İlköğretim Yorum ve Soruları 2018_2019 1.sınıf anneleri buraya

Bayanlar merhaba size sabırlar diliyorum geçen yıl ben de geçtim bu dönemden şimdi 2.sinifta bu arada harfleri okuturken mesela b harfini benim gibi yanlış yaparak sakın bee diye okutmayin okulda nasıl ogrendiyse ben hergun harfleri tekrar yaptiriyordum kolaylıklar gelsin

Merhaba, bu topiği yeni keşfettim. inşallah herkese faydalı olur.

kızım nisan 2012 doğumlu, 1.sınıfa başladı.

sanırım bizim avantajımız 2 sene önce okumayı, geçen sene de yazmayı öğrenmek oldu. 3 sene kreşe gittiği için son sene öğretmeni sesleri öğretmiş. ama kızım hep meraklıydı, sürekli sorardı anne bu nasıl yazılır, anne burda ne yazıyor diye. farkında olmadan öğrendi.

ilk 2 hafta ödev yapmada güçlük çektik, sürekli ben bunları biliyorum diyordu. biraz kızdık sabrettik derken çok şükür düzene oturttuk. eşim karşı çıksa da, ben süre ve ödül koyma yapıyorum. mesela 10 dk da yapacağı birşeyi 30 dk da yapıyor. hemen kaytarma peşinde, ya da yanııma gelir bişi der gibi. ben de süre verip zamanında bitirirse çizgi film hakkı veriyorum. bana göre şu an iyi gidiyor. bi de kesinlikle tekrar şart, ilk başlarda e leri büyük yaparken şimdi küçük ve seri yapmaya başladı keyif alıyor yaparken . babası ve ben sürekli kontrol ediyoruz. ben yanlış taptıklarını siliyorum bir daha yazdırıyorum. bazen bana kızıyor ama o da fark ediyor mesela eğik yazdığını.

bence hızlı gitmek değil pekiştirmek önemli.. öğretmenimiz çok ilgili. her gün uyarıyor takip edin ödevleri bazı çocukların sıkıntılı olanlarla görüşüyor benim hoşuma gidiyor. devlet okuluna gidiyor kızımda.

Çok kötü değilse çok silmeyin.emek veriyorlar kötü de olsa.biryerde okumuştum.hangi ülke bilmiyorum ama silgi yokmuş yasakmış.tükenmez kalem kullanan ülkeler bile varmış.sadece yanlışını kırmızı kalemle işaretliyorlarmış.hem ilerleyen zamanlarda baş sayfalara bakıp aaa ne kadar kötü yazmışım diye kendisgörsün farkı.
Ben de ödül veriyorum bazen ama ödül olarak birlikte yapacağımız bir etkinlik yapmaya çalışıyorum.birlikte birşeyler yapmaya bayılıyorlar.

Benimki de çok meraklı soruyor ne yazıyor oku burayı falan ama hadi ben okuyayım gayreti hiç yok.çoğu 1.sınıf annesi gibi ben de tedirginim inşallah üzerine çık gitmiyorumdur.okumadan soğusun istemem

doğru diyorsunuz onu okumuştum ben de bir yerde. öğretmeni de genelde kırmızı kalemle yuvarlak içine alıyor hatalı olanları. biraz benim kızım da mükemmeliyetçi ondan dolayı hani öğretmeni kötü yaptın derse üzülür. laf duymamak için iyi yapmaya çalışıyor. b,i yandan takdir ediyorum ama bi yandan da çok hırslı olup kendine zarar vermesini istemiyorum.

Evet o dengeyi iyi kurmak lazım benim kız da da var hırs ama yenilince ya da yanlış yapınca tüm motivasyonu yerle bir oluyor oyunda bile yenilince oturup ağlıyor.sadece bir oyun diyorum ama bu huyumuzdan vazgeçemedik.sanırım tüm koçlarda benzer özellikler var.bir arkadaşı da var.koç burcu o da çok hırslı.mesela o da yapamayınca oturup ağlamıyor bizimki gibi ama yapamadım diye sinirden asabileşiyor falan.inşallah düzelirler

benim kızım da öyle. sanki onu anlattınız. her konuda hırslı. öğretmeni 2.gün dedi ki bana, kızınız da liderlik özelliği var. çok güzel böyle devam dedi. hay maşallah dedim öğretmen 2 günde anlamış :)

Yok o hatayı yapmadım ama daha büyük hata yapıyorum baya kızıyorum yalnız hiç yapmıyor ve benim hiç sabrım yok
merhaba ben ödül olarak dışarı bi yerlere götürüyorum çünkü çizgi film kanalları nısildim başka etkinlikler buluyorum

Kızlar bugün i ye geçiyoruz hadi hayırlısı.aranızda ilk okuma seti alan var mı? Okunavyazma seti değil yalnız .sadece okuma setleri varmış.10 kitaplık 25 lira falan fiyatları.yuva yayınlarını önerdi birisi çok memnun kalmış.sizler ne aldınız?

Yok daha almadık bişey hocamı önerdi

Merhaba benim de oğlum 1. Sınıfa basladı hem de 70 aylık iken basladi. Okumayı biliyordu zaten buyuk harfler ile yazmaya da baslamisti hiç öğretmediğimiz halde. Okula başlayınca çok sıkıldı. Öğretmenimiz arı yayıncılık kaynak kitaplarını aldırdı. İçerisinde okuma kitapları da var. Onları hemen okudu ve bitirdi. Küçük harfleri ögreniyor okuldan da ama ders çok saçma geliyor 2 3 sıra yazıp bırakmak istiyor niye bir sürü yazıyoruz bunları diyor ne gerek var diyor. Öğretmenimiz de çok anlayışlı olsun yazısı duzgun üzerine gitmeyin diyor. Okulda ona başka hikayeler falan okutuyormus arkadaşlarına yardım ediyormuş falan ama. Böyle de çocuk okulun amacını anlayamayacak diye endişe duyuyorum. Böyle birşey yaşayan var mı aranızda neler yaptiriyorsunuz. Öğretmeni nasıl ilgileniyor oyalıyor sınıfta.

başlarken alınan setin içinden 6 tane hikaye kitabı çıktı. bugün ilk olanı götürdüler okuyacaklar. i bitecek bugün yarın n ye geçerlerse h sonu muhtemelen genel bir ödev olur.

Yok daha almadık bişey hocamı önerdi
Yok cnm öğretmen önermedi bir arkadaş önerdi.öğretmenimiz bir okuma seti aldıracak da o tüm harfleri öğrenince okuyabileceği kitaplar.bu 1.grup 2.grup falan diye ayrılmış.hani okuma yazma seti aldıysanız onun içindeki okuma kitapları gibi grup grup ayrılmış 10 kitaptan oluşan bir tane var.kargo ile 24e falan geliyor.almayı düşünüyorum öğretmene mesaj attım bakalım ne diyecek

başlarken alınan setin içinden 6 tane hikaye kitabı çıktı. bugün ilk olanı götürdüler okuyacaklar. i bitecek bugün yarın n ye geçerlerse h sonu muhtemelen genel bir ödev olur.
Evet o setlerin içinden çıkanlar gibi bir set sadece okuma seti

Kızımın anasınıfı arkadaşı şuan başka okulda okumayı kendi sökmüştü tabi yazmayı bilmediği için sınıfla aynı ilerletim sadece farklı okumalar yaptırıyor 30 saniyede kelimeyi okumak gibi

Anladım canım,bende arkadaş önerdi matemetik seti varmış 8kitap ondan alacağızbüyük ihtimal

Bizim öğretmenimiz de ona farklı kitaplar falan verdi okuma için şimdilik bir problem yok ama çok çok ders çalışan bir cocuk değil yapabildiğini düşündüğü için. Öğretmen 10 kez okuma veriyor mesela diğer anneler cocuklar canla başla calisiyor biz ise okula gidip geliyoruz hikaye kitabı okuyoruz günlük okuduğumuz gibi. Okul için çalışmak diye birşey öğrenemedi henüz belki matematiğé başlayınca daha çok ödev kavramı ders çalışmak falan bunlar oluşur. Matematiğe de çok hevesli 20 ye kadar toplama cikarma yapiyor zihinden bana çarpma bölme öğret diyor. İnsan ne yapacağını şaşırıyor inanki. Sanki eğitim sistemimiz çocukları doyurmuyor gibi hissediyorum üzülüyorum. Çocuk öğrenmek istiyor ama ogretemiyorum okuldan sıkılır sonra diye. Sizin bahsettiğiniz 8 kitaplık Matematik seti hangi yayıncılık acaba?

Öğretmeninize söyleyin ona farklı ödev versin bence .mesela hergün kaç sayfa okuyorsa öğretmenle Konuşun şu kadar oku desin ya da şu hikaye kitabını oku falan.siz deyince biliyorum zaten duygusu olur belki ama öğretmen ödev verdi deyince ödev kavramı oluşur.
Anladım canım,bende arkadaş önerdi matemetik seti varmış 8kitap ondan alacağızbüyük ihtimal
okuma setinin siparişini verdim inşallah iyidir 10 kitap 23 lira gelince foto atarım sizin set nasıl matematik? Aslında okuma yazma setinin içinde var matematik fasikülleri ama daha başlamadılar ikinci dönem mi başlayacak acaba

Öğretmenimiz veriyor farklı okuma kitabı falan ama bunu çocuk ödev gibi görmüyor zaten okumaktan çok zevk alıyor hergün rahat bir hikaye kitabı bitiriyor zaten. Ne zaman matematik öğreneceğiz diye soruyor sürekli ben onu tatmin edebilmek için 2 tane 1. Sinif matematik kitabı bitirttim şu anda. 2. Sinif matematik falan almayı düşünüyoruz artık.

bi arkadaş aldı bi daha diğer arkadaşlarla sipariş vermedik toplu verecektik
Kitapci.com da matematik seti çocuk gezegen yayınları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…