• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Anneleri Neler Aldınız?

bizimkide erkek olacak allahın izniyle aman aman alışverişe başlamadım ama bi kaç takım zıbın ve çıtçıtlı badi aldım uzun kollu çorap ve 1 adet battaniye şimdilik annemle kardeşim bana fırsat vermiyor gerçi :) ilk oğlumdan beşik ve araba hala duruyor onlara bakmıyorum bide onunda bi kaç takımı var küçük vermeye kıyamadığım onlarıda kullanırım diye düşünüyorum şuan ama alacaklar var daha hastane çıkışı falan gene kış olacağı için battaniye yelek falan lazım hayırlısıyla kucağımıza alalımda eksikler tamamlanıyor :dua: :dua:

Ay bende öğrendim cinsiyeti kızmış :) Ne alıyoruz şimdi :emir_bebek: hadi listeler gelsin.

IMG_20190716_135740.jpg

Merhaba arkadaşlar ben de her anne gibi bi şeyler almak istiyorum ama ailem ve eşim erken diyor 🍓☹️Ben en çok bebek arabası ile ana kucağı hakkında araştırma yapıyorum.dolmuş kullanan biri olarak bebeğimle dolmuşta sıkıntı yaşamak istemiyorum ana kucağı almak istiyorum çünkü kıcağa alışmasını da istemiyorum bebek arabası için kiwi 6in1 almayı düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar ben de her anne gibi bi şeyler almak istiyorum ama ailem ve eşim erken diyor 🍓☹Ben en çok bebek arabası ile ana kucağı hakkında araştırma yapıyorum.dolmuş kullanan biri olarak bebeğimle dolmuşta sıkıntı yaşamak istemiyorum ana kucağı almak istiyorum çünkü kıcağa alışmasını da istemiyorum bebek arabası için kiwi 6in1 almayı düşünüyorum
Merhaba,
Bebek arabası konusunda dolmuşlar için ve kullanım açısından pratik olması amaçlı kullanan arkadaşlarımın ve yorumlarını okuduğum ürünlerin genel tavsiyesi; KOLAY TOPLANABİLEN modellerden yana tercih yapılması yönünde.
Yani hani şu baston dediklerinden.

1564391678445.png

Bebek İçin
Giyim
  • Mevsime uygun 8–10 adet günlük tulum (Yenidoğan, 0–3 ay)
  • Kısa ve uzun kollu body 8–10 adet (Yenidoğan, 0–3 ay)
  • Patikli pantolon 8–10 adet (Yenidoğan, 0–3 ay)
  • Tek parça tulum pijama 4–5 adet (Yenidoğan, 0–3 ay)
  • Bebek eldiveni (kendini çizmemesi için)
  • Bebek çorabı
  • Bebek beresi
  • Kış için kuş tüyü astronot tulum
Beslenme
  • Emzik (damaklı ve damaksız yenidoğan için. Bebek hangi türü kabul ederse)
  • Emzirme önlüğü
  • Emzik saklama kutusu
  • Emzik tutucusu
  • Biberon 3–4 adet
  • Biberon temizleme fırçası
  • Biberon steril makinesi (şart değil ama kolaylık sağlıyor)
  • Biberon ısıtıcısı (şart değil ama kolaylık sağlıyor)
Bakım
  • Temassız ateş ölçer
  • Tırnak makası ve Törpü
  • Saç fırçası
  • Burun aspiratörü
  • Bebek Bezi (Bebeğin doğum kilosuna göre)
  • Pişik Kremi
  • Alt değiştirme pedi
  • Pudra
  • Yeni Doğan Islak mendili
  • Bebek pamuğu (Çapak, kir vb. suyla temizlemek için)
  • Bebek şampuanı
  • Bebek losyonu
  • Bebek yağı
  • Bebek deterjanı ve yumuşatıcısı
Banyo
  • Bebek küveti
  • Küvet filesi
  • Maşrapa ve kovası
  • Su termometresi
  • Sünger
  • Bebek bornozu ve havlu
Oda Eşyası
  • Bebek yatağı
    -Koruyucu alez
    -Nevresim takımı 2–3 adet
    -Yatak kenar koruyucu
    -Reflü yastığı
    -Yorgan
  • 2 adet pamuklu battaniye (bebeğin yatak dışında yattığı yerlere sermek için)
  • 2 adet penye battaniye
  • 2 adet yün battaniye
  • Muslin örtü 5–6 adet
  • Omuz örtüsü
  • Ağız Bezi 20 adet
  • Emzirme Yastığı
  • Alt Değiştirme masası ve matı
  • Kamera veya Telsiz
  • Nem makinesi
  • Bez Çöp Kovası ve Torbası

(Alıntıdır.)

bebek arabası,
bir sürü müslin
2 adet hastahane çıkışı
4 adet yenidogan kalın tulum (kadife ve polar)
1 adetb yenidogan noel bana kostümü :)
banyo seti ve ürünleri
6 adet 0-3 ay zıbın
battaniye
2 adet nevresim takımı
reflü yastığı
15 adet 6-9 ay kısa kol tshrt ve atlet
uyku tulumu
2 adet emzik + 2 adet biberon
anne yanı
3 çift çorap
6 çift eldiven-patik seti
2 adet şapka

şimdilik bu kadar

Tam saymadım ama bol bol uzun kol yarım kol ve kolsuz zıbın ve tulum aldım
patikli alt
patikli alt üst takım
Pijama takımı
10 lu dan 2 ve 5 li hastane çıkışı aldım (1 er takım daha alıcam)
Çorap müslin bez
3 tane battaniye
Emzik zinciri
Tırnak makası
Şimdilik bu kadar 🌸

Peki hanımlar siz bu alışverişleri yaptınız mı? Yapacak mısınız? Ben 7. Ayın başında yapacağım nasipse ama şu müslinin tam olarak neye yaradığını anlamış değilim.bebek arabası yoyko düşünüyorum, beşik olarak park yatak olanlardan. Gerisini de toplu alışverişle bitireyim diyorum .bizim kızımız olacak ama ben pembeli bir şeyler almak istemiyorum hatta dün batmanli tulum baktım😂😂😂😂

Peki hanımlar siz bu alışverişleri yaptınız mı? Yapacak mısınız? Ben 7. Ayın başında yapacağım nasipse ama şu müslinin tam olarak neye yaradığını anlamış değilim.bebek arabası yoyko düşünüyorum, beşik olarak park yatak olanlardan. Gerisini de toplu alışverişle bitireyim diyorum .bizim kızımız olacak ama ben pembeli bir şeyler almak istemiyorum hatta dün batmanli tulum baktım😂😂😂😂
Merhaba :)
7. aydan sonra alışveriş yapmak, hareket etmek zor olacağını söylediklerinden ben en azından mobilya alışverişini halletmeyi düşünüyorum.
Oda ve kıyafetlerde genelde pembe, beyaz, gri kullanacağım.
Müslin her işe yarıyor :D emzirirken kullananlar var, bebeğin üzerini örtenler var, banyodan sonra kurulama için kullananlar var.Nefes aldığı için bebekleri terletmiyor. Kundak için kullananlar var. Pusetlerin üzerine örten var. Yaz kış gözetmeksizin kullanıyorlar.

Batman konusuna gelince neden olmasın. Çocuklara renklerin, şekillerin cinsiyetinin olmadığını anlatmak küçük yaşlarda başlar. Fotoğraflarına baktıklarında eminim mutlu olacaklardır.

Çalıştığım için enerjim kalmıyor izne çıkınca alırım diye düşünüyorum bir de eşim de ailem de kesinlikle alışveriş yapma daha diyor, demek ki o müslin şart oldu 😂😂😂 evet benim de hep dediğim bir şey vardır:cinsiyetçilik kesinlikle çocukların özgürlük alanına duvar oluyor ,sınırlar çiziyor.dolayısıyla her şeyi giyen tatlış bir kız olsun diyorum🙏

Oğluşumun dolabı böyle şimdilik 🤗🤗
sağlıkla kullanır inşallah benimde kızım olacak 8 aralık tahmini şimdilik müslin örtü ağız bezi gibi ufak tefek şeylerle başladım:) herşeyi almamak için zor tutuyorum kendimi ayrıntı ultrasondan sonra alırım diye düşündüm beşiğini dolabını ama arabayı en son alıcam çünkü kışın ucuzluyor dediler bide kıyafet almıyorum şuan yazlıklar var kışlıklar çıksın alıcam

sağlıkla kullanır inşallah benimde kızım olacak 8 aralık tahmini şimdilik müslin örtü ağız bezi gibi ufak tefek şeylerle başladım:) herşeyi almamak için zor tutuyorum kendimi ayrıntı ultrasondan sonra alırım diye düşündüm beşiğini dolabını ama arabayı en son alıcam çünkü kışın ucuzluyor dediler bide kıyafet almıyorum şuan yazlıklar var kışlıklar çıksın alıcam
Valla dolabın %70 i hediye :) yazlık şeyler de al, içten giydirirsin.. Bende araba en son bakacağım
Battaniye al bol bol.. Bende şimdilik 4tane var.. Beşik bakacağım işte onu da önümüzdeki ay almayı düşünüyorum.. Ağız bezi için de örtü alacağım, kaynanam kenarlarına oya yapacak, renk renk 😍
Keşke müsait yerim olsaydı, oda yapardım :( ama tasınırsam filan, mutlaka oda da yapacağım 🤗
Hastane süsleri araştırıyorum şu sıra

Valla dolabın %70 i hediye :) yazlık şeyler de al, içten giydirirsin.. Bende araba en son bakacağım
Battaniye al bol bol.. Bende şimdilik 4tane var.. Beşik bakacağım işte onu da önümüzdeki ay almayı düşünüyorum.. Ağız bezi için de örtü alacağım, kaynanam kenarlarına oya yapacak, renk renk 😍
Keşke müsait yerim olsaydı, oda yapardım :KK43: ama tasınırsam filan, mutlaka oda da yapacağım 🤗
Hastane süsleri araştırıyorum şu sıra
çok cici şeyler var insanın aklı gidiyor demi:)

Merhaba , bende daha almaya başlamadım detaylı ultrasona girmeyi bekledim. Muhtemelem bayramdan sonra almaya başlarım beğendiklerimi. 🙏🏻

Merhaba , bende daha almaya başlamadım detaylı ultrasona girmeyi bekledim. Muhtemelem bayramdan sonra almaya başlarım beğendiklerimi. 🙏🏻
Ay bende Ağustosun 8 inde gireceğim, inşallah her şey güzel olur haber ver emi bizlere de :)

Bu arada yeni bir bebek arabası modeli hakkında araştırma yapıyorum;
Hem yenidoğan hem de ileri dönemlerde kullanılabiliyor.

''Özellikleri
  • %100 Alüminyum şase
  • Kauçuk ile kaplanmış ergonomik itme kolu
  • Tentede yer alan fermuarlı pencere sayesinde bebeğinizi görebilme imkanı
  • Tentede çok amaçlı cep 3 pozisyona ayarlanabilen ve tam yatabilen sırt dayanağı
  • İstendiğinde çıkabilen ön bar
  • Ayarlanabilen ayak dayanağı
  • 1 saniyede tek tuşla açılabilen 5 nokta emniyet kemer sistemi
  • 360° dönebilen ve sabitlenebilen süspansiyonlu ön tekerler
  • Arka tekerlerde tek tuş fren sistemi
  • Geniş malzeme sepeti
  • Katlandığında otomatik kilitlenebilir
  • Katlı iken taşımada kolaylık sağlayan ergonomik taşıma kulbu
Ebatları:
  • Açık Ölçüler: 48x78x107 cm
  • Kapalı Ölçüler: 27x103x44 cm
  • Ağırlık: 7.6 Kg''
zoomdetay-01.jpg

Ay bende Ağustosun 8 inde gireceğim, inşallah her şey güzel olur haber ver emi bizlere de :)

Bu arada yeni bir bebek arabası modeli hakkında araştırma yapıyorum;
Hem yenidoğan hem de ileri dönemlerde kullanılabiliyor.

''Özellikleri
  • %100 Alüminyum şase
  • Kauçuk ile kaplanmış ergonomik itme kolu
  • Tentede yer alan fermuarlı pencere sayesinde bebeğinizi görebilme imkanı
  • Tentede çok amaçlı cep 3 pozisyona ayarlanabilen ve tam yatabilen sırt dayanağı
  • İstendiğinde çıkabilen ön bar
  • Ayarlanabilen ayak dayanağı
  • 1 saniyede tek tuşla açılabilen 5 nokta emniyet kemer sistemi
  • 360° dönebilen ve sabitlenebilen süspansiyonlu ön tekerler
  • Arka tekerlerde tek tuş fren sistemi
  • Geniş malzeme sepeti
  • Katlandığında otomatik kilitlenebilir
  • Katlı iken taşımada kolaylık sağlayan ergonomik taşıma kulbu
Ebatları:
  • Açık Ölçüler: 48x78x107 cm
  • Kapalı Ölçüler: 27x103x44 cm
  • Ağırlık: 7.6 Kg''
Eki Görüntüle 2294502

Bende 7 Agustosta Gidiyorum 💃🏻 Mutlaka yazarım 🤗 Baston arabalar çok güzel, tek dezavantajları tek yön, çocuk sadece dışarıya bakabiliyor, bundan 5 sene önce Chicco LiteWay Plus çok tercih edileb bir üründü, bende o var. Uniseks almıştım şimdi ikinci bebeğimde de onu kullanacagım. 🤗

Back