2018 yılı sıfırdan birikime başlayanlar

Canim yapma hasta olursun bebek strese girer su an en rahat etmen gereken zmn
Ztn havalar kotu bide usutme
Uc ay cok geliyor o zmn isinmazsak ne anlami var
Biz hic kapatmiyoruz koridor banyo ve mutfak petekler kapali
Salon hep yanar. Yatak odalari duruma gore ayarlanir. Kombi hava sicakligina gore artar azalir 189 geldi bu ay. Ev iki katli cati dubleks ama muteahitten Allah razi olsun cok iyi yalitim yapmis yalitim ile alakali

Illa yakmayacagim diyosan sicak su torbasi al ama dikkatli kullan. Bebegi uzme sogukta icim acidi ya.

Canim bende bebegimi de dusunuyorum ama esimide dusunmem gerek
Bu havalarda calisiyor
Eve yarisina kadar islak geldigi oluyor
Ama haklisin.
Sadece oturdugum odayi mi acik birakayim

Petekleri ac kapa yapmak cok getirmez degil mi

Canim bende bebegimi de dusunuyorum ama esimide dusunmem gerek
Bu havalarda calisiyor
Eve yarisina kadar islak geldigi oluyor
Ama haklisin.
Sadece oturdugum odayi mi acik birakayim

Petekleri ac kapa yapmak cok getirmez degil mi

Esinde bebege kiyamaz. Gerekirse ayni odada yatip kalkin ama sogukta oturma. Bence olay kombi suyu sicakliginda. Petek acip kapamanin zararini gormedim aksine yararini gordum. Istersen dene bir ay ne kdr gelir gor. Battaniye al uzerine sicak su al usume yaa

Esinde bebege kiyamaz. Gerekirse ayni odada yatip kalkin ama sogukta oturma. Bence olay kombi suyu sicakliginda. Petek acip kapamanin zararini gormedim aksine yararini gordum. Istersen dene bir ay ne kdr gelir gor. Battaniye al uzerine sicak su al usume yaa
Battaniyenin icindeym canim
En iyisi petek kapatmayi öğreneym
Koridor ile salonu yaksam aksamda yatak odasini yakarm
Bakalim nasil olcak

Battaniyenin icindeym canim
En iyisi petek kapatmayi öğreneym
Koridor ile salonu yaksam aksamda yatak odasini yakarm
Bakalim nasil olcak

Benim salon hariç hepsinde yanıyordu ama peteği komple kapatmıyorum,aç kapa daha çok geliyormuş diyorlar.Dün salonuda açtım rutubetten hafif koku oluşmuş. Evde rutubet sorunu var balkonum yok çamaşırları evde kurutuyorum mecburen yakıyorum ben hasta olacağımıza bu ay 200 gelmiş bize

Benim salon hariç hepsinde yanıyordu ama peteği komple kapatmıyorum,aç kapa daha çok geliyormuş diyorlar.Dün salonuda açtım rutubetten hafif koku oluşmuş. Evde rutubet sorunu var balkonum yok çamaşırları evde kurutuyorum mecburen yakıyorum ben hasta olacağımıza bu ay 200 gelmiş bize

Bize de en fazla o kadar geliyodu

Sasirdik 300 ol masina

B Bugunneselibirgun canım belli 3 odayı 1 derecede yak o zaman hem ev tamamen sıcak olur soğuk olmaz hem de hep belli sıcaklıkta olur en fazla 100 tl gelir diye düşünüyorum biz yıllardır hep 1 'de yakarız 300 falan geldiğini bilmem ama ev hep sıcaktır yalıtım falan da yok ama ev hep 1 'de yandığı için sıcak kalıyor nadiren de 2 ye alıyoruz çok soğuksa evde hasta olan biri varsa yada işten ıslak üşümüş gelecek biri varsa 2 ye alıyoruz yalan söylemeyim ama bildigim kadari ile faturamız hep 80 150 arasiydi

B Bugunneselibirgun canım belli 3 odayı 1 derecede yak o zaman hem ev tamamen sıcak olur soğuk olmaz hem de hep belli sıcaklıkta olur en fazla 100 tl gelir diye düşünüyorum biz yıllardır hep 1 'de yakarız 300 falan geldiğini bilmem ama ev hep sıcaktır yalıtım falan da yok ama ev hep 1 'de yandığı için sıcak kalıyor nadiren de 2 ye alıyoruz çok soğuksa evde hasta olan biri varsa yada işten ıslak üşümüş gelecek biri varsa 2 ye alıyoruz yalan söylemeyim ama bildigim kadari ile faturamız hep 80 150 arasiydi

Biz 20 derece de calistiriyoruz canim niy eboyle oldu bilmiyorum

Ben ilk çalışmaya başladığım dönem kredi kartı kullanma hatasına düştüm. Hiçbir zaman ödemediğim olmadı, hep tam ödedim borcumu ama elimde çok az nakit kalırdı. Ve öyle bir şey ki sanki girdap gibi, içine girince çıkılmıyor. Eşimle evlenince de devam ettik girdaba :)) Bu yıl büyük çabalarla hallettik ama bu sorunu. Artık ikimizin de sıfır kredi kartı borcu var çok şükür.

Kredi kartından kurtulduğumuzdan beri herşey çok daha kolaylaştı. Nakit ödemek, neye ne kadar ödediğini bilmek çok önemli bence. İnsan nakit para verirken acaba buna gerçekten ihtiyacım var mı yada bu bu fiyat eder mi diye daha sağlıklı düşünebiliyor.

Doğalgaz dan nasil tasarruf ediyosunuz
Bize 300 lira geldi.
Oturma odasi yatak odasi koridor mutfak acik.
Sadece salon acik degil.
Fatura geldiginden beri acmiyorum korkuma.
Esim bisey demiyor ama benim içime oturdu.
Soğuktan da karnim ağrıyor: (
hamilesin arkadasim sakin boyle bise yapma bak gecen hastanede karsilastim hamile kadincagiz grip olmus hastaneye yatrdilar ilac icemiyo bise yapamiyo.gecen arkadas yine oksurukten kanama gecirdi.sakin sakin hasta olursun Allah korusun

Doğalgaz ne kadar gelecek ben de merakla bekliyorum bu ay
Akşam eve gidince açıyorum kombiyi. 3petek ve banyodaki havlupan yanıyor
Gece bazen kapatıyorum bazen de sabah evden çıkana kadar açık kalıyor.
Soğuğa dayanamıyorum ben, evde yalıtım yok, bina eski. alt konsumda genelde evde olmadığı için yakmiyor
Onun için daha soğuk oluyor
Genelde 40derecede yakıyorum
Kışın çok soğuk olunca yatak odasında elektrikli ısıtıcı da çalıştırıyorum
Umarım kendi evime geçersem çok sıcak bir ev olur:)

Ben tasarrufu, birikimi, para yönetimini 30 dan itibaren öğrendim ama çocuklarıma bunu aşılıyorum. İkisinin de kumbaraları var, büyük oğlum kendi harçlığını da idare etmeyi öğreniyor :) biz geç öğrendik onlar bari çocukluktan öğrensin
işin sırrı 30 galiba Bend e de öyle oldu

Doğalgaz ne kadar gelecek ben de merakla bekliyorum bu ay
Akşam eve gidince açıyorum kombiyi. 3petek ve banyodaki havlupan yanıyor
Gece bazen kapatıyorum bazen de sabah evden çıkana kadar açık kalıyor.
Soğuğa dayanamıyorum ben, evde yalıtım yok, bina eski. alt konsumda genelde evde olmadığı için yakmiyor
Onun için daha soğuk oluyor
Genelde 40derecede yakıyorum
Kışın çok soğuk olunca yatak odasında elektrikli ısıtıcı da çalıştırıyorum
Umarım kendi evime geçersem çok sıcak bir ev olur:)
Canım yalıtım çok önemli dairenin hangi katta olduğu cephesi vs.. biz merkezi sistemli bir yer e taşındık bakalim ne kaar gelecek. ev ısınıyor ama
burda aidat yuksek.

Canım yalıtım çok önemli dairenin hangi katta olduğu cephesi vs.. biz merkezi sistemli bir yer e taşındık bakalim ne kaar gelecek. ev ısınıyor ama
burda aidat yuksek.
En azından isindigina ödeyeceksiniz
Biz ilk evlendigimiz yıl 280 civarı birşey ödeyip titriyorduk evde yedi yıl once
Sonra biraz düzenlemeler ve petek temizliği ile idare ettik ama o kadar yanmaya evde hiç oooo sıcacık olmuş demedim

daktilo dersi öğretmenimiz vardı kulakları çınlasın,
bize her derse başlamadan paranın öneminden, hayattan, ekonomiden bahsederdi
o söylemişti bu yöntemi
Ne güzel bi öğretmenmiş öyle ya. Ben kumbara usulü biriktirirdim hep babamda destek olurdu. Annem patlatırdı boyna bizim kumbarayı. Hep hevesimi kırmıştır o.

Bizim bulunduğumuz yerde çok soğuk. Doğalgaz da yok. Merkezi sistem kömür. 6 ay 375 tl ödüyoruz. Ama memnunuz, yoksa ısınmak mümkün değil. Ama kira, aidat da eklenince gider kalemine büyük birşey ekleniyor tabi.
Canım bende eksi 40 derece kış olan yerde 5 yıl yaşadım kazanıp parayı ısınmaya verdim bir de aile hasreti olunca bol bol uçak parası ödedim. allah kolaylık versin. bakalim ne kadar gelecek ısınma.

Canım bende eksi 40 derece kış olan yerde 5 yıl yaşadım kazanıp parayı ısınmaya verdim bir de aile hasreti olunca bol bol uçak parası ödedim. allah kolaylık versin. bakalim ne kadar gelecek ısınma.

Bizim de daha 4 yılımız var en az burada. Aynen -30 lar -40 lar Allah ne verdiyse :)) Geçen ay izine gittik, 580 tl gitti uçak için mesela. Ama insan gitmeden de yapamıyor. Burada pek para harcanacak yer de yok, batıya gittik mi deli gibi para harcamak geliyo insanın içinden :)) Zıvanadan çıkmamak için önceden parasını ayırıyoruz biz de. Biraz bol tutuyoruz bütçeyi de ama planlı olunca iyi oluyor.

X