• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar :) doğumdan sonra giremedim umarım hepiniz iyisinizdir. topikte yazışmaların devam ettiğini görünce şaşırdım doğumlar bitince topik de unutulur diyordum :) biz dün tam 6 aylık olduk. boyumuz 70 cm, kilomuz da 7,840 olmuş. son 1 ayda 510 gram almış kızım. kontrolünü yapan hemşire kilo alımının yavaş olduğunu, doktora gitmemiz gerektiğini söyledi ama internetten araştırdığıma göre kilosu gayet normal geliyor bana. 5-6 ay arası sizin bebişler ne kadar almıştı? bir de dün 3 tane aşı olduk ve aşı yerlerinden biri kızarmış ve şişmiş baya. hemşire normal, buz koy dedi ama içim pek rahat değil. 6. ay aşılarınızda böyle bir şey yaşadınız mı?
Doğum kilosu ne kadardı canım bana göre normal kilosu , O şişlik 2 gün içerisinde gecermiş geçmezse çocuk doktoruna götürürsün ama çoğunlukla geçiyor canım merak etme

Kızlar dün akşam bebekleri uyuttuk ve içeri geçtik 10 dakika geçti derken ikiside boğulur gibi öksürmeye başladı, bir iki derken uykuları iyice açıldı. Hemen hastaneye götürelim dedik ama iki bebekle iki kişi evden çıkmak çok zor oluyor tam uyku saatleri olunca kucaktanda inmediler ve k.v. yi geri çağırdık. Akşam saati kadın geldi (45 dak.lık bir mesafede oturuyor, hakkını vermem lazım :oops:) ve dr.a gittik.
Sonuç üst solunum yolu enfeksiyonu ve henüz başlangıç safhası dedi dr. Erken müdehale edilmezse ilerleyip bronşiolit olabilir dedi. İki tane şurup bir tanede burun damlası verdi ve geldik evimize. Tabi sabaha kadar uyku uyumadılar sürekli uyanıp huysuzluk yaptılar.
K.v.de en azından bizde kaldı ve ne şekilde işe gittiğimi görmüş oldu.
cok gecmis olsun canim. Ah kasim ayinda hasta oldugunda 5 kere doktora goturdum tek basima cok zordu.
Al benden de o kadar .Her sey gaz yapiyor. Cocuk yogurtlu tarhanadan bikti .Dun havuclu un corbasi yaptim o da gaz yaptı. Kahvaltida lor yedirdim .Sade olduğu icin yiyemedi .Yumurta aldigimiz adam 4 gündür salliyor delirdim .Bir daha almiyacam .

Hoşgeldin topik annemiz .Yine cee yapip gittin sanirim :) Biz iyiyizsen nasilsin ?

Ben de sese dayanamiyorum .Yaşlanınca cok zorlancam sinifta :olamaz:

Ya gecmis olsun canim .Bu hastaliklar aksam cok belirginleşiyor :hasta:
Bize de onumuzdeki iki hafta boyunca full misafir gelecek .Eve hastalik tasiyacaklar diye cok korkuyorum .Eger hasta olup bile bile gelen olursa canina olurum .:KK11:
canim tarhanayi nereden aldin, onerebilecegin bir yer var mi?

Evde maske bulundurabilirsin, hasta olmasina ragmen gelen olursa ver taksin.

cok gecmis olsun canim. Ah kasim ayinda hasta oldugunda 5 kere doktora goturdum tek basima cok zordu.

canim tarhanayi nereden aldin, onerebilecegin bir yer var mi?

Evde maske bulundurabilirsin, hasta olmasina ragmen gelen olursa ver taksin.
Hburada dan Asudan dan aldim canim. Evet haklısın oyle yapayim hem de tepki gostermis olurum.

Hburada dan Asudan dan aldim canim. Evet haklısın oyle yapayim hem de tepki gostermis olurum.
sag ol canim. Ben de tarhana soracaktim tarhana konusulmus cok sevindim =))))

bizde de var maske, ne olur ne olmaz. Ayrica kolonyaya da dezenfektan kattim ahahahaha

Kizlar bugun 6.ay kontrolu, ași, idrar tahlili vardi. Cok yoruldum ya bu gece bakalim ates vs yapacak mi. Tam disin huzursuzlugu geciyordu biraz keyiflenmisti ki aşi zamani geldi.
Tek tesellim 6 ay aşi yok En Büyük KK yetti ya 6 aydir her ay bir sey vardi

Meyve ve yoğurt öğün yerine mı geçiyor? 3 saat arayla verince o doyurmaz gibi geldi. Öyle bir deneyeyim bakalım. Gece uykusunda bile iciremedim dün ya
Unutmuşum yazmayı etli çorbadan önce 150 lik sütü yiyorlar sonra sebzeleri sonra yogurt ve muhallebi. Yatmadan önce mama veriyorum ama icmiyorlar.

Son düzenleme:
Merhaba, arada gelip topiginizi okuyorum, Rabbim sağlıklı günlerde büyüdüklerini göstersin sizlere

Ben 2019 temmuz annesi olucam insallah. Iki aydır ciddi bulantı ve kusmalarim oluyor, iki kez hastanede yattım, serum takviyeleri olmadan ayağa kalkamiyorum. Üstelik çok kilo kaybettim.

Sanki bu bulantılar ömrüm boyunca beni bırakmayacak gibi. Doğumdan sonra bile devam edecek gibi. 24 saat gecmeyen bulanti olur mu. Büyük bir hevesle 12 haftayı bekledim, bana misin demedi. Umutlarim tükendi hep

Bunları yaşamış olan ve suan sağlıklı bir şekilde yaşamına devam eden birini dinlemeye ihtiyacım var. Çok kotuyum :KK43:(

Size ve bebelerinize sağlıklı günler diliyorum.
Okuyunca o günlerimi hatırladım. 6. ayıma kadar sürdü benim neredeyse. Bulantı koku hassasiyeti tiksinti. Ellerimi yıkadığımda sabun kokusunu bile kaldıramazdım. Kabus gibiydi. Ama geçti çok şükür, o günler şimdi sadece bir anı. Merak etme hepsi geçecek. Meleğini sağlıkla kucağına aldığında (inşallah) aklıma bile gelmeyecek.

Canım sana tavuk konusunda tavsiye verecektim hatta @cisse0932 de bizi aydınlatabilir. Pişmiş tavuğun deepfreeze koşullarında saklanması çok da uygun olmadığını biliyorum, o yüzden organik dahi olsa farketmiyor, tavuk çabucak mikrop kapan bir et türü. Bir de ondan tavsiye alalım istersen
Canım ilk duyduğumda banada biraz sıkıntılı geldi ama dr. böyle önermişti bende işe başlayınca mecbur hissedip yaptım. Bir daha bu şekilde değilde en fazla bir butu çiğden dondururum küçük parçalayıp pişiririm diyorum.

Kızın nasıl oldu cnm

Sağol canım sorduğun için daha iyi oluyor Yavaş yavaş ama çok zormuş , bebekler hasta olmasın :(

Nasıl oldunuz canım sen ilaç kullanıyor musun?

Daha iyi olduk canım ama çok zorlayıcı bir süreçti , aman dikkat et canım yemeden içmeden kesiliyorlar hastayken,inşallah daha iyilerdir.

Kizlar buzluktaki meyvelerde bebeklerinize muhallebi yapip yediriyor musunuz?
Henuz yapmadım. Sadece erik var zaten :bicak:
O donemler gazla ugrasiyorduk amaan bi gecelim ek gidaya meyve de eksik kaliversin su gaz bitsin de demistim:dondurma:Zaman cabuk geciyor

Henuz yapmadım. Sadece erik var zaten :bicak:
O donemler gazla ugrasiyorduk amaan bi gecelim ek gidaya meyve de eksik kaliversin su gaz bitsin de demistim:dondurma:Zaman cabuk geciyor
Bendede erik ve seftali var erik sadece tadim yaptirdigimda kullandim. Suan karar veremedim.

Kahvaltıda tereyağı labne yumurta sarısı peynir bisküvi avokado gibi şeyleri yiyor verirsem. Ama daha doyurucu olsun diye ve kolay geldiği için bir haftadır ıhlamur suyu, irmik, oeynralti suyu ile muhallebi yapıp içine yumurta labne katiyorum

Canım sen ücretsiz mi aldın? Nasıl gidiyor bakıcıyla

yok canım ücretsiz alamıyorum maddi olarak tükendik. bakıcıyla iyi gidiyor. kamera var zaten. ama ben bittim sabah6-7den 9lara kadar çocukla uğraşıyorum

Kahvaltıyı falan veriyorım diyince sen veriyosun zannettim canım.

Bende işe başladım bu hafta itibariyle heyet almadım. Annem geldi bende kalıyor, bizde rahatladık biraz ama tabi 9a kadar bende iş, spor, çocuk, asla oturamıyorum.

Kahvaltıyı falan veriyorım diyince sen veriyosun zannettim canım.

Bende işe başladım bu hafta itibariyle heyet almadım. Annem geldi bende kalıyor, bizde rahatladık biraz ama tabi 9a kadar bende iş, spor, çocuk, asla oturamıyorum.
kahvaltısını genelde ben veriyorum canım sabah evden çıkmadan. annen sende mi kalacak

Üst dişlerin gelme süreci çok fena, hala uyumadı ayağımda sallıyorum. Yemesi içmesi yine değişti. Mamalar yarım kalıyor,uyumuyor, memeye deli gibi yapışıyor sürekli emmek istiyor. Aylar sonra lansinoh kremi yine kullandım, meme uçları delindi ikiside ve defalarca ısırdı..çok fena ve daha görünürde diş yok. :(

Back