadığını anlamayan ona asla yardımcı olamaz. Belki tüp bebek merkezlerinde filan vardır böyle gruplar biz bilmiyoruzdur.
ben denk gelmedim hiç terapi grubuna. benim ilk gittiğim yerden arayıp sormuşlardı olumsuz olduğunda. destek verelim falan filan diye. ama boş çıktı o da .. üç beş laf söyleyip gene orda tedaviye devam et diye gazlıyorlar o kadar.. işe yaramayan bişi di yani

sevgili dilek, gerçekten yaşadıklarına çok üzüldüm. hepimiz kendimizden bir parça bulmuşuzdur okurken eminim buna. kayıpların için çok üzgünüm arkadaşım. Allah beterini yaşatmasın.
bu süreçte sağlığının ve birey olarak SEN' in ne kadar önemli olduğunu gördün. hayat kısa ve bir tek şansımız var yaşamak için. Eğer yolumuzda anne baba olmadan yürümek varsa bunu da en mutlu olacağımız şekilde layığı ile yapmamız gerek. bu ruha bu bedene yazık.

evlat edinebilirsin, koruyucu aile olabilirsin ya da ben gibi çeşitli derneklere üye olup orada yardıma muhtaç çocuklara destek olabilirsin. ne güzel düşünmüşsün sende. Toplumun ve bu derdi yaşamayanların bizi yıldırmasına izin vermeyeceğiz.. hadi kızlar, tekrar tekrar deneyende ben gibi tedaviyi bir daha yapmak istemeyende kimsenin boş sözlerine kulak asmasın. Yürüyelim be özgüven pıtırcıkları, kim tutar bizi :) Şişko göbekleriyle sosyal medyada boy gösterenlerden biz daha özgüvenliyiz :)
Sana kesinlikle katiliyorum arkadasim. Kimse fiziksel olarak hamile kalamiyo ya da dogum yapamiyo diye kendini eksik hissetmesin hayat yasamak gercekten cok guzel. Sadece dogurarak anne olunmuyor. Yetimhanedeki cocuklara sahip cikilmazsa buyuduklerinde toplumun kanayan yarasi haline geliyolar. Imkaniniz varsa hem kendiniz icin hem de topluma yararli bir birey yetistirmek icin lutfen evlat edinin. Icinizdeki anne olma istegini bastirmayin. Dogurmadan da anne olunuyor hayatta. Hatta size bi ornek veriyim uzak bi akrabam 10 tane dusuk yapti 40 yasindayken cevresinden bi cocugu evlat edindi o cocuk 1 yasina girdiginde o akrabam dogum yapti anne oldu. Bi sonraki sene yine anne oldu. Su an 3 cocugu var ve ozellikle evlat edindigi cocugun ustune titriyo. Biliyo ki merhameti sayesinde anne oldu. Allah belki de merhametimizi deniyor.

buna benzer güzel yaşam hikayeleri bende duydum. Hayat her gün yeni başlangıçlara gebedir. bizim içinde küçük bazı sürprizler vardır elbet çıkmaz sandığımız bir sokağın köşesinde

Testimi yaptırdım canım o mecbur doktor kanda görmeden negatif demiyor ama sonuç negatif çıktı doktor iki ay ara verelim dinlen dedi benim baya yumurta toplanmıştı 19 tane rahim yorulmuş olabilir dedi 2 tane embriyom var dondurulmuş beklicem 2 ay kısmet herşey
bi süre bekle hem rahim hem vücut dinlensin..sende ruhunu dinlendir ve kafanı topla. güzelce dinlen eğlen mutlu olacak şeyler yap.. güzel günler gelecektir elbet

Olumlu sonuc alan arkadaslar embryolariniz kacin gun ve kalite durumlari nasildi? Cvp verirseniz sevinirim

Aynı durumdayız. 16 yumurtam toplandı ama taze transfer yapıldı biraz şişliğim vardı yumurtalıklarımda transfer günü. 3 dondurulmuşum var ara vericem 2 ay. Şimdilik yiyorum içiyorum geziyorum kocamla takılıyorum oh çocuksuz hayat ne rahat moduna girmeye başladım yavaştan :)

Aynı durumdayız. 16 yumurtam toplandı ama taze transfer yapıldı biraz şişliğim vardı yumurtalıklarımda transfer günü. 3 dondurulmuşum var ara vericem 2 ay. Şimdilik yiyorum içiyorum geziyorum kocamla takılıyorum oh çocuksuz hayat ne rahat moduna girmeye başladım yavaştan :)
sonuç olumsuz olduğunda böyle düşünmenin artılarını görüyor insan. şimdi bizde çocuklu arkadaşların hayıflanmalarına bakıp çocuksuzlarla gezmece moduna giriyoruz

buna benzer güzel yaşam hikayeleri bende duydum. Hayat her gün yeni başlangıçlara gebedir. bizim içinde küçük bazı sürprizler vardır elbet çıkmaz sandığımız bir sokağın köşesinde
Küçük patiler de insana anne duygusunu dibine kadar yaşatıyor inanin.Üzüm gözlü kızım 7.kattan atladı 20 gün evvel aklımız çıktı Allahın izniyle hiç birşey olmadı. O gün bu gün mucizelere inanıyorum ben.Şimdi tek dileğim ona bir kardes gelsin.

Küçük patiler de insana anne duygusunu dibine kadar yaşatıyor inanin.Üzüm gözlü kızım 7.kattan atladı 20 gün evvel aklımız çıktı Allahın izniyle hiç birşey olmadı. O gün bu gün mucizelere inanıyorum ben.Şimdi tek dileğim ona bir kardes gelsin.
bilmem mi, bu güne kadar çok evcil hayvanım oldu. en son ki kedimi 4 yıl önce kaybettim çok çok acı. hala çok üzülüyorum.

sonuç olumsuz olduğunda böyle düşünmenin artılarını görüyor insan. şimdi bizde çocuklu arkadaşların hayıflanmalarına bakıp çocuksuzlarla gezmece moduna giriyoruz
Aynen öyle. Çocuklular bize özeniyor, biz çocuklulara :) 29 yaşındayım daha vakit var diye düşünüyorum başka bişey gelmiyor elimden.

Bende 4 kez hamile kaldim dusuk dis gebelik oldu o yuzden tup bebek yaptirdim sizde son durum ne ve bebekleri kaybetme sebebiniz ne?
Benim ilk tedavimden 7 embriyom donduruldu. PCOs hastasıyım başka da görünen hiçbir sıkıntı yok. Rahim filmi tertemiz tüpler açık, transfer için rahim dinlendirilirken kendiliğimden hamile kaldım. Dış gebelik dediler laporoskopiyle bir tüp alındı. İlaç yüzünden bir süre bekledim ve transferlere başladım yaklaşık bir sene sonra . Bu arada tüm embriyolarım 5aa kalitesinde her şey çok süper doktorlara göre . İkinci rahim filmi çekildi yine tertemiz. İlk çözülen embriyom hemen bozuldu ikinci embriyomu yerleştirdiler tuttu. Ama 8. Haftada kalbi yeterli atmadığı için kürtaj. İkinci transfer tutmadı. 3. Transfer tuttu kalbi atmadı benim tüp bebek doktoru olmayan jinekoloji doktorum artık kürtaj olmaz düşük deneyelim dedi bir ilaçla düşürdüm. Sonra aynı doktorum bana kalan embriyoları transfer ettirmemi önerdi haklı buldum bir sıkıntı var embriyolarda diye düşündüm. Tek tüpümle kendi denemelerimi yapmaya başladım biraz yumurta kalitesi arttırıcı ilaçlar falan derken hamile kaldım ama yine dış gebelik.. ikinci tüpümde alındı ve ben artık tüp bebeğe mahkum kaldım. Şu anda merkez arayışındayım canım merkezimi değiştirmeyi düşünüyorum. Çünkü aramadılar bile ne haldeyim o çocuk düştü mü kürtaj mı yapılsa nasıl alınsa diye.. uzun oldu kusura bakma 🙈

Tabii sen yine de ne tavsiye alırsan al güvendiğin bir doktorla paylaş ki mesela insülin direncin vardır biri sana ballı ballı ürünler öneriyordur sende işe yaramayabilir .. doktor da ayrıca değerlendirsin.. bu aşamada ben tüp bebek doktorları hariç kadın doğumlularla da görüştüm. Çünkü tüp bebek doktorları ya kendi anlaşmalı takviyecelerine yönlendirebilirler ya da takviyeyi boşver gel hemen başlayalım diyebilirler diye..
Cnm dun bi doktora sordum,tup bebekci.ne zmn baslayalim diye.hemen gel baslayalim dedi.kanama olunca kendi doktoruma gittim,kadin dogumcu.2 ay snn amh degerlerin bile duzgun cikmaz testte.6 ay ara ver,cok sarsildin dedi.kadin dogumcu sadece probiyotik verdi ama bn yumurta kalitesi icin de bisiler alayim diyorm
[/QUOTE]
Çok iyi düşünmüşsün canım.. kadın doğumlular bebek üretim fabrikası gibi düşünmedikleri için kadını da düşünen çözümler getiriyorlar ben o yüzden bu süreçlerde güvendiğim bir doktorla daha görüşüyordum hep.. benim söyledikleri yumurta kalitesi arttırıcı ilaçlar coenzyme q 10 i hatta aşılama yaptırmıştım bir kere doktorum vermişti yumurta oluşturmaya çalışırken ama sen hep bu sonradan kullanacaklarını da doktoruna sor.. inşallah en doğalından bir bebe haberi gelir senden😍😍

Ahhh o kadar çok neden niye ben niye o değil dedimki size anlatamam ben 4 bebek kaybettim ustelik hepsi dogal yolla oldu her neden dedigimde bi sonraki gebeligim daha zor gecti ve daha kotu sonlandi en son dis gebelik gecirdim muayeneye gitmistim doktor kalp atisi var dedi o kadar mutlu oldumki anlatamam digerlerinin olmamisti ama bu bebek seni öldurecek acil ameliyata aliyoruz seni dedi ben şok oldum hem seviniyorum hem uzuluyorum kan sulandirici kullandigin icin ameliyat riskli imza at dedi ben tekrar bi sok yasadim o an aklima gelen tek sey yasamak istiyorum Allahim bu bebegi de al benden tamam ama canimi bagisla dedim tek basima ameliyata girdim ameliyattan ciktigimda doktor artik % 50 kisir bi kadinsin sol tupunu aldik dedi bende film orda koptu artik neden nicin demiyorum yasadigim nefes aldigim her ana sukrediyorum demem o ki hayati kendinize zindan etmeyin icinizde annelik duygusu varsa ve fiziksel olarak olmuyosa isyan etmeyin ben 40 yasima kasar bekliycem ugrasicam olmazsa evlat edinicem cunku sirf toplum baskisi yuzunden icimdeki annelik hissini öldurmek isyemiyorum
Ne alakası varmış yüzde elli kısırlıkla valla ben 4 yıl denedim bir kere bile hamile kalamadım. Tek tüple 3 ay denedim hem de aynen senin gibi sağ tüple 3 ay sonra tekrar hamileydim.. bu doktorların ayrıca psikoloji okuması gerekiyor. Hem kendileri diyorlar stres üzüntü yok olumlu olalım tedaviye çok yardımcı diye hem en büyük baltayı kendileri vuruyor yaraya..

Cnm dun bi doktora sordum,tup bebekci.ne zmn baslayalim diye.hemen gel baslayalim dedi.kanama olunca kendi doktoruma gittim,kadin dogumcu.2 ay snn amh degerlerin bile duzgun cikmaz testte.6 ay ara ver,cok sarsildin dedi.kadin dogumcu sadece probiyotik verdi ama bn yumurta kalitesi icin de bisiler alayim diyorm
Çok iyi düşünmüşsün canım.. kadın doğumlular bebek üretim fabrikası gibi düşünmedikleri için kadını da düşünen çözümler getiriyorlar ben o yüzden bu süreçlerde güvendiğim bir doktorla daha görüşüyordum hep.. benim söyledikleri yumurta kalitesi arttırıcı ilaçlar coenzyme q 10 i hatta aşılama yaptırmıştım bir kere doktorum vermişti yumurta oluşturmaya çalışırken ama sen hep bu sonradan kullanacaklarını da doktoruna sor.. inşallah en doğalından bir bebe haberi gelir senden😍😍
[/QUOTE]
Agzin bal yesin insallah😂 amin cnm🤲 saatlerdir koenzim bakiyorum.bi tanesine karar verdim.Omepa-Q10 Omega3 Ubiquinol.bunun bi de ubiquinon gibi bi turu varmis da ona vucut ememiyomus da bunu emiyomus.vay bunun balik yagi norvecten,koenzimi japonyadanmis🙈 vallahi kafayi yedirtti bu cocuk bana.ham maddelerinin menseisini bile arastiriyom artik..🤦‍♀️ tup bebeciler para kazandigina bakio valla

Agzin bal yesin insallah😂 amin cnm🤲 saatlerdir koenzim bakiyorum.bi tanesine karar verdim.Omepa-Q10 Omega3 Ubiquinol.bunun bi de ubiquinon gibi bi turu varmis da ona vucut ememiyomus da bunu emiyomus.vay bunun balik yagi norvecten,koenzimi japonyadanmis🙈 vallahi kafayi yedirtti bu cocuk bana.ham maddelerinin menseisini bile arastiriyom artik..🤦‍♀️ tup bebeciler para kazandigina bakio valla
[/QUOTE]
🤣🤣 ayy çok güldüm ya .. ben de o kadar çok araştırmıştım ki Google a girince hep sporcu takviye gıda reklamları çıkıyordu karşıma

🤣🤣 ayy çok güldüm ya .. ben de o kadar çok araştırmıştım ki Google a girince hep sporcu takviye gıda reklamları çıkıyordu karşıma
[/QUOTE]
Iste sonra bu kadinlar nsl delirdi🤔 allah acisin halimize,ne diyim😑

Iste sonra bu kadinlar nsl delirdi🤔 allah acisin halimize,ne diyim😑
[/QUOTE]
Anne taa Norveç’lerden Japonya’lardan gelmiş hammaddelerle yapılmış ilaç getirtsin o bebek doğunca biz bunları başına kakmaz mıyız 😍

Kızlar aklıma bir soru takıldı.benim transferde ebriyolog ikisi de hatch dedi.test günümde 2 kasım. Sizce hatch atılan transferde sonuç daha erken belli olabilir mi? :( belirtiler erken görünür mü siCe bugün 2. Günüm ama hep kasıklarımda bir baskı var :(

Back