2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Dun gece buyume atagi gecirdik sanirim. Yalniz bebek uykusuna daldiktan sonra anlayabildim atak oldugunu. O zamana kadar hep neden neden nesi var diye diye sekilden sekile girdik. Emzir, altini ac, olmadi, evde gezdir, olmadi yikadik yine olmadi. Heh uyudu diyorum 2 dk sonra uyanmalar. En sonunda nasil uyudu anlamadim baktim 20 dk gecti uyanmiyor, bir aydinlanma yasadim resmen, aaaa 8. Haftadayiz, bu buyume atagi olmaliiii. Cok sukur Allah'imiza buyutuyor.
Csnım bu büyüme atakları ne zaman oluyor sanırım bizde yasıyoruz aynı şeyleri

Csnım sadece mama mı veriyorsun yoksa hem mama hem meme mi hip mamanın iki çeşidi var biri combiotic metal kutuda diğeri karton kutuda sen hangisini kullanıyorsun

Hem meme veriyorum hem mama, hip metal kutuda olanı kullandım combiotic olanı , karton kutudakini bilmiyorum açıkçası

Kizlar gogsunden rahatsiz olanlara Allah'tan sifa diliyorum. Ben de kiyisindan döndüm. Sutum olsun diye ilk gunler annem isirgan otu cayi yapiyordu. Sutum gelmiyor diyenlere tavsiye ederim, ayrica saclari da cok guclendiriyor, biliyorsunuz hamilelik sonrasinda cok sac dokulmesi yasanir, isirgan otu cayini isterseniz icin isterseniz ilindiktan sonra sacinizi onunla yikayin, cok faydali bir sey. Cayi ictikce sutum cok fazla olmaya basladi ve bebek de ilk zamanlar cok azicik emerek bile doydugu icin gogsumde sutler toplanmaya baslamisti ve inanilmaz derecede rahatsiz edici tas gibi oluyordu. Artik emzirmek eziyete donmustu, birakin emzirmeyi parmagimi bile degdiremiyordum gogsume acidan. Anneanneme laf arasinda anlatinca onun annemi sutten kesme doneminde aynisini yasadigini bu sebepten 10 tane igne yemek zorunda kaldigini ogrendim. Bana mutlaka eczaneden basit de olsa bir pompa al ve ne yap ne et o sutu bosalt dedi. İlk baslarda cok acili denemeler oldu. Artik sertlikten hicbir sey sagilmiyordu. Neyse sabirli ve israrli denemeler sonunda goguslerimi bosaltmayi basardim. Ve inanilmaz rahatladim. Ayrica aman sut yapar ye denilen hicbir seyden de yememeye basladim. Cunku zaten sutum yeterliymis, takviyeye ihtiyacim yokmus, fazlasi da benim icin iste boyle sancili oluyormus. 1 hafta kadar gunduz ve gece olmak uzere 2ser defa sagmalarim sonunda duzeldim, cok sukur. Memelerde sutun fazla durmasi iyi bir sey degil. Fazlaliktan oturu sert memeden bebek de ememiyor ve bebek emmedigi icin sutum yok sanip mamaya gecenler var. Ne yapin ne edin emzirin. Tek care bu. Hem bebeginizi hem kendinizi kurtarin.

Bebegi kendi kendine beşiğinde uyuyan var mı ya da böyle hafif sallamayla uykuya dalan ? Merak ediyorum benim bebek mi boyle sadece yarim saatten aşağı kucakta sallamazsan uyumuyor. Oturup sallamayı da kabullenmiyor illa ayakta yürüyeceğiz. Sackurutma da calisacak. Dikişlerim zorlanıyor artık..

Hiç sanmıyorum, benimki sallanmayla değil ama memede emerek uyuyor başka türlü uyumuyor. Yerine bırakınca da derin uyumadıysa hemen uyanıyor kucağımda baya bekliyorum. 10.haftaya kadar bebekler uyku konusunda alışkanlık geliştirmiyormuş, istediğimiz gibi uyutabilirmişiz.

Evet ben de zeytinyağı ile yaptırıyorum. Poposunu hafif uyarıyorum sonrasını kendi yapıyor zaten. Ama ben müdahale etmeden yapamıyor saatlerce kıvranıyor neredeyse 10 gündür böyle :KK43:

Bu arada zeytinyağı ve kulak çubuğu , veya zeytinyağı ve klasik dereceyle popo uyarmayı doktorumuz tavsiye etti. Alışkanlık yapar mı diye sorduğumda ilk 3 ay bu şekilde yaptırabilirsiniz alışkanlık falan yapmaz dedi. O yüzden rahatça yapıyorum.
Cnm cvbin icin tskler. Doktorununda söyledigi iyi olmus benimde icim rahatladi. Yapamayinca kıvrım kıvrım kıvranuyor yavrum

biz 9 günlük olduk bugun sabah gobegi düştü kizimizin ilk banyosunu yapti hamdolsun şükürler olsun iyi bebegimiz ..
bende ikigundur korse takmaya basladim bugun evin icinde yürüyüş yapiyorum ..
inşallah herkezin bebeği iyidir sağlıkla büyüsünler inşallah bebislerimiz
Korseye devam ediyor musun cnm aynı korseden almıştık sanırım ben bi kez denedim başka da takmadım aklıma gelmiyor...

Yapmadım yapmayi da düşünmüyorum :)

Allah izin verirse her ay kontrole gidip hangi aşı olmasi gerekiyorsa onu yaptıracagim :)
Ben de öyle düşünüyordum ama geçenlerde Bi misafir geldi aşılarla ilgili öyle şeyler saydı ki kafam allak bullak oldu;(

Korseye devam ediyor musun cnm aynı korseden almıştık sanırım ben bi kez denedim başka da takmadım aklıma gelmiyor...
ben takiyorum canım benim dahada rahat ediyorum gözünün onune koy unutmamak için
inşallah eski kilomuza formumuza gireriz

Sling degil ama kanguru almistim. Dun butun gun kucagimdan inmeyince ya en iyisi bir deneyeyim su kanguruyu dedim. İlk denedigimde uyanikti, icine oturtabildim ama koyar koymaz cikmak istedi aglamaya basladi. Zorladim ettim ama baktim katilacak gibi oluyor cikarttim. Sonra uyutup tekrar kanguruya aldim ve normalde butun gun uyutup yatirdigimda 5 dk sonra aglayarak uyanirken kangurunun icinde yarim saatten fazla uyudu. Ben de bu sayede evi toparlayabildim ve ustune ustluk egzersiz bile yaptim, hahah... Bugun misafirim vardi yapmadim ama yarin tekrar denemeyi planliyorum. İcinde emzirilebiliyor diye biliyorum ama denemedim.
Çok sağ olun hangi marka aldınız acaba

X