- 31 Ocak 2019
- 704
- 861
- 32
Bu arada küçük gelebilir size belki ama okula ilkokulu anasınıfı gibi dusunmeyinn. Anasınıfında bı çok etkinlik oyunla öğretildiğiden dolayı daha o okul psikolojisine tam giremiyorlar. Ama birinci sınıfa başlayınca daha ciddi bı disiplin altında olacak bı anda sorumlulukları artacak ve farkında olmadan çok olgunlaşarak çocuğunuz. Hele ki ilk karneyi aldıktan sonra artık büyüdük psikolojisine girip ciddi anlamda olgunlasiyorlar merak etmeyin.Bizimki Mart doğumlu. Şu an bile anaokulunda herşeyi öğrendiler aslında. Hazır öğretmen yakalamışken zahmet olmazsa fikrinizi söyler misiniz? Oğlum 2013 doğumlu ve bu eylülde okula başlayacak. Anaokulu psikoloğu ilkokula hazır olduğunu söylüyor ancak benim gözümde hala bebek ve çok üzgünüm. Şu an devlet mi özel mi konusu üzerinde kafa yoruyorum ve iyi değilim. Civarımdaki devletler hiç içime sinmedi. Güvendiğim bir kolej mevcut bu arada. Özele gönderme imkanım da var. Siz ne dersiniz eğitimci olarak? çok ikilemde kaldım..
Bu eylül başlayacak olan çoçuğum ocak doğumlu. Hem de 2 Ocak :) bir sene sonra başlayacak olan çoçuğum Mart. Bu arada Çok teşekkür ederim o kadar çok düşüncemi aydınlattınız ki..Mart doğumlu gayet uyum saglar. Eylülde başlamasında sakınca yoktur. Bana sorarsanız ben her zaman devletten yanayim. Özel okullarda sürekli öğretmen sirkülasyonu olur çok köklü özel okullar dışında genelde yeni mezun kişiler olur. Bu biraz sizi zorlayabilir. Ayrıca devlet okulunda çocuklar ders disinda farklı kazanımlarda elde eder. Devlet okullarında her çocuğa eşit davranıldığından dolayı sabretmeyi başkalarına saygı duymayı ogrenir. Çevrenizdeki devlet okullarında çok aşırı problemler yoksa ben her zaman devleti tercih ederim.
Ay inşallah. süpersiniz sağolunBu arada küçük gelebilir size belki ama okula ilkokulu anasınıfı gibi dusunmeyinn. Anasınıfında bı çok etkinlik oyunla öğretildiğiden dolayı daha o okul psikolojisine tam giremiyorlar. Ama birinci sınıfa başlayınca daha ciddi bı disiplin altında olacak bı anda sorumlulukları artacak ve farkında olmadan çok olgunlaşarak çocuğunuz. Hele ki ilk karneyi aldıktan sonra artık büyüdük psikolojisine girip ciddi anlamda olgunlasiyorlar merak etmeyin.
Rica ederim merak ettiğiniz bı konu olursa yardımcı olmaya calisirimAy inşallah. süpersiniz sağolun
Benimki bıraksam on hikaye okutur bana çok seviyor dinlemeyi ama okumaya gelinceBen de okuyorum da hikayeyi tamamlamadan uykuya dalıyor:)
Hiç sorma benimki yeni yeni okuyor problem çözzmye geçmişler off offslm kızlar. ben de dakika tutmadım ne kadar okuyor bilemiyorum, ama bu haftadan itibaren istiklal marşı ve alfabe sırası ezberlenecek diye mesaj atmış öğtretmen, her akşam mutlaka bir tane hikaye kitabı okuyacak, devlet kitabı artı kaynak kitabından da en az beşer sayfa ödev derken ben hangi birine yetişeceğim valla bilemedim. bu arada bu haftadan itibaren matematikte problemlere geçtiler, yok esra 7 yaşında . ayşe esra dan 3 yaş büyükse ayşe nin yaşı kaç gibisinden. Offf offf gittikçe işler zorlaşıyor. Allah çocuklarımıza zihin açıklığı, bizlere de sabır versin.
Benim kız tam yaşı galiba hocam ama yinede zorlanıyor 5 eylül 2012Birinci sınıf okutan bir öğretmen olarak sunu söyleyebilirim size. Benim de Aralık doğumlu öğrencilerim var ve eğer çocuk çok zeki bı öğrenci değilse yani ortalama bı zekaya sahipse çok zorlaniyorlar. Temmuzdan sonrası biraz sıkıntı oluyor. Yeterli olgunluğa ay farkıyla henüz ulaşamadıkları için öğrenmelerini de etkiliyor .sadece okuma yazma olarak dusunmeyin bunu. Daha bunun matematiği problemleri var. Mantık yürütme yorum yapma gibi konularda geri olabiliyorlar. Benim size tavsiyem 72 hadi en fazla 70 ay dolmadan çocuğunuzu okula başlatmayın. Bir ayin bile çok büyük farki oluyor
Çok mantıklıymış bunu denerim1. Sınıfta dakikadaki kelime sayısını saymak çok doğru degil .Ben bunu sınıfımda yapmıyorum asla. Çünkü hızlı okumak kadar anlayarak okuması da çok önemlidir. Hızlı okucam diye harfleri yutanlar anlamadan okuyanlar oluyor. Bide siz farketmiyorsunuz ama çocuk çok stres yapıyor. Dakika tutmak istiyorsanız kelime saymayin onun yerine bir metni okuyana kadar süre tutun. Mesela bı parçayı 1.20 dk da mı okudu aynı parçayı aradan biraz zaman geçtikten sonra tekrar okutun. Hedefi 1.20 dk dan daha kısa sürede okumak olsun. Bu daha sağlıklı olur
Bende aynı düşüncedeyim sizinle birde özel okul şişirilmiş not demek benim gözümde. Öğrenci değil müşteri gözüyle bakıyor çoğu özel okul helede dershane bozması çakma özel okullar arttıkçaMart doğumlu gayet uyum saglar. Eylülde başlamasında sakınca yoktur. Bana sorarsanız ben her zaman devletten yanayim. Özel okullarda sürekli öğretmen sirkülasyonu olur çok köklü özel okullar dışında genelde yeni mezun kişiler olur. Bu biraz sizi zorlayabilir. Ayrıca devlet okulunda çocuklar ders disinda farklı kazanımlarda elde eder. Devlet okullarında her çocuğa eşit davranıldığından dolayı sabretmeyi başkalarına saygı duymayı ogrenir. Çevrenizdeki devlet okullarında çok aşırı problemler yoksa ben her zaman devleti tercih ederim.
Temmuzdan sonrası zorlanıyor ama bı yerden sonra toparliyorlar. Aralık doğumlu olup çok güzel okuyan öğrencilerimde var. Çocuga göre de değişiklik gosteriyorBenim kız tam yaşı galiba hocam ama yinede zorlanıyor 5 eylül 2012
Birde özel okulların çoğu siz farketmesenizde alttan alta belli bir düşünceye ideolojiye bağlı oluyor. Çok azı bağımsız okullar ve onları ayırt etmek de çok zor. Görünürde zaten anlaşılmıyorda kolay kolay. İlerde bu tarz okullarda okuması mesleki hayatında sıkıntı oluşturabilir. Bu yüzden eğer özel okula göndermek niyetindeyseniz okulun herhangi bir kuruluşa bağlı olup olmadığını dikkatlice araştırmaniz gerekir.Bende aynı düşüncedeyim sizinle birde özel okul şişirilmiş not demek benim gözümde. Öğrenci değil müşteri gözüyle bakıyor çoğu özel okul helede dershane bozması çakma özel okullar arttıkça
Okulistik i önerebilirim ilkokul için. Gayet eğlenceli yaşlarına uygun şekilde hazırlanmış. Yazdırılabilir ödevler de var.merhaba arkadaşlar bu internetteki interaktif eğitimler hakkında ne düşünüyorsunuz bilgisi, tecrubesi olan var mı
Bize bu sene kağıt gelmedi . Geçmiş senelerde yaptırmadım , bu sene de yaptırmam büyük ihtimal .Merhaba hepinize arkadaşlar okullarda dişler için uygulanan florür vernik uygulamasıyla ilgili bilginiz varmı
Bizim okulda morpa kampüs kullanıyor , ben paketi almadım ama kullanan veliler memnun olduklarını söylüyor . Öğretmenimizde ordan faydalanıyor .merhaba arkadaşlar bu internetteki interaktif eğitimler hakkında ne düşünüyorsunuz bilgisi, tecrubesi olan var mı
ana sınıfında yaptırdım da bu sene yaptırmadımMerhaba hepinize arkadaşlar okullarda dişler için uygulanan florür vernik uygulamasıyla ilgili bilginiz varmı
çok sağol canım geçen sefer aldım uygun ve güzellerHayırlı akşamlar. Yarın a101e hikaye kitapları geliyor uygun fiyatlarda, almak isteyen olur belki diye yazıyorum:)
Rica ederim canım:)ana sınıfında yaptırdım da bu sene yaptırmadım
çok sağol canım geçen sefer aldım uygun ve güzeller
Resimdeki kızınmı canımRica ederim canım:)