İlköğretim Yorum ve Soruları 2018_2019 1.sınıf anneleri buraya

Merhaba hanımlar, yeğenim okuma yaparken harfleri m,b,t sesi çıkarıp söylemeye çalışıyor. Yani ses olarak öğrendikleri halini söylemeye çalışıyor. Çok hızlı anladığı halde sesi çıkarmaya çalışmaktan yavaş okuyor.( Kelimeyi gösterip hemen kapatıyorum sesi çıkarmaya çalışarak vakit kaybediyor ama kelimeyi söylüyor. ) Bu sorunu nasıl aşabiliriz? Bir fikriniz var mı?@Veson

Bir dakikada kaç kelime okuyor Bizimkisi yeni geçtiği harfte 35 -40 kelime okuyor. mmmm demekten okuyamıyor.

Tam olarak nasıl cnm önce e l sonra el mi diyor.yoksa eeelll şeklinde uzatarak mı okuyor
Bir dakikada kaç kelime okuyor Bizimkisi yeni geçtiği harfte 35 -40 kelime okuyor. mmmm demekten okuyamıyor.
hiç dakika tutup kelime saymıyorum.şuan okuduğunu anlama noktasına yoğunlaşmış durumdayım

Tam olarak nasıl cnm önce e l sonra el mi diyor.yoksa eeelll şeklinde uzatarak mı okuyor

hiç dakika tutup kelime saymıyorum.şuan okuduğunu anlama noktasına yoğunlaşmış durumdayım
Öğretmen söyledi süre tutmamızı... Ağzını resimdeki gibi yapıyor b d özellikle m p konuşurken normal konuşuyor

Öğretmen söyledi süre tutmamızı... Ağzını resimdeki gibi yapıyor b d özellikle m p konuşurken normal konuşuyorEki Görüntüle 2222975
Dakika tuttuğum oluyor elbet ama kelime saymıyorum.5 kez okuyacaksa ilk okumayı tutuyorum bir de 5.okumayı dakikaya tutuyorum aradaki Hızı görüp şevke geliyor.ama hiç kelime saymıyorum.öğretmenimiz de saydırmadı inşallah saydırmaz.bunlar yeni öğreniyor yavaş yavaş hızlanacaklar.okuduğunu anlamadıktan sonra hızlı okumanın bir anlamı kalmıyor

Sesi vurgulamak için yapıyor olabilir.hızlı okuma metinleri var onları 3-5 kez tekrar tekrar okutun onların çok faydası oluyor karesel metinler diye geçiyor nette

Bizim ufaklık çok ezberci. Bir kez okuyor ve ezberliyor. O metinlerin hiç faydası olmuyor bize... Bakmadan söylüyor maalesef. Evet harfi vurgulamak için yapıyor. Alıştırmaya çalışacağım. Çok teşekkür ederim tatlım. Kızına da başarılar dilerim.

Ezber de bir öğrenme şekildir onların uzunları oluyor Aşağıya örnek attım o tarz yapın.ezber yapsa bile kelimeyi görsel hafıza beyne alıyor.orda gördüğü kelimeleri başka yerde görünce hatırlıyor daha iyi okuyor.siz bu tarz çalışmalar yapmaya devam edin.

Sağol teyzesi senin de yiğenine başarılar diliyorum :)

Çok sağol canım benim. Deneyeceğim bunları.

Merhaba kızlar moralim çok bozuk benim kizım hiç ders yapmıyor hatta nefret ediyor vallaha şaştım kaldım beni okadaryordu ki anlatamam

Merhaba kızlar moralim çok bozuk benim kizım hiç ders yapmıyor hatta nefret ediyor vallaha şaştım kaldım beni okadaryordu ki anlatamam

1. sınıf çok yoruyor evet bizimkide zor bi çocuk zehir gibi ama zor onu derse oturtmak ayrı bi dert sabır başka birşey değil sabredeceğiz

Bizim öğretmen bugün ne durumda olduklarını görmek için matematik sınavı yapmış

Arkadaşlar matematik için önerileriniz nelerdir?
Şükür okuma yazma da hic sıkıntı yasamadik..tatilde biraz matematik ağırlık vereyim diyorum kitap etkinlik onerilerinizi almak istedim

Biz henüz cikarmaya geçtik..sinav aşamasına gelmeleri baya ilerledikleri anlamina geliyor
Basit toplama çıkarma işlemleri sormuş , hem durumu görmek hem de çocukları gaza getirmek için . Bizim öğretmen toplama çıkarma arasını kısa tuttu . Sanırım mantığını beraber kavrasınlar istedi bilemiyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…