İlköğretim Yorum ve Soruları 2018_2019 1.sınıf anneleri buraya

Canım kızın girsin sınava neden istemiyorsun. Benim yeğenim de girecek. Bende üstün yetenekli olduğunu sanmam ama belki öyledir. Biz bilemeyiz. Nasıl gidiyor dersleri? bizim ki çok şükür iyi gidiyor.
Cnm artık istesem de olmaz çünkü kayıt tarihleri geçti çoktan:))bilmiyorum bu sene hiç istemedim açıkcası.çocukları oyundan aldık sorumluluğun altına soktuk.yavrum bazen soruyor anne ben ne zaman oyun oynayacağım diye.bakıyorum gerçekten bir koşturmaca içine girdik o da ben de.birinci sınıf gerçekten zor.ki benim kızım birçok şeyi kreşte görmüş olmasına rağmen ilk bir ay Bayağı bocaladık.ama şükür şimdi iyiyiz.bir düzen oturttuk.zamanla daha da iyi olur inşallah.şansımızı istersek gelecek sene deneriz teyzesi hiç sıkıntı yok

Herkese selamlar , benim de bu sene birinci sınıf öğrencisi olan Aralık 2012 doğumlu çocuğum var . Devlet okulundayız . Şimdilik idare ediyoruz .

Maşallah ona öpüyorum. Kolay gelsin hepimize.

İyi hoş da çok hızlı ilerlemeye başladı.bu tempoya alışık değiliz.pazartesi c ye geçiyorlar.topu topu 5 fasikül kaldı bu hızla bu hafta tüm harfleri verecek gibi
Bizimkide hergün bitane verecekmiş yarıyıla yetiştirmeye çalışıyorlar galiba ,benim kız zaten sınıfın gerisinden geliyordu böylr tam geri kalacak galiba

Canım kızın girsin sınava neden istemiyorsun. Benim yeğenim de girecek. Bende üstün yetenekli olduğunu sanmam ama belki öyledir. Biz bilemeyiz. Nasıl gidiyor dersleri? bizim ki çok şükür iyi gidiyor.
Aynen bende yazdırdım kızımı belki biz fark etmiyoruzdur

Bu sene isteğe bağlı.öğretmen bize direk isteyenler ismini yazdırsın dedi.ben birçok yerde okudum tüm sınıf olarak katılan okullar bile var.
Anladım canım. Bizim okulda bildirilmedi. Öğretmen kaydetmiş sınavı haber vereceğim dedi, epey araştırdım neymiş diye. Böyle bir sınavdan haberim bile yoktu.

günaydın kızlar, sizde durumlar nasıl bilemiyorum ama bizde sıkıntı, öğretmen geçen gün aradı oğlunuz sınfın gerisinde olan 4-5 çocuktan biri, ben onu kaybetmek istemiyorum özgüveni kırılmasın gibisinden bir dünya şey söyledi, bende moral diplerde resmen. kadının uygulaması çok saçma istiyorki bütün öğrencileri anında okuma yazmayı söksün, benim oğlanın okumasında sorun yokmuş ama diktesi çok kötüymüş. yetmezmiş gibi bu durum çocuğuma söylemiş. bu saatten sonra da çocuğum anne ben asla başaramayacağım zaten öğretmenim de diktemin çok kötü olduğunu söyledi deyince kan beynine hücum etti nasıl bir öğretmen öğrencisinin moralini bu derece bozar anlam veremiyorum, sınıf değiştireyim diyorum e çocuğum gideceği sınıfa arkadaşlarına uyum sağlayabilir mi ondan korkuyorum. ne yapacağımı şaşırdım. bu arada iki haftadır okuma rozetlerini takmaya başladı, durum böyle olunca çocuğum her gün anne neden ben hala rozet takmıyorum, değil mi bütün harfleri öğrenince öğretmenim benim de rozetimi takacak diyor. bu arada son iki harfteler bu günde f harfini verirse geriye sadece j kalıyor onu da çarşamba halleder, böylece acelesi var sanırım istediği yere yetişecek öğretmen.

Cnm diktede ne durumda hiç mi yapamıyor?

Cnm diktede ne durumda hiç mi yapamıyor?
canım ben söylerken ge li yo rum dersem yazıyor ama geliyorum dersem biraz sıkıntı aradaki ünlü harfleri bazen atlıyor. sınıfta öğretmen cümle kurarak söylüyormuş , inci soğan kötü koktu, gibi dikteleri söylüyormuş eee öyle olunca çocuğum da cümleyi tamamlayamıyor.

Öyle ise bol bol dikte çalışması yapın evde.bu aşılmayacak bir probleme benzemiyor sadece pratik yapmalısınız.çünkü biz de aynı sıkıntıyı yaşadık.bol dikte ile yavaş yavaş aştık.hala arada harf yutmalar oluyor elbette ama eski ile kıyaslayınca ilerlemeyi görüyorum kızımda.ilk başlarda heceyi bırak harf harf vurgulayıp nnnnnaaaaaannnnneeee diyordum o yazdıkça ben harflere vurgu yapıyordum.şimdi çok daha iyi.daha da iyi olacak inşallah.sadece zamana ve bol çalışmaya ihtiyaç var.

Önce cümleyi ver 2-3 kez okut.sonra cümleyi kapat çocuk ezberden söylesin.takılacağını düşündüğün kelimeleri hecelettir.sonra yazmasını işte.yazarken sesli şekilde çocuk okusun.nnnaaaannneee şeklinde yazdıkça okusun.sonra kontrol et.yanlış varsa okut yanlışı kendisi bulması için yardımcı ol.kendisi silsin düzeltsin.bu şekilde günde en az 5 cümle yazdır.yazıyorsa daha da fazla yazdır.inan kısa bir sürede gelişmeyi farkedeceksin.kıyamam yavrulara ya yarış ayı gibi koşturuyorlar .ne sen üzül ne de üzüldüğünü çocuğa hissettir.koşah gelsin biraz zaman ve sabır

Hanımlar merhaba bu paylaşımı şimdi gördüm ve çok beğendim. Sizden ricam benim kızimda özel bir okulda 1. Sin8fta ama seneye devlet okuluna geçirmek istiyorum. Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz okul öğretmen var mı okulunuzdan öğretmenizden memnun musunuz .

Arkadaşlar bugün ğ ve F yi gördük.kaldı tek bir son harf j.son harfler gerçekten çok hızlı ilerledi.sanırım bundan sonra matematiğe hız verecektir Bayağı gerideyiz herkes çıkarmalara geçmiş

Arkadaşlar bugün ğ ve F yi gördük.kaldı tek bir son harf j.son harfler gerçekten çok hızlı ilerledi.sanırım bundan sonra matematiğe hız verecektir Bayağı gerideyiz herkes çıkarmalara geçmiş

bizde bugün f ye geçeceğiz kaldı j matematikte toplamadayız ama son değerlendirmeden sonra çıkartmalara geçer gibime geliyor artık bugün geçmiştir belkide hayırlısı kuzular artık okuyor okuma töreni yaparlar heralde

Bizimkiler bugün j yi GÖRDÜ harfler bitti çok şükür darısı size bir yerde gına geldi bana harflerden bitse de kurtulsak falan olduk.çarşamba yeni bir çalışma düzeni oluşturacağız dedi.şimdi ne olacak nasıl bir yol izleyecek öğretmen bakalım.

valla gına geldi bana da iyi ki daha fazla harf yok çıkartmaya geçmişiz bugün ödev geldi şimdi f deyiz biteydi bi artık rahat bi nefes alırız heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…