- Konu Sahibi kardelen384
- #65.921
Bn de spiral istemiyorum ya kayabiliyo diyolar. Kaldı ki tuhaf hissederim ben onlaBilemiyorum ben spiral taktiricam iğne istemiyorum bidaha önceden de 5 yıl spirale korunmustum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bn de spiral istemiyorum ya kayabiliyo diyolar. Kaldı ki tuhaf hissederim ben onlaBilemiyorum ben spiral taktiricam iğne istemiyorum bidaha önceden de 5 yıl spirale korunmustum
Aynilarini bende yasiyorum ama bu hamilelik hep dogumdan sonra ameliyat olacakmi diye gecti ve ben yaramaz olsun ona birsey olmasin istiyorum. Bunalman cok normal eskisi gibi gezemiyoruz kendimize bakamiyoruz. Ama 2 yas ve uzeri gercekden seni anlamaya basladiklari yas cok tatli konusmaya basladiklari gezmenin daha kolay oldugu zaman. milyon demeyin oyle hizli akiyoki zaman bana doktor cocuklarinizin bol bol resmini cekin demisti yillar oyle hizli akiyoki elde fotoraflar kaliyo. Suan ikinci cocugum ve diyorum kizim ne kadar buyumus
Arkadasim darlandin senin hava alman lazim bi degisiklik yapman lazim. Git sacini kestir birseyler al bide senin sıkintini bebek hissediyor daha huzursuz oluyor. Gececek ama sen yine tadini cikarmaya calis unutma bebegini kimse senden daha iyi bakamaz sen iyi bi annesin o senin yaninda cok mutlu bende bebek aglamasi darlaniyorum ama onlarda oyle anlatiyor sıkıntisi daha guzel gunleriniz gelecek dur sen bebeginle az ayri kal ozledim diye aranmayada baslican
Aynen öyle napacaksınız ki başka. Hasta olmasınlarda aman üç çocuğa birden bakmak allahım düşüncesi bile fena. Allah biliyo da veriyo yani.Galiba bizimkilerde ole mevsim gecisi.. doktorlarda bizden super gucler bekliyolar galiba.bana bisey anlattiklarinda evet annesi zor biliyorum ama idare ediceksin sole sole yapmalisin falan diyolar.. diyemiyorum ki hocam siz hic gozu acik uyudunuz mu ben tuvalete gitmeyi unutuyorum sen neyden bahsediyosun :) allah razi olsun canim cumlemizin yavrusunu bagislasin insallah valla bende bas edemiyorum aslinda halamiz var suan yanimizda duse kalka goturuyoruz hasta olamdan biraz buyutme derdindeyim suan baska bisey dusunemiyorum
Allahımmm tiplere bak. Yerler sizi ya hepsi aynı şeker şeyler. Tek yumurta mı yoksa aynı suratları farklı mı nasıl denir bilmiyorum ki üç yumurta mı? Ama çok güzeller maşallah allah bağışlasın analı babalı büyütsün gözlerden sakınsın. Aynı anda üç erkek çocuk büyütmek ilerde çıldırmanıza neden olabilir :)) babayla birlikte dört hatta... allah şimdiden kolaylık versin kutlarım sizi.Eki Görüntüle 2171303 teyzeleri biz buyuduk cok sukur
Yani ara ara hatta herzaman anneligimi sorgulayip acaba yetemiyomuyum benden anne olmuyo mu diye dusunsemde elimden geldigi kadar yetmeye calisiyorum ole farkli bisey ki bazen onlari öpup koklamaya vaktim olmuyo diyebilirim biri kuacagimdayken dieri gozume bakinca kendimi kotu hissediyorum 3 uz olunca 3 tane kolu 3 tane gögsu olsun istiyo insan.. rabbim acilarini yasatmasin cumlemize.. bu arada bi masallahinizi aliriz :)
Ağlattınız gece gece üff ya. İnsan depresyonuna pişman oluyor. Ama elimden de başka bişey gelmiyor. Başınız sağolsun gerçekten. Herkesin derdi herkesten zor. Allahım dermansız dert vermesin kimseye inşallahhh.Bu topiğin güzel anneleri 16 yaşında anne olup yapayalnız çocuk büyüttüm çoook zor günlerim oldu 25 taşında 2. Oğlumu aldım kucağıma okadar sıkıntılı dönemde geldik miniğimama bize can oldu yine ben yalnızdım ve eşimin sağlık durumu çok kritikti 33 yaşında 3. Oğluma hamile kaldım minik bedeni uçtu kuzumun doyamadım 12 gün yaşadı dokunamadım ... Sonra 4. Bebeğim geldi prensesim.... Nefesimmmm... Şuan nekadar zorlandığınızı anlamaya çalışıyorum inanın .. Onlar bize Allahın emaneti varlığı mucize olan yokluğunu düşününce kaybolunan bi duygu... Şimdi katlanamadığınız o miniklerin yokluğunu gözünüzü kapatıp düşünün.... Gitmiş bidaha dönmeyecek eminim buradaki hiç bir depresyonlu bile buna dayanamaz.. İnanın 2 3 yıl sonra sizinle sohbet eden size akıl veren ağladığınızda sizi güldüren yavrulanız olucak onlar .. Evin neşesi sesi soluğu olucaklar sabır sabır sabır .. Kendinize evinize bebeğinize okuyun bol bol... Uyurken yüzlerine bakın masumiyet ne güzel şey... Kim sizden bişey isterken bu kadar yalvarırki.... Bir meme ucu için kendilerini parçalıyorlar... Kızım ilk çocuğum değil ama bu yavrum yokken ben yaşıyomuydum ki hiç bu kadar mutlu olmuşmuydumki ... Tabiki de evet ilk yavrumda da 2. Yavrumda da beni yakan 3. Yavrumda da mutlu oldum.... Annelik kadar kutsal ne var.... Rabbim yavrularımızı hayırlı sağlıklı uzun ömürlü eylesin ... Dünyanın en güzel kokusudur evlat kokusu...
oradaki sut kanallari tikanmis olabilir sertligin sebebi o. sicak dis altinda gogsunu ozellikle o bolgeyi ovala, sonra elle sagmaya calis dusta yapabildigin kadar. en az 10-15 dakika. dustan cikar cikmaz da o memenden bebegini emzir. sicak su kanallari genisletiyor ve birikmeyi atmana yardimci oluyor. emzirmek tek care bu durumlarda. gecmis olsun simdidenYa bişey soracağım. Göğsüm çok ağrıyo düğümlendi galiba orda bi şişlik var geçmiyo. Emziriyorum yine de geçmiyo. Aşırı ağrıyo napacağım bilmiyorum bi önerisi olan var mı çok fena bişey bu ilk defa da oldu napacağımı bilmiyorum
Çok sağol deniyim bari. Gece her ağladığında o memeyi verdim ama yok bana mısın demedi. Dün duş aldıktan somra oldu süt artınca heralde çok fena bişeymiş buoradaki sut kanallari tikanmis olabilir sertligin sebebi o. sicak dis altinda gogsunu ozellikle o bolgeyi ovala, sonra elle sagmaya calis dusta yapabildigin kadar. en az 10-15 dakika. dustan cikar cikmaz da o memenden bebegini emzir. sicak su kanallari genisletiyor ve birikmeyi atmana yardimci oluyor. emzirmek tek care bu durumlarda. gecmis olsun simdiden
Burda elleri ayakları giydirmeyin diyorlar. Bebeklerin ter bezleri gelişmediği için el ve ayaktan kendilerini serinletirlermis. Eline tırnakları uzun diye eldiven geçirirseniz ayağını corapsiz bırakıyorum. Bizimki gündüz kisa kol citcitli biri ile geziniyor. Gece uzun kollu bodi ile uyku battaniyesine giriyor ( kolsuz torba şeklinde birsey). Saat 5 e kadar penceresi açık. Hava burda gündüzleri Max 27 geceleri de 20lerde.Ankaradayim bende.yatarken bende uzun kollu giydiriyorum.bi tanesi halasiyla beraber salonda yatiyo salon biraz serin oldugu icin bide yuksek bi yerde oturuyoz esiyo gecelri.ama mesela gunduz hastaneden falan gelince cok sicak oluyo bunaldiklarini hissediyorum ustundekileri cikariyorum biraz ferahlasinlar diye aninda el ayak buz gibi oluyo.kafalari yaniyo eller biz gibi.simdi 3 tane olunca ister istemez afalliyorum bazen uyku sersemi naptigimi bilemiyorum
Sondan ikisi tek yumurta ikizleri aynilar nerdeyse sadece kilolari farkli.dieride baska bi kesede tek di.sanirim o da tek.oldugu icin cok huysuz ve agresif :) allah razi olsun canm benim.evet zaten ben 3 uzum var demiyorum 4 uzuz biz baba nerdeyse cocuklardan daha cocuk :)Allahımmm tiplere bak. Yerler sizi ya hepsi aynı şeker şeyler. Tek yumurta mı yoksa aynı suratları farklı mı nasıl denir bilmiyorum ki üç yumurta mı? Ama çok güzeller maşallah allah bağışlasın analı babalı büyütsün gözlerden sakınsın. Aynı anda üç erkek çocuk büyütmek ilerde çıldırmanıza neden olabilir :)) babayla birlikte dört hatta... allah şimdiden kolaylık versin kutlarım sizi.
KEreminin annesi biliyormusun geçen hafta bende tıpkı seni n gibiydim ağlama krizlerine giriyordum ben çocuğa çocuğaalişamadım diyodum ailemde çok uzakta yalnızdım geçen hafta kız kardeşim geldi yanıma inan nefes akdim bütün sıkıntılarım geçti ben mutlunolunca bebeğimde mutlu oldu çimdi çok iyiyiz sende ufak değişiklik ler yap İnan iyi gelir yoksa bebek senin gerildiğini hissedip daha huzursuz oluyor allah hepimizin yardımcısı olsun hem çok güzel hemde çöm zor şeyler yaşiyoruzAa yok saçımı kestiremem :)) ama boyatmayı düşünüyorum. Yani bilmiyorum alışamadım ben bu sürece galiba. Değişikliklere kolay ayak uyduran biriyimdir aslında ama çocuk öyle olmuyormuş malesef
cnım çoğumuz yaşadık bunu, ters emzir, sıcak duş al masaj yap, sağ. yine geçmezse solgar lesitin iç, yine geçmezse doktora git. ilerlerse mastit olursun mazallah.Ya bişey soracağım. Göğsüm çok ağrıyo düğümlendi galiba orda bi şişlik var geçmiyo. Emziriyorum yine de geçmiyo. Aşırı ağrıyo napacağım bilmiyorum bi önerisi olan var mı çok fena bişey bu ilk defa da oldu napacağımı bilmiyorum
Çok iyi ya maşallah sizede bebişlerinizede :):) en basta soleyim cok zor.sutum onlar eve geldiginden itibaren kesilmeye basladi zaten.stres uykusuzluk sezeryan agrisi falan derken sagmaya firsatim olmadi.rahatladikca sagmaya basladim emzirmeye calistim biberona alistikalri icin gogsumu tutmadilar bide cok kucuklerdi agzina alamiyolardi kesildi.zaten en buyuk pismanligim onlar hastanedeyken sagip dolaba koymadigim icindi cunku kimse solemedi benimde bu kadar afallicagimi bilmiyolardi.yedirme konusunda 3 unu bi anda yedirmeyi beceremedim.bi cok 3 uz annesi 3unu bi anda yediriyo ben yapamdim yastikla falan destekleyip biberonu ole veriyolar.ama yapamdim tek tek veriyorum.tek yumurta ikizlerimden yana cok sansliyim cok uslu bebekler cok sukur acikmadiklari surece asla aglamzlar.genelde resimdeki sagdan en bastaki tek kesede olan bebegim cok huysuz asla beklemyi sevmiyo hep o onde oluyo malesef cunku morariyo direk aglarken.bez degisimi kiyafeti toplu yapiorum ayni anda.hic sallamadim zaten kendi kendilerine uyuyolar karinlari doyuyo yarim saat ole etrafi izliyolar ve uyuyolar ondan sonra besiklerine yatiriyorum.yani biri birini mutlaka bekliyo genelde.zaten yanimda halamiz var oda yardimci oluyo gecelri bitanesiyle o yatiyo bnde huysuzla dier ikizlerden birini aliyorum gece henuz besige yatmaya baslamdik malesef hem yatak odam uygun degil 3 besige hemde bir arada bazen birbirlerini uyandiriyolar.ole yani baya tempoluyuz biz vakit ne ara geciyo anlamiyorum
Oyyy kurban olurum onlara bu canı verene maşallah sübhallah....Eki Görüntüle 2171303 teyzeleri biz buyuduk cok sukur
Yani ara ara hatta herzaman anneligimi sorgulayip acaba yetemiyomuyum benden anne olmuyo mu diye dusunsemde elimden geldigi kadar yetmeye calisiyorum ole farkli bisey ki bazen onlari öpup koklamaya vaktim olmuyo diyebilirim biri kuacagimdayken dieri gozume bakinca kendimi kotu hissediyorum 3 uz olunca 3 tane kolu 3 tane gögsu olsun istiyo insan.. rabbim acilarini yasatmasin cumlemize.. bu arada bi masallahinizi aliriz :)
Amin canım.... Amacım üzmek değil bugunlerin değerini bilin istedim okadar 16 yaşındaki oğluma gel öpeyim desem saçmalama anne kocaman adamım diyo mesela nerde o güzel bebeklilkleriAğlattınız gece gece üff ya. İnsan depresyonuna pişman oluyor. Ama elimden de başka bişey gelmiyor. Başınız sağolsun gerçekten. Herkesin derdi herkesten zor. Allahım dermansız dert vermesin kimseye inşallahhh.
Ahh ahh sormayın bende bi tane var allaha şükür çok huysuz bi bebekte değil. Ben babayla uğraşıyorum :))) bizim babamız bide korkuyo kucağına falan almaya eğitim veriyoruz evdeSondan ikisi tek yumurta ikizleri aynilar nerdeyse sadece kilolari farkli.dieride baska bi kesede tek di.sanirim o da tek.oldugu icin cok huysuz ve agresif :) allah razi olsun canm benim.evet zaten ben 3 uzum var demiyorum 4 uzuz biz baba nerdeyse cocuklardan daha cocuk :)
Sormayın. Ya benm kv yanımda tutuyo ilgileniyo ben niye bu kadar strese giriyorum onu bile anlamış değilim ama yavaş yavaş geçiyo sanki.KEreminin annesi biliyormusun geçen hafta bende tıpkı seni n gibiydim ağlama krizlerine giriyordum ben çocuğa çocuğaalişamadım diyodum ailemde çok uzakta yalnızdım geçen hafta kız kardeşim geldi yanıma inan nefes akdim bütün sıkıntılarım geçti ben mutlunolunca bebeğimde mutlu oldu çimdi çok iyiyiz sende ufak değişiklik ler yap İnan iyi gelir yoksa bebek senin gerildiğini hissedip daha huzursuz oluyor allah hepimizin yardımcısı olsun hem çok güzel hemde çöm zor şeyler yaşiyoruz
Yaa ters emzirme nası oluyo kicnım çoğumuz yaşadık bunu, ters emzir, sıcak duş al masaj yap, sağ. yine geçmezse solgar lesitin iç, yine geçmezse doktora git. ilerlerse mastit olursun mazallah.
Doğru haklısınız sanırım. Yani üzdünüz demedim de hormonl yoğunlultan insan üzülüyo büyüycekler falan. G3nç anne olmanın avantajları var bi yerdeAmin canım.... Amacım üzmek değil bugunlerin değerini bilin istedim okadar 16 yaşındaki oğluma gel öpeyim desem saçmalama anne kocaman adamım diyo mesela nerde o güzel bebeklilkleri