- 8 Şubat 2008
- 6.873
- 613
- 363
Merhaba kızlar,
Benim de bu sabah kontrolüm vardı ufaklığı bir görseniz amuda kalkıyor dans ediyor kıpır kıpır maşallah :)
Yarın sabah erkenden tekrar gidip ikili testi de yaptıracağım kan vereceğim. Doktor kemik yapısına göre cinsiyeti muhtemelen erkek, 16. haftada tamamen belirgin olur şuan sadece kemik yapısına göre yorum yapıyorum dedi
GöZün aydın canım
Masallah miniğe
Yarin haberdar edersin bizi
Bende geçen cumartesi gittim adetime göre 11+3 olmam gerekirken 12+3 çıktım. boyu 13 cm kilo 50gr.
Bu cuma ikili test için çağırdı. Cinsiyet içinde yüksek ihtimalle erkek ama duyurmak için erken biraz saklayalım dedi. Benim 1 hafta hep önden gitti sanırım böyle devam edecek. Bende buradaki takvimi değiştirdim. 08 ocak değil 27 aralık görünüyor doğum tarihi.
bende o siteyi incelerken biraz öğrendim cnm yukarıya doğru tam dik olursa erkek paralel uzarsa kızmış :)
Sonuç aynı gün içerisinde çıkarsa haberdar ederim mutlaka :)
Doktor da bana aynısını söyledi bugün kız da paralel oluyor senin yukarıya doğru dik dedi hayırlısı bakalım daha hiçbirşey almayacağım :)
Insallah hepimiz guzel haberler veririz.Anladim insallah saglikla gecer tum testlerin mutlulukla bebeklerimizin fotoraflarini da paylasiriz.benim ilk gebeligimde ikili test yine kotu sonuc ciktigi icin doktorum kan degerlerinle ilgili bir durum olabilir senin kisiye ozel demek ki taramalar sende dogru sonuc vermiyor olabilir dedi o yuzden icimiz rahat etsin sende gereksiz stresler tetler yasama die dedi bana da cok mantikli geldi. Gayet saglikli kizimda da ikili test sonucum amnio tavsiye ediyordu o zaman hormony yoktu ama senin durumun icin de benim durum icinde her iki doktorun soyledikleri gayet mantikli geldi.sevgiler ilgin icin tesekkurler nerdesin acaba hangi il hangi hastanede takibin yapiliyor
Benim ankarada dr. Tolga Ecemis sanirim Tolga hoca benim en buyuk sansim sanki bir piskolog gergin girdigim odasindan nasil oluyorsa kahkalar atarak cikiyorum oyle rahatlatti ki beni surekli arastirmayi okumayi kurcalamayi biraktim.Ama sunuanladim ki doktora guvenmek mutlu gebelik icin en onemli unsur insallah hep boyle devam eder ....Insallah hepimiz guzel haberler veririz.
Kotu tecrubeler olunca insanin korkulari da daha fazla oluyor. Bu 2-3 gundur duydugum korku her ne kadar dr uma cok guvensem de tup bebek gecmisinden aliskanlik yapmis surekli irdeleme ve arastirma durumu cok yipratiyor beni su anda ki en yipratan seylerden biri herseyi sorgularken bulmam kendimi. Zannedersem bu durum tum testlerimde insallah guzel haber gelene kadar da surecek
Ben Istanbuldayim dr um Goztepe Echomar hastanesindeydi ayrilip kendi ozel muayenehanesini acti su an Suadiye Intermed Doktor Ofislerinde. Senin il ve hastane nedir.
Aynen canım ikili testi yaparken söyledi kız gibi görünüyo dedi
Hem kan testi hemde ultrason bulgularinin bir ortalamasi alinip yuzde uzerinden bir deger veriyor.ne kadar kucuk rakam cikarsa o kadar iyi 1 /250 nin ustu aminio ya da kanda kromazom arastiran yontemlere yonlendiriyor.Ya ben cevremde de hic hamile falan gormedigimden bu da ilk hamileliğim oldugundan bilgisizim bu konuda ikili test kan alınarak yapılmıyo mu cinsiyete nasıl bakılıyo? Benim doktor da hic konusmuyo sagolsun bilgim de olmadığından sormamıstım bayramda 12 dolacak insallah
Kesinlikle oyle dr dan eminsen hic birakmayacaksin. Ben su arastirmalarimi kesebilsem cok sevinicem de engel olamiyorum elimde olan bisey degil su aralar zannedersem psikoloji gidik :). Umarim tum bu streslerimizin hepsinin bosu bosuna oldugunu gorecegiz ilerleyen donemlerdeBenim ankarada dr. Tolga Ecemis sanirim Tolga hoca benim en buyuk sansim sanki bir piskolog gergin girdigim odasindan nasil oluyorsa kahkalar atarak cikiyorum oyle rahatlatti ki beni surekli arastirmayi okumayi kurcalamayi biraktim.Ama sunuanladim ki doktora guvenmek mutlu gebelik icin en onemli unsur insallah hep boyle devam eder ....
Canım ense kalınlığı ölçüldü boyutuna falan bakıldı ultrasonda sonra ne zman cinsiyetini söylersiniz diye sordum bebeği hareket ettirdi falan öyle söyledi cinsiyetini kemik yapısına falan bakıp tahmin edebiliyorlarYa ben cevremde de hic hamile falan gormedigimden bu da ilk hamileliğim oldugundan bilgisizim bu konuda ikili test kan alınarak yapılmıyo mu cinsiyete nasıl bakılıyo? Benim doktor da hic konusmuyo sagolsun bilgim de olmadığından sormamıstım bayramda 12 dolacak insallah
Doktor da bana aynısını söyledi bugün kız da paralel oluyor senin yukarıya doğru dik dedi hayırlısı bakalım daha hiçbirşey almayacağım :)
Rabbim sağlıkla hayırla ve uzuvları tam olarak kucağımıza almayı Nasib etsin. Biraz daha sabirli olup bekleyelim. Sanırım iki üç hafta sonra daha net belli olur. Kalp huzuru üzere olalım canım :)Satlarimiz 2 gün aralikli benimde 15 nisan bana da salı günü 7+1 dedi bugün 8 haftalik olduk o doktorun dediğine göre ama sata göre 9+2 ve bana da dinletmedi olusmus kalbi dedi sadece bu konuda benimde kafam karışık haftası konusunda ama tanidiklarmdan cogu hamile ultrasona takılma birkac doktorda degisiklik gösterir sata gore gününe geliyor doguyor erken bile olabiliyor falan dediler
Canım benim doktorum 2 3 saat bişey yemeden gel dedi ikili test için ense kalınlığını söyledi normal bir sıkıntı görünmüyo dediİlk hamikelik 6 yil once olunca unutuluyor
İkili test icin ac gitmek gibi bi zorunluluk yoktu dimi ki hala bir sey yiyemiyorum o ayri yarin ne yicem diye dusunmekten öğürüyorum. Ultrasonda ense kalinligini soylediler mi kac olmasi gerekiyordu.
Kendi dr unuza mı baktırdınız yoksa perinatologa mı? Bi de kan tahlilini aynı gün vermiyorlar sanırım dimiCanım benim doktorum 2 3 saat bişey yemeden gel dedi ikili test için ense kalınlığını söyledi normal bir sıkıntı görünmüyo dedi
Kendi doktorum baktı benim kan tahlili sonucum cumartesi günü verdim 29 haziranda çıkıcak ortalama 7 gün içinde alınabiliyo ama bizim bayram giriyo arayaKendi dr unuza mı baktırdınız yoksa perinatologa mı? Bi de kan tahlilini aynı gün vermiyorlar sanırım dimi
Canım benim doktorum 2 3 saat bişey yemeden gel dedi ikili test için ense kalınlığını söyledi normal bir sıkıntı görünmüyo dedi
Ben bilmiyordum iki üç saatbişey yenmiyeceğini
Cum günü gidiyorum gideceğim yerde evime biraz uzak inş susamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?