İlköğretim Yorum ve Soruları 2018_2019 1.sınıf anneleri buraya

Ben artik dakika tutup okumuyorum okuduğu kelime sayisi artıyor birazda abartıyorum 30 sa 35 okudun diyorum çak yapıyoruz daha istekli oldu kendi okumak istiyor bazen önceden isteği yoktu su an daha iyi

slm kızlar. ben de dakika tutmadım ne kadar okuyor bilemiyorum, ama bu haftadan itibaren istiklal marşı ve alfabe sırası ezberlenecek diye mesaj atmış öğtretmen, her akşam mutlaka bir tane hikaye kitabı okuyacak, devlet kitabı artı kaynak kitabından da en az beşer sayfa ödev derken ben hangi birine yetişeceğim valla bilemedim. bu arada bu haftadan itibaren matematikte problemlere geçtiler, yok esra 7 yaşında . ayşe esra dan 3 yaş büyükse ayşe nin yaşı kaç gibisinden. Offf offf gittikçe işler zorlaşıyor. Allah çocuklarımıza zihin açıklığı, bizlere de sabır versin.

slm kızlar. ben de dakika tutmadım ne kadar okuyor bilemiyorum, ama bu haftadan itibaren istiklal marşı ve alfabe sırası ezberlenecek diye mesaj atmış öğtretmen, her akşam mutlaka bir tane hikaye kitabı okuyacak, devlet kitabı artı kaynak kitabından da en az beşer sayfa ödev derken ben hangi birine yetişeceğim valla bilemedim. bu arada bu haftadan itibaren matematikte problemlere geçtiler, yok esra 7 yaşında . ayşe esra dan 3 yaş büyükse ayşe nin yaşı kaç gibisinden. Offf offf gittikçe işler zorlaşıyor. Allah çocuklarımıza zihin açıklığı, bizlere de sabır versin.
Amin

Herkese inanmayın öyle. Benim Kızım da 2014 doğumlu. Zamanında gönderin daha çok var bizimkilerin başlamasına. O zamana kadar hazır olur emin olun
Birinci sınıf okutan bir öğretmen olarak sunu söyleyebilirim size. Benim de Aralık doğumlu öğrencilerim var ve eğer çocuk çok zeki bı öğrenci değilse yani ortalama bı zekaya sahipse çok zorlaniyorlar. Temmuzdan sonrası biraz sıkıntı oluyor. Yeterli olgunluğa ay farkıyla henüz ulaşamadıkları için öğrenmelerini de etkiliyor .sadece okuma yazma olarak dusunmeyin bunu. Daha bunun matematiği problemleri var. Mantık yürütme yorum yapma gibi konularda geri olabiliyorlar. Benim size tavsiyem 72 hadi en fazla 70 ay dolmadan çocuğunuzu okula başlatmayın. Bir ayin bile çok büyük farki oluyor

Benimki 37 okuyor
1. Sınıfta dakikadaki kelime sayısını saymak çok doğru degil .Ben bunu sınıfımda yapmıyorum asla. Çünkü hızlı okumak kadar anlayarak okuması da çok önemlidir. Hızlı okucam diye harfleri yutanlar anlamadan okuyanlar oluyor. Bide siz farketmiyorsunuz ama çocuk çok stres yapıyor. Dakika tutmak istiyorsanız kelime saymayin onun yerine bir metni okuyana kadar süre tutun. Mesela bı parçayı 1.20 dk da mı okudu aynı parçayı aradan biraz zaman geçtikten sonra tekrar okutun. Hedefi 1.20 dk dan daha kısa sürede okumak olsun. Bu daha sağlıklı olur

Birinci sınıf okutan bir öğretmen olarak sunu söyleyebilirim size. Benim de Aralık doğumlu öğrencilerim var ve eğer çocuk çok zeki bı öğrenci değilse yani ortalama bı zekaya sahipse çok zorlaniyorlar. Temmuzdan sonrası biraz sıkıntı oluyor. Yeterli olgunluğa ay farkıyla henüz ulaşamadıkları için öğrenmelerini de etkiliyor .sadece okuma yazma olarak dusunmeyin bunu. Daha bunun matematiği problemleri var. Mantık yürütme yorum yapma gibi konularda geri olabiliyorlar. Benim size tavsiyem 72 hadi en fazla 70 ay dolmadan çocuğunuzu okula başlatmayın. Bir ayin bile çok büyük farki oluyor
Bizimki Mart doğumlu. Şu an bile anaokulunda herşeyi öğrendiler aslında. Hazır öğretmen yakalamışken zahmet olmazsa fikrinizi söyler misiniz? Oğlum 2013 doğumlu ve bu eylülde okula başlayacak. Anaokulu psikoloğu ilkokula hazır olduğunu söylüyor ancak benim gözümde hala bebek ve çok üzgünüm. Şu an devlet mi özel mi konusu üzerinde kafa yoruyorum ve iyi değilim. Civarımdaki devletler hiç içime sinmedi. Güvendiğim bir kolej mevcut bu arada. Özele gönderme imkanım da var. Siz ne dersiniz eğitimci olarak? çok ikilemde kaldım..

Mart doğumlu gayet uyum saglar. Eylülde başlamasında sakınca yoktur. Bana sorarsanız ben her zaman devletten yanayim. Özel okullarda sürekli öğretmen sirkülasyonu olur çok köklü özel okullar dışında genelde yeni mezun kişiler olur. Bu biraz sizi zorlayabilir. Ayrıca devlet okulunda çocuklar ders disinda farklı kazanımlarda elde eder. Devlet okullarında her çocuğa eşit davranıldığından dolayı sabretmeyi başkalarına saygı duymayı ogrenir. Çevrenizdeki devlet okullarında çok aşırı problemler yoksa ben her zaman devleti tercih ederim.

X