2018 yılı sıfırdan birikime başlayanlar

günaydın kızlar
ben lisedeyken her hafta sonu harçlıklarımdan artan ile döviz alıyordum
1-5 artık ne kadar gelirse
o zaman lisenin tam karşısında döviz bürosu vardı alıyordum
liseyi bitirdiğimde de iyi bir birikim yapmıştım
onun için küçük az demeden alınan herşey kardır
Ne güzel o yaşta bile birikim yapıyor muşsunuz ben de ileride çocuğum olursa ona küçüklüğünden itibaren birikim öğreticem . Olmayan çocuğuma don biçtim :))

Kizlar dun 210 lira banka hesabima attm.

10 lira komsuma yumurta sattm
Onuda bebesimun sisesine attm

Hafif kilo aldim kiysfetlerim karnimi baskiliyor
Esimde okul tstil oldugundan beri para vermiyor. Yarin alisverise gidicez dedi
Bakalim
Kiz masallah sen ne guzel birikim yaptın öyle ya bu ay

Ne kadar güzel lisedeyken birikim yapmışsınız. Bende 17 yaşından beri çalışıyorum okurken param artarsa çeyrek almaya çalışıyordum tabi altın ozamanlar bu kadar fırlamamıştı :KK14:
Bende hem okuyup hem çalıştım :) ama maalesef birikimim yok bundan sonra olacak ins geç olsun güç olmasin

Ne güzel o yaşta bile birikim yapıyor muşsunuz ben de ileride çocuğum olursa ona küçüklüğünden itibaren birikim öğreticem . Olmayan çocuğuma don biçtim :))
Ağaç yaşken eğilir:)
Walla ben evlenene kadar iyi harcar ama iyi de birikim yapardım
Liseden beri çalışıyorum, burslar, harçlıklar derken hep param olurdu kenarda
Artık yine o günlerdeki gibi olmak istiyorum, onun için cabaliyorum

Bende hem okuyup hem çalıştım :) ama maalesef birikimim yok bundan sonra olacak ins geç olsun güç olmasin

Aynen öyle. Benimde şuan birikimim yok açıkçası yeni evlendim var olan birikim o dönem eridi tabi. Olsun Rabbim sağlık versin. Biz eşimle ortak bi cumhuriyet koyuyoruz kenara. Ben kendimde bi çeyrek eşimden habersiz:KK76:
Bide eve kumbara aldım tüm bozukluklar oraya. Akmasa damlar dimi. Dün markete girdim, sadece ihtiyacımı aldım. Kredi kartımı kullanmadım,nakit ödedim 40 tl. Bozukluklarıda hopp kumbaraya :halay: Damlaya damlaya göl olur :nazar:

Aynen öyle. Benimde şuan birikimim yok açıkçası yeni evlendim var olan birikim o dönem eridi tabi. Olsun Rabbim sağlık versin. Biz eşimle ortak bi cumhuriyet koyuyoruz kenara. Ben kendimde bi çeyrek eşimden habersiz:KK76:
Bide eve kumbara aldım tüm bozukluklar oraya. Akmasa damlar dimi. Dün markete girdim, sadece ihtiyacımı aldım. Kredi kartımı kullanmadım,nakit ödedim 40 tl. Bozukluklarıda hopp kumbaraya :halay: Damlaya damlaya göl olur :nazar:

Bence de iyi ypamissin kullanma kredi karti..
Nakit kadar harcamak benimde felsrfem.
Param varsa aliyorum yoksa surunuyorum.
O yuzden param vsrken hep biriktiririm

Doğalgaz dan nasil tasarruf ediyosunuz
Bize 300 lira geldi.
Oturma odasi yatak odasi koridor mutfak acik.
Sadece salon acik degil.
Fatura geldiginden beri acmiyorum korkuma.
Esim bisey demiyor ama benim içime oturdu.
Soğuktan da karnim ağrıyor: (

Yaparsinnn canim inaniyorum
Benim kredi kartim bile ypk :halay:

En güzeli. Ben öğrenciyken çıkarmıştım limiti ozaman 500 tl idi yetiyordu kitap sipariş ediyordum çoğunlukla. Zamanla limiti yükselttiler haberim bile yoktu baktım ben parayı yatırıyoum sonrasında yine harcıyorum tam bir kısır döngü haline geldi. Şimdi kullanmamaya çalışacağım

En güzeli. Ben öğrenciyken çıkarmıştım limiti ozaman 500 tl idi yetiyordu kitap sipariş ediyordum çoğunlukla. Zamanla limiti yükselttiler haberim bile yoktu baktım ben parayı yatırıyoum sonrasında yine harcıyorum tam bir kısır döngü haline geldi. Şimdi kullanmamaya çalışacağım

Bana da cikardilar ben actirmadim bile canm.
Ne alsam bankamatik kartiyla aldim.
Babam kredi borcundan cok cekti.
Bana ornek oldu acikcasi gozumu korkuttu

Bana da cikardilar ben actirmadim bile canm.
Ne alsam bankamatik kartiyla aldim.
Babam kredi borcundan cok cekti.
Bana ornek oldu acikcasi gozumu korkuttu

Haklısınız. Bizde babam için çok ödedik bende hep temkinli yaklaştım harcamalarımda, şükür çok borcum yok ama artık oraya ödemek istemiyorum. Kumbarama atmak yada en azından bi gr almak istiyorum inşAllah

Ay bencede surme ben hic kk kullanmadim Bu güne kadar. Nakit varsa alıyorsun yoksa harcamıyorsun ama kk bedava gibi gelir alırken öderken sıkıntı olur bu sefer

Haklısınız eşiminde kredi kartı var ayda ikimizin ödemesi 1000 tl oluyor en azından benimkini sıfırlasak ihtiyaç durumuında eşiminkini kullansak rahat edeceğiz inşAllah

Doğalgaz dan nasil tasarruf ediyosunuz
Bize 300 lira geldi.
Oturma odasi yatak odasi koridor mutfak acik.
Sadece salon acik degil.
Fatura geldiginden beri acmiyorum korkuma.
Esim bisey demiyor ama benim içime oturdu.
Soğuktan da karnim ağrıyor: (

Canim yapma hasta olursun bebek strese girer su an en rahat etmen gereken zmn
Ztn havalar kotu bide usutme
Uc ay cok geliyor o zmn isinmazsak ne anlami var
Biz hic kapatmiyoruz koridor banyo ve mutfak petekler kapali
Salon hep yanar. Yatak odalari duruma gore ayarlanir. Kombi hava sicakligina gore artar azalir 189 geldi bu ay. Ev iki katli cati dubleks ama muteahitten Allah razi olsun cok iyi yalitim yapmis yalitim ile alakali

Illa yakmayacagim diyosan sicak su torbasi al ama dikkatli kullan. Bebegi uzme sogukta icim acidi ya.

Ben tasarrufu, birikimi, para yönetimini 30 dan itibaren öğrendim ama çocuklarıma bunu aşılıyorum. İkisinin de kumbaraları var, büyük oğlum kendi harçlığını da idare etmeyi öğreniyor :) biz geç öğrendik onlar bari çocukluktan öğrensin

X