• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Cok tatli cok degisik bi heyecan
Hemde nasıl bakmalara doyamıyorum Allahım esirgesin hepimizin yavrularını

canım suan 10+4 üm işte 11 hafta oluyormus 3 hafta sonraya randevum var 14 haftaluk oluyo bılmıyorumkı 8 temmuz dedi ama geçmi olur[/QUOTE]
benım de o tarıhlerde ıkılı taramam var tam 12 hafta oluyor canım o yuzden merak ettım :)

ya bende bunu düşünüyorum.
bu hafta cuma 11+1 olıuyor , genellikle 12.haftaya doğru randevular alınmış
erken davranmim en iyisi dedim
benimde yarin randevum var digeri bayram.sonrasi carsamba dedi doktorum.bakalim yarin olmaz da carsamba belki yapar testi. gerci test hakkinda da hic konusmadik. su an sadece riskli oldugum icin kalp atimina gelisimine bakip duruyo haftada bir.

Aynen çok bişey almayı düşünmüyorum bende kıyafet annemin komşusu vardı 5 aylık oğlu 2 poşet kıyafet vermiş anneme baktım hiç kullanılmamıs bile var en fazla bir iki kez giymiştir onlar el kadar zaten :-)
kusma olmazsa kucuk.bebekelrde kiyafet cok kullanilmiyor. benim.bile oglumdan kac takim kalmistir giydirmedigim. bunda daha tecrubeliyim. kucuk kiyafete cok da yogilma.yapmamak gerek.

Hemde nasıl bakmalara doyamıyorum Allahım esirgesin hepimizin yavrularını

canım suan 10+4 üm işte 11 hafta oluyormus 3 hafta sonraya randevum var 14 haftaluk oluyo bılmıyorumkı 8 temmuz dedi ama geçmi olur
benım de o tarıhlerde ıkılı taramam var tam 12 hafta oluyor canım o yuzden merak ettım :)[/QUOTE]
evet bakalım 13 yada 14 hafta oluyor benımde bakalım hayırlısı

kusma olmazsa kucuk.bebekelrde kiyafet cok kullanilmiyor. benim.bile oglumdan kac takim kalmistir giydirmedigim. bunda daha tecrubeliyim. kucuk kiyafete cok da yogilma.yapmamak gerek.
Ama ınsanında helede ilk olunca herseyı alası gelıyor hıc buyumuceklermıs gıbı demii

Aynen çok bişey almayı düşünmüyorum bende kıyafet annemin komşusu vardı 5 aylık oğlu 2 poşet kıyafet vermiş anneme baktım hiç kullanılmamıs bile var en fazla bir iki kez giymiştir onlar el kadar zaten :-)

BEbeğin kullandığından ne olacak paylaşarak çoğalmak en iyisi.
Mis gibi Bebek kokar onlar yine .

Bende geçen cumartesi gittim adetime göre 11+3 olmam gerekirken 12+3 çıktım. boyu 13 cm kilo 50gr.
Bu cuma ikili test için çağırdı. Cinsiyet içinde yüksek ihtimalle erkek ama duyurmak için erken biraz saklayalım dedi. Benim 1 hafta hep önden gitti sanırım böyle devam edecek. Bende buradaki takvimi değiştirdim. 08 ocak değil 27 aralık görünüyor doğum tarihi.

Bende geçen cumartesi gittim adetime göre 11+3 olmam gerekirken 12+3 çıktım. boyu 13 cm kilo 50gr.
Bu cuma ikili test için çağırdı. Cinsiyet içinde yüksek ihtimalle erkek ama duyurmak için erken biraz saklayalım dedi. Benim 1 hafta hep önden gitti sanırım böyle devam edecek. Bende buradaki takvimi değiştirdim. 08 ocak değil 27 aralık görünüyor doğum tarihi.
allahım kucagina almayi nasip etsin inşallah inşallah sağlığıyla gelsin

Oo ne guzel cinsiyetler baslamis super bende ikili test icin yarin gidicem bakalim
Ama erkek olacak benim ki
Dun aksam ruyda ki pembis kovayi alaydim iyiydi ama kismet :))))
Hayirli ve Saglikli olmalari tek duamiz.

Oo ne guzel cinsiyetler baslamis super bende ikili test icin yarin gidicem bakalim
Ama erkek olacak benim ki
Dun aksam ruyda ki pembis kovayi alaydim iyiydi ama kismet :))))
Hayirli ve Saglikli olmalari tek duamiz.
tam tersı de cıkabılır kuzum :))) bende hamıle oldugumu bılmeden once kucagımda erkek bebegım vardı gozlerı yuvarlak yuvarlaktı:)) ama bakalım Rabbım saglıkla kucagımıza versın de ınsallah :)

tam tersı de cıkabılır kuzum :))) bende hamıle oldugumu bılmeden once kucagımda erkek bebegım vardı gozlerı yuvarlak yuvarlaktı:)) ama bakalım Rabbım saglıkla kucagımıza versın de ınsallah :)

İlk oglumuda ruyamda gormustum erkekti oylede oldu
Bunda da ruyamda ilk olarak erkek gordum bakalim kismet artik.

Hayırlı sabahlar kızlar..
Bugün doktor kontrolümüz vardı ve doktor 8 hafta 4 günlük olmuş dedi. Burada 10 haftalık gözüküyor. Kafam çok karıştı. Kalp atışları oluşmuş ama doktor dinletmedi. Devlet Hastanesi'ne gidiyorum bu arada. Bat 17 nisan ve CRL 20.28 mm
Satlarimiz 2 gün aralikli benimde 15 nisan bana da salı günü 7+1 dedi bugün 8 haftalik olduk o doktorun dediğine göre ama sata göre 9+2 ve bana da dinletmedi olusmus kalbi dedi sadece bu konuda benimde kafam karışık haftası konusunda ama tanidiklarmdan cogu hamile ultrasona takılma birkac doktorda degisiklik gösterir sata gore gününe geliyor doguyor erken bile olabiliyor falan dediler

E madem cinsiyetler belli olmaya basladi isim isleri ne alemde. Yavas yavas isim dusunmeye basladiniz mi kizlar.
Ben de bu ay hamile kalmadan once bir ruya gormustum cok ta etkileyici bir ruyaydi. Kiza o kadar endeksledim ki kendimi erkek oldugunu ogrenirsem baya sasiricam.
Tabi her zaman saglikli ve hayirlisina dua ediyoruz ama bi icimizden gecen de oluyor.
Allah hepimizin gonlune gore versin

Yasal prosedür derken.ben ikili teste kadar hiçbirşey yaptirmayacagim ayrica doktorum yaptirmak istersen yaptir fakat yasal olarak öyle birşey yok bu senin kararin ve tamamen maddi olanaklarin ile ilgili. Benim sigortam riskli gebelik olduğu için karsiliyor ama ben yaptirmak istemedim beklemeyi tercih ediyorum.umarim ilimizde ayni acilari yasamayiz.
suan takiptw oldugum doktorum bundan onceki doktorum ve cok yakin arkadasim jinekolog hepsinin soyledigi amnio sentezin zorunlu oldugu seklinde oldu hormony yaptirmayacagim

suan takiptw oldugum doktorum bundan onceki doktorum ve cok yakin arkadasim jinekolog hepsinin soyledigi amnio sentezin zorunlu oldugu seklinde oldu hormony yaptirmayacagim
Sen kac yasindasin canim?
Zorunlu derken yasal olarak zorunluyu kastediyorsun galiba ama istersen hamileligini saglik ocagina bildirdikten sonra hic kontrole gitmezsin hamileligin boyunca. Saglik ocagi 5. ayinda seni asiya cagirir bi de dogum da hastaneye gidersin.
Amniyosentez ki cok ufak ta olsa risk kimse bunu zorunlu tutamaz.
Benim tup bebekte embriyolarim genetikten gecmemesine ragmen kanda kromozom ben istedigim icin yapiliyor.
Kan da kromozom yaptirmazsam dr um ikili uclu testler de bir suphe uzerine amniyosentezi ancak tavsiye edebilir yine de arastir istersen ama ben bu konuyla ilgili oldukca eminim.
Sana tavsiye ederler yaptirip yaptirmamak sana kalmis

Sen kac yasindasin canim?
Zorunlu derken yasal olarak zorunluyu kastediyorsun galiba ama istersen hamileligini saglik ocagina bildirdikten sonra hic kontrole gitmezsin hamileligin boyunca. Saglik ocagi 5. ayinda seni asiya cagirir bi de dogum da hastaneye gidersin.
Amniyosentez ki cok ufak ta olsa risk kimse bunu zorunlu tutamaz.
Benim tup bebekte embriyolarim genetikten gecmemesine ragmen kanda kromozom ben istedigim icin yapiliyor.
Kan da kromozom yaptirmazsam dr um ikili uclu testler de bir suphe uzerine amniyosentezi ancak tavsiye edebilir yine de arastir istersen ama ben bu konuyla ilgili oldukca eminim.
Sana tavsiye ederler yaptirip yaptirmamak sana kalmis
Ben 33 yasindayim yasal prosedur dedim tatlim yani doktorlarin genel kabul gordugu tavsiye niteligi gorus tabi ki kimse kimseye zorunlu tutamaz ama 3 doktorumda artik daha once down goruldugu icin amnionun tavsiye niteliginde oldugunu soyluyorlar.yani kurtajdan sonrada dunya saglik orgutu uc ay korunmayi nasil tavsiye ediyorsa onun gibi bisey bir kez down tespiti varsa amnio da o sekilde benim 4 .ayda amnio sentez yapilcak ilk gebeligimde de yapildi.cok sukur hic bir sorun olmadan aldim kizimi kucagima suan 7 yasinda ikinci gebeligim sonlandirildi bu uc bunda da amnio sentez yapilcak.onu anlatmak istedim ifade edemedim sanirim

Ben 33 yasindayim yasal prosedur dedim tatlim yani doktorlarin genel kabul gordugu tavsiye niteligi gorus tabi ki kimse kimseye zorunlu tutamaz ama 3 doktorumda artik daha once down goruldugu icin amnionun tavsiye niteliginde oldugunu soyluyorlar.yani kurtajdan sonrada dunya saglik orgutu uc ay korunmayi nasil tavsiye ediyorsa onun gibi bisey bir kez down tespiti varsa amnio da o sekilde benim 4 .ayda amnio sentez yapilcak ilk gebeligimde de yapildi.cok sukur hic bir sorun olmadan aldim kizimi kucagima suan 7 yasinda ikinci gebeligim sonlandirildi bu uc bunda da amnio sentez yapilcak.onu anlatmak istedim ifade edemedim sanirim
Anladim.
Benim ilk gebeligim, yasca da senden buyugum ve dedigim gibi embriyolarim PGT den gecemiyordu.
Her dr farkli bir yol onerebiliyor bu konular zaten kesinlikle sunu yap kesinlikle bunu yap diyebilecegimiz konular da degil.
Simdi ben drumla uygulayacagim yolu soyleyeyim. Nispeten durumlarimizi yakin gordugum icin soyluyorum.
Ben 3 temmuzda ikili teste icin gidecegim ve kanda kromozom yani tarama testi icin de kan alinacak ayni zamanda.
Ben de bu konularda cok bilgili olmadigim icin dr uma oldukca fazla soru sordum.
Ikili testimde suphe uyandiracak herhangi bir sey yoksa o gun ayni zamanda kan verecegim tarama testi icin. Ama 2 li testte dr biseyden suphelenirse o zaman direkt olarak amniyosentez ya da cvs onerecekmis ki insallah hic gerek kalmaz.
Ve yine ikili testte bir problem yok kan testi yaptirirsam ve sonuc ok gelirse dr um bu kesin sonuctur ve icimiz rahat edebilir dedi. Ama bir problem varsa ufak ta olsa yanilma payini bertaraf etmek icin yine amniyosentez veya cvs onerecekmis.
Yani su durumda bana direkt olarak amniyosentez veya cvs onermiyorlar belki bir fikir olabilir acisindan yaziyorum bunu da yanlis anlama dedigim gibi hem dr larin yaklasimi hem de annenin izleyecegi yol farkli olabilir tabi ki

Anladim.
Benim ilk gebeligim, yasca da senden buyugum ve dedigim gibi embriyolarim PGT den gecemiyordu.
Her dr farkli bir yol onerebiliyor bu konular zaten kesinlikle sunu yap kesinlikle bunu yap diyebilecegimiz konular da degil.
Simdi ben drumla uygulayacagim yolu soyleyeyim. Nispeten durumlarimizi yakin gordugum icin soyluyorum.
Ben 3 temmuzda ikili teste icin gidecegim ve kanda kromozom yani tarama testi icin de kan alinacak ayni zamanda.
Ben de bu konularda cok bilgili olmadigim icin dr uma oldukca fazla soru sordum.
Ikili testimde suphe uyandiracak herhangi bir sey yoksa o gun ayni zamanda kan verecegim tarama testi icin. Ama 2 li testte dr biseyden suphelenirse o zaman direkt olarak amniyosentez ya da cvs onerecekmis ki insallah hic gerek kalmaz.
Ve yine ikili testte bir problem yok kan testi yaptirirsam ve sonuc ok gelirse dr um bu kesin sonuctur ve icimiz rahat edebilir dedi. Ama bir problem varsa ufak ta olsa yanilma payini bertaraf etmek icin yine amniyosentez veya cvs onerecekmis.
Yani su durumda bana direkt olarak amniyosentez veya cvs onermiyorlar belki bir fikir olabilir acisindan yaziyorum bunu da yanlis anlama dedigim gibi hem dr larin yaklasimi hem de annenin izleyecegi yol farkli olabilir tabi ki
Anladim insallah saglikla gecer tum testlerin mutlulukla bebeklerimizin fotoraflarini da paylasiriz.benim ilk gebeligimde ikili test yine kotu sonuc ciktigi icin doktorum kan degerlerinle ilgili bir durum olabilir senin kisiye ozel demek ki taramalar sende dogru sonuc vermiyor olabilir dedi o yuzden icimiz rahat etsin sende gereksiz stresler tetler yasama die dedi bana da cok mantikli geldi. Gayet saglikli kizimda da ikili test sonucum amnio tavsiye ediyordu o zaman hormony yoktu ama senin durumun icin de benim durum icinde her iki doktorun soyledikleri gayet mantikli geldi.sevgiler ilgin icin tesekkurler nerdesin acaba hangi il hangi hastanede takibin yapiliyor

Merhaba kızlar,

Benim de bu sabah kontrolüm vardı ufaklığı bir görseniz amuda kalkıyor dans ediyor kıpır kıpır maşallah :)
Yarın sabah erkenden tekrar gidip ikili testi de yaptıracağım kan vereceğim. Doktor kemik yapısına göre cinsiyeti muhtemelen erkek, 16. haftada tamamen belirgin olur şuan sadece kemik yapısına göre yorum yapıyorum dedi

Back