2019-2020 de evlenecek olan minnoş gelinler buyrun sohbet edelim :)

Merhaba kızlar
Ben de bu yaz evlendim, çok yorucu bir süreçmiş neyse ki atlattık :) Darısı size olsun :)) Siteye bugün üye oldum çünkü düğünümde yaşadığım sıkıntılar vardı ve gelin adaylarına bir şekilde ulaşmak aynı sorunları yaşamaması için uyarıda bulunmak istiyordum. Hazırlık aşamasında en doğru adımları atmak için düğün mekanı, gelin saçı makyajı, ilk dans vs birçok araştırma yaptım. Çünkü çok heyecanlı bir süreç ve nereden başlayacağınızı, ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Ben çok tantana sevmediğim için kına gecesi yapmadım. Hatta son gün bile ısrar ettiler kınasız gelin mi olur yapalım diye ama kabul etmedim. Çünkü ertesi gün yorgun, enerjisi bitmiş bir gelin olmak istemiyordum. Kına gecesi de saç, makyaj, hazırlık, eğlence derken saatlerce ayakta kalıyorsunuz ve çok yoruluyorsunuz. Ertesi gün yeniden saç, makyaj, eğlence tekrarlanıyor ve sizin enerjiniz kalmıyor. Ben enerjimi düğünümde harcamak istedim ve kına gecesi yapmadım ( iyi ki de yapmadım). Düğünüm Ankara'da oldu ve tuttuğumuz mekanda her şey çok ince düşünülmüştü. Mekan konusunda da doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Ancak tek sıkıntısı mekanın kendi fotoğrafçısı var ve dışarıdan fotoğrafçı getirmenize izin vermiyorlar. Fotoğrafçıları çok kötüydü hatta fotoğrafları alırken bize ciddi sıkıntı çıkardı. Mekan sahibinin araya girmesiyle sorun bir parça çözüldü. Fotoğrafçı İncirli'de StüdyoElçin diye bir dükkan. Fotoğrafçı yalnızca 50 fotoğraf verdi ve hepsi photoshopsuz ve kötü kadrajlarla çekilmiş. Daha da kötüsü verdiği fotoğrafların ham görüntülerini de istedik ama vermedi. Hatta çok kaba davrandı bize. Verdiği fotoğrafları da tartıştığı için renklerini patlatıp verdi. Yani bir şekilde yolunuz düşerse tercih etmemenizi tavsiye ederim. dugun.com adlı siteden saç ve makyaj için araştırma yapıp (biraz da yorumlara aldanıp) Mustafa Cebeci'yi tercih ettim. Bu arada şunu belirteyim; düğün.com daki yorumlara kesinlikle aldanmayın. Olumsuz yorumları direk siliyorlar. Mustafa cebeci ve ekibinin profesyonel olduğunu düşündüm, makyaj eğitimleri verdiğini gördüm özel gün sonuçta dedim paraya kıydım ve kendisiyle anlaştım. Düğün öncesi saç&makyaj provası olacak dedi provaya gittiğim gün saç provası yapıldı, makyaj için prova olmayacak ben halledeceğim onu dedi. Ben hala güveniyordum kendisine ısrar etmedim( keşke etseydim). Düğün günü saçım yapıldı bir kulağım saçlarımla örtülü bir kulağım saçlarımın arasından dışarı fırlamış haldeydi ve çok çirkin bir görüntü vardı. Gelin makyajım sadece 20 dakika sürdü. Ve günlük, basit bir makyaj yapıldı. Sivilce izlerim olduğu gibi görünüyordu. Ben bile elimdeki ucuz ürünlerle onları günlük hayatta kapatabiliyorken profesyonel bir makyözün bu izleri çok rahat bir şekilde kapatmış olması gerekiyordu. Sürdüğü ruj 1 saat durmadı. Düğün heyecanından yanıma ruj almak da hiç aklıma gelmedi. Saç makyaj bittiğinde konuklar gelmeye başlamıştı ve yeniden yapacak zamanım yoktu. Sonuç düğün.com denilen sitenin sahte yorumları ve (sözde profesyonel) Mustafa Cebeci'nin acemice yapılmış özensiz makyajıyla özensiz bir gelin görüntüsü oldu. Yakınlarım keşke kendin bir şeyler katsaydın, bu makyaj için çok para vermişsin dediler. Yanıma gelip yorgun göründüğümü söyleyenler oldu. Fotoğraflarda ruj denen bir şey yok zaten. Sonuç; saç ve makyajı önemsiyorsanız Mustafa Cebeci'yi asla tercih etmeyin kızlar. Ciddi pişman olursunuz. Aklıma geldikçe çok sinirleniyorum, çok üzülüyorum. Mekan olarak Şehr-i Sima'yı tercih ettik çok güzeldi. İkramlar güzeldi, çocuklar için eğlence alanı vardı ( böylece ilk dansta sahneye atlayan çocuklar olmadı), orkestra güzeldi. Mekanın tek sıkıntısı anlaştığı fotoğrafçı. Onu da değiştirse kusursuz bir mekan olabilir. Biraz uzun bir yazı oldu ama Ankara'da düğün yapacak olanlar için kendi tecrübelerimle en azından fikir vermiş oldum. Düğün sitelerine çok aldanmayın, oradaki yorumları ciddiye almayın. Çünkü olumsuz tecrübelere yer vermiyorlar. Gelinlere şimdiden mutluluklar ve kolaylıklar diliyorum, her şey yolunda gider umarım

Merhaba kızlar bende bu yaz evlendim, düğünüm Ankara'da oldu yukarıda yazan arkadaşın anlaştığı kişiyle anlaşacaktım bende ancak söylediği fiyat inanılmaz yüksek geldi o yüzden tercih etmedim iyi ki de etmemişim dedim okuyunca yazıyı. Ben saç ve makyajımı hem nişanımda, hem dış çekimim de hem de düğün günümde Winners Club Kuaförde yaptırdım. Gerçekten düğün boyunca gelin masasına dahi oturmadan oynadım ve gece sonunda saç ve makyajım ilk andaki gibiydi. Bu yüzden arayış içinde olan varsa aklında bulunsun ayrıca fiyatı da gayet uygun :) Umarım herkesin her şey gönlüne göre olur:) Not: Düğün günü ben(gelin) dahil 9 kişiyi çıkardılar tam zamanında eksiksiz şekilde ve herkes çok memnun ayrıldı :))

Ne güzel kuaför bulmak cok zor iş, mutlu olmanıza sevindim.

Ne güzel kuaför bulmak cok zor iş, mutlu olmanıza sevindim.

Çok teşekkür ediyorum , kesinlikle gelinliği ve gelinin doğal güzelliğini gösteren kesinlikle doğru kuaför ve makyöz ile çalışmak bu süreçte. Umarım herkes bu süreci gönlüne göre kişiler ile çalışarak atlatır :)

Herkese merhabalar, ben de geldim aranıza bizim daha ortada aile tanışması bile yok ama biz şimdiden kendi aramızda kararlaştırdık kısmetse 2020 ağustos eylül gibi evlenmeyi düşünüyoruz. Düğün yerine nikah düşündüğümüz için erkenden tarih belirlemedik, son dakikalara sıkıştırıp sonra patlayacağız herhalde herkesin hayırlı mutlu yuvalar kurmasını diliyorum :)

Tşk ederiz =) hayırlısı olsun . Yavas Yavas hallolur hersey darlamayın kendinizi.

Selam kızlar 2020 temmuz da bende evleniyorum inşallah. Size sorum olacaktı erkek tarafı takı muhabbeti açıyor ne isteyeceğimi merak ediyorlar bende geçiştiriyorum sürekli. Siz konuştunuz mu bu konuyu ne isteyeceksiniz yada ne takmayı düşünüyorlar? Malum altın fiyatları da çok yüksek ne uygun olur acaba..

Birsey söylememek uygun olur. Ben sölemedim sahsen =)

Evde söz nişan bir arada oldu yalnızca künye takıldı birde tektaş ve alyans o yüzden bu sefer riske atmak istemiyorum :)

Bizde çoğu şeyi nişanlım yaptığı İçin 3 bilezik bir de tuğralı kelepçe istiyorum sadece. Nişanımda da tuğralı kolye ve küpe takmıştı alyans ve tektaş dışında. Nişanlıma kıyamadığım İçin az istedim ben

Demek ki durumları o kadardır.Ya da tercihleri bu. Gercekten bunlarla canınızı sıkıp, ilişkinizi zedelemeyin.
Durumları o kadar olsa inan bana dert etmezdim ben devlet memuruyum alabilecek gücüm var çok şükür ama üzerlerine düşeni yapsınlar

Herkese merhaba,

Bu 2020 ocak veya şubat ayında evde isteme söz nişan bir arada yapmayı düşünüyorum. Ama bu işlerden hiç anlamam ailemde pek gelenekselci değildir. Erkek tarafı iyi insanlar bir eksik bir şey olsa söylemezler bile asla ama bende bir eksik olsun istemiyorum. Tabiki eksiklikler olacaktır ama en azından minimuma indirmek istiyorum :) sizlere sorularımı şimdi soruyorum..

1. Evde nişanda takı takılmalı mı? Takılacaksa kim ne takmalı
2. Bohça olayı nişanda mı veriliyor?
3. Nişanda bohça dışında onlara vermem gereken bir şey var mı? Söz kurabiyesi, içinde mendiller olan söz tebsisi gibi şeyler duydum bunlar nedir?
Bu sorular dışında unutabilcegimi düşündüğüm gelenekler varsa söylerseniz beni çok mutlu edersiniz. Maalesef bu sorulara yanıt alabileceğim yakınlarım yok. Ayrıca evde nişan için tavsiyelerinizide bekliyorum :) isteyenler kına içinde yazabilir tabiiki ama sırayla gideyim dedim. Nişandan sonra kınayı da soracağım :)) şimdiden teşekkür ederim sizlere :) :)

Evde de olsa nisanda takı takılır ama her aile farklıdır ona birsey diyemem. Söz tepsisi vs hazırlamanıza gerek yok siz direkt Nisan yapıcaksınız cünkü. Kahveler içilecek yüzük kesilecek. (güzel Bi tepsiye koyuluyor artık zevkinize göre ben pasabahce nin avm magazasından aldım. Gelen ciceğin vazosunu da yine o magazadan sectim bilerek evimde aksesuar olarak kullanmak istedim. Cünkü para harcanıyor zaten kullanılsın ve zevkli olsun Die) onun dısında bizde hediye dagıtma adeti vardır. Ben dısarda yaptığım için cok farklı hediyeler hazırladım. Bu sizin isteğinize kalmıs. Mum, kese, sekerli bişiler ya da tamamen bütce ve tarz meselesi. Ben cocuklara hikaye kitapları hazırladım mesela. Genc hanımlara farklı, teyzelere farklı hediyeler vardı. Masayı da sade tutun derim. Nisan masasını yani. İkramlarınız ev yapımı ve lezzetli olursa daha ne olsun

Bohca dısında birsey vermeniz gerekmiyor. Bohcaya kullanacağınız, kaliteli seyler almanızı tavsiye ederim. Bunu sevgilinizle beraber de halledebilirsiniz. Cümbür cemaat alısveriş pek keyifli olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…