• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Herkese selam kizlar. Yaklasik bir senedir birlikte herseyi konusarak size danışarak yol aldigim icin yine sizinle dertlesme ihtiyaci duyuyorum. Kizim 7 mayista dogdu 5 ay 2 haftalik. Daha oncede endisemi belirtmistim. Yine yaziyorum cunku bi ilerleme olmadi. Kizim hala nesnelere uzanmiyor. Internette biseyler okudukca cildircak gibi oluyorum. Cunku nesnelere uzanmak onemli bir gelisim asamasiymis. Simdiyr kdr herseyi normaldi. Dogdugu gunden beri basini tutabikliyor. 2 aylikken agulamalar uzun uzunn konusmalar basladi. 2. Aydan itibaren beni takio ediyor. Isikli oyuncaklari yine 2. Aydan itibaren dikkatini cekiyor. 4. Ayda elleri gogsunde birlestirip agzina almaya basladi. Ama baslangic o baslangic hala ayni seye devam ediyor. Nr oyuncaklar salladim ne kdr cok dikkatini cekecek sey yapiyorum yok. Elleri birlestitip agza. Rmior isiriyor. Asla oyuncaklara dokunmak icin kolunu uzatmiyor. Parmagina dokundurunca kapiyor. Moralim cok bozuk canim cok sikkin. 6. Ay kontrolunu bekliyorum bakalm

bebegini emzirmek ne zahmetli iş. memen once sut gelsin, bebek tutabilsin diye cekistirilir. sonra emzirmeye alismamiş meme bunu garipser, çatlar yara olur. aciyla devam edersin emzirmeye. sonra bi bakmissin tas gibi bir meme, hayirli olsun mastit ve sut sıtması olmussun, tir tir titrersin atesten. o gecer, elalemin laflarindan, sinirden sutum kesildi mi, kesilecek mi diye uzulursun. o yetmez bu sut az derler, çogaltmak icin yemedigin icmedigin ot, şerbet kalmaz, hamileyken aldigin kilo yetmezmis gibi emzirirken de kilo almaya devam edersin. rejim yapamazsin, istedigini yiyemezsin gaz yapar, sut alerjisi çikar bebekte, peynir bile yiyemezsin, kemiklerin inceliyor gibi hissedersin. bunca sıkıntı arasinda bi sigara yakiyim bari dersin, aaaa emziriyorsun o da yasak. boyle uzar gider.
emzirmek bile tek basina buyuk fedakarlik demekmis meger.
Bebegini emzirememek ne zahmetli iş !!! 1.5 kilo doğar kuvezde senin sütünü isterler sütün gelmez üzüntüden ! Cocugunun sıcak nefesini beklerken gögüsünde , aglaya aglaya bir makinayla indirmeye calısırsın olmayan sütünü ! Makinanın vakumu yüzünden yara olan gögüs ucunu keske evladım emseydi de yara olsaydı diye iç gecirirsin ! Önüne gelen sütün var mı emziriyor musun dediklerinde az gelen sütünle övünür ama emziremediğin icin mahvolursun ! Önüne gelen postta anne sütünün faydaları yaZarken hele de prematüre annesiysen evladının sağlığının iyi olup olmadıgına vicdan yaparsın ! Her mamadan sonra biberonları steril etmek zorunda kalır bide o mamalara bir dünya para yatırırsın ! Gercekten çok zahmetli iş ! Ama en kötüsü de kuvezde gögsüme alısmadıgı icin emziremediğim yavrumun arkadasları, annesinin gögsünde emerek uyurken , benimki parmagını meme gibi eme eme uyuyabiliyor sadece. Acı cekmek cok zahmetli iş !

Bebegini emzirememek ne zahmetli iş !!! 1.5 kilo doğar kuvezde senin sütünü isterler sütün gelmez üzüntüden ! Cocugunun sıcak nefesini beklerken gögüsünde , aglaya aglaya bir makinayla indirmeye calısırsın olmayan sütünü ! Makinanın vakumu yüzünden yara olan gögüs ucunu keske evladım emseydi de yara olsaydı diye iç gecirirsin ! Önüne gelen sütün var mı emziriyor musun dediklerinde az gelen sütünle övünür ama emziremediğin icin mahvolursun ! Önüne gelen postta anne sütünün faydaları yaZarken hele de prematüre annesiysen evladının sağlığının iyi olup olmadıgına vicdan yaparsın ! Her mamadan sonra biberonları steril etmek zorunda kalır bide o mamalara bir dünya para yatırırsın ! Gercekten çok zahmetli iş ! Ama en kötüsü de kuvezde gögsüme alısmadıgı icin emziremediğim yavrumun arkadasları, annesinin gögsünde emerek uyurken , benimki parmagını meme gibi eme eme uyuyabiliyor sadece. Acı cekmek cok zahmetli iş !
Sedaaaam sen çok çok çok iyi bir annesin
anneliği emzirmek olarak gören insanlar size sesleniyorum emziremeyen bebeği emmeyen kadınlar sizden bin kat daha anne..

Merhaba hanımlar nasılsınız? Bebeklerinize kavuşmuşsunuz ne güzel:KK51:
Uykusuzluk, gaz, kolik bebeklerle savaş, emiyor emmiyor, kakasını yapıyor yapmıyor, ek gıda heyecanı :KK68:
Herşeye rağmen yavrularınız kollarınızda. Allah ayırmasın sizleri.

Bende geçen sene bir kaç hafta sizinleydim ama boş gebelik olduğu için kürtaj olmak zorunda kalmıştım. Hatırlarmısınız bilmiyorum.
Yine hamileyim, daha kalp atışını duymadık. Bize Dua edin olur mu?:anneadayı:
rabbim kucağına almayı nasip etsin

O kadar talihsiz bi cümle olmuş ki.. yani şurda aynı şeyleri yaşayan kadınlarız, anneliği biz de bir şeyle ölçersek dışardaki o emmiyo muuuu diyen teyzeler napsın
Mesela ben de gece 472625 kere uyanıyorum kızın yüzünden ama allaha şükür emip hemen dalıyor
Mama vereb anneler kalkıyo, mama hazırlıyo, soğutuyo ve o sırada bebek ağlama krizine girmesin diye dua ediyo
Demem o ki emzirmekten daha zahmetli işlet de var

canim aşilari farkli gunlere yayamazsin, ya hepsi ayni gun yapilir ya da iki aşinin arasi 20 gunden fazla olmali. senin dedigin gibi yapilmaz
Ebe yapıyor ama, daha önce de 1 aşısını 2 gün önce falan yaptı. Arkadaşım da aşıların 1 tanesini farklı gün vurdurdu. Bi sorun mu olur ki canm. Sağlıkçı mısın. Yanlış yapıyorsak bilgilendirirsen sevinirim. Ebeye konuşurum.

Yavrum benimkinin süt alerjisi var. Sebzeleri döndürüp corba yapıyorum. Hipp in tahıllı kaşık mamasına pekmez elleyip muz falan kahvaltı ettiriyorum. Cogu sey yasak elaya sınırlı benim yedirdiklerim
Anladım canm geçmiş olsun da alerji de ne kadar geçer düzelir bilemem. Zormuş işin. Ben bugün yoğurt verdim bakalım sorun yok şimdilik. Sonra brokoli eklerim çorbaya bakarım diyorum. Muzdan korkuyorum. Kabız yapar die. Şimdilik beklesin o bakalım:)

:kızgın:Selam arkadaşlar nasılsınız arada foruma bakıyorum valla geçen sene burda paylaştıklarımızı başka sayfalarda bulamıyorum. BebekleriniZde sizde iyisinizdir inşallah.
Bildiğiniz üzere oğlum prematüre Mart ayında 31 haftalık 1060 gr Doğdu. Son 3 aydır toplam 1000 gr aldı doktor kan tahlili yaptı bişi çıkmadı ek gıdaya başladık. Daha sonra iyice yemez oldu en son 10 gün önce kilosu 6300 boy 64 cm acile gittik ağır idrar yolu enfeksiyonu geçiriyormuş anlamadık ateş kusma yoktu. 4 gün şurup 3 adet iğne antibiyotik tedavisi gördük feci derecede pişik oldu ishal oldu antibiyotik iğneden sonra neyse ki enfeksiyonu atlattık sünnet günü aldık acil olması gerekiyor dediler gün aldık sıramızı bekliyoruz. Doktor kilosu düşük olduğu için infatrini mama verdi rapor çıkarttık günde 2 tane içiyor 10 gündür maalesef uyurken biberon alıyor uyanıkken almıyor ek gıdayı yiyor kaşıkla ama son 2 gündür gece uyurken biberon almıyor gündüz uyutup veriyorum ve ek gıda yarım kase yiyen çocuk onuda yemiyor dün gece fark ettim dişimiz patlamış birde o eklendi iştahı yoktu hepten gitti durumlar bizde böyle biraz uzun oldu

:kızgın:Selam arkadaşlar nasılsınız arada foruma bakıyorum valla geçen sene burda paylaştıklarımızı başka sayfalarda bulamıyorum. BebekleriniZde sizde iyisinizdir inşallah.
Bildiğiniz üzere oğlum prematüre Mart ayında 31 haftalık 1060 gr Doğdu. Son 3 aydır toplam 1000 gr aldı doktor kan tahlili yaptı bişi çıkmadı ek gıdaya başladık. Daha sonra iyice yemez oldu en son 10 gün önce kilosu 6300 boy 64 cm acile gittik ağır idrar yolu enfeksiyonu geçiriyormuş anlamadık ateş kusma yoktu. 4 gün şurup 3 adet iğne antibiyotik tedavisi gördük feci derecede pişik oldu ishal oldu antibiyotik iğneden sonra neyse ki enfeksiyonu atlattık sünnet günü aldık acil olması gerekiyor dediler gün aldık sıramızı bekliyoruz. Doktor kilosu düşük olduğu için infatrini mama verdi rapor çıkarttık günde 2 tane içiyor 10 gündür maalesef uyurken biberon alıyor uyanıkken almıyor ek gıdayı yiyor kaşıkla ama son 2 gündür gece uyurken biberon almıyor gündüz uyutup veriyorum ve ek gıda yarım kase yiyen çocuk onuda yemiyor dün gece fark ettim dişimiz patlamış birde o eklendi iştahı yoktu hepten gitti durumlar bizde böyle biraz uzun oldu
çok geçmiş olsun canım.ilaçlarda kesmiştir iştahını

Back