2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Bebegi kendi kendine beşiğinde uyuyan var mı ya da böyle hafif sallamayla uykuya dalan ? Merak ediyorum benim bebek mi boyle sadece yarim saatten aşağı kucakta sallamazsan uyumuyor. Oturup sallamayı da kabullenmiyor illa ayakta yürüyeceğiz. Sackurutma da calisacak. Dikişlerim zorlanıyor artık..
Bende en çok bunu merak ediyorum kitaplarda okuduğumuz uzmanlardan dinlediğimiz şeyleri başarabilen var mi.? Kucağa alismasin, kendi kendine uyusun, memede uyumaya alismasin falan filan...... Bebeğim canı çıkana kadar ağlarken nasıl becerebiliriz ki bunları çocuk ya uyuyor yada ağlıyor öyle etrafı seyretmiyor kii

Bebegi kendi kendine beşiğinde uyuyan var mı ya da böyle hafif sallamayla uykuya dalan ? Merak ediyorum benim bebek mi boyle sadece yarim saatten aşağı kucakta sallamazsan uyumuyor. Oturup sallamayı da kabullenmiyor illa ayakta yürüyeceğiz. Sackurutma da calisacak. Dikişlerim zorlanıyor artık..
Sac kurutma filan kullanmiyorum, cok uzun sure dinleyince beyinde hasar meydana getiriyor diye okudum ama bizimki de oyle yat kendisi uyur turunden bir bebek degil. Bence hicbir yenidogan bebek oyle degildir. Bizimki de illa sallanmak, ayakta gezdirilmek istiyor. Ben dizime ince bir şilte uzerine yatirarak bir saga sola, bir de one arkaya sallayarak ve ninniler soyleyerek ya da pispisleyerek uyutuyorum. Gece uykusuna dalmasi bayagi zor oluyor, bazi geceler 3 saat surekli pozisyon degistirerek salladigimi biliyorum ve eminim bu kadar cok sallamak da hic iyi bir sey degildir bebek icin.

Kızlar bebişin odası 26 derece çokmu yüksek birde üzerine ince bişey örtüyorum napıcağımı bilemedim odasının kapısını sürekli açık tutuyorum inşallah hasta olmaz siz nasıl ayarlıyosunuz ev sıcaklığını

Bebeğim gündüz hiç uyumuyor gece de az uyuyor hiç bir işimi yapamıyorum sling alıp kullanan var mı içinde emzirebiliyor mutuz
Sling degil ama kanguru almistim. Dun butun gun kucagimdan inmeyince ya en iyisi bir deneyeyim su kanguruyu dedim. İlk denedigimde uyanikti, icine oturtabildim ama koyar koymaz cikmak istedi aglamaya basladi. Zorladim ettim ama baktim katilacak gibi oluyor cikarttim. Sonra uyutup tekrar kanguruya aldim ve normalde butun gun uyutup yatirdigimda 5 dk sonra aglayarak uyanirken kangurunun icinde yarim saatten fazla uyudu. Ben de bu sayede evi toparlayabildim ve ustune ustluk egzersiz bile yaptim, hahah... Bugun misafirim vardi yapmadim ama yarin tekrar denemeyi planliyorum. İcinde emzirilebiliyor diye biliyorum ama denemedim.

Son düzenleme:
Bende en çok bunu merak ediyorum kitaplarda okuduğumuz uzmanlardan dinlediğimiz şeyleri başarabilen var mi.? Kucağa alismasin, kendi kendine uyusun, memede uyumaya alismasin falan filan...... Bebeğim canı çıkana kadar ağlarken nasıl becerebiliriz ki bunları çocuk ya uyuyor yada ağlıyor öyle etrafı seyretmiyor kii
Kundak yapıyor musunuz Kızlar. Ben dogdugundan beri hemşirelerin önerisiyle müslin beziyle kundak yarım kundak yapıyorum bu şekilde ellerinin onu uyandırmasını engellemiş oluyoruz ben mamasını yedırıyorum bitince o uykuya dalmış oluyor

Ben sallamıyorum meme emerken uyuyo sancisi yoksa . Hatta bszen emerken agliyo tepiniyo meger yatmak istiyormus olece emmeden o sekilde kucakta yan yatarak uyuyo... sonra yerine yatiriyorum

Sallamaya alistirmak istemiyorum. Bilmeyince alismaz da bence. Degisik seslere de alistirmayacagim. Kapatinca uyanacak ya da onsuz uyumayacak bu sefer.
Gunduz seslj ortamda uyutuyorum. Gece sessiz oluyoruz. Gece gunduz kavramini anlamaya baslasin diye.

Eşim cok fazla pimpirikli, kayinvalidemle birlikte bebegi sara sara sara sara sicaga alistirdilar. Simdi cocugun altini degistirirken gecen 1 dk icinde bile hemen hapsuruyor yavrucak. Bence cok sicak hic iyi degil, 22-23 derece yeterli diye hatirliyorum. Termometre almam lazim benim de.

Sac kurutma filan kullanmiyorum, cok uzun sure dinleyince beyinde hasar meydana getiriyor diye okudum ama bizimki de oyle yat kendisi uyur turunden bir bebek degil. Bence hicbir yenidogan bebek oyle degildir. Bizimki de illa sallanmak, ayakta gezdirilmek istiyor. Ben dizime ince bir şilte uzerine yatirarak bir saga sola, bir de one arkaya sallayarak ve ninniler soyleyerek ya da pispisleyerek uyutuyorum. Gece uykusuna dalmasi bayagi zor oluyor, bazi geceler 3 saat surekli pozisyon degistirerek salladigimi biliyorum ve eminim bu kadar cok sallamak da hic iyi bir sey degildir bebek icin.
Canım sallanmanin ve yüksek sesin bebeğe zarar vermediğini düşünüyorum okudugum kitaplarda oyle diyor benim için sorun bunlardan ziyade 7 24 kucakta olması valla artık kollarım tutmuyor...

Eşim cok fazla pimpirikli, kayinvalidemle birlikte bebegi sara sara sara sara sicaga alistirdilar. Simdi cocugun altini degistirirken gecen 1 dk icinde bile hemen hapsuruyor yavrucak. Bence cok sicak hic iyi degil, 22-23 derece yeterli diye hatirliyorum. Termometre almam lazim benim de.
Canım altini actiginda benimki de hapsuruyor. Bu arada hapsirmak ve hickirik yenidogan bebeklerin ozelligiymis. Yani usuttum diye dusunme

Aynen bizimkinin de kaka rengi yeşile dönmeye başladı o yüzden bıraktım hip mamayı. Kıvamı diş macunu kıvamında ama kesinlikle kendisi yapamıyor kakasını. Dünden beri similac veriyorum. Peki sizin kabızlık sorunu çözüldü mü ? Dünden beri bekliyorum hala kendisi yapmadı kaka.
Csnım benimki ni similac yaptı öyle hip değil Sonra hipp e döndüm tekrar çünkü çok güzel kilo aldırdı kaka yapamadığı zaman poposunu uyardım kulak çubuğu zeytinyağı ile öyle yaptı çünkü yapamadığı içim çok ağlıyordu yaptı rahatladı

Cnm bizdede 2 gündür kabizlik vardi. Hatta burayada yazdim. Yavrum kıvranıyordu. Bu sabah poposuna 2 - 3damla zeytinyağı damlattim. Yapti cok şükür

Evet ben de zeytinyağı ile yaptırıyorum. Poposunu hafif uyarıyorum sonrasını kendi yapıyor zaten. Ama ben müdahale etmeden yapamıyor saatlerce kıvranıyor neredeyse 10 gündür böyle :KK43:

Bu arada zeytinyağı ve kulak çubuğu , veya zeytinyağı ve klasik dereceyle popo uyarmayı doktorumuz tavsiye etti. Alışkanlık yapar mı diye sorduğumda ilk 3 ay bu şekilde yaptırabilirsiniz alışkanlık falan yapmaz dedi. O yüzden rahatça yapıyorum.

Csnım benimki ni similac yaptı öyle hip değil Sonra hipp e döndüm tekrar çünkü çok güzel kilo aldırdı kaka yapamadığı zaman poposunu uyardım kulak çubuğu zeytinyağı ile öyle yaptı çünkü yapamadığı içim çok ağlıyordu yaptı rahatladı

Yaa öyle mi :KK43: boşuna mı aldım similacı daha kötü olmaz umarım... biz hipp kullanmaya başladığımızda ilk 10 gün gayet güzel yaptı kendiliğinden, sonra yapamamaya başladı.

Ve evet ben de zeytinyağı kulak çubuğu ile yaptırıyorum, doktor tavsiye etti ilk 3 ay bu şekilde yaptırabilirsiniz dedi.

ne zormuş anne olmak, kakası ayrı dert gazı ayrı :)

Bir an önce düzenleri oturur yavrularımızın inşallah.

Uygulamak biraz cesaret istiyor ben uyguladigim bir çok şeyden çözüm aldım ancak gerçekten çok zor. Sabır sabır sabır istiyor o da bu koşturmacali günler de zor oluyor...

Dun gece buyume atagi gecirdik sanirim. Yalniz bebek uykusuna daldiktan sonra anlayabildim atak oldugunu. O zamana kadar hep neden neden nesi var diye diye sekilden sekile girdik. Emzir, altini ac, olmadi, evde gezdir, olmadi yikadik yine olmadi. Heh uyudu diyorum 2 dk sonra uyanmalar. En sonunda nasil uyudu anlamadim baktim 20 dk gecti uyanmiyor, bir aydinlanma yasadim resmen, aaaa 8. Haftadayiz, bu buyume atagi olmaliiii. Cok sukur Allah'imiza buyutuyor.

Yaa öyle mi :KK43: boşuna mı aldım similacı daha kötü olmaz umarım... biz hipp kullanmaya başladığımızda ilk 10 gün gayet güzel yaptı kendiliğinden, sonra yapamamaya başladı.

Ve evet ben de zeytinyağı kulak çubuğu ile yaptırıyorum, doktor tavsiye etti ilk 3 ay bu şekilde yaptırabilirsiniz dedi.

ne zormuş anne olmak, kakası ayrı dert gazı ayrı :)

Bir an önce düzenleri oturur yavrularımızın inşallah.
Csnım sadece mama mı veriyorsun yoksa hem mama hem meme mi hip mamanın iki çeşidi var biri combiotic metal kutuda diğeri karton kutuda sen hangisini kullanıyorsun

X