Yöresel Tarif 2018 Ramazan İftar Sofraları

Yöresel Yemekler

En başarılı bulduğunuz "Ramazan Sofrası" hangisidir?

• Ankete Katılan
    693
  • Anket Kapalı .
hepsini kaydettim canim,cok tesekkur ederim Allah razi olsun.

canimsin benim ❤❤

beni de bitirdi ama napalim vatan sağolsun diyip oturuyoruz geri hayırlısı buymus:)) insallah kavuşursun sende tez zamanda.

buda aklımda olsu aslim,gogus ucu icin lansinoh kullandin mi sen hic?o da cok iyi diyorlar

amiiin canim tesekkur ederim :❤
Cocom naber cano :KK3:

Sagol aslım.olmadi oyle yaparim.hazirliksiz yakalanmak istemiyorum.simdi ben listeyi yaptim hepsini birden alicam.
Simdi alacaklarimi yazayim da,eksiğim yanlışım varsa nolur duzeltin emi❤
Hastane çıkışı 10 lu
Bi kac tane 0-3 ay zibin kiyafet
3-6 ay zibin kiyafet pantolon falan
Kalın battaniye
Biberon
Emzik
Reflu yatagi
Göğüs ucu kremi
Banyo kuveti,kovasi,firca,sampuan vs..
Beşik
Ana kucagi
Ağız mendili
Çorap
Kendime 1 tane lohusalik gecelik
Bebek arabasini dogduktan sonra insallh
Yenidogan bezi
Baska da aklima birsey gelmiyor var mi eksigim :KK43: yanlizim evde hazirliksiz yakalanmiyim diyorum.bütün alisveris bunlar mi bu kadar mi ?
Hazır sen sormuşken ben de sorayım coco :) doğum çantasında neler olmalı hanımlar? İnstagramdan bakıyorum koca koca 2 bavulla doğuma gidenler var ben en küçük boy olanına hazırlayayım diyorum bilemedim tecrübelerinize talibim o_O
retro_hippo retro_hippo gurtmingotam gurtmingotam

evet canım kullandım ama fayda etmemişti doktor tavsiyesiyle almıştım bunu emzirmeden önce temizlemek gerekiyor yara olmadan önce değil yara olursa kullanmak için sanırım lansioh yara olmadan önce önlem için kullanılan bi merhem
o zaman onu da mutlaka aliyorum canim.ayyy heyecanlandim yaaa :))))

Cocom naber cano :KK3:
Allaha şükür balım,iyi olmaya çalışıyoruz.sen napiosun nasilsin ❤❤❤❤

Kizlar hepinize cok tesekkur ederim.listemi guncelliyorum.alacaklarim şöyle;

10 lu hastane çıkışı
Corap,ic dış zibin,0 3 ay ve 3 6 ay kıyafetler
Ağız mendili
Wee nin jelli göğüs pedi
Emzirme sutyeni
Müslin örtü
Ateş ölçer
Banyo kuveti filesi kovasi fırçası sampuan
Alt açma bezi
Pisik kremi sudocrem
Lansinoh göğüs ucu kremi
Garmastan pomad
Havlu
Pamuklu islak havlu
Hasta bezi,ped falan
Pijama veya sabahlik.yada ikisi de
Terlik
Depend hasta kilodu
Biberon
Emzik
Kalın battaniye
Extradan 1 tane penye battaniye daha
Reflu yatagi
Beşik
Ana kucagi
Bebisime yastik

Kizlar hepinize cok tesekkur ederim.listemi guncelliyorum.alacaklarim şöyle;

10 lu hastane çıkışı
Corap,ic dış zibin,0 3 ay ve 3 6 ay kıyafetler
Ağız mendili
Wee nin jelli göğüs pedi
Emzirme sutyeni
Müslin örtü
Ateş ölçer
Banyo kuveti filesi kovasi fırçası sampuan
Alt açma bezi
Pisik kremi sudocrem
Lansinoh göğüs ucu kremi
Garmastan pomad
Havlu
Pamuklu islak havlu
Hasta bezi,ped falan
Pijama veya sabahlik.yada ikisi de
Terlik
Depend hasta kilodu
Biberon
Emzik
Kalın battaniye
Extradan 1 tane penye battaniye daha
Reflu yatagi
Beşik
Ana kucagi
Bebisime yastik
Evlat sahibi değilim, olamadım ama çok yeğen büyüttüm. Bu listene ek olarak tavsiyem, battaniye sayını pazen ya da penye çoğaltmandır canım.

Evlat sahibi değilim, olamadım ama çok yeğen büyüttüm. Bu listene ek olarak tavsiyem, battaniye sayını pazen ya da penye çoğaltmandır canım.
Tamam canim cok tesekkur ederim.1 tane pelus battaniye alcam.1 tane de hastane cikisinda var zaten
Extradan 2 tane daha penye battaniye alirim extradan.insallah kurban oldugum rabbim sana da nasip eder amiiiiinnnn❤❤

Tamam canim cok tesekkur ederim.1 tane pelus battaniye alcam.1 tane de hastane cikisinda var zaten
Extradan 2 tane daha penye battaniye alirim extradan.insallah kurban oldugum rabbim sana da nasip eder amiiiiinnnn❤❤
Kış aylarında doğum gerçekleşecek muhtemelen, en fazla pazen kullanılır. Peluş kadar terletmez ve sıcak tutar.
Eğer bebek kusmuklu olursa 8 battaniye bile yetmez derim.:))
İnşallah canım, Allah razı olsun.❤️❤️

Hazır sen sormuşken ben de sorayım coco :) doğum çantasında neler olmalı hanımlar? İnstagramdan bakıyorum koca koca 2 bavulla doğuma gidenler var ben en küçük boy olanına hazırlayayım diyorum bilemedim tecrübelerinize talibim o_O
retro_hippo retro_hippo gurtmingotam gurtmingotam

o zaman onu da mutlaka aliyorum canim.ayyy heyecanlandim yaaa :))))

Allaha şükür balım,iyi olmaya çalışıyoruz.sen napiosun nasilsin ❤❤❤❤
Bebek için
-15-20 tane bez (kaka çok yapıyorlar ilk zamanlar)
-ıslak pamuk mendil uni baby
-hastane çakışı seti( battaniye vardır içinde inçe. Yeterli gelir diye düşünüyorum düşünüyorum sonbahar ama soğuk olursa diye bi de kalın battaniye olabilir )
- ağız mendili
-extra 2 tulum içine 2 çıtçıtlı bady
-pişik kremi
-emzik
-biberon (her ihtimale karşı)
-hastanelerde mama oluyor genelde gerek olursa verirler olmasa da olur inşallah gerek kalmaz emer bebişler
-ana kucağı hastaneden çıkarken
Anne için;
-depend hasta kilodu 3-4 adet
-gece boy ped lazım olabilir
-Yedek yüksek bel kilot
-sütyen (emzirme sütyeni önermiyorum göğüsler büyüyüp sarkıyor ona göre rahat normal bi sütyen de iş görebilir yukardan hop çıkarıp koymak daha pratik geldi bana)
-2-3 adet atlet (doğum sonrası sezaryen olursanız ilk bir üşüme oluyor ama sonra geçiyor sıcak basmalar oluyor ve çok terliyorsunuz yedek atlet almalısınız sonra üşütmeyesiniz :KK36:)
- lohusa pijaması extra bi tane daha alt pijama
- gecelik te olabilir sabahlık
-göğüs pedi, ve kremi
- lohusa taç terlik
-diş fırçası macunu
-Ufak makyaj malzemesi
-telefon,şarj aleti (fotoğraf çekimi için lazım olacak)
-bitter çikolata(Sezaryen olacaksa anestezi sonrası baş ağrısını önlemek adına bol su kahve ve bitter çikolata öneriyorlar)
-oda süslenecekse süs malzemeleri yastk kılıfı pike vs.
-Gelenlere ikramlık
Aklıma gelenleri yazdım kızlar en işime yarayanlar sezaryen de 2 gece normal de 1 gece yatılıyor genelde bazı hastaneler normalde aynı gün bile çıkarıyormuş ona göre eksiltip arttırabilirsiniz inşallah sağsalim kavuşursunuz meleklerinize:KK36: ben bunları iki küçük valize sığdırmıştım orta boy valizim olsa hepsini alırmış

Son düzenleme:
Bebek için
-15-20 tane bez (kaka çok yapıyorlar ilk zamanlar)
-ıslak pamuk mendil uni baby
-hastane çakışı seti( battaniye vardır içinde inçe. Yeterli gelir diye düşünüyorum düşünüyorum sonbahar ama soğuk olursa diye bi de kalın battaniye olabilir )
- ağız mendili
-extra 2 tulum içine 2 çıtçıtlı bady
-pişik kremi
-emzik
-biberon (her ihtimale karşı)
-hastanelerde mama oluyor genelde gerek olursa verirler olmasa da olur inşallah gerek kalmaz emer bebişler
-ana kucağı hastaneden çıkarken
Anne için;
-depend hasta kilodu 3-4 adet
-gece boy ped lazım olabilir
-Yedek yüksek bel kilot
-sütyen (emzirme sütyeni önermiyorum göğüsler büyüyüp sarkıyor ona göre rahat normal bi sütyen de iş görebilir yukardan hop çıkarıp koymak daha pratik geldi bana)
-2-3 adet atlet (doğum sonrası sezaryen olursanız ilk bir üşüme oluyor ama sonra geçiyor sıcak basmalar oluyor ve çok terliyorsunuz yedek atlet almalısınız sonra üşütmeyesiniz :KK36:)
- lohusa pijaması extra bi tane daha alt pijama
- gecelik te olabilir sabahlık
-göğüs pedi, ve kremi
- lohusa taç terlik
-diş fırçası macunu
-Ufak makyaj malzemesi
-telefon,şarj aleti (fotoğraf çekimi için lazım olacak)
-bitter çikolata(Sezaryen olacaksa anestezi sonrası baş ağrısını önlemek adına bol su kahve ve bitter çikolata öneriyorlar)
-oda süslenecekse süs malzemeleri yastk kılıfı pike vs.
-Gelenlere ikramlık
Aklıma gelenleri yazdım kızlar en işime yarayanlar sezaryen de 2 gece normal de 1 gece yatılıyor genelde bazı hastaneler normalde aynı gün bile çıkarıyormuş ona göre eksiltip arttırabilirsiniz inşallah sağsalim kavuşursunuz meleklerinize:KK36: ben bunları iki küçük valize sığdırmıştım orta boy valizim olsa hepsini alırmış
Maşaallah Aslı'cım ne güzel liste yapmışsın.:KK60:

X