- 16 Eylül 2019
- 27
- 35
- 37
-
- Konu Sahibi nanelilimonata
- #1.801
Merhaba kızlar
Ben de bu yaz evlendim, çok yorucu bir süreçmiş neyse ki atlattık :) Darısı size olsun :)) Siteye bugün üye oldum çünkü düğünümde yaşadığım sıkıntılar vardı ve gelin adaylarına bir şekilde ulaşmak aynı sorunları yaşamaması için uyarıda bulunmak istiyordum. Hazırlık aşamasında en doğru adımları atmak için düğün mekanı, gelin saçı makyajı, ilk dans vs birçok araştırma yaptım. Çünkü çok heyecanlı bir süreç ve nereden başlayacağınızı, ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Ben çok tantana sevmediğim için kına gecesi yapmadım. Hatta son gün bile ısrar ettiler kınasız gelin mi olur yapalım diye ama kabul etmedim. Çünkü ertesi gün yorgun, enerjisi bitmiş bir gelin olmak istemiyordum. Kına gecesi de saç, makyaj, hazırlık, eğlence derken saatlerce ayakta kalıyorsunuz ve çok yoruluyorsunuz. Ertesi gün yeniden saç, makyaj, eğlence tekrarlanıyor ve sizin enerjiniz kalmıyor. Ben enerjimi düğünümde harcamak istedim ve kına gecesi yapmadım ( iyi ki de yapmadım). Düğünüm Ankara'da oldu ve tuttuğumuz mekanda her şey çok ince düşünülmüştü. Mekan konusunda da doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Ancak tek sıkıntısı mekanın kendi fotoğrafçısı var ve dışarıdan fotoğrafçı getirmenize izin vermiyorlar. Fotoğrafçıları çok kötüydü hatta fotoğrafları alırken bize ciddi sıkıntı çıkardı. Mekan sahibinin araya girmesiyle sorun bir parça çözüldü. Fotoğrafçı İncirli'de StüdyoElçin diye bir dükkan. Fotoğrafçı yalnızca 50 fotoğraf verdi ve hepsi photoshopsuz ve kötü kadrajlarla çekilmiş. Daha da kötüsü verdiği fotoğrafların ham görüntülerini de istedik ama vermedi. Hatta çok kaba davrandı bize. Verdiği fotoğrafları da tartıştığı için renklerini patlatıp verdi. Yani bir şekilde yolunuz düşerse tercih etmemenizi tavsiye ederim. dugun.com adlı siteden saç ve makyaj için araştırma yapıp (biraz da yorumlara aldanıp) Mustafa Cebeci'yi tercih ettim. Bu arada şunu belirteyim; düğün.com daki yorumlara kesinlikle aldanmayın. Olumsuz yorumları direk siliyorlar. Mustafa cebeci ve ekibinin profesyonel olduğunu düşündüm, makyaj eğitimleri verdiğini gördüm özel gün sonuçta dedim paraya kıydım ve kendisiyle anlaştım. Düğün öncesi saç&makyaj provası olacak dedi provaya gittiğim gün saç provası yapıldı, makyaj için prova olmayacak ben halledeceğim onu dedi. Ben hala güveniyordum kendisine ısrar etmedim( keşke etseydim). Düğün günü saçım yapıldı bir kulağım saçlarımla örtülü bir kulağım saçlarımın arasından dışarı fırlamış haldeydi ve çok çirkin bir görüntü vardı. Gelin makyajım sadece 20 dakika sürdü. Ve günlük, basit bir makyaj yapıldı. Sivilce izlerim olduğu gibi görünüyordu. Ben bile elimdeki ucuz ürünlerle onları günlük hayatta kapatabiliyorken profesyonel bir makyözün bu izleri çok rahat bir şekilde kapatmış olması gerekiyordu. Sürdüğü ruj 1 saat durmadı. Düğün heyecanından yanıma ruj almak da hiç aklıma gelmedi. Saç makyaj bittiğinde konuklar gelmeye başlamıştı ve yeniden yapacak zamanım yoktu. Sonuç düğün.com denilen sitenin sahte yorumları ve (sözde profesyonel) Mustafa Cebeci'nin acemice yapılmış özensiz makyajıyla özensiz bir gelin görüntüsü oldu. Yakınlarım keşke kendin bir şeyler katsaydın, bu makyaj için çok para vermişsin dediler. Yanıma gelip yorgun göründüğümü söyleyenler oldu. Fotoğraflarda ruj denen bir şey yok zaten . Sonuç; saç ve makyajı önemsiyorsanız Mustafa Cebeci'yi asla tercih etmeyin kızlar. Ciddi pişman olursunuz. Aklıma geldikçe çok sinirleniyorum, çok üzülüyorum. Mekan olarak Şehr-i Sima'yı tercih ettik çok güzeldi. İkramlar güzeldi, çocuklar için eğlence alanı vardı ( böylece ilk dansta sahneye atlayan çocuklar olmadı), orkestra güzeldi. Mekanın tek sıkıntısı anlaştığı fotoğrafçı. Onu da değiştirse kusursuz bir mekan olabilir. Biraz uzun bir yazı oldu ama Ankara'da düğün yapacak olanlar için kendi tecrübelerimle en azından fikir vermiş oldum. Düğün sitelerine çok aldanmayın, oradaki yorumları ciddiye almayın. Çünkü olumsuz tecrübelere yer vermiyorlar. Gelinlere şimdiden mutluluklar ve kolaylıklar diliyorum, her şey yolunda gider umarım
Ben de bu yaz evlendim, çok yorucu bir süreçmiş neyse ki atlattık :) Darısı size olsun :)) Siteye bugün üye oldum çünkü düğünümde yaşadığım sıkıntılar vardı ve gelin adaylarına bir şekilde ulaşmak aynı sorunları yaşamaması için uyarıda bulunmak istiyordum. Hazırlık aşamasında en doğru adımları atmak için düğün mekanı, gelin saçı makyajı, ilk dans vs birçok araştırma yaptım. Çünkü çok heyecanlı bir süreç ve nereden başlayacağınızı, ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Ben çok tantana sevmediğim için kına gecesi yapmadım. Hatta son gün bile ısrar ettiler kınasız gelin mi olur yapalım diye ama kabul etmedim. Çünkü ertesi gün yorgun, enerjisi bitmiş bir gelin olmak istemiyordum. Kına gecesi de saç, makyaj, hazırlık, eğlence derken saatlerce ayakta kalıyorsunuz ve çok yoruluyorsunuz. Ertesi gün yeniden saç, makyaj, eğlence tekrarlanıyor ve sizin enerjiniz kalmıyor. Ben enerjimi düğünümde harcamak istedim ve kına gecesi yapmadım ( iyi ki de yapmadım). Düğünüm Ankara'da oldu ve tuttuğumuz mekanda her şey çok ince düşünülmüştü. Mekan konusunda da doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Ancak tek sıkıntısı mekanın kendi fotoğrafçısı var ve dışarıdan fotoğrafçı getirmenize izin vermiyorlar. Fotoğrafçıları çok kötüydü hatta fotoğrafları alırken bize ciddi sıkıntı çıkardı. Mekan sahibinin araya girmesiyle sorun bir parça çözüldü. Fotoğrafçı İncirli'de StüdyoElçin diye bir dükkan. Fotoğrafçı yalnızca 50 fotoğraf verdi ve hepsi photoshopsuz ve kötü kadrajlarla çekilmiş. Daha da kötüsü verdiği fotoğrafların ham görüntülerini de istedik ama vermedi. Hatta çok kaba davrandı bize. Verdiği fotoğrafları da tartıştığı için renklerini patlatıp verdi. Yani bir şekilde yolunuz düşerse tercih etmemenizi tavsiye ederim. dugun.com adlı siteden saç ve makyaj için araştırma yapıp (biraz da yorumlara aldanıp) Mustafa Cebeci'yi tercih ettim. Bu arada şunu belirteyim; düğün.com daki yorumlara kesinlikle aldanmayın.