• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
bende fikrimi yazmak istedim bu konuda,
Ben esimle bu konuyu kunuştum, acikcası down sendronlu oldugunh bilsem dogururum, ama sanirim kas hastaligi oldugunu bilsem sonlandiririm cunku cocuk inanilmaz buyuk acilar çekiyor, ama eşim down bile olsa aldirilmasi gerektigini düşündü, biz hayatta olmayinca peki ona kim bakacak vs vs dedi, bir süre tartıştık, sonra Rabbim kimseyi böyle bir karar vermek zorunda birakmasin diye dua ettim ve konuyu kapattim. ama evet kas hastaligi olursa sadece cocugumj dusundugum icin ben gebeligi sonlandiririm, yoksa kendimi düşundugum icin degil, zor bile olsa yavrumuz o bizim canı bize emanet, ben ölene dek bakarim. Rabbim hepimizin bebeklerini korusun kızlar.
Sorduğum soruyu ne güzel anlayıp ne güzel cevap vermişsin. Tek istediğim böyle bir cevap almaktı. Yoksa ne haddime insanlara baskı yapıp onlara test yapmayın demek. Ya da ne haddime bakamayacakları bir çocuğun sorumluluğunu almalarını istemek. Ben kimim ki? Allah senden razı olsun. İnşallah bebeklerimizi sağ salim kuracağımıza alırız. İnşallah❤

Bende 38 yaşındayım nisanda kalbi atmadığı için 8buçuk haftalık kürtaj olmuştum .Bugün 8+0 kalp atışı halen duyulmadı kanama yok hiçbirşey yok dr pzt de kalp atışı duymaz isek alalım dedi Şok oldum ne yapacam bilemiyorum benim gibi olup kalp atışı duymayan varmı
inşallah alirsin canım benim kalp atislarini allahim hayırlı kılsın hayirlisi ile sağlığıyla inşallah nasip olur minigin sonradan duyanlar cok var inşallah sendese oyle olur ..
bende pazartesi günü doktora gideceğim inşallah güzel haberler le gelirim sendende alırız inşallah güzel haberler

Doktor mu erkek dedi sizin istediğiniz mi erkek kesin demişsiniz.

Yok dr demedi ruyalarim ve etrafim diyor ki bende hic kiz hissetmiyorum nedense oglusum diye seviyorum. 6 yasinda bi oglum var ins kiz olur ama kismet iste bakalim. Sali arastirmaya gidip ikili test ve ense kalinligina bakilacak sanirim persembe de ozele gidicem bakalim cinsiyet soyleyecekler mi bnmki sadece tahmin yeter ki saglikli olsun.

herkese günaydın ,
dün çok fazla konuşma olmuş hepsini okuyamadım ama tesadüfen benim doktor randevum vardı dün , ikili test ve genetik tarama ile ilgili doktor bizimle görüştü.

doktorum ikili tarama testi sadece olasılık verir ben kandaki kromozomların bakılıp o şekilde sonucu değerlendirmeyi dogru buluyorum dedi.

bizde eşimle 2li testi yaptırıp eğer ordaki risk yüksek çıkarsa bu testi yaptırmaya karar verdik.

bu test Türkiye'de yapılmıyormuş, doktorun önerdiği lab ile görüştüm. %99,4 oranında garantili bir sonuç verip sadece down sendromu için değil birçok kromozal rahatsızlık hakkında bilgi verdiğini açıkladım.

hepimizin için herşeyin hayırlısı olsun , sağlıklı bebeklerimiz doğsun inşallah

istanbul'da yaşayan arkadaşlar ,
hangi doktorlara gidiyorsunuz .
ben doktorumdan memnunum ama evime uzak diye değiştirmek istiyorum.

bende fikrimi yazmak istedim bu konuda,
Ben esimle bu konuyu kunuştum, acikcası down sendronlu oldugunh bilsem dogururum, ama sanirim kas hastaligi oldugunu bilsem sonlandiririm cunku cocuk inanilmaz buyuk acilar çekiyor, ama eşim down bile olsa aldirilmasi gerektigini düşündü, biz hayatta olmayinca peki ona kim bakacak vs vs dedi, bir süre tartıştık, sonra Rabbim kimseyi böyle bir karar vermek zorunda birakmasin diye dua ettim ve konuyu kapattim. ama evet kas hastaligi olursa sadece cocugumj dusundugum icin ben gebeligi sonlandiririm, yoksa kendimi düşundugum icin degil, zor bile olsa yavrumuz o bizim canı bize emanet, ben ölene dek bakarim. Rabbim hepimizin bebeklerini korusun kızlar.
Down sendromu sadece zwka geriligi degildir beraberinde kalp hastaligi losemi gibi fiziksel hastaliklari da tasir kramazom hatasidir down allah evet kimseye gostermesin.ama emin olun kas hastaligi kadar aci sonuclari vardir.downlu cocuklarin cok buyuk bir kisminda kalpte delik vardir hatta ulstasonda bu sekilde tespit edilir cogu cocuk

Yok dr demedi ruyalarim ve etrafim diyor ki bende hic kiz hissetmiyorum nedense oglusum diye seviyorum. 6 yasinda bi oglum var ins kiz olur ama kismet iste bakalim. Sali arastirmaya gidip ikili test ve ense kalinligina bakilacak sanirim persembe de ozele gidicem bakalim cinsiyet soyleyecekler mi bnmki sadece tahmin yeter ki saglikli olsun.
Canım cinsiyet için erken değil mi ben ilkini 17 haftada öğrenmiştim

istanbul'da yaşayan arkadaşlar ,
hangi doktorlara gidiyorsunuz .
ben doktorumdan memnunum ama evime uzak diye değiştirmek istiyorum.

Bende değiştireceğim memnun değilim
Hisar hastanesi ayşe kara ya baslayacağjn ikili testten sonraki kontrolumde
Anadolu yakasında bir hastahane

Back